alpepe 26.11.24, 10:24 A która emama podjęła wyzwanie czarnego sezamu i je po łyżce, co by pozbyć się siwizny? Reelsy widziałam . I wiem, zafarbować łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lella_two Re: Czarny sezam 26.11.24, 10:42 Nie wiedziałam😁 Jem czarny sezam w sporej ilości (choc nie łyżkami!), siwizna bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Czarny sezam 26.11.24, 10:43 alpepe napisała: > podjęła wyzwanie czarnego sezamu i je po łyżce, co by pozbyć się > siwizny? O curva... Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:02 Nie wiedziałam o cudownych właściwościach, próbować jeść łyżkami nie będę, albowiem nie wierzę w takie cuda. Dosypuje do tofu, bardzo lubię. Ale niewielka to ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:21 <unosi brwi do góry, oczyma wyobraźni puka się w czoło, a następnie opuszcza wątek> Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:27 piataziuta napisała: > <unosi brwi do góry, oczyma wyobraźni puka się w czoło, a następnie opuszcz > a wątek> <umawia się na farbę i sprawdza czy nie trzeba dokupić sezamu> Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:23 Pierwsze słyszę. Czarnym (i białym) sezamem posypuję sobie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:46 Ale czarny jest twardszy niz ten jasny. Salatki nim sypiesz czy cos jeszcze? Mam czarny bo w pospiechu w sklepie pomylilam go z czarnuszka 🤦🏼♀️ i teraz lezy Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:36 Mam pytanie techniczne: czy jak jestem blondynką to siwe włosy zamienią się w czarne? Czy w związku z tym powinnam jeść Sezam jasny? 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:42 No to jesteś blondynką, czy siwuchą dawniej blondynką? Moja mama jest naturalną blondynką, jasną. Od lat obżera się chałwą. I włosów siwych praktycznie nie ma , ale podejrzewam geny, a nie tę chałwe. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Czarny sezam 26.11.24, 11:50 >Od lat obżera się chałwą. I włosów siwych praktycznie nie ma big_grin Od lat obzeram sie hummusem dzien w dzien ....a tu i tam i tak mam troche siwych. Malo je widac bo sa wmieszane w blond ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:11 O czarnym sezamie nie słyszałam, ale mam inne wyzwanie. Robię odżywkę do włosów z drożdży. Włosy mają się wzmocnić, zagęścić i rosnąć jak na drożdżach. Wystarczyłoby mi, gdyby się tylko wzmocniły i przestały wypadać. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:12 Wiesz, z peselozą to się nie wygrywa, jeśli jesteś mniej więcej w moim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:21 Mam wrażenie, że jesteś ciut młodsza Mam 48 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarny sezam 26.11.24, 13:41 Jak się urodziłaś przed końcem czerwca, to jestem Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:20 Drożdże to należy pić a nie na głowę nakładać ( tzn. to też nie zaszkodzi, ale wewnętrznie działają jednak lepiej). Ja nie dałam rady, ale są tacy, co lubią:p No I zawsze są drożdże w tabletkach:p Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:23 W tabletkach brałam, a konkretnie "skrzyp polny+drożdże+witaminy" - to działało jak głupie na paznokcie. Wręcz czułam jak rosną, taki delikatny napór na płytki paznokci. Więc na włosy chyba też. Ale nie można brać non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:24 No i doustnie przyjmuję w drożdżówkach Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:32 Wyrwiesz sobie resztki wlosów probując to wypłukać i wyczesać Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Czarny sezam 26.11.24, 13:39 primula.alpicola napisała: > Wyrwiesz sobie resztki wlosów probując to wypłukać i wyczesać Już bym to wiedziała, nie sądzisz? Skoro to stosuję Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Czarny sezam 26.11.24, 12:15 Jem nie łyżkami, ale dosyć dużo sezamu od dawna, siwych włosów przybywa też od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Czarny sezam 26.11.24, 13:42 No i zawsze znajdzie skrzyżowanie Smerfa Marudy ze Smerfem Mądralą i narobi. Odpowiedz Link Zgłoś