Dodaj do ulubionych

Mało inteligentni ludzie

01.02.25, 09:45
Czy to najbardziej niechciany przez innych ludzi typ ludzi? Bardziej niechciani od psychopatów albo autystyków? Zasilający szeregi ludzi odrzuconych i pozbawionych bliskości z innymi?
Obserwuj wątek
    • 00zxc00 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:17
      Chyba żartujesz. Tacy ludzie przeważnie wcześnie łączą się w pary i rozmnażają na potęgę.
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:32
        Chyba pomyliło Ci się z niewykształconymi
    • palacinka2020 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:38
      Ee, to chyba wiekszosc spoleczenstwa?
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:46
        Oczywiście chodzi o ludzi o obniżonej inteligencji, a nie takich jak większość.
        • pupu111 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 23:03
          Większosc ludzi chyba ma obnizoną z tego co widzę. a panowie to podobno bardzo gustuja w tzw. "slodkich idiotkach".
          • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 23:05
            pupu111 napisał(a):

> Większosc ludzi chyba ma obnizoną z tego co widzę.

Niemożliwe.
          • angazetka Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 23:55
            Słodkie idiotki nie mają IQ poniżej normy wink
    • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:40
      No jakoś TVN ma sporo widzów, więc chyba i dużo ich i jakoś sobie radzą w życiu?
      • angazetka Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:43
        Kącik humoru TV Republika.
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:48
        Nie chodzi o przeciętniaków tylko o inteligencję niższą niż u większości ludzi.
        • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 11:02
          mari614 napisał(a):

> Nie chodzi o przeciętniaków tylko o inteligencję niższą niż u większości ludzi.

W większości mają niższą a i tak sobie radzą?
          • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 11:13
            "Większość" nie może mieć niższej niż większość geniuszu.
            • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:37
              Większość spośród wodzów TVN ma inteligencję niższą niż u większości ludzi. Widzę że masz problem z logiką.
              • arthwen Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:16
                Z logiką to masz problem ty, jeśli wydaje ci się, że coś co wyssałeś ze swojego brudnego palucha możesz przedstawiać jako fakt.
              • mava12 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 14:20
                >Większość spośród wodzów TVN ma inteligencję niższą niż u większości ludzi. Widzę że masz problem z logiką

a skąd te dane?
                bo jeśli mówisz o "obserwacji" to akurat dla mnie widzowie tzw. tev, republika, to zaściankowa ciemnota, z najniższymi instynktami. Dobrze odnaleźliby sie w średniwieczu.
      • imponderabilia20 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:49
        Haha

Dokładnie!
      • kropkacom Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 11:27
        Na tym forum jesteś definicją kogoś z niższa inteligencją właśnie.
        • imponderabilia20 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:41
          kropkacom napisała:

> Na tym forum jesteś definicją kogoś z niższa inteligencją właśnie.

🤣🤣🤣🤣🤦
        • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:47
          kropkacom napisała:

> Na tym forum jesteś definicją kogoś z niższa inteligencją właśnie.

Osoba nie można być definicją kogoś lub czegoś.
          Niestety tą wypowiedzią pokazałaś, że sama masz inteligencję poniżej normy.
          • kropkacom Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 21:46
            Jak żyć teraz?
          • hanusinamama Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:16
            Ty jesteś!!! Pacz jaki z ciebie wyjątkowy eksponat.
        • mizantropka_20 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:53
          Kwintesencją raczej
      • raczek47 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:50
        bywalec.hoteli napisał:

> No jakoś TVN ma sporo widzów, więc chyba i dużo ich i jakoś sobie radzą w życiu

Z ostatnich danych statystycznych wynika, że TVP Republika ma więcej widzów 😀
        • marta.graca Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 19:17
          Wkleisz te dane?
      • ardzuna Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:31
        bywalec.hoteli napisał:

> No jakoś TVN ma sporo widzów, więc chyba i dużo ich i jakoś sobie radzą w życiu
        > ?

Jakiej stacji widzami są ludzie niemogący się powstrzymać przed nałogowym obrażaniem innych?
        • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:35
          To nie jest obrażanie tylko obserwacja socjologiczna big_grin
          • ardzuna Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 22:21
            Nie jesteś socjologiem. Obrażanie.
            • ta_jedna_karen Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 23:32
              Kto jak kto, ale bywalec ma prawo się w tym wątku wypowiadać!
          • angazetka Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 23:35
            Nie, to żałosna próba obrażania innych.
            • hanusinamama Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:27
              Nie to żałosna próba zrobienia z siebie mądrzejszego niż się jest. Nie wiem po co. Od lat bywalec walczy twardo o miano dzbana roku. Jak dla mnie ma dożywotni medal w tej dziedzinie...a walczy dalej...
              • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 15:02
                Ten dożywotni medal to trochę jak u artystów nagroda za całokształt: niby wybitni, ale za każdym razem w konkursie głównym ktoś stworzył cos lepszego. Z bywalcem jest tak samo: dzban, ale przewidywalny, a rok w rok ktoś wyskoczy z czymś, po czym szczęki forum z niemi zbiera wink
      • mava12 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 14:18
        >No jakoś TVN ma sporo widzów, więc chyba i dużo ich i jakoś sobie radzą w życiu?

dużo lepiej radzą sobie w zyciu niż widzowie republiki.
        Chociaż z drugiej strony zastanawiałabym się...widzowie tzw. tv, republiki najczęściej żyją na koszt widzów TVN (ich podatków = pracy) Czyli żyja na nasz/mój krzywy ryj.
    • zerlinda Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:41
      Wybitnie inteligentni nie stanowią większości społeczeństwa, większość jest przeciętna.
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:47
        Nie chodzi o przeciętnych tylko o obniżonej inteligencji w stosunku do większości ludzi.
        • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:37
          mari614 napisał(a):

> Nie chodzi o przeciętnych tylko o obniżonej inteligencji w stosunku do większoś
          > ci ludzi.

Podaj konkretną granicę. IQ 80? 70?
          • zwierzakowa13 Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 12:28
            W tak zwaną szarą strefę wchodzą osoby z IQ w przedziale 70-84 (skala Wechslera).
            • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 20:55
              zwierzakowa13 napisała:

> W tak zwaną szarą strefę wchodzą osoby z IQ w przedziale 70-84 (skala Wechsle
              > ra).

Tak, to wiem. Nie wiem natomiast, o kogo dokładnie chodzi autorce.
    • imponderabilia20 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:49
      Pytanie co dla Ciebie znaczy człowiek mało inteligentny?
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:52
        Coś tak jak homo erectus w stosunku do homo sapiens
        • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:52
          mari614 napisał(a):

> Coś tak jak homo erectus w stosunku do homo sapiens

Nie wygłupiaj się i podaj wartość IQ.

https://oficjalny-test-iq.com/img/IQ_distribution.original_coTIzzz.width-486.jpg
          • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:52

oficjalny-test-iq.com/img/IQ_distribution.original_coTIzzz.width-486.jpg
      • angazetka Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 10:52
        Napisała. O inteligencji poniżej normy.
        • little_fish Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 11:08
          Raczej poniżej przeciętnej. To różnica.
        • danaide2.0 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 11:13
          Przecież inteligencja składa się z bardzo różnych czynników. Nie mówiąc już o podstawowym rozróżnieniu na EQ i IQ.
    • asia_i_p Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:33
      Tak, bywa im bardzo ciężko. Zależy oczywiście od środowiska, w jakim się znajdą, ale na etapie szkolnym, jeżeli nie nadrobią walorami towarzyskimi, jeżeli będą przy tym nieśmiali, to są bardzo samotni. Nie wiem, czy z samego powodu deficytu inteligencji, czy z powodu, że prawie całkowicie nie wytwarzają pancerza, są łatwi do urażenia, co osoby wrażliwe odstrasza, a niewrażliwe prowokuje.
      • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:45
        To zależy bardziej od osobowości niż inteligencji. Są ludzie bardzo pewni siebie i jednocześnie zdecydowanie mało inteligentni. Gadają bzdury przeczące nauce z pozycji "wiem lepiej" i są przy tym tak pewni siebie, że nikt i nic im nie wmówi, że białe jest białe.
        • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:52
          Urojenia nie wykluczają inteligencji
          • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 14:00
            Twierdzenie, że Ziemia jest płaska już wyklucza. Tak samo jak wiara w wszelkie ziółka na robaki czy biologię totalną. Nie trzeba znać cykli rozwojowych pasożytów, żeby wpaść na to, że tasiemiec nie może wyjść przez skórę, a jak się ma wątpliwości, jak wygląda tasiemiec, to 30 sekund w internecie i masz cały przegląd zdjęć i filmów z tasiemcami plus informacje o nich. Problem w tym, że ci ludzie nie mają watpliwości.
          • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:43
            mari614 napisał(a):

> Urojenia nie wykluczają inteligencji

Co mają urojenia do psychopatii?
            • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 15:06
              skąd tę psychopatię wzięłaś? Bycie zbyt pewnym siebie, a nawet zarozumiałym, to nie psychopatia.
    • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:53
      Teoria Gardnera mówi o inteligencji wielorakiej: logiczno-matematycznej, językowej, przyrodniczej, muzycznej, przestrzennej, cielesno-kinestetycznej, interpersonalnej i intrapersonalnej. Najważniejsze z nich to wg mnie inteligencja intrapersonalna - wgląd i zrozumienia siebie, oraz interpersonalna - reagowanie na potrzeby i nastroje innych, bez ich rozwoju człowiekowi będzie bardzo trudno w życiu. Inteligencja emocjonalna = inteligencja interpersonalna i inteligencja intrapersonalna + radzenie sobie ze swoim stresem i innych ludzi. Wysoki poziom inteligencji emocjonalnej pomaga w rozwijaniu innych inteligencji i talentów. A więc można słabo sobie radzić w szkole jako uczeń, ale być lubianym, towarzyskim, skutecznym w rozwiązywaniu problemów w grupie i być dobrym szefem. Bardzo dobrzy uczniowie mogą nie odnosić sukcesów w życiu zawodowym, a słabi radzić sobie w życiu bardzo dobrze.
      • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 12:57
        Musiałam rozwijać inteligencję emocjonalną i nadal to robię, wiele zależy od rodziny pochodzenia. Daje wymierne efekty.
      • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:01
        Wg mnie Andrzej Żuławski był bardzo inteligentny na wielu polach, ale nie posiadał wrażliwości, dlatego był mało zrozumiany.
        • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:11
          A Krzysztof Kieślowski miał bardzo dużą wrażliwość, odbiór jego filmów był bardzo szeroki.osiągnął mistrzostwo moim zdaniem.
        • chatgris01 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:34
          Ależ posiadał wrażliwość, szkoda, że przeważnie tylko na swoim punkcie.
          Żuławski był genialnym narcyzem.
          • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:40
            Czy to była wrażliwość, a nie przewrażliwienie na swoim punkcie? Na ile narcyzm może być wrażliwy w pełnym znaczeniu tego słowa? Żuławski miał trudne relacje z dziećmi i partnerkami, obrażał się na nie bo odchodziły. "Nocnik" pozostawił niesmak wg mnie.
            • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:41
              Nigdy nie "ułożył" sobie życia osobistego.
              • chatgris01 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:45
                figa_z_makiem99 napisała:

> Nigdy nie "ułożył" sobie życia osobistego.

Wcale mnie to nie dziwi. Chociaż z SM mu się dosyć układało, dopóki była niedojrzała i w niego wpatrzona (co mu nie przeszkadzało jej zdradzać na prawo i lewo, ale jak ona zaczęła zdradzać jego, to był wielki ból).
                BTW, czytałaś "Trans" Gretkowskiej?
                • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:51
                  Niestety nie czytałam. Można potraktować talent jako dar i poświęcić się mu (pokora-->pracowitość-->pasja-->talent), „kłaniać się” talentowi, a nie sobie. A można też zachwycić się własnym geniuszem i „kłaniać się” sobie.
                  • chatgris01 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:55
                    Gretkowska napisała "Trans" w odpowiedzi na "Nocnik", opisując Żuławskiego podobnie, jak on opisał kobiety będące z nim w związkach w "Nocniku".
                    A on zachwycał się nie tylko własnym geniuszem (faktycznie był wybitnie inteligentny i bardzo utalentowany), również własną wybitną urodą (którą również miał).
                    • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:57
                      Dziękuję przeczytam, lubię takie smaczki smile
      • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:06
        Figo z makiem, świetnie to opisałaś!

Ja mam bardzo wysoką inteligencję lotniczo-matematyczną, często zanim ktoś skończy wypowiedź albo zanim skończy liczyć na kalkulatorze ja wiem jaki będzie wynik.

Natomiast inteligencję emocjonalną miałem poniżej normy i od lat musiałem nad nią pracować i pracuje.
        • johana741924 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:11
          bywalec.hoteli napisał:

> Figo z makiem, świetnie to opisałaś!
          >
          > Ja mam bardzo wysoką inteligencję lotniczo-matematyczną, często zanim ktoś skoń
          > czy wypowiedź albo zanim skończy liczyć na kalkulatorze ja wiem jaki będzie wyn
          > ik.
          >
          > Natomiast inteligencję emocjonalną miałem poniżej normy i od lat musiałem nad n
          > ią pracować i pracuje.

Pracuj dalej. Na szczęście nie oglądasz TVN więc masz szansę wyjść na prostą, ci co oglądają są skończeni
        • jakis.login Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:28
          bywalec.hoteli napisał:

> Ja mam bardzo wysoką inteligencję lotniczo-matematyczną

Można nawet powiedzieć, że fruwasz jak gołębica.
        • figa_z_makiem99 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:31
          Uważam, że najpierw trzeba zajrzeć w siebie i zrozumieć, a dopiero potem wychodzić do ludzi i starać się zrozumieć ich. Jeżeli zatrzymasz się tylko na sobie, to będzie tylko twój problem i daleko nie zajdziesz. Czasem trzeba wykonać wysiłek i pracę, bo nie każdy ma dane po równo i to nie jest niczyja wina, ani załuga. Kiedy zaczynasz dostrzegać innych, że możesz dawać i brać, wtedy jest dobrze.
          • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:37
            Dla mnie trudna jest komunikacja niewerbalna. Nie zawsze umiem odczytać intencje innych, którzy potrafią być fałszywi, podstępni. Nie zawsze też rozumiem że jak coś powiem albo zapytam, to ktoś poczuje się urażony albo się zdenerwuje, weźmie do siebie.

Prada nad tym wymaga ciągłego skupienia
        • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:47
          Szybkie liczenie nie oznacza wysokiej inteligencji matematyczno-logicznej. Możesz być chodzącym kalkulatorem i nadal będziesz tłukiem.
          • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:52
            Nie chodzi o samo szybkie liczenie.

Po prostu wnioski logiczne, analityczne czy wymagające jakichś obliczeń w pamięci mam dużo szybsze niż inni. Oraz popełniam mniej błędów. Umiem znaleźć błędy w przedstawionym przez innych ciągu przyczynowo-skutkowym. Kiedy w geopolityce coś się dzieje, to szybciej przewiduje co będzie dalej od innych. Potrafię ocenić wpływ zmiany parametrów kredytu hipotecznego na wielkość spłacanych zobowiązań szybciej niż doradca kredytowy je obliczy maszynowo.

Szybkie liczenie to co innego: nie umiem w szybkie mnożenie czy szybkie dodawanie liczb o 4 lub więcej cyfrach. Do szybkiego liczenia służą specjalne techniki, których można się nauczyć. Podobnie jak szybkie czytanie w rodzaju 500 stron na godzinę. Nie umiem w szybkie liczenie ani czytanie.
            • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 14:03
              Szkoda, że swój talent na forum tak skrzętnie ukrywasz.
              • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 14:05
                Wcale nie ukrywam, natomiast większość ataków jest ze strony mało inteligentnych a zawistnych osób.
                • advanced48 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 18:40
                  Czyżbyś miał także problemy z językiem polskim? Cóż to za twór "nie umiem w szybkie mnożenie"?
                  • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 19:01
                    „Nie u miem w” to w młodzieżowym slangu. Nigdy tego nie słyszałaś?
                    • advanced48 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 19:28
                      W młodzieżowym. Zaliczasz się do młodzieży?
                      • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 04.02.25, 22:00
                        Kokosowy, nie ględź.
            • kot.z.kosmosu Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:27
              bywalec.hoteli napisał:

> Nie chodzi o samo szybkie liczenie.
              >
              > Po prostu wnioski logiczne, analityczne czy wymagające jakichś obliczeń w pamię
              > ci mam dużo szybsze niż inni. Oraz popełniam mniej błędów. Umiem znaleźć błędy
              > w przedstawionym przez innych ciągu przyczynowo-skutkowym. Kiedy w geopolityce
              > coś się dzieje, to szybciej przewiduje co będzie dalej od innych.

😂😂😂
              Widzicie to?

Bywalec, czemu cię nie ma w wątku o polskiej rodzinie z odebranymi dziećmi?
              Skręciłeś się ze wstydu za swoją błyskawiczną analizę sytuacji rodziny, jak zawsze wziętą z dupy i nietrafną?
            • angazetka Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 23:37
              Wniosek logiczny o widzach TVN-u na przykład. Wyborny. Na solidnych naukowych podstawach.
        • kot.z.kosmosu Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:23
          bywalec.hoteli napisał:

> Figo z makiem, świetnie to opisałaś!
          >
          > Ja mam bardzo wysoką inteligencję lotniczo-matematyczną

A w szkole byłeś prymasem? 😎
        • malia Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 22:26
          nawet lotniczą inteligencję masz? ho ho, nasz zuch forumowy
    • ophelia78 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:13
      Najbardziej niechciani są glupio-mądrzy. W typie w dupie był, g...widzial ale ma dużo do powiedzenia na każdy temat.

Pracyje w szkole. Zniosę Piekielkego Karolka któremu dziob się nie zamyka i musi łazić po klasie, musi bo się udusi. Zniosę tępą Kasieńkę która grzecznie siedzi i słucha i po czwartum wytłumaczeniu nadal kompletnie nie wie co robimy. Ale nikt tak mi nie podnosi ciśnienia jak Ziutek który z wyzszoscia w głosie musi się wymądrzać, najczęściej błędnie i zupełnie nie na temat.

I tacy ludzie sa najbardziej niechciani, choć pławiąc się we własnej zajebistosci najczęściej zupełnie nie kumają dlaczego...
      • mari614 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:17
        To akurat cecha powszechna. Każdy Polak "zna" się na wszytkim.
      • asia_i_p Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:19
        Mówisz z punktu widzenia dorosłego. Ale na przerwie bardziej będzie przechlapane miała Kasieńka niż Ziutek. Będzie grzecznie siedzieć w kąciku, czasem ktoś do niej coś zagada, ale że nie od razu złapie, to sobie szybko od niej pójdzie. A Ziutka zawsze jeden czy drugi kolega poklepie po plecach, choćby dlatego, że cię wkurzył i trochę lekcji minęło.
        • bywalec.hoteli Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:21
          Takie Ziutki też łatwiej awansują w pracy?
        • ophelia78 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:31
          A to prawda.
          Ale dorosły Ziutoslaw jest tak samo wkur..cy jak mały Ziutek.
          • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:52
            Ano właśnie. Kasieńka nawet jak nie okaże się talentem fryzjerskim czy cukierniczym, to może być dobrą pracownicą. Życie prywatne też może sobie ułożyć, choćby z Krzysiem z tej samej zawodówki. Za to Ziutek w pracy nadal będzie nieomylny, tylko go "nie rozumieją", "mobbingują" i "zazdroszczą" i to ssą jedyne powody, dla których nie jest jeszcze szefem wszystkich szefów.
            • la_felicja Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:16
              To prawda, ale są tez kobiety, które lecą na Ziutosławów, bo im imponuje pewność siebie
              • nick_z_desperacji2 Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 15:08
                No i potem się z tymi Ziuotsławami męczą. Za to pracodawcy do Ziutosławów często mają mało cierpliwości.
      • taje Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 19:40
        Niestety taki Ziutek częściej odnosi sukcesy w życiu zawodowym niż Karolek czy Kasieńka.
        • mava12 Re: Mało inteligentni ludzie 04.02.25, 12:29
          >Niestety taki Ziutek częściej odnosi sukcesy w życiu zawodowym niż Karolek czy Kasieńka.

Moze nawet zostać prezydentem. Co widać po ziutku-trampku.
          • taje Re: Mało inteligentni ludzie 04.02.25, 18:06
            No niestety. Dunning-Kruger
    • pepsi.only Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 13:48
      Wcale nie. Nie zgadzam się z ani jednym słowem.

Wystarczy, że są życzliwi, albo mają inną, jakąkolwiek zaletę, typu pracowitość,
      i spokojnie radzą sobie w społeczeństwie.
      • la_felicja Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:14
        Dokładnie tak
        A psychopatów i (niestety) autystyków ludzie zwykle się boją.
        • alex_vause35 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:50
          Nie jesteś w stanie stwierdzić, czy ktoś jest psychopatą, na tym to polega.
          • chatgris01 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 20:50
            Dokładnie, poza tym psychopaci sa często czarujący "na zewnątrz", nie pokazują od razu swojego prawdziwego oblicza.
    • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 01.02.25, 20:37
      Bardziej niechciani od psychopatów(...)

Co rozumiesz przez to słowo?
      • alex_vause35 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:49
        Nie wiem, o co autorce chodzi z tymi psychopatami, ale taki typ niebezpiecznych i pozbawionych empatii czarusiów ma się dobrze, i rujnuje innym bezkarnie życie.
        • pupu111 Re: Mało inteligentni ludzie 04.02.25, 00:43
          No własnie, jak kiedys czytałam, ze psychopaci to często bardzo lubiane osoby, nieraz tzw dusza towarzystwa. Nie wszystko widac jak na dłoni, a brak empatii mozna dobrze maskowac.
          • taki-sobie-nick Re: Mało inteligentni ludzie 04.02.25, 22:36
            pupu111 napisał(a):

> No własnie, jak kiedys czytałam, ze psychopaci to często bardzo lubiane osoby
            > , nieraz tzw dusza towarzystwa. Nie wszystko widac jak na dłoni, a brak empatii
            > mozna dobrze maskowac.

A ja czytałam, że nawet psychiatrzy mają problem z ich rozpoznaniem. Ematka zaś zazwyczaj uważa, że do rozpoznania wystarczy wzrok dziki, suknia plugawa*.

*Cytat
    • peli81 Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 14:17
      www.filmweb.pl/film/Forrest+Gump-1994-998 ja czesto widze to tak. Nie rozkminiaja tylko robia i ida do przodu w przeciwienstwie do tych co nigdy nie rusza z miejsca, bo za duzo widza ryzyk
    • kozica111 Re: Mało inteligentni ludzie 02.02.25, 21:02
      "Innych" jest mało, oglądam namiętnie lajki na facebooku względem AI, wygenerowane obrazy komentowane z emfaza przez niby normalnych ludzi, no cóż..
    • aagnes Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:31
      Bez zartow, najgorszy typ człowieka to tzw "zdolny ale leń".
    • alex_vause35 Re: Mało inteligentni ludzie 03.02.25, 13:47
      Dlaczego?
      Powiedziałabym, że całkiem pokaźna część populacji nie jest nadmiernie inteligentna i jakoś sobie normalnie żyje, ma relacje, rodziny.
      Często zresztą ludzie nadrabiają takie braki inteligencją emocjonalną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka