kochamruskieileniwe 17.12.24, 13:11 Od trzech dni codziennie (sic!) otrzymuję wiadomość o czyjejś śmierci... Ojciec przyjaciółki Kuzynka Mąż drugiej przyjaciółki W szczycie pandemii tak nie miałam. Fatalny rok dla mnie i moich bliskich. Normalnie zaczynam się bać odbierać telefon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bi_scotti Re: Czarna seria 17.12.24, 13:35 U mnie takie bylo lato: czerwiec, lipiec & sierpien Za duzo/zbyt czeste wiadomosci o tym, ze ktos juz nie z nami. Some departures were (more-or-less) expected, ale kilka po prostu scielo nas z nog. I teraz koniec roku, contacts z rodzinami tych, ktorzy odeszli w lecie - wszystko bardzo trudne. Serdecznosci dla wszystkich, dla ktorych ten teraz czas trudny, bolesny ... Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Czarna seria 17.12.24, 13:47 U mnie w rodzinie też zgon w zeszłym tygodniu. Mocno starsza osoba, sporo po 90, więc nie było bardzo niespodziewane, ale zdaje się, że pora roku (zima plus zbliżające się święta) jest sprzyjająca załamaniu się chęci życia u tych, u których jest i tak już krytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Czarna seria 17.12.24, 19:18 Może przypadek, może bardziej widzisz bo doświadczyłaś straty.Rodzą się i umierają, trudne doświadczenie. Uściskaj synka, mam go w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Czarna seria 17.12.24, 19:23 Niedawno zmarła nauczycielka że szkoły sama, młoda kobieta ledwie po 40-tce. Znajoma w wieku w 47 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Czarna seria 17.12.24, 21:12 U mnie w ciagu 2 tygodni jedna znajoma z dawnej pracy, 47 lat oraz 44 latka Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Czarna seria 18.12.24, 00:36 Czyli 47 równa się grób. Dobrze wiedziec. Kończe 47 lat jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Czarna seria 17.12.24, 21:42 Ciesz sie i wspomnij na to ze to oni robia satystyke i im wiecej takich tym Twoje szanse rosna.. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Czarna seria 18.12.24, 00:34 Ja z kolei co wychodze z domu, to jezdza na sygnale karetki. Albo straz pożarna. Kiedys tylko sporadycznie się słyszało karetkę, a teraz non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Czarna seria 18.12.24, 04:35 Współczuję i tulę najmocniej. U mnie czarna seria rozpoczęła się z końcówką 2023. W rodzinie zachorowało naraz kilka osób, zmarły dwie, w tym mój Tata. Inne walczyły o życie. Ostatnio znów byłam na pogrzebie, tym razem znanej mi osoby. Co chwilę przybywa grobów na cmentarzu. .. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Czarna seria 19.12.24, 00:19 Mnie dziś zdołowała śmierć Eweliny Ślotały. Podobno zmarła wczoraj. Byłam jej skromną obserwatorką z insta, jedną z ponad 20 000. Mimo wszystko jej aktualne storki wyświetlały mi się na bieżąco , czym pasywnie uczestniczyłam w jej codziennym życiu. Podziwiałam wnętrza, bulwersowalam się faktami o ex, wymienialiśmy kurtuazyjne wiadomości Instagramie, wysyłałam serduszka. I jak to że tak w wieku 35 lat się umiera ? Zostawia synka 9 letniego ? Osieroca swoją obserwatorką ? No jak to tak ? Nie ładnie Ewelinko, tak odchodzić bez pożegnania Odpowiedz Link Zgłoś