Dodaj do ulubionych

Czarna wanna

14.01.25, 19:01
Przede mną remont łazienki.
Czy czarna wanna be dobra do łazienki?
Jak utrzymuje się czystość? A co myślicie o zakupie używanej wanny z bogatą przeszłością użytkowania?
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Czarna wanna 14.01.25, 19:06
      Uzywan wanna to jak partner po rozwodzie - bierzesz do swojego domu to co ktos uzywal, fobil z tym czy w tym strasznie FUJ rzeczy i czego sie z radoscia pozbyl smile
      Kolor wanny nie ma nic wspolnego z czystoscia ale jedynie z zauwazalnoscia tej czystosci i dlatego czarn wann bedzi zawsze musial byc bardzo czysta. smile
    • aankaa Re: Czarna wanna 14.01.25, 20:30
      jeśli po każdorazowym użyciu będziesz ją wycierać do sucha - bierz i się ciesz smile
    • pepsi.only Re: Czarna wanna 14.01.25, 22:25
      Używka mnie nie przeraża.

Kolor czarny - tak. Zlewu w kuchni (a są przecież dość popularne) celowo nie mam czarnego/grafitowego, ani czarnych baterii. Wiem, że nie potrafiłabym utrzymać w czystości.
    • maleficent6 Re: Czarna wanna 14.01.25, 23:27
      Bez sensu. Na czarnym będzie widać osad po kwasie.
    • princy-mincy Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:23
      Dla mnie czarna wanna to duze NIE. Ale u nas jest twarda woda i wiem, ze trzeba by wycierac wanne do sucha po kazdym uzyciu. Inaczej bylyby slady. Zreszta nie pasowalaby mi do lazienki, ktora jest bialo-drewniana.
    • ichi51e Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:34
      To mogę się wypowiedzieć z doświadczenia. Mam czarna wanne.
      Ja bym sobie tego nie robiła aczkolwiek brudu nie widać. Największy problem jaki z nią mam to nietypowy wymiar - jest szeroka a stroma nie można się dobrze ułożyć. Z kolorem za dużo wspólnego to nie ma. Jak ci pasuje?
      Pytającym jaki do tego mam sedes odpowiadam zawczasu - w łazience nie ma sedesu.
      • ichi51e Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:38
        A dobra dodam. Ta moja wanna jest mikrocementu więc nie jest jednolicie czarna zacieki są zrobione specjalnie. Dzięki temu nie wycieram bo to i tak nie miałoby sensu. Przy akrylowej myślę że trzeba.
    • szafireczek Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:44
      Ja bym nie chciała, bo w czarnej wannie nie byłoby widać wyraźnie pająka, czy mrówki jakby tam przypadkiem wleźli.
    • mabel_mora Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:46
      wysłana paczkomatem? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka