Dodaj do ulubionych

Gadzety samochodowe- co polecacie?

17.12.24, 11:54
Dostalam jakiś super-duper dyfuzor zapachowy i jest świetny, mam z Karchera przyrząd do usuwania lodu z zamarzniętych szyb- uwielbiam, szybko , bez skrobania..
Macie jakieś praktyczne akcesoria ,które ułatwiają/umilają korzystanie z samochodu?
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 12:39
      Uchwyt do telefonu.
      • marecky81 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:03
        Jeśli starszy samochód.

heca007 napisała:

> Uchwyt do telefonu.
        • heca007 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:29
          Nie było powiedziane jaki to jest samochód.
        • majenkirr Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 14:43
          No chyba, ze vlogi kręciszwink, wtedy uchwyt do kamery/telefonu przyda się tez w aucie z carPlay.
    • alexis1121 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 12:57
      Jezu, polecisz dyfuzor zapachowy? Nic mnie w życiu nie frustruje w życiu tak, jak zapach znikający po tygodniu. Ostatnio po Zara Home miałam Rituals i kuźwa to samo.
      • alexis1121 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 12:58
        Bardzo przepraszam za brak sensu w mojej wypowiedzi, piszę z auta.
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:50
        Ja mam Millefiori Icon i bardzo polecam.
        • alexis1121 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 18:20
          Dzięki, zaraz wygoogluje.
          • alexis1121 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 18:27
            Zamówiłam ten, mam nadzieję że popachnie dłużej niż 3 dni.

• karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 18:29
              A dasz znać później jak się sprawdza i ile pachnie?
              • alexis1121 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 19:54
                Dam znać. Będę testować jeszcze inny, polecony na Szczeciniankach i napiszę.
                • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 20:07
                  Dzięki, będę czekać. Też mnie wkurza, że każdy zapach czuć ze 2 ,3 dni i koniec
            • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 20:24
              alexis1121 napisał(a):
              > Zamówiłam ten, mam nadzieję że popachnie dłużej niż 3 dni.
              >

Lepiej za długo tego nie wdychać.
              Badania pokazują, że większość odświeżaczy powietrza zawiera trujące substancje.
              moto.pl/MotoPL/7,88389,28795006,uzywasz-zapachu-samochodowego-prawdopodobnie-wdychasz-trujace.html
    • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:00
      Nie gadżet ale rozwiązanie nietypowe, basen dmuchany, taki z kulkami w bagazniku. Czasami jak najmłodsze marudzi na trasie to tylko przesadzamy do bagażnika w basen i tam siedzi zadowolone. Z tym, że to się sprawdzi w kombi tylko.
      • matacznik Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:14
        karyna-z-radzymina napisała:

> Z tym, że to się sprawdzi w kombi tylko.
        >
        I o ile w bagażniku nie leży już teściowa.
        • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:16
          Nie spotkałam się z wozeniem dorosłych ludzi w bagażniku, no może w kryminałach tak ofiary się transportuje, ale co kto lubi
      • 1matka-polka Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:23
        Mam nadzieję, ze macie tam kratkę miedzy bagaznikiem a kabiną, bo w razie wypadku takie
        nieprzypięte dziecko może kogoś zabić.
        • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:38
          1matka-polka napisała:
          > Mam nadzieję, ze macie tam kratkę miedzy bagaznikiem a kabiną, bo w razie wypad
          > ku takie
          > nieprzypięte dziecko może kogoś zabić.
          >

Nie tylko kogoś ale i siebie.
          Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby wozić dziecko w bagażniku. Może zginąć nawet nie z winy kierowcy. Ktoś może wjechać w tył.
          • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:49
            czcigodnystarzec napisał(a):

> 1matka-polka napisała:
            > > Mam nadzieję, ze macie tam kratkę miedzy bagaznikiem a kabiną, bo w razie
            > wypad
            > > ku takie
            > > nieprzypięte dziecko może kogoś zabić.
            > >
            >
            > Nie tylko kogoś ale i siebie.
            > Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby wozić dziecko w bagażniku. Może zginąć n
            > awet nie z winy kierowcy. Ktoś może wjechać w tył.
            >
            >
            >
            Na szczęście nie jedzisz za nami ofermo
            • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:53
              > Na szczęście nie jedzisz za nami ofermo

Ciesz się, bo widząć dziecko w bagażniku od razu bym zadzwonił na policję.
              • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:01
                Mamy czarne szyby wiec guzik zobaczysz
                • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:14
                  > Mamy czarne szyby wiec guzik zobaczysz

Tylną możesz mieć nieprzeźroczystą. Bocznych i przedniej nie.
                  Sprawdź sobie sama jaki procent przepuszczalności mogą mieć szyby. Boczne i czołowe.
                  • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:19
                    No dobra, już widzę że nie myślisz dalej jak jeden wpis. Skup się biedaku, skoro miałbyś jechać ZA NAMI i wypatrywać dziecka w bagażniku to po cholere mi czarne szyby z boku?
                    • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:27
                      > No dobra, już widzę że nie myślisz dalej jak jeden wpis. Skup się biedaku, skor
                      > o miałbyś jechać ZA NAMI i wypatrywać dziecka w bagażniku to po cholere mi czar
                      > ne szyby z boku?

A dlaczego miałbym jechać za wami? Bo ty tak napisałaś? - "Na szczęście nie jedzisz za nami ofermo".
                      Podczas wyprzedzania bym widział z boku a po wyprzedzeniu w swoim lusterku wstecznym.
                      • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:38
                        Dlatego że nie dajemy się wyprzedzać, mąż zawsze zajeżdża na środek i ciśnie gaz
                        • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:41
                          > Dlatego że nie dajemy się wyprzedzać, mąż zawsze zajeżdża na środek i ciśnie ga
                          > z

Dlaczego sama nie prowadzisz?
                          • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:45
                            Bo rzucam dziecku kulki. Mąż nie może bo go na wymioty bierze sad
                            • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:47
                              > Bo rzucam dziecku kulki. Mąż nie może bo go na wymioty bierze sad

No to co że go bierze?
                              Najwyżej zwymiotuje.
                              • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:50
                                Ty nie możesz być prawdziwy
                                • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:52
                                  > Ty nie możesz być prawdziwy

Tak naprawdę to mnie w ogóle nie ma.
        • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:45
          Jest przypięte, siedzi w szelkach a one przedłużka wpinamy w środkowy dinks od pasów na tylnej kanapie.
          • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:54
            > Jest przypięte, siedzi w szelkach a one przedłużka wpinamy w środkowy dinks od
            > pasów na tylnej kanapie.

Przedłużka mówisz.
            Jakiej jest długości?
            • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:00
              Nie wiem, nie będę szła do auta żeby Ci mierzyć. Taka jak się dla psa kupuje, se zobacz w necie
              • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:06
                > Nie wiem, nie będę szła do auta żeby Ci mierzyć. Taka jak się dla psa kupuje, s
                > e zobacz w necie

Różne są przedłużki. Pewnie znaczenie ma też waga psa. Ile waży dziecko?
                Ile by nie ważyło to w razie wypadku, może głową uderzyć w szyby albo w blachę.
                • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:09
                  Sory ale waga psa nie ma nic do rzeczy no UWAGA, UWAGA, nie wożę psa tym autem wcale. Weź się zastanów czasem co piszesz
                  • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:17
                    > Sory ale waga psa nie ma nic do rzeczy no UWAGA, UWAGA, nie wożę psa tym autem
                    > wcale. Weź się zastanów czasem co piszesz

UWAGA! Ale kupiłaś.
                    I prawdopodomnie inne są szelki i przedłużki dla yorka a inne dla bernardyna.
                    Zastanów się nad tym.
                    • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:39
                      Ja się nie muszę zastanawiać, kupiłam, mnie pasuje. To ty masz problem, se Idź I wąż swoje psy i kupuj im przedłużki. Co za dzban, nie mam pytan
                      • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:44
                        > Ja się nie muszę zastanawiać, kupiłam, mnie pasuje. To ty masz problem, se Idź
                        > I wąż swoje psy i kupuj im przedłużki. Co za dzban, nie mam pytan

Dzbany to wożą dzieci w bagażniku.
                        I mam pytanie. Jak jest forma żeńska słowa dzban?
                        • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:46
                          Nie ma, kobiety nie są tak durne
                          • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:51
                            > Nie ma, kobiety nie są tak durne

Są durniejsze?

Ten post nie łamie prawa ani regulaminu.
                            • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:53
                              Już nie będę z tobą pisać, jesteś niegrzeczny i na dodatek tuman
                              • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:55
                                > Już nie będę z tobą pisać

Sprawisz mi niewypowiedzianą radość.
    • princesswhitewolf Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:20
      >przyrząd do usuwania lodu z zamarzniętych szyb- uwielbiam, szybko , bez skrobania..

Bez zdjecia nie liczy sie
      • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:22
        Wpisz sobie karcher do szyb w aucie. Takie żółto czarne okrągłe coś
        • princesswhitewolf Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:27
          To?
          www.kaercher.com/pl/home-garden/akumulatorowa-skrobaczka-do-szyb.html
          Ciekawe jak to dziala. Ja mam lusterka przednia i tylna szybe podgrzewana ale z bokow niestety nie
          • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:35
            princesswhitewolf napisała:
            > Ciekawe jak to dziala.

Obrotowa tarcza zdrapuje lód.
            Ale jak to ma działać na wypukłych szybach, to dla mnie jest wielką tajemnicą.
            • princesswhitewolf Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:38
              A nie podrapie szyby?
              • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:43
                princesswhitewolf napisała:
                > A nie podrapie szyby?

A ja wiem?
                Jeszcze nie zgłupiałem żeby kupować gadżet pracujący według opisu 15 minut i ładujący się 3 godziny, który na wypukłych szybach i tak się nie sprawdzi.
                • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:50
                  Nie czytaj tego dziadersa, to coś ma bardzo dobre opinie, zdziera lód i to szybko. Jedyne co złe to czas ładowania. Poczytaj opinie w necie, wszyscy prawie to samo piszą
              • madziana123 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:00
                Nie, nie drapie, śmiga na czysto.
                Mąż sobie kupił drugie do swojego, bo mi zazdrościł 😉
                Acz, z drugiej strony mamy grudzień, a ja tylko raz miqlam okazję użyć..
      • leyla76 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 18:32
        U mnie wystarczy aplikacja w telefonie i włączenie klimatyzacji na parę minut przed wyjazdem. Samochód jest cieplutki, a lodu na szybie brak.
        Skrobanie szyb z rana to tragedia, wcześniej uzywalam sprayu do szyb, rozpuszczał lód w parę sekund.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 13:51
      Wieszak na marynarkę montowany na zagłówek
    • zbytomia100 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 14:00
      A macie cos do polecenia, jakis rodzaj wieszaka, na torebke? Czesto woze napoje itp i nie chce, by torebka/siatka sie kiwala, albo przewracala. Zazwyczaj przypinam pasem na siedzeniu pasazera, ale czasem mam tam cos innego, albo spieszy mi sie.

Ja polecam krate skladana na zakupy i takie gumy elastyczne z hakami (ze sklepu rowerowego) zeby w bagazniku czasem unieruchomic ladunek.
      • mava12 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:25
        >takie gumy elastyczne z hakami (ze sklepu rowerowego) zeby w bagazniku czasem unieruchomic ladunek.

są specjalne siatki do bagażnika, dużo wygodniejsze niż "rowerowe gumy"
        https://ecsmedia.pl/cdn-cgi/image/format=webp,width=544,height=544,/c/siatka-do-bagaznika-samochodowa-auta-110x42-b-iext115423688.jpg
        https://www.pokrowceo.pl/userdata/public/gfx/2041/8acf70d814e87c1fa84d0e86f9621d43.jpg
    • beataj1 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 14:59
      Mam kluczyk.
      Służy absolutnie do niczego ale wywołuje uśmiech na twarzach ludzi dookoła.
      Mam małe auto (też czerwone) i różowy kluczyk.
      Bo wiecie: te ceny benzyny rosną i rosną, to trzeba sobie radzić...
      https://img.joomcdn.net/bdf7f5c22db5a782f397ae8afc4b0561df7b7c9e_original.jpeg
      • madziana123 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:01
        Fajne.
        Miałam kiedyś rzęsy, ale rysowały karoserię. Niestety, bo były zabawne i absurdalne. A jak takie rzeczy lubię 😉
        • beataj1 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:05
          O rzęsach myślałam, ale moje aktualne auto ma za ostry kształt świateł. No i właśnie słyszałam ze rysują.

A i przypomniało mi się że kluczyk działa. Jak mi ostatnio umarł akumulator, to moje maleńkie auto było pchane chyba przez 6 chłopa - sami się do pomocy rzucili śmiejąc się z mojego kluczyka. Aż się zastanawiałam czy kupować nowy akumulator czy zawsze tak startować.
          • karyna-z-radzymina Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:59
            A nie da się tych rzęs przyciąć żeby nie drapały? Też bym sobie przykleiła!
      • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:18
        beataj1 napisała:
        > Mam kluczyk.
        > Służy absolutnie do niczego ale wywołuje uśmiech na twarzach ludzi dookoła.

Bo ci uśmiechnięci nie wiedzą że takie wystające elementy są nielegalne. Jak się któryś na to nadzieje, to się nie będzie śmiał. I ty też.
        • beataj1 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:21
          W sensie na piankę? Przyklejoną na taśmę dwustronną?
          Najgorsze co może zrobić to miękko zabezpieczyć przed uderzeniem.
          • czcigodnystarzec Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:28
            beataj1 napisała:
            > W sensie na piankę? Przyklejoną na taśmę dwustronną?
            > Najgorsze co może zrobić to miękko zabezpieczyć przed uderzeniem.
            >

Ktoś może się pośliznąć, upaść na tę piankę a ona wybije mu oko.
            Albo rowerzysta ci wjedzie w tył i może spotkać go to samo.
            Albo biegnące dziecko się zagapi i walnie okiem w tę piankę.
            • beataj1 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:36
              ooookej. To są realne zagrożenia. Masz rację.
      • summerland Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:57
        Ja kiedys mialam taka ramkę do rejestracji samochodeowej z napisem "90 % angel", zawsze mnie to śmieszyło bo pasuje do mnie 😉
        Po jakims czasie zdjęłam bo mężowi się nie podobała i gdzieś mi potem zginęła.
        • majenkirr Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:17
          A propos ranek - wczoraj córka podjeżdża pod dom, przysyła to zdjęcie i pyta czemu syn ma ukraińską ramkę.

Ukraińska ramka:
          🤦🏼‍♀️
      • majenkirr Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 16:18
        Super ten kluczyk!💖
      • princesswhitewolf Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 17:26
        Wspaniale!!!
      • pseudo_stokrotka Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 20:04
        Zawsze mnie zastanawiało, kto to kupuje... I rzęsy też. Zupełnie nie moja bajka.
    • summerland Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 15:53
      Ja mogę polecić taki gadżet w kształcie mini mopa płaskiego-końcówka jest pokryta microfibra. To służy do wycierania pary na szybach od środka.
    • rinoa_woman Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 18:44
      Generalnie stawiam na minimalizm jeśli chodzi o gadżety do auta, ale ostatnio mąż zaskoczył mnie przejściówką do kabla ładującego telefon. Mam usb w aucie, ale jest w takim miejscu, że jest kompletnie niepraktyczne, a wtyczka od zapalniczki jest na środku i w nią się podpina tę przejściówkę z kablem. Ja jadę, a telefon się ładuje. Wcześniej woziłam ze sobą powerbank, ale o nim też trzeba pamiętać aby naładować.
    • nenia1 Re: Gadzety samochodowe- co polecacie? 17.12.24, 21:21
      w sumie wszystko mam w samochodzie na wyposażeniu, łącznie z ładowarką indukcyjną do telefonu. Z rzeczy dodatkowych dealer w ramach negocjacji przy zakupie dorzucił dywaniki gumowe oraz gumową matę do bagażnika - uważam to przydatne bo łatwiej czystość utrzymać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka