saszanasza Re: Mężowski przelew 21.12.24, 08:27 Mój wczoraj, kiedy spałam, zrobił nieautoryzowane pranie swoich ubrań. Nie wiem czego użył, w jakiej ilości, czy dobrze nastawił temperaturę, no wszystko bez uzgodnienia ze mną. Dobrze że chociaż rozwiesił we wspólnym pokoju😅 BTW, niezależnie od wszystkiego, jeżeli macie wspólnotę, to te środki, które z jakiegoś powodu odkłada na swoje konto sa również twoje. Być może to jakiś fundusz emerytalny, może inna forma oszczędzania, po prostu porozmawiaj z nim o tym. Moim zdaniem powinien jednak cię o tym poinformować, bo w przypadku jego smierci ulatwia to odzyskanie tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 12:42 A jak u was z komunikacją i poszanowaniem granic i własnych hobby? Czy mąż może kupić gry, cos do roweru, narzedzia do warsztatu i nie sluchac fukania nad glowa? To nie jest tak, ze budzet i rodzinne wydatki zawieraja czeste podroze, spa, pierdolyz pepco, perfumy, paszyczki welniane itd a jego potrzeby sa nieistotne badz po prostu komentowane jako niezasadne? Sory nie wie jak u was, po prostu tez lubie miec wlasne zaskorniaki i poczucie, ze premia jest "dodatkowa" dla mnie na ekstrasy i glupoty a nie czesc budzetu domowego, jesli wywiazuje sie czlowiek ze swoich codziennych obowiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 13:27 Zle podpielam nie pod Ciebie Saszana Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Mężowski przelew 22.12.24, 20:08 Gdzie Ty wyczytałaś o spa czy perfumach? Watkodajka napisała praktycznie nic, odpowiada półsłówkami i wydaje się zupełnie ok z sytuacją. To pozostałe ematki grzeją temat. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 22.12.24, 23:57 I tam też wyczytałaś, że mąż nie może nic? Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 23.12.24, 00:26 `nie,dlatego zadaałam pytanie. Bo wątek powstał, żebyśmy ją solidarnie pogłaskały po główce i oj.. męża jaki to drań, chciałabym poznać jednak szerszy kontekst. Bo jeśli nie głodują a facet nie wydaje na baby, to znaczy że może chce mieć coś z życia i pomyśleć o swoich zachciankach? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Mężowski przelew 23.12.24, 16:24 Ale jeżeli to jest duża kwota, robiąca dużą różnicę w domowym budżecie, jak to autorka zaznacza, to jest po prostu nie fair, żeby CAŁOŚĆ takiej kwoty od razu utajniaczyć i przeznaczyć na swoje zbytki. Nieważne, czy to facet kupiłby za to jakiś sprzęt, czy baba ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
ikonieckropka Re: Mężowski przelew 21.12.24, 08:40 Masz dwa wyjścia. 1) Udawać, że nic się nie stało, czekać, aż sam coś powie albo popełni jakiś inny błąd, będziesz żyła w braku zaufania, niepewności, ale możesz się sporo dowiedzieć. 2) Zapytać i może nie usłyszeć prawdy, a nawet zamknąć sobie drogę do prawdy, bo on zacznie się lepiej z czymś ukrywać. Odpowiedź zależy od tego, co da Ci lepszy efekt, co jesteś w stanie znieść, na czym Ci zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Mężowski przelew 21.12.24, 08:42 Nie do końca rozumiem: na koncie, do którego masz dostęp i możesz sobie sprawdzać operacje, mąż otrzymuje "tajną" premię, którą natychmiast przelewa na "tajne" konto, którego numer i właściciela a także przelaną sumę i jej pochodzenie już sobie odczytałaś. Co tam się właściwie wydarzyło? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Mężowski przelew 21.12.24, 09:11 > Co tam się właściwie wydarzyło? Tegoo właśnie wszystkie chciałybyśmy się dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Mężowski przelew 21.12.24, 12:42 No nie zapytał wcześniej czy może 🤷🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Mężowski przelew 21.12.24, 09:23 Oczywiście że powinnaś zapytać, dużo zależy też od tego jak mąż odpowie. Ciekawe czy będzie nerwowy. Ja bym zapytała „hej, widziałam że w poniedziałek pojawiła się niezła kasa na koncie, ale we wtorek już przelałeś niż na jakieś konto którego nie znam. Co to para kasa, co to za konto i jakie masz plany z nim zwiąazane?” Prościej chyba nie można. Uwielbiam rozdzielność majątkowa. U nas każdy ma osobne konta + osobne konta oszczędnościowe +1 wspólne na wydatki +1 wspólne oszczędnościowe. Nikomu nie muszę się z moich premii spowiadać, bo nikt ich nie widzi (co też oznacza że przygotowanie do wymiksowany się ze związku byłoby łatwiejsze) Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Mężowski przelew 21.12.24, 12:42 Moich też nikt nie widzi i nie jest to jednoznaczne z tym, że je ukrywam. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Mężowski przelew 21.12.24, 14:25 Ciekawe czy będzie nerwowy Niech najpierw przez jakiś czas obserwuje męża, np. czy nie myje się częściej... Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:03 chłop pewnie lokatę założył, a teraz zjebkę dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:32 A co się w końcu stało? Myślę, że wszyscy są ciekawi jakie jest wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 12:46 Nic takiego, po prostu przelał na konto które jest w tym samym banku, ale musiało być założone do konta naszego dziecka niepełnoletniego. Całkiem zapomniałam o tym koncie. Chciał mi zrobić niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Mężowski przelew 21.12.24, 15:12 No i dobrze, że się wyjaśniło. Nie przyszło mi do głowy, że można zapomnieć o koncie założonym dla swojego dziecka. Ludzie mnie ciągle zaskakują🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Mężowski przelew 21.12.24, 15:12 wiosennedni5 napisała: > Nic takiego, po prostu przelał na konto które jest w tym samym banku, ale musia > ło być założone do konta naszego dziecka niepełnoletniego. Całkiem zapomniałam > o tym koncie. Chciał mi zrobić niespodziankę. I ciebie ta odpowiedź satysfakcjonuje? To dość duża kwota, czy powiedział ci dlaczego z prędkością błyskawicy musiał przelać te pieniądze na konto, do którego ty nie masz dostępu? I co to miała być za niespodzianka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 21.12.24, 15:53 wiosennedni5 napisała: > Chciał mi zrobić niespodziankę. No to mu się udało 🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Mężowski przelew 21.12.24, 17:23 Ach, te niespodzianki dla żon. Tajne konta, tajne dzieci, a najgorzej znaleźć wysoką polisę na swoje życie Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Mężowski przelew 21.12.24, 19:23 Niespodziankę Tobie, bo na konto dziecka poszło? Jesli to dla dziecka to ok, ale wtedy żadna niespodzianka dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: Mężowski przelew 21.12.24, 19:53 Wątkodawczyni napisała, że pieniadze poszly na konto męża założone do konta dziecka. Niektóre banki wymagają założenia konta rodzica gdy ktoś chce założyć w danym banku konto dla dziecka. Czylinkasa poszła na konto męża, a nie dziecka. Dziwne i nie widać w tym żadnej przyjemnej niespodzianki. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 23:49 Bo niespodzianka to nie pieniądze na koncie, tylko coś co się za nie kupi. Przy koncie wspólnym raczej trudno zachować to w tajemnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_one_and_only Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:36 Bardzo wsółpczuję, ta lakoniczna odpowiedź mówi sama za siebie, że coś tam się złego wyydarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:56 Jakieś dodatkowe konto musiał złożyć skoro wysłał sam do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:18 conena napisała: > chłop pewnie lokatę założył, a teraz zjebkę dostanie. > Skad wiadomo? Rozmawiałaś z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Mężowski przelew 21.12.24, 12:56 primula.alpicola napisała: > conena napisała: > > > chłop pewnie lokatę założył, a teraz zjebkę dostanie. > > > Skad wiadomo? Rozmawiałaś z nim? tak. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 10:46 No zbytnią inteligencją się mąż nie wykazał. Myślał, że nie zauważysz? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 11:04 Mam takie wspomnienie. Kiedy pierwszy raz poszłam na zakupy po wyprowadzeniu się exa, kupiłam mały kwiatek w doniczce. Ot tak sobie, bo mi się spodobał, pomyślałam z ulgą, że nie będę się musiała tłumaczyć, po co - do dzisiaj, a minęło wiele lat, pamiętam radość, jaka mi kupienie tego drobiazgi za grosze zrobiło. A ex nie był mężem szczególnie kontrolującym. Żeby cokolwiek sądzić o tym, co się zdarzyło, musielibyśmy wiedzieć, co to właściwie znaczy, że macie wspólne konto. Znam dwa małżeństwa, gdzie w jednym on, w drugim ona, skrupulatnie analizują każdy wydatek. Chyba czas na szczerą rozmowę - to osobne konto może znaczyć wszystko, od niewinnej i zdrowej potrzeby odrobiny swobody po sprawy poważne i ciemne. Ale przecież nie chodzi o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Mężowski przelew 22.12.24, 00:09 nangaparbat3 napisała: po wyprowadzeniu się exa, kupiłam mały kwiatek w doniczce. Ot tak sobie, bo mi się spodobał, pomyślałam z ulgą, że nie będę się musiała tłumaczyć, po co (..). A ex nie był mężem szczególnie kontrolującym. Wybacz, ale facet, któremu trzeba się tłumaczyć z pierdoły typu kwiatek jest SUPER kontrolujący☹️ Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:02 On marudził jak się na coś natknął. Na kwiatek by się natknął. I pozrzędził, ale na zrzeszeniu by się skonczylo. Nigdy nie sprawdzał moich wydatków, nie zaglądał w rachunki. No i to jest sytuacja z okresu bezpośrednio przed naszym rozstaniem. Jak pisze o tych kontrolujących, mam na myśli szczegółowa analizę i ocenę każdego wydatku współmałżonka i - chyba - własnego. Analizę wyciągu z konta punkt po punkcie. No i jedna osoba rości sobie prawo do wyrokowania, na co słusznie wydano, a co nie. Jak napisałam, znam dwie takie pary. Żeby było śmieszniej, jedna z osób kontrolujących jest ta, która nie pracuje zawodowo. Co więcej związek jest bardzo udany. (Ja bym uciekła w podskokach, ale ja się do żadnego związku nie nadaje). Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Mężowski przelew 23.12.24, 00:18 >Na kwiatek by się natknął. I pozrzędził, ale na zrzeszeniu by się skonczylo. Ludzki pan, nie uderzył... Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Mężowski przelew 21.12.24, 12:32 A inne premie z innych lst wchodziły zawsze na to konto? Pewnie ma od lat inne konto i zapomniał podacvw pracy zeby przelali na to inne albo oni cos pomylili i Pan nie miał innego wyjścia jak zrobic sobie ten przelew. Po prostu ukrywa jakas część kasy przed tobą Pewnie na jakies baby. Ja bym zrobila dihad . Wspolczuje sytuacji przed swietami Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Mężowski przelew 21.12.24, 14:40 Wytłumaczenie,: mąż idiota. Widać, że kręci z kasą (chce zatrzymać część do chodu tylko dla siebie i nie chce z tobą tego ustalać), ale jest na tyle głupi, że wskazał w pracy konto do którego ty też masz dostęp, a nie to odrębne. Co ty masz teraz zrobić, nie wiem. Możesz udawać, że nic się nie stało i dalej żyć spokojnie z oszustem albo podstawić mu twarde dane pod nos i zażądać wyjaśnień Jak się przyzna, że np. zbiera na coś na co byś ty się nie zgodziła, to jeszcze może jest nadzieja (bo wtedy może i idiota i krętacz, ale przynajmniej nie recydywista), a jak znajdzie tysiąc wyjaśnień - to pozamiatane. Generalnie wspólczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Mężowski przelew 21.12.24, 16:36 Każdy ma prawo że swoimi zarobionymi pieniędzmi robic co chce, jeśli rodzina nie przymiera głodem i jej potrzeby są zaspokojone. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Mężowski przelew 21.12.24, 18:21 Szkodliwa to jest nadmierna kontrola zarówno męża przez żonę jak i żony przez męża. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 21.12.24, 19:17 A potem pytania na forum do zdradzanej żony: jak to! Nie widziałaś wcześniej żadnych sygnałów? Nigdy nie zapaliła ci się lampka? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 21:20 Przyjęłam jego tłumaczenie choć jak tak o nim myślę to mnie nie przekonuje. Po prostu będę bardziej czujna. Mówił coś że przelał je tam żeby na razie były, bo może będzie trzeba zwrócić podatek. Wybrzmialo to tak jakbym znowu ja wszystko zepsuła czyli niespodziankę którą miała być informacja o tej kasie, np. wieczorem lub przelanie mi dużej cześci na konto z którego ja korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 21:43 Ale mecyje. Sprawdz na koncie dziecka, czy te pieniadze tam sa i juz. Bedziesz miala pewnosc Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennedni5 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 21:47 Na konto męża które musiał założyć przy zakładaniu konta dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:31 i to jest kluczowe pytanie . Ja bym sprawdziła w historii wspólnego konta , czy przelewy na tamto konto były już wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:16 wiosennedni5 napisała: > Na konto męża które musiał założyć przy zakładaniu konta dziecku. Konto dziecka jest w innym banku, niż to wasze wspólne? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Mężowski przelew 21.12.24, 23:54 To po co w takim razie otwarte było kolejne koto. Wystarczyło dołączyć konto dziecka do już istniejącego. Coś dziwnie to wszystko . Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 22.12.24, 00:25 No właśnie, to nowe konto niepotrzebne, dziecko podpina się pod obecne, to wspólne. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:09 No dokładnie. Po co dwa konta w tym samym banku, żeby otworzyć konto dla dziecka. Wystarczy jedno. Coś tu ewidentnie brzydko pachnie w calej tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Mężowski przelew 23.12.24, 16:01 Coś tu z komunikacją bardzo szwankuje. Ty na forum piszesz tak, że trudno zrozumieć, o co chodzi. Może z mężem też tak rozmawiasz - półsłówkami, niedopowiedzeniami, z oczekiwaniem, że się domyśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:05 to na podatek czy na konto. każde tłumaczenie pojedynczo, ok, ale dwa to za dużo grzybów w barszcz Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:43 Poszły na oddzielne konto żeby ich na razie nie wydawać, bo być może trzeba będzie część tych pieniędzy przeznaczyć na podatek. Być może za sprawą premii mąż wskakuje w drugi próg podatkowy? Tak rozumiem to tłumaczenie. Ale... Czy chciał zrobić niespodziankę, czy też liczył że uda mu się tę kasę ukryć przed żoną, to już tylko ten mąż wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:47 ok, ale w takim razie co za gadanie że duża część na kontro żonine dla niespodzianki chyba że już chce się tłumaczyć z każdej złotówki, ok, ja nie miałabym podejrzeń sama z siebie żadnych, ale teraz już sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Mężowski przelew 21.12.24, 22:11 wiosennedni5 napisała: > Przyjęłam jego tłumaczenie choć jak tak o nim myślę to mnie nie przekonuje. Po > prostu będę bardziej czujna. Mówił coś że przelał je tam żeby na razie były, bo > może będzie trzeba zwrócić podatek. Ale ściema Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Mężowski przelew 22.12.24, 00:11 Ja bym poczekała do świąt, może jakiś fajny prezent Ci szykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 01:26 mam chyba z 4 subkonta, 3 konta w roznych bankach i tylko jedno mamy wspolne. Kazdy ma tez swoje prywatne. Zastanow sie raczej dlaczego boi sie do tego przyznac? Moze czuje sie udupiony, ze kazde kilkadziesiat zl musi konsultowac z zona Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 22.12.24, 01:40 To jej wina, że on kłamie? No tak, to zawsze jest wina kobiety 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 01:41 ja jestem. typ unikajacy zwarcia i tez zdarza mi sie unikac przykrosci, to nie ma plci Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:10 iwles napisała: > > Winny kłamstwa jest ten, kto kłamie. > > > Nie. Często kłamstwo jest jedyną obrona tych, którzy nigdy nie zostają wysłuchani, kiedy mówią prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mężowski przelew 22.12.24, 11:19 Czyli kłamią we własnym interesie. To nadal kłamstwo. W dodatku manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Mężowski przelew 23.12.24, 00:22 nangaparbat3 napisała: > Obrona przed przemocą. > Twoje tłumaczenie wyżej, że maż nie był kontrolujący właśnie straciły wiarygodność. Nic dziwnego, że miałaś wątpliwości, kupując kwiatek. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 23.12.24, 00:42 Bujasz w obłokach, na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:08 iwles napisała: > > To jej wina, że on kłamie? > No tak, to zawsze jest wina kobiety 🤔 > Nie, nie kobiety. Często mężczyzny. Znam blisko dwie, a zawodowo masę rodzin, gdzie panuje przemoc ekonomiczna, zupełnie jawna, i często ze strony kobiet. Ale nie mam pojęcia, czy częściej niż ze strony mężczyzn, może na odwrót. Ale nie trzeba przemocy - nawet w najlepszych związkach ludzi mogą mieć potrzebę jakiegoś marginesu niezależności i nie ma w tym nic złego ani zagrażającego związkowi. Liczba postów jakie wieszcza, że mąż Autorki zakłada już nową rodzinę, daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Mężowski przelew 22.12.24, 13:43 No wiec wlasnie: pisalam wyzej - takie zachowanie czeesto jest odpowiedzia na cos. Niekoniecznie chodzi o inna babe jak sie probuje wmowic. Watkodajka jezdzi na citybreaki, do spa, kkupujee drogie perfumy -zapewne ze wspolnej kasy. Moze maz tez chce "A jak u was z komunikacją i poszanowaniem granic i własnych hobby? Czy mąż może kupić gry, cos do roweru, narzedzia do warsztatu i nie sluchac fukania nad glowa? To nie jest tak, ze budzet i rodzinne wydatki zawieraja czeste podroze, spa, pierdolyz pepco, perfumy, paszyczki welniane itd a jego potrzeby sa nieistotne badz po prostu komentowane jako niezasadne? Sory nie wie jak u was, po prostu tez lubie miec wlasne zaskorniaki i poczucie, ze premia jest "dodatkowa" dla mnie na ekstrasy i glupoty a nie czesc budzetu domowego, jesli wywiazuje sie czlowiek ze swoich codziennych obowiazkow" Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:18 Jak szybko umrze, a nie zabezpieczył się testamentalnie, i tak to będzie twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Mężowski przelew 22.12.24, 09:24 Jak szybko umrze, a nie zabezpieczył się testamentalnie, i tak to będzie twoje Chyba, że po drodze narobi też niewąskich długów… Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Mężowski przelew 23.12.24, 15:30 No to się tak uwspólnotowiliście, że chłop musi się z premii tłumaczyć. Czy ty nie pracujesz? Niewyobrażalne dla mnie, że dorośli, zarabiający ludzie zaglądają sobie do portfela. Zdrowy układ to oddzielne konta. I nie, nie da się podać pracodawcy jednego konta do pensji zasadniczej, a drugiego do premii. Odpowiedz Link Zgłoś
152kk Re: Mężowski przelew 23.12.24, 16:09 Jak najbardziej są się natomiast tak dogadać, że pensję wpływają na jedno konto i każda ze stron bierze na swoje osobiste potrzeby określoną kwotę lub że wpływają na osobne i każda strona przelewa określoną kwotę. Tylko trzeba żeby obie strony były uczciwe i zgadzały się, że mają równe prawa w związku, równiez do całości zarobionych pieniędzy. Oczywiście piszę o sytuacji gdy jest wspólnota majątkowa. Bo jeśli taka wspólnota się nie podoba to trzeba to jawnie zadeklarować, a nie ukrywać się i kombinować. Jeśli takich rzeczy nie da się w związku ustalić to jest w nim coś bardzo nie tak. I wcale nie chodzi wtedy konkretnie o pieniądze, tylko brak szacunku do drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Mężowski przelew 23.12.24, 17:49 Jako do świadczona kobieta okłamywana przez jakiś czas przez "ukochanego" męża, którego o nic by nie podejrzewała radzę Ci nie konfrontować go z niczym tylko obserwować. Mała szansa że osoba, która już podjela decyzję o kłamstwie zmieni zdanie bo została przyłapana. Ona zejdzie głębiej w podziemie i będzie bardziej się pilnować w przyszłości. Możliwe że chłop chce odejść (ma kochankę lub nie) i sobie grunt po cichutku robi. Teraz wejdź w tryb obserwatora, nic pod żadnym pozorem nie mów! Odpowiedz Link Zgłoś