Dodaj do ulubionych

Problem ginekologiczny

20.11.24, 18:54
Ostatni okres trwał aż 8 dni ( normalnie 5).
A teraz po 2 tygodniach znowu mam okres...
Co to może być?
Ginekolog dopiero 7 grudnia sad
Czy przytrafiło się Wam coś takiego w czasie okołomenopauzalnym?
Rak?? Ostatnie Usg ginekol.rok temu.
Pytanie: jakie badania z krwi zrobić zanim odwiedzę lekarza?
Mam czarne myśli...
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 18:56
      Pewnie mięśniaki.
    • ardzuna Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 18:58
      "Za każdym razem, kiedy dojdzie do niespodziewanego pojawienia się krwawienia międzymiesiączkowego, należy zgłosić się do ginekologa" www.mp.pl/pacjent/objawy/257794,krwawienia-miedzy-miesiaczkami
    • snakelilith Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 19:05
      Skrócony cykl w tym wieku to na 99% nie rak. Najczęściej tylko wahania hormonalne.
    • makurokurosek Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 19:06
      Tak. I w moim przypadku to był początek okresu przedmenopauzalnego. Przy czym u mnie takiemu nagłemu rozstrojowi towarzyszył skok wagi o 1-1.5 kg ( w przeciagu trzech lat zaliczylam juz dwie takie sytuacje. )
      Usg powinno wyjaśnić powód nietypowego krwawienia.
    • iwles Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 19:40

U mnie tak się objawiały mięśniaki.
    • kamin Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 19:41
      Miałam tak całkiem często, niekoniecznie w okresie menopauzalnym. Jednorazowe skrócenie czy wydłużenie cyklu miesiączkowego raczej rzadko jest czymś groźnym czy rzadko spotykanym. W sumie trochę zazdroszczę, że dopiero pierwszy raz w życiu doświadczasz.
    • kachaa17 Re: Problem ginekologiczny 20.11.24, 22:23
      O raku myślałabym na końcu. Pewnie to zachwianie gospodarki hormonalnej. Ja od jakichś 10 lat mam regularną miesiączkę ale wcześniej miałam różne przeboje. Najczęściej miałam wydłużony cykl, raz nie miałam okresu 3 miesiące. Ale kiedyś miałam też taką sytuację, że okres dostałam po 2 tygodniach, jakoś tak mi się przesunął jak byłam w górach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka