fgh05 17.03.25, 15:50 Przeglądam ich stronę i zastanawiam się nad kupnem czegoś ładnego... Czy macie coś z w/w kolekcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 15:59 Biżuteria wiktoriańska jest, jak sama nazwa wskazuje, z okresu panowania królowej Wiktorii i z tego mniej więcej kręgu kulturowego (chyba nie może być "biżuterii wiktoriańskiej" np. z Francji pod panowaniem Napoleona III?). Zatem osobiście wątpię, by Yes ją miało w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:02 Tak sobie nazwali kolekcję : yes.pl/kolekcje?kolekcja=wiktorianska&srsltid=AfmBOoqdVuXjqTxDy5gqQAGUw-2fOKeWg7xf2rfo7VFTeJGJgP9jntIF Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:03 bo to jest "Kolekcja Wiktoriańska" , a ty świetnie wiesz o co chodzi, tylko się złośliwie czepiasz Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:19 Ależ "kolekcja wiktoriańska" może być, ale nie biżuteria. Mam "po przodkiniach" złoty pierścionek z szafirem i diamencikami dookoła, ale nie twierdzę, że wiktoriański, bo na 99% zrobiony w Warszawie i być może już po śmierci tejże królowej (choć zapewne niedługo). I tego typu biżuteria broni się tylko wówczas, gdy ma ze sto lat i jakąś historię; te z linku wyglądają jak podróby. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:23 Poza tym widzę, że nawet półgarnituru nie da się skompletować, biednie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:26 Jeszcze dodaj, że do tej biżuterii tylko suknie z epoki Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:09 Nie sprzedaje sie i trzeba reklamowac na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:33 Tak princesko, na pewno marketing olbrzymiej sieciówki z biżuterią, zamiast zrobić wielką kampanię ogólnopolską, musi spamować na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:49 Widac niewiele wiesz o marketingu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:28 Niewiele wiesz o tej kolekcji, że wspomnienie o niej miałoby skutkować wzrostem sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:29 Zapewne nie wspominanie o produkcie jest najlepsza forma sprzedazy ha ha. Link wyzej jest i czego tu nie wiedziec? To nie jest rakieta na sprzedaz Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:43 Czekam aż sprzedaż wystrzeli w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:50 gryzelda71 napisała: > Czekam aż sprzedaż wystrzeli w kosmos. Ta kolekcja jest dostępna od lat, i dodają nowe elementy, to raczej się nieźle sprzedaje Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:58 Every little counts. Wpis na forum pelnego nie biednych bab nie kosztuje. A ukrywanie produktu z pewnoscia go nie sprzeda Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:15 Nie mam...nie w moim stylu i nie stać mnie na naszyjnik za 30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:17 Jak to nie zarabiasz tyle? Przecież ematka zarabia co miesiąc 50 000 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:27 Ja niestety nie. Mój mąż podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:37 Tam jest nawet naszyjnik za 89 tys. zł. Zastanawiam się, jaki to jest poziom bogactwa, gdy kupuje się takie naszyjniki i przede wszystkim gdzie i kiedy się je zakłada. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:45 Ale mają też dużo pierścionków, kolczyków, zawieszek za kilka tysięcy sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:12 "Jak to nie zarabiasz tyle? Przecież ematka zarabia co miesiąc 50 000" Nawet jakbym zarabiała 100k miesięcznie, i tak bym nie wydała 30 koła na błyskotkę z sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:42 Moja mama przez lata nazbierała kilkanascie sztuk - całkiem to ładne, dobrze wykonane, w naturze wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach, ale nie w moim stylu. W każdym razie yes lepiej kupować niż kruka, ostatnio miałam bony prezentowe do kruka i jakość tamtejszych wyrobów to dramat. Złoto niskiej próby i wygięte, puste blaszki zamiast złotego odlewu. Nawet nie chce mi się nosić pierścionka który tam „z musu” kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 18:17 A to ja ostatnio tylko Kruka noszę i jestem b zadowolona. Wszystkie ich duże, srebrne, emaliowane czy pokrywane czymśtam innym pierścionki i jeszcze te całkiem czarne. Te pokrywane emalią czy czymśtam (granatowe, różowe) mam kilka lat i nic się z nimi nie dzieje, a obawiałam się, że będą „oblazic”. I niezapominajki mam z kwiatów nocy, a bardzo chciałbym tego wielkiego żuka. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:45 memphis90 napisała: > I niezapominajk > i mam z kwiatów nocy, a bardzo chciałbym tego wielkiego żuka. > Żuk mi się ogromnie podoba i bardzo chciałam go mieć. Nawet go przymierzyłam. I na palcu już nie wygląda tak fajnie. Tzn. nadal jest piękny ale jest płaski i kompletnie nie nadający się do noszenia na co dzień ze względu na wielkość i dużo wystających elementów. Byłam bardzo zawiedziona. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:54 Też lubię biżuterię Kruka. Mam jej sporo, właśnie dlatego, że jest to taka niedroga biżuteria do noszenia codziennego. Mam kilka kompletów w różnych kolorach, które potem łatwo zestawić kolorystycznie do ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:49 Mam pierścionek, noszę na specjalne okazje. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:04 borsuczyca.klusek napisała: > Mam pierścionek, noszę na specjalne okazje. Ale dlaczego tylko na specjalne okazje...? Chyba nie zniszczyłby się od noszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:50 Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklepu czy pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
fgh05 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 21:44 marta.graca napisała: > Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklep > u czy pracy. Dajesz parę tysięcy zł za coś, co potem leży przez większość dni w szufladzie... trochę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:47 marta.graca napisała: > Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklep > u czy pracy. > Mnie się taka fikuśna biżuteria bardzo podoba jako ozdoba dżinsów, t shirta i trampek. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:25 Fakt. Widzę yo oczyma wyobraźni i mi pasuje. Do jakiejś eleganckiej toalety z koafiurą byłoby juz too much (kiedy ostatni raz mialam na sobie toaletę z koafiurą 🤔) Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 17:06 Rozważałam kupno pierścionka, ale ta kolekcja wygląda trochę babciowato. Wolę bardziej nowoczesne wzornictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:59 Ja mam jakiś wewnętrzny opór przed kupowaniem czegoś, co jest współczesnym naśladownictwem wiktoriańskiej biżuterii. Wolałabym chyba kupić coś autentycznie z epoki w antykwariacie. W Polsce Jagg sprzedaje oprócz swojej współczesnej linii także biżuterię vintage (czyli de facto prowadzą antykwariat). Mam stamtąd dwa pierścionki i bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:01 jagg.pl/vintage/pierscionki Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 11:24 taje napisała: > jagg.pl/vintage/pierscionki Jakie ladne! Szkoda, ze tylko stacjonarnie w Warszawie, bo niestety raczej nie bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 13:11 Wysyłają jak najbardziej, ale pytanie czy ktoś chce ryzykować kupno pierścionka bez przymierzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 15:43 taje napisała: > Wysyłają jak najbardziej, ale pytanie czy ktoś chce ryzykować kupno pierścionka > bez przymierzenia? > Ta vintage jest tylko w sklepie, jak rozumiem. Ale tak, masz racje, bez przymierzenia to i tak by było niemożliwe. Ja nawet nie podjęłam się zamówienia pierścionka online, gdy w covidzie podjęłam próbę odkupienia mojego zgubionego pierścionka zaręczynowego. Nie byłam w stanie ocenić na ekranie koloru kamieni, a to były zdjęcia zrobione dla mnie, nie marketingowe. Miałam pojechać do Londynu po zniesieniu obostrzeń, a w międzyczasie firma się zamknęła, i pierścionka nadal nie mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:46 Mam pierścionek i noszę na okazję. Na codzień mam inne zestawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 22:32 mnie sie podobaja, ale nie mam, bo mysle, ze by mi nie pasowalo jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:10 Spodobała mi się bransoletka za 15 tys. I jak mam teraz żyć Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 12:59 mama-ola napisała: > Spodobała mi się bransoletka za 15 tys. I jak mam teraz żyć Znajdz podobną na Shein Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:29 Nie mam niczego, bo nie lubie zoltego zlota. Pojedyncze modele sa ladne i byc moze zalozylabym, gdyby bylo z bialego zlota. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:38 Niektóre przepiękne, ale ceny, ooooo. Odpowiedz Link Zgłoś
milka43 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:27 Podoba mi się ta kolekcja, i nawet się przymierzałam do pierscionka, na urodziny miałam sobie wybrać jakis, ale jakoś nie pasował do reszty, i wydawał się bardzo ciemny , w końcu wybrałam morganit z różowym złotem z aparatu.Kolekcja wiktoriańska jest przepiękna ale na palcu już tak ślicznie nie wyglądał pierścionek. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 14:54 A to swoją drogą. Kiedyś zachorowałam na ten pierścionek: yes.pl/bb-z-000-y01-11527so Na żywo nie było miłości, ani efektu wow. W końcu kupiłam inny pierścionek Yes z szafirami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 12:26 Podbają mi się niektóre elementy, ale nie mój styl, stąd nigdy zakupu nie rozważałam. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 14:48 Dla mnie dyskwalifikujące jest żółte złoto, nie lubię, nie noszę - więc nie mam i nie planuję kupować, chociaż niektóre wzory mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 14:30 Nie, to zupełnie nie moje klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś