kewa.90 01.12.24, 02:47 Czy na firmową kolacjé (z okazji świąt) można włożyć sztyblety do sukienki? Czy raczej jakieś lżejsze buty typu czółenka? Sukienka - materiał gruby poliester, prosta, ciemno zielona, długość poniżej kolan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czcigodnystarzec Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 05:47 kewa.90 napisała: > Czy na firmową kolacjé (z okazji świąt) można włożyć sztyblety do sukienki? Można ale lepiej będą pasowały japonki. Bo są unisex a sztyblety są męskie. sztyblet «krótki but męski z wszytymi po bokach cholewki kawałkami gumy» sjp.pwn.pl/szukaj/sztyblety.html Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 07:00 A Ty zakładasz sztyblety do sukienki .? Bo brzmisz jakbyś miał w tym doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 07:35 feniks_z_popiolu napisał: > A Ty zakładasz sztyblety do sukienki .? Bo brzmisz jakbyś miał w tym doświadcze > nie. Nie zakładam sztybletów do sukienki. Ani sztybletów ani sukienek nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 07:36 I nawet nie wiesz, ze juz od dawna ten rodzaj buta został zapożyczony do damskiej garderoby? Podobnie jak kiedyś czy Oksfordu? Odpowiedz Link Zgłoś
czcigodnystarzec Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 07:44 kira_03 napisała: > I nawet nie wiesz, ze juz od dawna ten rodzaj buta został zapożyczony do damski > ej garderoby? Podobnie jak kiedyś czy Oksfordu? Garnitury też już kobiety noszą. A przecież to męski strój. Niedługo kobiety zaczną nosić męską bieliznę. A może już noszą? Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 18:35 Pewnie, ze tak. Podkoszulki i bokserki. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 07:38 Ta kolacja będzie w restauracji, gdzie musicie sami dojechać i później będziecie głównie siedzieć przy stole? Nawet bym się nie zastanawiała, załóż sztyblety. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 23:08 kira_03 napisała: > Ta kolacja będzie w restauracji, gdzie musicie sami dojechać Ale nie konno, sztyblety im zbędne. To po części ironia, sama noszę sztyblety na co dzień. Niemniej jeśli jadą samochodem, mogą prowadzić w zwykłych butach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 07:27 Przeciez sztyblety to właśnie zwykle buty. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 18:07 No sztyblety to zwykle buty. I znowu, buty do jazdy konnej mają cokolwiek dłuższe cholewki i nie, w dużym mieście nie każdy dotrze autem, cześć może spokojnie komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 08:20 Dzizas, kobieto, to kolacja w bistro, nie idziecie na bal w Waldorf Astoria żeby zakładać 10 wątków na temat. Możesz założyć sukienkę i sztyblety albo spodnie i cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 18:43 Możesz, o ile długość sukienki oraz kształt Twoich nóg nie zaburzą proporcji. Ja do spódnicy za kolano nigdy nie włożyłabym sztybletów, bo ten fragment wystającej łydki rujnuje figurę. Do dłuższej sukienki owszem, spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 20:32 Przecież za stołem nie będzie widać nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
kewa.90 Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 22:53 swiecaca napisała: > Przecież za stołem nie będzie widać nóg. Zawsze ustawiamy sie w szeregu na zdjecia grupowe. I wszystkie panie beda w szpilkach... Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 11:36 kewa.90 napisała: > swiecaca napisała: > > > Przecież za stołem nie będzie widać nóg. > > Zawsze ustawiamy sie w szeregu na zdjecia grupowe. I wszystkie panie beda w szp > ilkach... Słuchaj, jeśli masz szklana kulę, a najwidoczniej masz, bo inaczej skad byś wiedziała co założą „wszystkie panie”, to może jej zapytaj o te sztyblety, zamiast pytania obcych ludzi na forum jednocześnie nie podając informacji o zbiorowym zdjęciu ani o tym czy masz to w dupie albo czy możesz stanąć z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszka_leila Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 21:59 Jak bym miała wybierać- krótka spódnica plus szpilki czy długa i sztyblety, to wybieram opcję nr 2, bo nie znoszę męczyć się w szpilkach, w dodatku zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Porada modowa - proszę! 01.12.24, 23:06 Lżejsze. Argument, że głównie się siedzi, do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 06:40 Nie zakładałabym sztybletów, poszukalabym lżejszych i subtelniejszych, gdyby nogi miały być zamierzenie widoczne A to pokaże zdjęcie grupowe. Chyba, że po kolacji brałabym udział w zespołowym derby albo zachęciłoby mnie swojskie 'ihaha' na wstępie ;p A poważnie, to najlepiej zobaczyć sukienkę i sztyblety razem. Choć przy tej długości to raczej gwarancja zaburzenia proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienneporanki Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 06:51 Sztyblety, według mnie, pasują jedynie do spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:07 Moim zdaniem sztyblety nie pasuja do niczego, bo noga w nich najczesciej wyglada jak obsadka w kalamarzu. Ale to ja. Normalne, zgrabne wygodne buty na obcasie/slupku i bedzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:13 cottonrose napisała: > Moim zdaniem sztyblety nie pasuja do niczego, bo noga w nich najczesciej wyglad > a jak obsadka w kalamarzu. Co miałaś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:18 Nadal nie kumam. W sznurowanym botku wyglądałaby inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:25 Niewiele lepiej. Zakladam, ze botki damskie sa na obcasie, co broni sie do spodni. Do sukienki/spodniczki , jezeli nie spotkanie na prerii to nadal nie bardzo. Ale sztyblety jak rozumiem z definicji sa na plaskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:27 A, no to wszystko jasne. Myślałam, że chodzi ci o sztyblety w ogóle, niezależnie do czego noszone. Tak, są na płaskim, chyba że jakiś projektant-nieuk nieznający zasad klasyki modowej postanowi pokombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonrose Re: Porada modowa - proszę! 02.12.24, 22:46 Nie widzialam sztybletow na plaskim podobajacych mi sie w warunkach miejskich do czegokolwiek. Ale to moj gust, nie prawda objawiona. Skojarzenie z kalamarzem przy waskich spodniach/ sukience lub z choroba zwana sloniowacizna przy szerokich spodniach. Obcas poprawia proporcje moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Porada modowa - proszę! 03.12.24, 08:43 To jakie buty, twoim zdaniem, powinny nosić osoby, które butów na obcasach z jakichś powodów nie noszą wcale? ( Jak, np. ja..) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Porada modowa - proszę! 03.12.24, 08:58 szarmszejk123 napisał(a): > To jakie buty, twoim zdaniem, powinny nosić osoby, które butów na obcasach z ja > kichś powodów nie noszą wcale? Białe sneakersy! Przecież miałaś odpowiedź w swoim wątku. Sneakersy są dobre na wszystko Sneakersy na drogę za śliską Sneakersy na stopę za niską Sneakersy podniosą Ci ją 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Porada modowa - proszę! 03.12.24, 09:00 No tak🤣 Gupio pytam :p Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Porada modowa - proszę! 03.12.24, 09:03 Można, ja ostatnio w glanach przyszłam do sukienki na mikołajkową rodzinną imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś