Dodaj do ulubionych

Włosy mamy

13.10.24, 15:07
Na kanwie wątku o włosach Moniki Olejnik - jakie fryzury mają wasze mamy 70+? I w jakiej kondycji są ich włosy? Zdjęcia mile widziane. 😍
Obserwuj wątek
    • taje Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:09
      Tak, wszystkie pędzą wstawiać tu zdjęcia fryzur swoich mam.
      • daniela34 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:17
        Ja kiedyś wstawiałam za wiedzą i zgodą zainteresowanej. Zdjęcie stare. Fryzura bez zmian.
    • aqua48 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:15
      Moja Mama dkąd jako nastolatka ścięła warkocz miała przez całe życie tę samą fryzurę - krotką i zaczesaną do tyłu. A włosy gęste, grube, niepodatne, pod koniec życia białe jak śnieg. Śmiała się że jak szła do fryzjera na cięcie to inne panie z zazdrością patrzyły na to co zaścielało podłogę wokół jej fotela.
    • pffpffpff Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:24
      Moja ma boba. Zdrowe i błyszczące. Coraz więcej siwych.
      • krwawy.lolo Re: Włosy mamy 13.10.24, 17:13
        Brzmi, jak z elementarza. Moja ma boba. Mama ma boba. A tata nie ma. Boba na Ala. Bob nie ma boba. Bob ma plerezę.
        • krwawy.lolo Re: Włosy mamy 13.10.24, 17:14
          Boba ma Ala.
    • chatgris01 Re: Włosy mamy 13.10.24, 15:52
      Weź mnie nie denerwuj, grube włosy po mojej Mam odziedziczył tylko mój brat, ja mam cienkie po ojcu (dobrze, że choć gęste, ale i tak mnie szczela).
    • alpepe Re: Włosy mamy 13.10.24, 16:11
      Już pisałam, mama 80 lat, włosy za łopatki blond. Całe życie nosiła sztuczne barany na głowie. Na starość co chwila wysłuchuje komplementów, ale zwierzyła mi się, że zaczyna siwieć.
    • ga-ti Re: Włosy mamy 13.10.24, 16:51
      Moja jak przeszła na emeryturę przestała obciach I farbować. Ma kręcone, ale całe zycie miała krótkie, ogarnięte na walki, wyglądała jak setki pan z trwałą.
      No i się okazało, że ma cudne włosy. Miała sobie długie, czesane w najróżniejsze koki, koczki i warkocze przez 10 lat. Niestety pokonała ją tarczyca, jak zaczęła szwankować to i na włosach się odbiło.
      Teraz ma krótkie, ale nie w stylu trwałej, fajne fale, lekko podpięte. I nie farbuje, siwych zdecydowanie wiecej niżvciemnych, od czasu do czasu jakąś płukankę zrobi.
    • zona_mi Re: Włosy mamy 13.10.24, 17:40
      Myślałam, że będzie o tym:
      https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/51000/51009/668384-352x500.jpg

lubimyczytac.pl/ksiazka/51009/wlosy-mamy
      Moja mama ma siwe w ładnym odcieniu, grubsze i mocniejsze, niż gdy miała swój naturalny kolor.
      Krótkie, bo najlepiej jej w takiej fryzurze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka