Dodaj do ulubionych

kremy do stóp

13.10.24, 23:03
Taki temat - kiedy i jak ich używacie? Ja ma odwieczny problem... nie lubię smarować stóp w łazience po prysznicu bo potem ślizgam się w klapkach, w łózku też nie bo muszę po nich umyć ręce - nie lubię kremu do stóp, zwłaszcza takiego z mocznikem, zostawiać na nich.
Niby mogłbym usiąść na 10 minut, ale zazwyczaj nie mam czasu wink
Właśnie w necie znalazłam coś takiego jak silikonowe skarpetki nocne (wielorazowe - po prostu się je myje).
Emama posiada takowe? Jak to się sprawdza?
Chciałabym używać częściej tych kremów... bawełniane skarpetki na noc do mnie nie przemawiają...
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: kremy do stóp 13.10.24, 23:09
      Smaruję rano po prysznicu, dobrze wmasowuję aż się wchłonie, po czym natychmiast wkładam bawełniane skarpetki. Nic się nie ślizga.
      • eliszka25 Re: kremy do stóp 13.10.24, 23:55
        Mam podobną metodę, przy czym ja zakładam skarpetki również na noc. Latem śpię bez skarpetek, ale od jesieni do wiosny już tak. W moich kapciach nawet bez skarpetek się nie ślizgam, bo krem się szybko wchłania. Skarpet silikonowych sobie za bardzo nie wyobrażam.
    • mysiulek08 Re: kremy do stóp 14.10.24, 00:04
      silikonowych skarpet nie uzywalam ale 'napietki' tak
      allegro.pl/oferta/skarpetki-silikonowe-oslony-na-spekane-piety-stopy-14017975430
      daje sie w tym wytrzymac godzine/dwie ale nie cala noc (przynjamniej ja nie daje rady)

do stop uzywam tego samego kremu co rąk wiec problem uzycia na noc i bez potrzeby wyjscia z lozka i mycia rąk, zanim sie przykryje koldra i zasne to zdazy sie wchlonac

spac w skarpetkach nie znosze, podobnie jak uzywac kremu/balsamu po porannym prysznicu
    • sueellen Re: kremy do stóp 14.10.24, 00:09
      Smaruje w sypialni po kąpieli balsamem do ciala. Rączki, nóżki i wszystko inne poza twarzą i skóra głowy jednym mazidlem.
    • snakelilith Re: kremy do stóp 14.10.24, 00:49
      Mam krem przy łóżku. Smaruję praktycznie już leżąc. Używam tego samego kremu co do rąk, dlatego nie mam problemu z dyskomfortem na rękach. Przecież nie musi być specjalny krem do stóp. Od czasu do czasu używam kremu z kwasami, wtedy smaruję rano i zakładam skarpetki .
    • 3-mamuska Re: kremy do stóp 14.10.24, 01:11
      Smarować stopy w lozku w jedorazowych rekawiczach.
      Ja smaruje tak dlugo az sie wchlonie, na to od razu skarpetki bawełniane.
    • bei Re: kremy do stóp 14.10.24, 07:14
      To może krem regeneracyjny w sztyfcie? Nie ubrudzisz rąk. Ja często smaruję stopy kremem do rąk na noc, albo
      kosmetyki24.eu/pl/p/FEET-UP-COMFORT-odzywiajacy-krem-do-stop-z-naturalnym-woskiem-pszczelim-i-olejkiem-z-migdalow-150ml/2280
      - i ten krem jest dobry też do rąk 😉
    • princy-mincy Re: kremy do stóp 14.10.24, 09:02
      Ja rano po prysznicu ale kapcie mi sie nie slizgaja. Mozesz zalozyc zaraz skarpetki, wtedy powinno byc ok.
    • karollo26 Re: kremy do stóp 14.10.24, 09:05
      Kremy najlepiej działają jak są używane od razu po kąpieli. Ja używam wieczorem po kąpieli, chwilę czekam a potem zakładam na noc bambusowe nieuciskające cienkie skarpetki. Silikonowych sztucznosci sobie nie wyobrażam.
    • leyla76 Re: kremy do stóp 14.10.24, 09:25
      Weź sobie do łazienki zwykłe skarpetki. Posmaruj stopy, nałóż skarpetki , umyj ręce idź do sypialni i po wejściu do łóżka te skarpetki ściągnij i tyle.

Ja stopy smaruje kremem tylko po wieczornym prysznicu, bo mam uczucie ogromnej suchości stóp i nie mogę spać. Po porannym prysznicu tak nie mam, może dlatego ze poranny prysznic jest szybki i w chłodnej wodzie.
      Biorę prysznic przed samym pójściem do łóżka, smaruję kremem już w sypialni i idę spać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka