yennefer.00
19.01.25, 14:30
Zainspirowana wątkiem o filmie Klepsydry nt. Lifeonwhlz chciałam zapytać o forum Wanda. Widziałam w tamtym wątku, że chyba kilka osób kojarzy i czyta. Ja też 😁 Przyznaje, że lubię czasami poczytać te plotki i analizy o niektórych influenserach. No i mam mieszane odczucia.
Z jednej strony pewne spostrzeżenia są całkiem ciekawe i obnażają hipokryzję. Pewnie jest tam dużo racji. Z drugiej strony interpretacje Wandy wydają się czasami być przesadzone, a każdy obgadywany zupełnie zły czy fałszywy.
Ale to co zauważyłam, to, że tam siedzi tam dość konkretna specyficzna grupa, mam wrażenie, żyjących pod kamieniem kobiet. Wiele rzeczy je dziwi- wszystko, co odbiega od ich stylu życia. Nie wyobrażają sobie, że można na coś wydać pieniądze albo coś zrobić. Trochę jakby słuchać starszawych ciotek. Dziwią te osoby rzeczy, które od dawna nie są czymś nadzwyczajnym. I nawet jeśli mają rację w tropieniu nieścisłości u celebrytów, robią to w taki napastliwy i nieprzyjemny sposób, np. ciągle podkreślanie jaka to Agata S. jest stara w wieku 40 lat.
Ten wątek nie ma być o Sawickiej ani nie ma na celu ich obrony. Czytam na Wandzie różne wątki i już jakiś czas mam takie przemyślenia.