00zxc00 13.10.24, 15:07 Na kanwie wątku o włosach Moniki Olejnik - jakie fryzury mają wasze mamy 70+? I w jakiej kondycji są ich włosy? Zdjęcia mile widziane. 😍 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taje Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:09 Tak, wszystkie pędzą wstawiać tu zdjęcia fryzur swoich mam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:17 Ja kiedyś wstawiałam za wiedzą i zgodą zainteresowanej. Zdjęcie stare. Fryzura bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:15 Moja Mama dkąd jako nastolatka ścięła warkocz miała przez całe życie tę samą fryzurę - krotką i zaczesaną do tyłu. A włosy gęste, grube, niepodatne, pod koniec życia białe jak śnieg. Śmiała się że jak szła do fryzjera na cięcie to inne panie z zazdrością patrzyły na to co zaścielało podłogę wokół jej fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:24 Moja ma boba. Zdrowe i błyszczące. Coraz więcej siwych. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Włosy mamy 13.10.24, 17:13 Brzmi, jak z elementarza. Moja ma boba. Mama ma boba. A tata nie ma. Boba na Ala. Bob nie ma boba. Bob ma plerezę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:52 Weź mnie nie denerwuj, grube włosy po mojej Mam odziedziczył tylko mój brat, ja mam cienkie po ojcu (dobrze, że choć gęste, ale i tak mnie szczela). Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Włosy mamy 13.10.24, 16:11 Już pisałam, mama 80 lat, włosy za łopatki blond. Całe życie nosiła sztuczne barany na głowie. Na starość co chwila wysłuchuje komplementów, ale zwierzyła mi się, że zaczyna siwieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Włosy mamy 13.10.24, 16:51 Moja jak przeszła na emeryturę przestała obciach I farbować. Ma kręcone, ale całe zycie miała krótkie, ogarnięte na walki, wyglądała jak setki pan z trwałą. No i się okazało, że ma cudne włosy. Miała sobie długie, czesane w najróżniejsze koki, koczki i warkocze przez 10 lat. Niestety pokonała ją tarczyca, jak zaczęła szwankować to i na włosach się odbiło. Teraz ma krótkie, ale nie w stylu trwałej, fajne fale, lekko podpięte. I nie farbuje, siwych zdecydowanie wiecej niżvciemnych, od czasu do czasu jakąś płukankę zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Włosy mamy 13.10.24, 17:40 Myślałam, że będzie o tym: lubimyczytac.pl/ksiazka/51009/wlosy-mamy Moja mama ma siwe w ładnym odcieniu, grubsze i mocniejsze, niż gdy miała swój naturalny kolor. Krótkie, bo najlepiej jej w takiej fryzurze. Odpowiedz Link Zgłoś