03.12.24, 19:57
Ilu Waszych rówieśników już zmarło? Do mnie dotarła już kolejna wieść o śmierci kogoś kogo miałam okazję kiedyś poznać (nowotwór) - tylko trochę starsi ode mnie (a myślę, że jestem jedną z młodszych e-matek). Teraz kolejna z liceum - rok młodsza dziewczyna, przepiękna pamiętam jąbo brała udział w Miss Polski.
Obserwuj wątek
    • bib24 Re: Zmarli 03.12.24, 20:00
      jeden kolega z klasy kilka lat temu, z tego co wiem padl w pracy i już go nie uratowali. byl dziennikarzem.
      i dwoch kolegów z pracy
    • marta.graca Re: Zmarli 03.12.24, 20:00
      Tylko jeden kolega z równoległej klasy, zawał.
    • czcigodnystarzec Re: Zmarli 03.12.24, 20:05
      imponderabilia20 napisała:
      > Ilu Waszych rówieśników już zmarło?

Moi rówieśnicy nie umierają. Moje pokolenie jest mocne.
      Za to kilku młodszych kolegów odeszło.
      No cóż, słabsi byli.
      • imponderabilia20 Re: Zmarli 03.12.24, 20:08
        No też mam takie wrażenie, że tak właśnie jest ...nawet nie zdążyli się obejrzec....
    • mia_mia Re: Zmarli 03.12.24, 20:08
      Właśnie wróciłam od przyjaciółki, jej mąż zmarł kilka miesięcy temu, niby nagle, ale lekarze olewali go od roku. Kilkoro moich rówieśników 40-50 nie żyje, przyczyny różne.
    • mama-ola Re: Zmarli 03.12.24, 20:11
      Zmarły dwie osoby z klasy z podstawówki. Bardzo to smutne, że tak wcześnie.
    • ruscello Re: Zmarli 03.12.24, 20:11
      W moim otoczeniu na razie 2 wypadki i tętniak, ale to jeszcze w wieku studenckim. Podobnie nowotwór - może trafić się w każdym wieku. Na razie odczułam, że pokolenie rodziców, ich rodzeństwa i przyjaciół doszło do wieku, w którym umiera się na zawały i udary.
    • default Re: Zmarli 03.12.24, 20:15
      Mój ex mąż.
    • miaumia Re: Zmarli 03.12.24, 20:24
      2 osoby z byłej klasy i sporo znanych z widzenia.
    • alpepe Re: Zmarli 03.12.24, 20:26
      Koleżanka ze studiów, rok młodsza, zmarła dwa lata temu. Nie wiem, na co, była w zakonie, nie miałam z nią kontaktu, dowiedziałam się przypadkiem. Nie utrzymuję kontaktów, więc to wszystko, co wiem o rówieśnikach.
    • eagle.eagle Re: Zmarli 03.12.24, 20:37
      We wrześniu kolega z klasy podstawowej, i chyba dość raptownie, tak mi się wydaję. Ostatnie lata wiedziałam tyle o nim co na FB pokazał. Żył w UK, i tam został pochowany. Od ok trzech lat co roku umiera kilka mi znajomych osób często niewiele starszych ode mnie.
      • eagle.eagle Re: Zmarli 04.12.24, 08:22
        To jeszcze dodam, 27 lat temu, ok miesiąc przed osiemnastką zabiła się koleżanka z podstawówki, była na głodzie narkotykowym. Ona umarła 26 września, kolega o którym pisałam wyżej umarł 25 września.
    • demono2004 Re: Zmarli 03.12.24, 20:46
      Jesli dobrze policzylam, to jakies 8 osób.
    • srubokretka Re: Zmarli 03.12.24, 20:52
      Duzo za duzo. Z klasy z podstawowki chyba 3 kolegow. Slabo ich znalam. Z siedem lat temu, w jednym roku 3 mezow kolezanek najblizszych. Wszyscy przed 50.
      Starsze pokolenie i kobiety trzyma sie jakos lepiej.
    • simply_z Re: Zmarli 03.12.24, 20:54
      1 w tym roku, na raka.
    • arthwen Re: Zmarli 03.12.24, 20:58
      Dwóch moich kolegów z podstawówki - przy czym obaj zginęli w wypadkach (dwóch różnych i nie w tym samym czasie, obaj bardzo młodo). Reszta chyba żyje, ale w 100% pewności nie mam, bo kontaktu specjalnie z większością nie utrzymuję.
    • sueellen Re: Zmarli 03.12.24, 21:25
      Czworo zmarlo przed 40. 3 raki, jeden wypadek
    • princy-mincy Re: Zmarli 03.12.24, 21:26
      Najwcześniej jak miałam 18 lat- ale to był wypadek, nie choroba.
      Potem dwie osoby w wieku 25 i 27 lat. Ostatnio kolega, 44 lata.
    • tryggia Re: Zmarli 03.12.24, 21:27
      Kiedy byłam w podstawówce, to tam zmarło troje dzieci (glejak, astma i tętniak, było wiadomo, bo WSZYSCY o tym gadali).
      O śmierci żadnych rówieśników 45+ nie słyszałam.
      Za to sporo rodziców już odeszło.
    • arwena_111 Re: Zmarli 03.12.24, 21:30
      Jeden kolega z klasy równoległej w podstawówce i jednego podwórka zmarł 9 lat temu. W wieku 49 lat w nocy na zawał. Drugi kumpel z podwórka i mąż koleżanki- 6 lat temu na niewykrytą wadę serca. Był rok starszy ode mnie.
    • pepsi.only Re: Zmarli 03.12.24, 21:38
      2 osoby,
      - chłopak zginął w wypadku samochodowym, ale to już dawno,
      - i dziewczyna zmarła covid, w pierwszej fali (ta dziewczyna i jej mama, zmarły dzień po dniu)
    • heca007 Re: Zmarli 03.12.24, 22:43
      Z mojej klasy w liceum jedna. Na raka piersi, trzy lata temu, prawie cztery...
    • danaide2.0 Re: Zmarli 03.12.24, 22:49
      Bez podania który krzyżyk się nie liczy...
    • volta2 Re: Zmarli 03.12.24, 23:02
      nie żyje znajoma, która chodziła ze mną do przedszkola, akurat spotkałyśmy się przypadkowo tydzień przed jej śmiercią, została zamordowana w bardzo brutalnych okolicznościach 30 lat temu
      koleżanka z podstawówki też w okolicy matury - tu rak
      natomiast równieśnicy typu rok wyżej czy niżej no to już będzie tego więcej, jeden znajomy samobójstwo, też w okolicy 2000 roku, gdzieś wypadek samochodowy, to kilka osób się uzbiera, to wszyscy około 20 letni ludzie
      jeden męża kolega przeżył potężny wypadek samochodowy w którym zginęło 4 kolegów a on przeżył, miał 27 lat, rok rehabilitacji, przeszedł na rentę i po 5 latach umarł w łóżku na serce.

między 30 a 50rż na razie było spokojnie, kuzyn walczy z rakiem, i kolega z klasy też walczy, u niego chyba nie jest źle bo bywa na fejsie i coś tam czasem skrobnie. moi rówieśnicy...
    • 1maja1 Re: Zmarli 03.12.24, 23:04
      Moj kolega z podstawowki (rocznik 77) jakies poltora roku temu, poszedl z corka na basen i juz nie wrocil. Najprawdopodobniej zawal. Czy wszyscy inni zyja, tego nie wiem.
      • steel.tape Re: Zmarli 03.12.24, 23:17
        Z liceum jedna osoba.Za to kobiety wdowieja oraz tracą dorosłe dzieci /wypadki,choroby/
    • daniela34 Re: Zmarli 03.12.24, 23:10
      3 kolegów z podstawówki. Dwa zawały, jeden nie wiem, na co zmarł, być może alkohol albo narkotyki, bo prowadził, o ile wiem, dość nieuregulowane życie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka