vivi86 15.10.24, 18:07 Ludzie żyją jak na bombie. Głosowali na KO jak by ktoś pytał www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/mija-rok-odkad-tusk-odwiedzil-dom-malgorzaty-mowil-ze-pokrakuja-nas-jak-ludzi/3llrfxk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koronka2012 Re: CPK i wywłaszczenia 15.10.24, 20:13 Dziwne… znam osobę która obłowiła się na tym wywłaszczeniu i to mając gołą ziemię. Może państwo po prostu słabo negocjują? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: CPK i wywłaszczenia 15.10.24, 21:38 Też znam. Problem w tym, że wtedy obowiązywała inna ustawa i było inne orzecznictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 08:39 może właśnie dzięki temu, że to była goła ziemia? Dopiero kiedy coś na tej ziemi stoi, wjeżdża temat jak to coś wycenić. Oraz jak sobie zorganizować życie po wyprowadzce, za otrzymane pieniądze. Ktoś kto sprzedał gołą ziemię najpewniej nie musiał się przeprowadzać i zaczynać od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 11:55 Właśnie. To niepoważne wklejać link do artykułu za paywallem. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 18:23 Na którymś forum polało soe sporo jadu jakxtovwyborcy posxmają co chcieli. Acartykułxtovlitania żali i pretensji przeznaczonych do wywłaszczania. Głosowali na KO. Bo im to opcja obiecała, że cpk nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 18:31 Jak to wyborcy pis mają co chcieli Artykuł to litania żali głosujących na KO. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 11:06 Wywłaszczenia (po rynkowych stawkach, uczciwie) to jeszcze pół biedy. Mówisz "trudno", bierzesz kasę i kupujesz co innego. Problem zaczął się, jak PiS zaczął kombinować: a to specustawa z pomysłami typu "puścimy wam drogę estakadą za głowami i zapłacimy 3 stówki za wywłaszczenie z 2 m2" a to, że w przypadku wielu nieruchomości bardzo blisko planowanego CPK wywłaszczeń ma nie być, mam takich znajomych z domem o rzut beretem od planowanego pasa startowego. Nie wywłaszczą ich, bo nie, dom jest wart równe zero (bo nikt tego nie kupi). Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: CPK i wywłaszczenia 16.10.24, 13:27 Bylam swojego czasu w grupie, która zalozyli przeciwnicy budowy CPK oraz dzisiejsi koalicjanci. Koalicjanci obiecywali tym ludziom gruszki na wierzbie Niech tylko oddadza na nich swój głos w wyborach Ja i jeszce kilka osób ostrzegaliśmy, ze niezaleznie od tego kto bedzie rządził, nic sie nie zmieni. No to mnie zablokowano i z grupu usunięto. Jak sie okazuje, miałam rację. I nie, nie żal mi tych ludzi wcale. Odpowiedz Link Zgłoś