lajtova 14.01.25, 19:01 Przede mną remont łazienki. Czy czarna wanna be dobra do łazienki? Jak utrzymuje się czystość? A co myślicie o zakupie używanej wanny z bogatą przeszłością użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: Czarna wanna 14.01.25, 19:06 Uzywan wanna to jak partner po rozwodzie - bierzesz do swojego domu to co ktos uzywal, fobil z tym czy w tym strasznie FUJ rzeczy i czego sie z radoscia pozbyl Kolor wanny nie ma nic wspolnego z czystoscia ale jedynie z zauwazalnoscia tej czystosci i dlatego czarn wann bedzi zawsze musial byc bardzo czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Czarna wanna 14.01.25, 20:30 jeśli po każdorazowym użyciu będziesz ją wycierać do sucha - bierz i się ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Czarna wanna 14.01.25, 22:25 Używka mnie nie przeraża. Kolor czarny - tak. Zlewu w kuchni (a są przecież dość popularne) celowo nie mam czarnego/grafitowego, ani czarnych baterii. Wiem, że nie potrafiłabym utrzymać w czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Czarna wanna 14.01.25, 23:27 Bez sensu. Na czarnym będzie widać osad po kwasie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:23 Dla mnie czarna wanna to duze NIE. Ale u nas jest twarda woda i wiem, ze trzeba by wycierac wanne do sucha po kazdym uzyciu. Inaczej bylyby slady. Zreszta nie pasowalaby mi do lazienki, ktora jest bialo-drewniana. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:34 To mogę się wypowiedzieć z doświadczenia. Mam czarna wanne. Ja bym sobie tego nie robiła aczkolwiek brudu nie widać. Największy problem jaki z nią mam to nietypowy wymiar - jest szeroka a stroma nie można się dobrze ułożyć. Z kolorem za dużo wspólnego to nie ma. Jak ci pasuje? Pytającym jaki do tego mam sedes odpowiadam zawczasu - w łazience nie ma sedesu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:38 A dobra dodam. Ta moja wanna jest mikrocementu więc nie jest jednolicie czarna zacieki są zrobione specjalnie. Dzięki temu nie wycieram bo to i tak nie miałoby sensu. Przy akrylowej myślę że trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Czarna wanna 15.01.25, 10:44 Ja bym nie chciała, bo w czarnej wannie nie byłoby widać wyraźnie pająka, czy mrówki jakby tam przypadkiem wleźli. Odpowiedz Link Zgłoś