Dodaj do ulubionych

Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D

19.01.25, 14:30
Zainspirowana wątkiem o filmie Klepsydry nt. Lifeonwhlz chciałam zapytać o forum Wanda. Widziałam w tamtym wątku, że chyba kilka osób kojarzy i czyta. Ja też 😁 Przyznaje, że lubię czasami poczytać te plotki i analizy o niektórych influenserach. No i mam mieszane odczucia.
Z jednej strony pewne spostrzeżenia są całkiem ciekawe i obnażają hipokryzję. Pewnie jest tam dużo racji. Z drugiej strony interpretacje Wandy wydają się czasami być przesadzone, a każdy obgadywany zupełnie zły czy fałszywy.
Ale to co zauważyłam, to, że tam siedzi tam dość konkretna specyficzna grupa, mam wrażenie, żyjących pod kamieniem kobiet. Wiele rzeczy je dziwi- wszystko, co odbiega od ich stylu życia. Nie wyobrażają sobie, że można na coś wydać pieniądze albo coś zrobić. Trochę jakby słuchać starszawych ciotek. Dziwią te osoby rzeczy, które od dawna nie są czymś nadzwyczajnym. I nawet jeśli mają rację w tropieniu nieścisłości u celebrytów, robią to w taki napastliwy i nieprzyjemny sposób, np. ciągle podkreślanie jaka to Agata S. jest stara w wieku 40 lat.
Ten wątek nie ma być o Sawickiej ani nie ma na celu ich obrony. Czytam na Wandzie różne wątki i już jakiś czas mam takie przemyślenia.
Obserwuj wątek
    • karyna-z-radzymina Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:35
      Możesz dać linka do tej wandy?
      • marta.graca Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:38
        forumwanda.pl/
        • karyna-z-radzymina Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:46
          Dzięki!
    • black_magic_women Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:35
      Ja Wandę lubię, mam tam kilka wątków, ale w sumie tylko czytam. O postaciach typu Kasia Nast, czy Anna Skura. Nie wyobrażam sobie rozmawiać tsk jak na ematce, o swoich problemach czy potrzebach. Natomiast kompletnie się nie zgadzam z twoim opisem "wandziary pod kamieniem", są tam bardzo różne głosy, chyba różnorodniejsze niż na ematce, a to co się pisze o Agacie, cóż, kto rosołem wojuje, od rosołu ginie...
      • yennefer.00 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:43
        Ja z tym życiem pod kamieniem to chyba głównie na podstawie wątku o Sawickiej pomyślałam. Moze akurat w tym temacie taka grupa się zebrała. I nie ma to związku z omawianymi postaciami. W wielu kwestiach się z Wandziarami zgadzam. Jednak pomiędzy wierszami coś takiego mi wybrzmiewa. Ciągle zdumienie, że np. kto sobie może pozwolić na to czy na tamto (oczywiście są ludzie o różnych dochodach, rozumiem to, ale jednocześnie mowa o rzeczach, które kupuje jednak wiele ludzi), czy traktowanie 40latki jako starej- brzmi trochę ciotkowato albo karynowo
        • halina-z-grabiszyna Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 15:52
          przejrzałam kilka tematów, ale jak się nie zna bohatera (swoją drogą, ile tych bezbarwnych influ ma swoich obserwatorów), to jest nudno. nadinterpretacje, domysły i oczywiście jakimś cudem zawsze znajdzie się ktoś znajomy, jakiś lekarz, psycholog i inni domniemani znawcy tematu.
          ktoś kto traktuje 40latkę jak starą brzmi jak młody przedstawiciel tej najnowszem, irytującej generacji smile
      • pffpffpff Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 19:49
        O, ja mam podobnie. Plus o poznańskich instagramerkach.
    • marta.graca Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:39
      Ja to się zastanawiam, ile czasu trzeba mieć, by to wszystko śledzić i później jeszcze kilometrowe wątki tworzyć smile
      • michaeljacksonpiernik Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 17.06.25, 23:15
        Samo śledzenie wątków to nic, o wiele bardziej imponujący jest research który robią wandziary. Znają życiorys danego celebryty na pamięć, choć go nienawidzą, jego piosenki/filmy choć zarzekają się że nie słuchają i nie oglądają, są na bieżąco z tym co wstawia na Instagrama choć nie obserwują a nawet mają bana. Wandziary są wszechmocne, one są bogami
        • borsuczyca.klusek Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 17.06.25, 23:22
          Ematki są lepsze 🙄
    • yenna_m Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 14:43
      Ansolutnie niestrawne wynurzenia sensatów i robienie afer z d...py w oparciu o przypuszczenia internetowych randomow.

Szkoda czasu, niektore wpisy wręcz grubo ponizej granicy dobrego smaku, a pomimo tego - radośnie i ochoczo oklaskiwane.

W necie są dużo ciekawsze i wartościowsze miejsca.
    • halina-z-grabiszyna Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 15:17
      Zalożyłam kiedyś konto, bo nie widziałam żadnego innego miejsca, gdzie dałoby radę porozmawiać o kilku konkretnych influencerach.
      Widziałam wątek o Sawickich, i szambo to mało powiedziane. Różnym ludziom się tam obrabia tyłki, ale typiarze od Lifeonwheelz to jakaś specjalna kategoria. Są instagramerzy, którzy bez przerwy płaczą o hejcie jaki ich dotyka, ale nie widziałam drugiego takiego konta wyzwalającego tyle złości, pogardy i agresji.
      Najgorsze co można zrobić, to wdawać się z tym forum w dyskusję. To ich napędza.
      • szmytka1 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 05:21
        Kto to jest Sawicka? Pp wpisaniu w Google mam wyniki typu autorka książek z lubimy czytać, stomatolog itp.
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 10:45
          Była partnerka (żona?) pana z Lifeonwheelz
          • szmytka1 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 17:37
            Haha nie wiem kto to ten pań ani co to life...
            • bmtm Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 19:44
              To jest młody człowiek z wrodzoną niepełnosprawnością ruchową (dystrofia) oraz jego bodaj była żona (partnerka). Nie wiem dokladnie. Osoby popularne w internecie.
              • szmytka1 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 20:18
                Dzięki za wyjaśnienie. Nie ogarniam fenomenu infuencerow internetowych. Nikogo takiego nie oglądam.
    • 18lipcowa3 kocham Wandę ! 19.01.25, 15:25
      Kocham forum Wanda szczególnie dyskusje o Szostakach po rozstaniu, o Dodzie, o Monice Cudakowej oraz o moich guilty pleasure czyli fit.ala i Alicja Stępien.
      Otwiera oczy, obnaża tych ludzi, dużo prawdy , tego czego nie dostrzegasz, często piszą tam znajomi ,sąsiedzi, koleżanki że szkoły.

Super , czytam zawsze w tramwaju. Nie wypowiadam się.
      • halina-z-grabiszyna Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:30
        18lipcowa3 napisała:

> dużo prawdy

wyciągniętej z tyłków forumowiczów głównie. co ludzie z wandy mogą wiedzieć o prywatności gwiazdeczek socialmediów?
        • 18lipcowa3 Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:32
          Pisza tam znajomi, koleżanki z dawnych lat, ludzie którzy mieli przyjemność z nimi zawodowo piszą takie szczegóły że nie ma opcji byc to było zmyślone
          Dużo osób wyciąga fajne i mądre wnioski z ich zachowan, są ludzie którzy potrafią. Po prostu.
          • karyna-z-radzymina Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:37
            To tak jak komentarze na Pudlu często tam cos można wyczytać a za miesiąc bum i w gazetach to samo
            • 18lipcowa3 Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:49
              Na pudla nie zaglądam
          • halina-z-grabiszyna Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:42
            > Pisza tam znajomi, koleżanki z dawnych lat, ludzie którzy mieli przyjemność z nimi zawodowo piszą takie szczegóły że nie ma opcji byc to było zmyślone

a nie no, jak tak to spoko. to zupełnie zmienia postać rzeczy.
            • 18lipcowa3 Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:49
              Ale przecież nie musisz nawet tam wchodzić.
              Serio to wolny kraj. Ja wchodzę i czytam a ty nie musisz.
              • halina-z-grabiszyna Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 15:54
                nie mówimy o tym czy muszę czy nie, tylko na ile można wierzyć w to co wypisują randomy w necie.
                • 18lipcowa3 Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 16:54
                  Na tyle ile sama wyczujesz
        • angazetka Re: kocham Wandę ! 19.01.25, 19:20
          > wyciągniętej z tyłków forumowiczów głównie. co ludzie z wandy mogą wiedzieć o prywatności gwiazdeczek socialmediów?

Gwiazdeczki te nie żyją w próżni.
      • hanusinamama Re: kocham Wandę ! 20.01.25, 13:59
        "piszą tam znajomi ,sąsiedzi, koleżanki że szkoły. " śmiała teza
    • karyna-z-radzymina Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 15:31
      Dzięki za ten wątek! Szperam ta cała Wandę i okazuje się że ja nic o świecie nie wiem, 3/4 tych ludzi nie znam, ale mam do czytania i nadrabiania ploteczek, żeby mi życia starczyło 😂
    • dni_minione Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 17:18
      Czemu to się właściwie nazywa Wanda?
      Najgorzej, że trzeba się zarejestrować, żeby cokolwiek przeczytać.
    • angazetka Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 19:08
      W Wandzie najbardziej fascynuje mnie to, ilu tych obgadywanych w ogóle nie znam. Czytam ze cztery wątki, reszty influ często nawet nie kojarzę.
      A akurat to, że ludzi dziwi wszystko, co odbiega od ich pomysłów na życie, to jest widoczne także na ematce wink
      • zaneta_z_neta Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 19:19
        angazetka napisała:

> W Wandzie najbardziej fascynuje mnie to, ilu tych obgadywanych w ogóle nie znam
        > . Czytam ze cztery wątki, reszty influ często nawet nie kojarzę.
        > A akurat to, że ludzi dziwi wszystko, co odbiega od ich pomysłów na życie, to j
        > est widoczne także na ematce wink
        >

Imponują mi tacy ludzie co siedzą tam ironicznie a nie jak plebs dla plotek tak trzymać
        • angazetka Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 19:21
          Jak cokolwiek w mojej wypowiedzi doprowadziło cię do wniosku, że ironicznie? Raczej bardzo wybiórczo.
    • forumologin Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 19:42
      wiekszosc taka sobie, ale tez sa watki gdzie hipokryzja i klamstwa sa obnazane po prostu bezblednie.
      • 18lipcowa3 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 20:35
        O tak
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 20:02
      weszlam w ta Wande i zaczelam czytac watek o Aga in America, kiedys sledzilam ja czasami na youtube, dziewczyna ktora zywila sie tylko owocami, jak rowniez swoje dzieci.
      no i znalazlam cos takiego
      www.gofundme.com/f/donate-to-emilys-lifesaving-cancer-treatment-and-childcare

jestem poruszona powiem szczerze, dziewczyna ma kolejnego raka, 3 dzieci, w trakcie rozwodu, bez pracy wiec zadnego pokrycia medycznego
      • junebug Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 20:32
        Wooow, nawet nie wiem od czego zacząć. 🤯
      • alpepe Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 20:55
        Straciła pół rodziny, jak nie więcej z powodu raka i narobiła sobie trojga dzieci? Mimo wszystko współczuję.
        • fabryka.lodow.napatyku Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 21:03
          z tego co czytam, to przed pierwszym nie wiedziala o genie, drugie z invitro, a trzecie nie wiem
          • infinitypool Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 07:01
            Tez troche sledze ten watek
            Trzecie dziecko to juz bylo na zasadzie a mize sie uda i nie odziedziczy ono tego genu..
            A tak generalnie to tam byl wielki wplyw tego szurnietego meza oraz wielka potrzeba odciecia sie od Polski i calego zycia przed wyjazdem do Usa
    • madame_edith Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 20:55
      Przyznam, że nie wiedziałam, że takie coś istnieje. Czytanie i komentowanie randomów z netu jest dla mnie niepojęte, mam teraz totalne „marceli szpak dziwi się światu. Obcy ludzie kompletnie mnie nie obchodzą, nie wyobrażam sobie, żeby na to tracić czas.
      • szmytka1 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 05:25
        Ja na szczęście nie wiem kim są infiencwrzy wymienieni w tym wątku, więc czuje spokój ducha, że niebogladam you tubow I w efekcie nie muszę czytać płotów o ludziach mi nieznanych. Czas w necie tracę na ematke i grupy kwiatkowe.
    • lauren6 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 19.01.25, 21:16
      > ciągle podkreślanie jaka to Agata S. jest stara w wieku 40 lat.

Kontekst. Agata wygląda nieźle jak na swój wiek i nikt tego nie podważa. Natomiast w wieku 40 lat faktycznie jest stara na rozpoczynanie od zera kariery na rynku pracy. Co tłumaczy jej układ z Wojtkiem.

Ludzie na Wandzie są różni. Niektórzy bardzo inteligentnie i trafnie potrafią wypunktować rodzime gwiazdy i gwiazdeczki social mediów i showbiznesu. Czasami sami zainteresowani pojawiają się w tych wątkach.

Podczytuję, nie udzielam się tam.
      • miaumia Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 20.01.25, 02:45
        Układ z tym Wojtkiem jest bez godności i ohydny.
        A start 40 latki na rynku pracy to nie starość zawodowa. Ani biologiczna.
        • hanusinamama Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 20.01.25, 14:02
          Ale jednak trudno wielu osobom. Nie znaczy, że się nie da...albo nie osiagnie się sukcesu ale zapewne jest trudno
        • michaeljacksonpiernik Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 17.06.25, 23:09
          Start na rynku pracy w wieku 40 lat xD nawet nie wiem jak to skomentować. Czy naprawdę uważasz że to normalny wiek na pierwszą pracę?
      • obrus_w_paski Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 20.01.25, 20:37
        Ale ona chyba pracowała zanim poznała Wojtka i to dość intensywnie. Aż sprawdziłam w LinkedIn: copywriter i coś tam w comunicación. Ma ponad 10 lat doświadczenia. Może nawet i więcej tylko po prostu jakiś randomowych prac sprzed dekady nie wrzucała do LinkedIn
    • obrus_w_paski Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 20.01.25, 20:39
      Klimat chyba podobny do amerykańskiego lolcow farm, tam to była (jest?) jazda bez trzymanki, również o gwiazdach z pierwszych stron gazet
    • michaeljacksonpiernik Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 17.06.25, 23:06
      Dla mnie to dramat xD to jest miejsce dla sfrustrowanych bab w średnim wieku które nie mają własnego życia i dlatego zajmują się cudzym, dzień w dzień, stalkując celebrytów by potem obrobić im tyłki na Wandzie. Można tam napotkać na ciekawe i śmieszne przemyślenia, ale zdecydowanie nie jest to sympatyczne forum do pokojowej wymiany zdań, bo wandziary traktują te wątki śmiertelnie poważnie, jakby były tajnymi agentkami wywiadu rozpracowującego celebrytki. Nie daj boże powiedz którejś, nawet najgrzeczniej i najkulturalniej że się z nią nie zgadzasz w jakiejś kwestii to cię po prostu zmiesza z błotem i zeżre żywcem. Naprawdę nie polecam, wylęgarnia niezrównoważonych psychicznie i chyba najgorsza szczujnia w internecie
      • azalee Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 11:21
        O, przekonalaś mnie, pójdę poczytać.
      • beata.1968 Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 12:18
        Na Forum Wanda byłam dwa razy i odebrałam je bardzo podobnie. Zgromadzone tam kobiety przypominają mi najbardziej wredne i głupie "koleżanki z pracy " jakie miałam nieprzyjemność w życiu poznać. Sfrustrowane , zazdrosne o wszystko , a co mnie najbardziej wkurza - życzące ludziom źle. Z uporem maniaka śledzące życie wybranego influencera i wnioski typu : na pewno nie byli na Malediwach dwa tygodnie tylko najwyżej 3 dni , bo przejrzałam wszystkie ich instastory i na każdym ma te same klapki "
    • escott Re: Poplotkujmy o plotkujacych- forum Wanda:D 18.06.25, 20:10
      Uwielbiam forum wanda, to najbardziej guilty z moich guilty pleasures big_grin Guilty głównie dlatego, że te laski tam naprawdę dostają niesamowitej korby i wzbijają się na absolutne Himalaje czepialstwa o wszystko, co możliwe i niemożliwe. Więc za każdym razem jak czytam, to czuję taką niezdrową ulgę, że, kurcze, no, nie jest ze mną tak źle jak z nimi big_grin Ale czasem to autentyczna ulga zobaczyć, że ktoś inny też widzi te wszystkie rzeczy, które influenserki pieczołowicie wycinają z komciów. Wiele opinii jest zaskakująco trzeźwa i pomaga odpocząć od zachwytów i coraz częstszego fetowania tych osób jako ekspertek i guru w mediach tradycyjnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka