Dodaj do ulubionych

Okołoświąteczny fotowątek

26.12.24, 17:57
Co u was ładnego?
U nas ogólnie tak sobie, kręcimy się w okolicach szpitali ( ja poparzona bardziej niż myślałam, syn męża z wyrostkiem) i policji ( zostaliśmy napadnięci najpierw przez psa, potem przez właściciela , długa historia), a na zewnątrz klimaty dość wiosenne 😉
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:01
      Co się stało???

U mnie jak wiadomo tradycja na oełben petardzie 😀
      • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:05
        Jezu, pełnej petardzie
      • szarmszejk123 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:07
        Nic no, ja mam poparzone ramię, paskudnie dość ( wrzący olej, wyglądało lepiej zaraz po , niż było w rzeczywistości... Mięcho na wierzchu i ogólnie fuj) a syn męża z zapaleniem wyrostka jutro będzie operowany.
        A przed godziną mój pies na smyczy został napadnięty przez innego psa bez smyczy po czym właściciel szanownego kundla chciał się bić z moim mężem... Tu się trochę przeliczył:p maz nie ma takiego zwyczaju :p
        • mama-ola Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:11
          Skąd się wrzący olej wziął na Twoim ramieniu?
          Współczuję poparzenia sad musiało bardzo boleć.
        • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:14
          Współczuję! Po oleju się paskudnie goi
        • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:24
          Oj, Szwejkowa, to nie są najlepsze święta w Twoim życiu. Niemniej, jesteś młodą i piękną kobietą (można sobie poskładać z fragmentów wklejonych przez Ciebie fotek), ręka się zagoi, resztę przypudrujesz, będzie dobrze. smile
        • default Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:00
          Rany, bardzo Ci współczuję, ból poparzenia jest straszny, wiem coś o tym, mnie kiedyś wystrzelił na ramię wrzący płyn chłodniczy (w aucie). Uratował mnie fenistil, który przypadkowo miałam w torebce i od początku nieustannie się nim smarowałam. Dzięki temu (przypuszczam) nie zrobiła mi się "mięsna" rana tylko mega bąbel z płynem. Sięgał od nadgarstka do łokcia.
          Przykładaj sobie zimne okłady, ja zużyłam wtedy mnóstwo torebek z mrożonym groszkiem 🙂 Ulgi w bólu życzę!
      • mama-ola Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:12
        Urocze ciasteczka smile
      • princesswhitewolf Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:27
        Duszno w tym szkle im
      • berdebul Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 17:12
        Jak co roku - czy postanowiłaś już rzucić to tfu prawo, żeby sprzedawać ciasteczka? 🥺
        • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 17:25
          Jeszcze nie 😀
          Ale jeszcze trochę i się wypalę do reszty
          • obrus_w_paski Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 19:23
            dlaczego kiedy ktoś robi coś fajnego, bo ma z tego frajdę i go lubi, zawsze znajdzie się ktos kto sugeruje czerpanie ekonomicznych profitów. A przecież można piec/ robić na drutach/ tańczyć bo się po prostu lubi wink. Robię dużo na drutach i na szydełku, naprawdę świetne swetry. Robid to, bo to uwielbiam i miałam okres kiedy dałam się namówić na sprzedaż- był to fizyczny i psychiczny dramat
            • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:18
              obrus_w_paski napisała:

> miałam okres kiedy dałam się namówić na sprzedaż- był to fizyczny i psychiczny dramat

Rozumiem Cię.
              Robiłam kiedyś swetry na drutach i szydełkowe bluzeczki dla pewnej galerii.
              Sprzedawały się jak złoto, nie nadążałam z zamówieniami.
              To było okropne i wycieńczające.

Teraz dla zysku dzieję coś raz na rok-dwa i wystarczy, poza tym wyłącznie dla przyjemności.
              • bene_gesserit Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:29
                Jest taka stara teoria, że pasji nie powinno się zmieniać w zawód, a artyści nie powinni żyć ze swojej sztuki. Łatwo się spalić, łatwo zagalopować, łatwo zacząć grać do kotleta. Mało komu się udaje nie potwierdzać tej reguły.
            • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:33
              Wiesz co, masz dużo racji, ale ja też rozumiem pytanie berdebul i nie mam do niej pretensji.
              Ja rzeczywiście piekę, bo lubię, bo mnie to odpręża. Piekę dla rodziny, dla przyjaciół, okazjonalnie (za darmo) na jakieś imprezy różnych gron, w których działam.
              Nie dałabym rady tego łączyć z pracą na pewno (a ostatnio się nawet taka propozycja pojawiła).
              Niemniej nie jestem ślepa - widzę jak wypala mój zawód, w ciągu kilku miesięcy dowiedziałam się o kilku osobach, które rzuciły tę robotę w cholerę i zajęły się czymś, co robi się rękami lub czymś artystycznym.
              Dlatego niczego nie wykluczam. Ale albo jedno albo drugie. Dwa na raz się nie da.
              • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:34
                *to do obrusa w paski
              • berdebul Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:48
                Z mojej branży ludzie przerzucają się na kraftowe ( wink ) piekarnie. Co jest dosyć szokujące.
                A tak poważnie - takie fajne robisz te różne pyszności, że chętnie bym je kupiła, albo książkę z przepisami. Opis ciasta na pierogi był przemawiający do wyobraźni, takich książek mi trzeba.
                • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 00:02
                  Dziękuję. Ja też nie będę fałszywie skromna - uważam, że na poziomie nie super-hiper-wysokiej kuchni, ale takich codziennych domowych wypieków mogłabym stworzyć książkę, umiem sprawnie pisać (nie w sensie wysokiej literatury, ale właśnie poradników). Umiem też pieczenia nauczyć. Więc tak - jest to jakiś pomysł na coś. Jasne, może z niego nic nie wyjść, ale może i się udać.
                  • andace Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 00:26
                    Książkę kucharską od Danieli bym kupiła, bo dobrze by się czytało i wyjaśnienia byłby klarowne bez kwiecistych opisów.
                    Tylko poproszę z dużo zdjęć, żeby się dobrze oglądało, bo pewnie większości potraw i tak bym nie przygotowała (bo jestem leniwa buła, a nie że przepisy były kiepskie).
      • andaba Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 10:25
        Daniela, na litość boską, kiedy ty masz czas na takie cudeńka? Ja ledwie w tym roku miałam czas, żeby polewę na piernika zrobić, już zamierzałam opchnąć rodzinie bez polewy, ale zaprotestowali. Pierniczki młodsze pokolenie piekło samodzielnie, bo mnie nie było, ostatnie ciasto galaretką zalewałam po Wigilii...

Chyba sobie zapiszę to zdjęcie, żeby widzieć, jaki mam cel w życiu smile
        • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 10:33
          No, w tym roku rzeczywiście było dość ciężko, bo wszystko się w ostatniej chwili waliło, łącznie z tym, że telefon mi padł i pół dnia ogarniałam zastępczy i przenosiłam dane. Niemniej- no to są dwa dni roboty.
          • andaba Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 10:38
            Mi się udało cudownie ułozyc dyżury, co z tego, jak 23 pół dnia mi zajął rezonans dziecka, a w Wigilię miałam kilka godzin z życia wydartych przez migrenę. dobrze, że koło 11 zrobiło mi sie lepiej, bo inaczej by chyba Wigilii nie było. Pierwszy raz mi sie zdarzyła w tak niefortunnym czasie.

Ale nie czarujmy się, z roku na rok sie wolniej ruszam i mimo że co roku więcej rzeczy ceduję na dzieci, to i tak coraz trudniej mi sie wygramolić na czas.
            • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 12:30
              Bardzo współczuję migreny. Ja się dotrzymałam do Świąt ale teraz leczę jakąś pełzającą infekcję.

No nie był to najlepszy rok.

Ale ciastka są 😀
              • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 12:43
                Widocznie ciało uznało, że jest przerwa - można się wreszcie wychorowaćsmile
                • andaba Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:00
                  Mogło poczekać do 25...
                • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:04
                  pade napisała:

> Widocznie ciało uznało, że jest przerwa - można się wreszcie wychorowaćsmile

Jeśli chodzi o moje to na pewno. Ja doskonale wiem, że koniec listopada i grudzień dały mi w kość pod względem stresu i obowiązków zawodowych. Nie bardzo się dało tego uniknąć, czasem taka kumulacja się zdarza. Plus do tego doszły rzeczy fajne i przyjemne ale wymagające też wysiłku i taki efekt.

Na szczęście styczeń pod tym względem zapowiada się spokojniej.
                  • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:32
                    To super, trzymam kciukismile
                    • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:33
                      Głupio zabrzmiało. Chodziło mi o to, żeby faktycznie styczeń był spokojnysmile
                      • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:34
                        Wszystko jasne, dzięki 😀
    • szmytka1 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:12
      Korci mnie pokazać jakie mam ladne balkony naprzeciwko, ale na szczęście za słaby mam telefon i nie daje rady zrobić zdjęcia. Firankę uważam, że mam ladną, więc pokazę i kwiatek kwitnie, właściwie wszystkie postanowiły zakwitnąć, ale dopiero rozwijają pąki.
      • ga-ti Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 19:01
        Śliczny! Mój storczyk też kwitnie! Taka bida marketowa, a kwitnie już trzeci raz na Boże Narodzenie. Niczym go nie dopieszczam, woda raz w tygodniu, a on taki wdzięczny.
        Za to mam dwa inne, takie bardziej wypasione i nic, raz kwitły i cisza.
        Mojego postawiłam na stoliku i sobie podziwiam 😊
    • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:18
      Ładny bałagan po żarciu.
      • saszanasza Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:32
        krwawy.lolo napisał:

> Ładny bałagan po żarciu.

U mnie za to porządek przed😅 Po - to ja już nie miałam siły zdjęć robić😉
        • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:36
          Czerń nakrycia pasuje do radości z Narodzin Pana. 😜
          • saszanasza Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:40
            krwawy.lolo napisał:

> Czerń nakrycia pasuje do radości z Narodzin Pana. 😜

Dlategóż to zabroniłam rodzinie przyodziewać czerni, coby stypa nie wyszła😁😅
      • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:37
        Zapomniałem dodać, że to stół wigilijny, o czym świadczy święcona whisky i mszalne wino.
        • saszanasza Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:41
          krwawy.lolo napisał:

> Zapomniałem dodać, że to stół wigilijny, o czym świadczy święcona whisky i msza
          > lne wino.

Przecież to nieodzowne atrybuty świąt! Prawie jak relikwie!
    • agdzieztam Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:24
      Ale coś ty z tym olejem robiła? Musi być okropnie bolesne, do tego wyrostek chłopca. No macie święta z przebojami. U mnie spokojnie bardzo wręcz nudno co uwielbiam. Psy wybiegane u nas piękna pogoda choć mroźno.. pozdrowienia z lasu.
      • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:25
        Moje psinki maleńkie❤️❤️❤️
        • agdzieztam Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:56
          Dzięki. Zawsze coś miłego o tych moich pieskach powiesz.
          • daniela34 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:59
            Mam do nich ogromną słabość
    • obrus_w_paski Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:37
      O jakoś mi umknęło że i twój mąż ma syna.
      Zdrowia wszystkim
    • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:54
      U na zima, wiosna i droga mleczna
      • agdzieztam Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:56
        Cudne to pierwsze zdjęcie! Czarodziejskie!
        • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:26
          agdzieztam napisała:

> Cudne to pierwsze zdjęcie! Czarodziejskie!

Nie zgadłabyś, gdzie je zrobiłam...
          • simply_z Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:31
            Gdzie?
          • agdzieztam Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:55
            Grazieeee??!!
            • agdzieztam Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:56
              Miało być gdzieeeee
              • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 22:25
                agdzieztam napisała:

> Miało być gdzieeeee

Leżąc we własnym łóżku 😊
                • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:03
                  aaa, kupilas ' mape' nieba 🤣
                  • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:14
                    mysiulek08 napisała:

> aaa, kupilas ' mape' nieba 🤣
                    >

😁🌌
                • pseudo_stokrotka Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 08:46
                  Jaki masz projektor? Wlasnie szukam. Kupiłam jeden, ale dziwnie skacze obraz i muszę oddać.
                  • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 10:14
                    pseudo_stokrotka napisała:

> Jaki masz projektor? Wlasnie szukam. Kupiłam jeden, ale dziwnie skacze obraz i
                    > muszę oddać.

Jakiś no name za 90,- na Temu.
      • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:32
        Piękne zdjęcia, a pierwsze w ogóle magiczne!
      • danaide2.0 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 22:47
        Właśnie miałam pytać, po co ci zdjęcie kawałka patelni.
        • zona_mi Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:15
          danaide2.0 napisała:

> Właśnie miałam pytać, po co ci zdjęcie kawałka patelni.

Lubię tak czasem poszaleć foto-kuchennie.
      • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:01
        gdzie zrobilas taka cudna droge mleczna ?
    • ga-ti Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 18:55
      Współczuję akcji chorobowych. Szybkiego powrotu do zdrowia!
      U nas dziś lekko mroźnie i słonecznie, wreszcie! Też poszliśmy na spacer, z psem, tylko zdjęć nie mam.
      Świąteczne lenistwo i obżarstwo 😊
    • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 19:01
      Szarm, współczuję. Musi Cię bardzo bolećsad
    • alexis1121 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 20:03
      Pamiętaj że jaka wigilia, taki cały rok. W kwestii pogryzienia przez psa warto nosić ze sobą gaz i pałkę teleskopową.
      U nas bez dramatów, poza tym moi rodzice mają dzięcioła, codziennie jest na śniadaniu.

• majenkirr Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:05
        Do mnie na śniadanie przychodzą teraz indyki.
        • alexis1121 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 16:32
          Zazdroszczę, piękna rodzinka 🦃
    • shmu Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 20:44
      Bardzo współczuję poparzenia - jak robiłam magisterkę to pracowałam z bioceluloza i twiem, że stosowano ja wtedy na poparzenia - podobno bardzo dobrze działała. Zorientuj się może, czy nie możesz kupić podobnych kompresów w aptece (mogą być z innego materiału) ale najpierw uzgodnij ich użycie z lekarzem...
      Co do psa, właściciela, wyrostka etc - mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy/lo.

My się w końcu wybraliśmy na spacer w słońcu...
      • majenkirr Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:05
        Piekne widoki!
    • danaide2.0 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:01
      Auć! Auć auć auć!!!

A, to jest wątek do fotek? To podziękuję. U mnie pismo do sądu, bo ja wiem, czy ładne?...
      • johana741924 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:06
        Dzisiaj było zimowo
        • default Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:25
          Przepięknie! Trochę tęsknię za takimi zimowymi widokami, ale prognozy dla Mazowsza raczej nie przewidują opadów śniegu 🫤
    • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:26
      O matko, współczuję przebojów zdrowotnych! Macie wyjątkowe święta. Poparzenie olejem jest paskudne, mam nadzieję, że szybko się zagoi i wszystko inne też dobrze się skończy.

U nas przede wszystkim lenistwo. Gdybyśmy zostali w domu, to mielibyśmy białe święta i piękną zimę, ale jesteśmy w Polsce. Ładne mam fotki ze spaceru nocą. Najbardziej podobały mi się hydranty w sweterkach.
    • mayaalex Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:41
      Idz do apteki, popros o cos w tym rodzaju, moze maja:
      www.daylong.co.uk/flamigel.html?srsltid=AfmBOorkWZwuH_x2NmSojFL4-cXXj5ojjpVsErSixdO3sps_0DoloiL8
      W Belgii kupowalam flamigel wlasnie ale nie mam pojecia pod jaka nazwa funkcjonuje cos podobnego we Wloszech - i tak znajdziesz to tylko w aptece wiec tam Ci ktos doradzi (nawet jak pojdziesz jutro to i tak pomoze w szybszym gojeniu sie)
      Moj syn niedawno poparzyl sie olejem bo jakos nieszczesliwie wrzucil kawalek kurczaka na patelnie, wygladalo strasznie ale mialam to w domu (z czasow jak przylozyl sobie ramie do metalowego czajnika…), wiedzialam juz co robic (obkladac zelem, zel przykryc specjalnymi gladkimi platkami, przykleic plastrem z duzym zapasem, zmieniac co kilka godzin - w aptece powinni miec caly zestaw). Nie tylko chlodzi i zmniejsza bol ale wszystko goi sie ladnie i szybko (tzn oczywiscie na dwunastolatku to generalnie wszystko goi sie szybko ale dzieki temu jeszcze szybciej). Wspolczuje bo to bardzo bolesne sad
    • heca007 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 21:51
      Nie robiłam dziś zdjęć. Mam tylko z wczoraj. Kitaro, który wreszcie zasnął na swojej poduszeczce zapachowej wink
      • obrus_w_paski Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:49
        Uuu boski… daje się tarmosić?
        • heca007 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:56
          Niestety nie sad To brytyjczyk i nie lubi być miziany, przytulany i głaskany. Nie bierze jeńców, od razu gryzie. Męża i synów mocno, mnie tylko ostrzega. Ja jestem tą faworytą, której się nie gryzie do krwi i którą się lubi wink Ale najlepiej bez dotykania. Więc jeśli szukasz kota do miziania to brytyjczyk odpada. To kot tylko do popatrzenia. I to w czasie kiedy wyjdzie z jakieś kryjówki- bo lubi spać w różnych ciemnych miejscach.
      • javio Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:52
        Ładny kawał kota!
        • heca007 Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:56
          6 kilo wink
          • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:00
            to nie tak zle 😉😜

Bursztyn idzie w mase ojca Miszcza (*) i dochodzi do 9, on od mlodzienca byl masywny

wlasnie sobie selfika zrobil 🤣
            • heca007 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:12
              Uwielbiam rude koty! smile
              • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:21
                caly rudy jest, nawet wibrysy nie sa do konca biale

jest bardzo ekspresyjny, nie drze pyska tylko jak spi, je i jak glaszcze mu sie brzuchol, poza tym wszystko musi objasnic, zaanonsowac, miec opinie na kazdy temat

to byl dzikus nad dzikusy, jak zwial z DT ( gwiazda zostawila uchylone okno), to reszta rodzenstwa wrocila ta sama droga ( oprocz jednego kota 😢) a ten byl ponad tydzien na podziemnym parkingu i nikt nie mogl go zlapac, dopiero jak gwiazda dostala zgodze od administracji na postawienie klatkilapki, udalo sie dzikusa zlapac, po czym, w muedzyczasie jak do niej jechalismy, zeby Busia zabrac, to go z tej klatki wypuscila.. przy otwartym oknie..
                wspoldomownika przy probie zlapania, pogryzl, podrapal, obsikal
                w domu bylo takie powitanie z bratem Aramisem, ze sie poryczelismy ze wzruszenia
                po dwoch tygodniach stal sie najwiekszym przytulasem w ferajnie
                • heca007 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:31
                  Charakterny big_grin
                  • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:50
                    po tatusiu..
              • homohominilupus Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 08:49
                Dołączam portret Rudego Rydza
    • homohominilupus Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:09
      Współczuję przygód, niech się szybko goi!

U mnie serniczek świąteczny i warszawski park w wiosennej odsłonie ale było chłodno, przyjemna temperatura.
      • jottka Re: Okołoświąteczny fotowątek 26.12.24, 23:44
        ja mam nadzieję, że choć ten kundel oberwał... no ale to wszystko jeszcze w starym roku, on się zaraz skończy, a w nowym będziesz miała nowe ramię z nową, gładką skórą i w ogólesmile chory wyrostek też zniknie, więc zasadniczo same plusy...
    • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:10
      Bardzo współczuje przeżyć.

U mnie nieodmiennie ładny kot i nasze trasy rowerowesmile
      • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 00:12
        chyba mamy tę samą pościelsmile
        • alpepe Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 12:33
          taką samą
          • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 12:56
            Ten sam – właśnie ten oto, dokładnie ten, na który patrzę (telefon) (konkretnie)

Taki sam – taki jak ten, taki jak Twój (model telefonu) (abstrakcyjnie)
          • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 16:42
            W sumie to moze i mamy tę samą z padewink
            Choć nic o tym nie wiem!
            • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:26
              big_grinbig_grinbig_grin
              moja poszła do prania, więc już nie mamy tej samejbig_grin
              • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 20:43
                Nic nie chcę mówić, ale moja też w tej chwili w praniu....😱
                • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 22:32
                  ekhm..
                  big_grin
      • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 01:18
        Piękny kocio, i trasy też - klimaty jak babiego lata, tylko na zimowo
    • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 13:09
      A u mnie raz ciepło, raz zimno
    • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 22:44
      A prosze, jestem gotowa na typowo ematkowa krytyke mojej figury itp itd ale bylo ekstra i po raz pierwszy od dlugiego czasu czulam sie jak male dziecko😃
      • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 22:48
        A! Powyzszym wpisozdjeciem chcialam pozegnac sie z forum i podziekowac wszystkim forumkom za tyle lat pisania. Niech wam sie dobrze dzieje i trzymam kciuki za wasz dobrostan.
        • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 22:56
          O nie, dlaczego?
          • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:16
            Uswiadomilam sobie, ze udaje tu kogos, kim nie jestem a jestem tylko szarakiem- zwyklakiem, ktory boksuje sie z zyciem i przegrywa. Jestescie swietne, zycze wam jak najlepiej.
            • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:38
              Wszystkie tu boksujemy się z życiem, czasem wygrywamy, czasem przegrywamy. Czy coś się stało?
              • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:44
                Nie choc mam gorszy czas i sporo rozkmin. Ale milo mi niezmiernie, ze to piszecie.
                • alexis1121 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 16:31
                  Ja też się dopisuję, nie odchodź, zrób sobie po prostu przerwę.
            • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 10:13
              melisananosferatu napisała:

> Uswiadomilam sobie, ze udaje tu kogos, kim nie jestem a jestem tylko szarakiem-
              > zwyklakiem, ktory boksuje sie z zyciem i przegrywa. Jestescie swietne, zycze w
              > am jak najlepiej.

Melisa, ja też jestem zwykłym szarakiem.
              Masz wsparcie? Terapię, leki?
              Pisz jak jest źle, na pewno dostaniesz wsparcie.
        • pade Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:01

> A! Powyzszym wpisozdjeciem chcialam pozegnac sie z forum i podziekowac wszystki
          > m forumkom za tyle lat pisania. Niech wam sie dobrze dzieje i trzymam kciuki za
          > wasz dobrostan.

weź się nie wygłupiaj
          powygaszaj, jeśli ktoś Ci zalazł za skórę, ale zostań
          • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:06
            To nie to ale patrz odpowiedz nizej do Taje😘
            • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:09
              Gdzie? Bo nie widzę.
              • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:17
                Napisalam dluuuugasny post, pojawila sie reklama, wykasowalo mi post😀
                • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:21
                  To znak, że masz zostać wink
                  • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:23
                    dokladnie !
                  • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:23
                    😃
                    • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:27
                      no, i od razu lepiej 😘
                  • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:26
                    livia.kalina napisała:

> To znak, że masz zostać wink
                    >
                    Też tak myślę, to znak!
          • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:18
            ej, no co Ty ??
            • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:28
              Ech, skapcaniala jestem, lapie sie na tym, ze jestem tu zlosliwa (jak juz jestem), zgorzkniala i boje sie, ze zamienie sie w naczelna jedzep😀
              • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:30
                Eeee, do forumowych jędz, to tobie jeszcze daleko!
                • melisananosferatu Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:43
                  Ale niebezpiecznie sie zblizam.
                  • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 00:49
                    jak sie za mocno zblizysz to Ci powiemy, ok?
              • mysiulek08 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:33
                popieram Eliszke, forumowych jedzom to do piet nie dorastasz !

a skapcanienie, coz, taka pora roku teraz w PL, ale dni juz coraz dluzsze, jeszcze tylko dwa miesiace i bedzie lepiej 😘
              • boogiecat Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 12:21

> Ech, skapcaniala jestem, lapie sie na tym, ze jestem tu zlosliwa (jak juz jeste
                > m), zgorzkniala i boje sie, ze zamienie sie w naczelna jedzep😀

Jak pisze Mysiulek- my cie tu do pionu ustawimy jakby co.
                Ale milo mi sie czyta, ze jest ktos taki przejmujacy sie, zauwazajacy!, swoja przemiana w jedze.

Co do odejscia, grania roli, szaraka, codziennej walki:
                1. Zostan
                2. Chyba sobie z nas kpisz
                3. Moglas byla przyjechac do Paryza na rosol, zobaczylabys jak to fajnie jest z prawdziwymi, ekhem "madrymi i pieknymi", ematkami, porozmawiala, zjadla i wypila, i pozbyla tego bezsensownego kompleksu ktory nam tu serwujesz.
                4. Wez mnie nie denerwuj, pobadz sobie chwile drama queen a nastepnie przestan
                • majenkirr Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:12
                  Co się stało? Znowu jakaś drama mnie ominęła?
                  • boogiecat Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 19:18
                    Chyba nie. A jesli cie ominela, to i mnie.

Melisana nie w formie, rzuca wiec nas w diably, a to nie jest dobry czas na podejmowanie takich strasznych🙄 decyzji.
      • szmytka1 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 19:49
        A która to ty? 😁
    • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 27.12.24, 23:11
      A dziś były ładne sikorki
      • boogiecat Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 12:26
        🥰😍
        Ty nawet jak opuscisz te swoja bajkowa magiczna gore, to i tak robisz fotki jak obrazki😜
        • eliszka25 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:19
          To są sikorki oswojone przez mojego tatę. Od lat je dokarmiał, specjalnie jeździł do rzeźnika po słoninę, sadził słonecznik. Teraz taty już nie ma, ale sikorki przylatują, pukają w szybę i mama nie ma wyjścia, musi dokarmiać. Czasem jest ich 10 i więcej na raz. Mnie się udało uchwycić 4.
    • arabelax Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:43
      U mnie taka zima przed chwila byla, a ja czekam na wiosne 😄
      • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:51
        Ale pięknie! Gdzie jest teraz taka zima? Ja też chcę.
        • arabelax Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:54
          Belgrad.

Ja nie lubie zimy bardzo, ale przyznaje, że ladnie że śniegiem smile
          • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 13:57
            Pięknie. Dekoracje świąteczne dużo bardziej urokliwie wyglądają, kiedy jest biało wokół.
            • szarmszejk123 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 14:19
              To prawda! Tu we Włoszech z tym słońcem wyglądają jakoś nie na miejscu:p
              • taje Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 14:20
                W Londynie też jakoś łyso.
    • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 14:28
      Kupić?
      • majenkirr Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:03
        Nie.
        • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 17:04
          A właśnie, że kupiłem. Na wyjazd. Moja pierwsza, hawajska koszula. Od czasu do czasu muszę kupić coś nowego, bo przez kilkanaście lat mam zdjęcia w tych samych ciuchach. Tylko ryj się starzeje i łeb siwieje.
    • majenkirr Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 15:02
      szarmszejk123 napisał(a):
      > Co u was ładnego?

U mnie nic, ale mój tata przygarnął pieska, którego pan umiera na raka😢
      Ma na imię tak jak mój syn😂 i chyba jest podobny do mariolkowego, prawda?
      • jamnik.ryszard Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 16:54
        Myślałam, że to Mariolki 😁
      • pseudo_stokrotka Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 17:01
        Bardzo fajny... I piękny uczynek taty. Nie tylko pomógł psu, ale i jego panu, który na pewno bardzo się martwił, co stanie się z jego towarzyszem sad
      • krwawy.lolo Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 17:05
        To chyba rzeczywiście jakieś "alter canis" przyjaciela Mariolli.
      • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 23:11
        Słodziutki i cudownie, ze Twój tata się nim zaopiekował smile
    • jamnik.ryszard Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 16:55
      Rysiek
      • dominika9933 Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 21:57
        Kraków ❤️
      • livia.kalina Re: Okołoświąteczny fotowątek 28.12.24, 23:11
        Rysiek cudnysmile
    • b-b1 Re: Okołoświąteczny fotowątek 29.12.24, 12:11
      Ogromnie współczuję i przytulam ❤️- paskudnie boli rana olejowa…

U mnie pierwsze kuchenne przymiarki - część mebli wjechała - teraz już z górki 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka