Dodaj do ulubionych

Dorada w sprawie fryzury

13.02.25, 14:58
Wątek z przymrużeniem oka.
Jakie związane (upięte) fryzury po 40 pasują na dłuższe włosy? Zapuszczam od roku wink Nie proponujcie dwóch warkoczy, bo na co dzień to jednak nie pasuje powyżej powiedzmy wieku studenckiego. Sprzątać można w warkoczach albo pójść w góry, ale do biura już nie bardzo. Ma być elegancko, ale nie piernikowato.
Może macie jakieś sprawdzone upięcia albo strony/tutoriale do polecenia?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 16:25
      Przycupnę, bo robię zwykły kitek plastikową spinką, a może jest lepsza opcja.
    • aankaa Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 16:45
      po 40 to raczej nie koński ogon wink
      • chlodne_dlonie Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 17:13
        Bo..?
        Myślę, że to przede wszystkim kwestia włosów a niekoniecznie wieku. Są nastolatki, których włosy smętnie wyglądają związane a niektóre starsze osoby z fajnymi włosami wyglądają naprawdę ok w końskim ogonie wink
        Może nie w zawodzie, który wymaga ścisłego dress code'u, ale w zwyczajnej pracy biurowej - czemu nie..?
        A inne upięcia? Widuję różnego rodzaju podpięcia klamerkami, czasem a la kok, ale raczej w swobodniejszej wersji.
      • cottonrose Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 17:32
        Po 40, to tylko trwala i do trumny....
        • is-laura Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 17:57
          To pierwsze zdjęcie to moje za 10 lat, gdy będę miała więcej siwych włosów. Noszę kucyk po 50-tce i nie zamierzam z niego rezygnować
      • kamin Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 17:43
        A co jest złego w końskim?
      • dni_minione Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 17:52
        No weź, ja ciągle w kucyku, bo najwygodniej.
        • pepsi.only Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 18:19
          Ja ostatnio też.
    • snakelilith Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 18:28
      Podobno koki upięte nisko nad karkiem są bardziej eleganckie, ale mi osobiście jest lepiej, gdy włosy mam wysoko, nawet powyżej lini głowy. Też się zastanawiam co robić z włosami, bo po 6 miesiącach zapuszczania ścięłam wyrośnięte wycieniowania i teraz mam prawie równo przycięte, które będę dalej zapuszczać. Ale już czuję, że mam za dużo włosów wokół głowy i latem na pewno będę je jakoś upinać.
      Na zdjęciu niżej jest taki kompromis pomiędzy niżej i wyżej, ale pojęcia nie mam jak zrobić coś takiego samej.
    • arabelax Re: Dorada w sprawie fryzury 13.02.25, 18:28
      Fryzura ma pasować do osoby, nie wieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka