Dodaj do ulubionych

Biżuteria wiktoriańska z Yes

17.03.25, 15:50
Przeglądam ich stronę i zastanawiam się nad kupnem czegoś ładnego...
Czy macie coś z w/w kolekcji?
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 15:59
      Biżuteria wiktoriańska jest, jak sama nazwa wskazuje, z okresu panowania królowej Wiktorii i z tego mniej więcej kręgu kulturowego (chyba nie może być "biżuterii wiktoriańskiej" np. z Francji pod panowaniem Napoleona III?). Zatem osobiście wątpię, by Yes ją miało w ofercie.
      • marta.graca Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:02
        Tak sobie nazwali kolekcję : yes.pl/kolekcje?kolekcja=wiktorianska&srsltid=AfmBOoqdVuXjqTxDy5gqQAGUw-2fOKeWg7xf2rfo7VFTeJGJgP9jntIF
      • abria Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:03
        bo to jest "Kolekcja Wiktoriańska" , a ty świetnie wiesz o co chodzi, tylko się złośliwie czepiasz
        • mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:19
          Ależ "kolekcja wiktoriańska" może być, ale nie biżuteria. Mam "po przodkiniach" złoty pierścionek z szafirem i diamencikami dookoła, ale nie twierdzę, że wiktoriański, bo na 99% zrobiony w Warszawie i być może już po śmierci tejże królowej (choć zapewne niedługo). I tego typu biżuteria broni się tylko wówczas, gdy ma ze sto lat i jakąś historię; te z linku wyglądają jak podróby.
          • mdro Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:23
            Poza tym widzę, że nawet półgarnituru nie da się skompletować, biednie bardzo.
            • anajustina Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:26
              Jeszcze dodaj, że do tej biżuterii tylko suknie z epoki
          • lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 17:04
            Ojp 🤦‍♀️
    • princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:09
      Nie sprzedaje sie i trzeba reklamowac na forach?
      • bezmiesny_jez Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:33
        Tak princesko, na pewno marketing olbrzymiej sieciówki z biżuterią, zamiast zrobić wielką kampanię ogólnopolską, musi spamować na ematce big_grin
        • princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:49
          Widac niewiele wiesz o marketingu.
          • gryzelda71 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:28
            Niewiele wiesz o tej kolekcji, że wspomnienie o niej miałoby skutkować wzrostem sprzedaży.
            • princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:29
              Zapewne nie wspominanie o produkcie jest najlepsza forma sprzedazy ha ha.

Link wyzej jest i czego tu nie wiedziec? To nie jest rakieta na sprzedaz
              • gryzelda71 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:43
                Czekam aż sprzedaż wystrzeli w kosmos.
                • primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:50
                  gryzelda71 napisała:

> Czekam aż sprzedaż wystrzeli w kosmos.

Ta kolekcja jest dostępna od lat, i dodają nowe elementy, to raczej się nieźle sprzedaje
                • princesswhitewolf Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:58
                  Every little counts. Wpis na forum pelnego nie biednych bab nie kosztuje. A ukrywanie produktu z pewnoscia go nie sprzeda
    • homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:15
      Nie mam...nie w moim stylu i nie stać mnie na naszyjnik za 30 tys.
      • tanebo0001 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:17
        Jak to nie zarabiasz tyle? Przecież ematka zarabia co miesiąc 50 000
        • homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:27
          Ja niestety nie. Mój mąż podobnie.
          • barbaram1 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:37
            Tam jest nawet naszyjnik za 89 tys. zł. Zastanawiam się, jaki to jest poziom bogactwa, gdy kupuje się takie naszyjniki i przede wszystkim gdzie i kiedy się je zakłada.
            • geez_louise Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:45
              Ale mają też dużo pierścionków, kolczyków, zawieszek za kilka tysięcy sztuka.
        • szara.myszka.555 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:12
          "Jak to nie zarabiasz tyle? Przecież ematka zarabia co miesiąc 50 000"

Nawet jakbym zarabiała 100k miesięcznie, i tak bym nie wydała 30 koła na błyskotkę z sieciówki.
    • geez_louise Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:42
      Moja mama przez lata nazbierała kilkanascie sztuk - całkiem to ładne, dobrze wykonane, w naturze wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach, ale nie w moim stylu.

W każdym razie yes lepiej kupować niż kruka, ostatnio miałam bony prezentowe do kruka i jakość tamtejszych wyrobów to dramat. Złoto niskiej próby i wygięte, puste blaszki zamiast złotego odlewu. Nawet nie chce mi się nosić pierścionka który tam „z musu” kupiłam.
      • memphis90 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 18:17
        A to ja ostatnio tylko Kruka noszę i jestem b zadowolona. Wszystkie ich duże, srebrne, emaliowane czy pokrywane czymśtam innym pierścionki i jeszcze te całkiem czarne. Te pokrywane emalią czy czymśtam (granatowe, różowe) mam kilka lat i nic się z nimi nie dzieje, a obawiałam się, że będą „oblazic”. I niezapominajki mam z kwiatów nocy, a bardzo chciałbym tego wielkiego żuka.
        • brenda_bee Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:45
          memphis90 napisała:

> I niezapominajk
          > i mam z kwiatów nocy, a bardzo chciałbym tego wielkiego żuka.
          >

Żuk mi się ogromnie podoba i bardzo chciałam go mieć. Nawet go przymierzyłam. I na palcu już nie wygląda tak fajnie. Tzn. nadal jest piękny ale jest płaski i kompletnie nie nadający się do noszenia na co dzień ze względu na wielkość i dużo wystających elementów. Byłam bardzo zawiedziona.
        • lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:54
          Też lubię biżuterię Kruka. Mam jej sporo, właśnie dlatego, że jest to taka niedroga biżuteria do noszenia codziennego. Mam kilka kompletów w różnych kolorach, które potem łatwo zestawić kolorystycznie do ubrań.
    • borsuczyca.klusek Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 16:49
      Mam pierścionek, noszę na specjalne okazje.
      • fgh05 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:04
        borsuczyca.klusek napisała:

> Mam pierścionek, noszę na specjalne okazje.

Ale dlaczego tylko na specjalne okazje...?
        Chyba nie zniszczyłby się od noszenia?
        • marta.graca Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:50
          Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklepu czy pracy.
          • fgh05 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 21:44
            marta.graca napisała:

> Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklep
            > u czy pracy.

Dajesz parę tysięcy zł za coś, co potem leży przez większość dni w szufladzie... trochę szkoda.
          • primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:47
            marta.graca napisała:

> Styl tej biżuterii raczej pasuje do specjalnych okazji, niż do wyjścia do sklep
            > u czy pracy.
            >

Mnie się taka fikuśna biżuteria bardzo podoba jako ozdoba dżinsów, t shirta i trampek.
            • homohominilupus Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:25
              Fakt. Widzę yo oczyma wyobraźni i mi pasuje.

Do jakiejś eleganckiej toalety z koafiurą byłoby juz too much (kiedy ostatni raz mialam na sobie toaletę z koafiurą 🤔)
    • lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 17:06
      Rozważałam kupno pierścionka, ale ta kolekcja wygląda trochę babciowato. Wolę bardziej nowoczesne wzornictwo.
    • taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 19:59
      Ja mam jakiś wewnętrzny opór przed kupowaniem czegoś, co jest współczesnym naśladownictwem wiktoriańskiej biżuterii. Wolałabym chyba kupić coś autentycznie z epoki w antykwariacie. W Polsce Jagg sprzedaje oprócz swojej współczesnej linii także biżuterię vintage (czyli de facto prowadzą antykwariat). Mam stamtąd dwa pierścionki i bardzo mi się podobają.
      • taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:01
        jagg.pl/vintage/pierscionki
        • gris_gris Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 11:24
          taje napisała:

> jagg.pl/vintage/pierscionki

Jakie ladne! Szkoda, ze tylko stacjonarnie w Warszawie, bo niestety raczej nie bywam.
          • taje Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 13:11
            Wysyłają jak najbardziej, ale pytanie czy ktoś chce ryzykować kupno pierścionka bez przymierzenia?
            • gris_gris Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 15:43
              taje napisała:

> Wysyłają jak najbardziej, ale pytanie czy ktoś chce ryzykować kupno pierścionka
              > bez przymierzenia?
              >

Ta vintage jest tylko w sklepie, jak rozumiem. Ale tak, masz racje, bez przymierzenia to i tak by było niemożliwe.

Ja nawet nie podjęłam się zamówienia pierścionka online, gdy w covidzie podjęłam próbę odkupienia mojego zgubionego pierścionka zaręczynowego. Nie byłam w stanie ocenić na ekranie koloru kamieni, a to były zdjęcia zrobione dla mnie, nie marketingowe. Miałam pojechać do Londynu po zniesieniu obostrzeń, a w międzyczasie firma się zamknęła, i pierścionka nadal nie mam..
    • mail-na-gazecie Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 20:46
      Mam pierścionek i noszę na okazję. Na codzień mam inne zestawy.
    • mikams75 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 17.03.25, 22:32
      mnie sie podobaja, ale nie mam, bo mysle, ze by mi nie pasowalo jednak.
    • mama-ola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 07:10
      Spodobała mi się bransoletka za 15 tys. I jak mam teraz żyć smile
      • primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 12:59
        mama-ola napisała:

> Spodobała mi się bransoletka za 15 tys. I jak mam teraz żyć smile

Znajdz podobną na Shein
    • princy-mincy Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:29
      Nie mam niczego, bo nie lubie zoltego zlota.
      Pojedyncze modele sa ladne i byc moze zalozylabym, gdyby bylo z bialego zlota.
    • primula.alpicola Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 09:38
      Niektóre przepiękne, ale ceny, ooooo.
    • milka43 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 10:27
      Podoba mi się ta kolekcja, i nawet się przymierzałam do pierscionka, na urodziny miałam sobie wybrać jakis, ale jakoś nie pasował do reszty, i wydawał się bardzo ciemny , w końcu wybrałam morganit z różowym złotem z aparatu.Kolekcja wiktoriańska jest przepiękna ale na palcu już tak ślicznie nie wyglądał pierścionek.
      • lauren6 Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 14:54
        A to swoją drogą. Kiedyś zachorowałam na ten pierścionek:
        yes.pl/bb-z-000-y01-11527so
        Na żywo nie było miłości, ani efektu wow. W końcu kupiłam inny pierścionek Yes z szafirami.
    • kropkaa Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 12:26
      Podbają mi się niektóre elementy, ale nie mój styl, stąd nigdy zakupu nie rozważałam.
    • arthwen Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 18.03.25, 14:48
      Dla mnie dyskwalifikujące jest żółte złoto, nie lubię, nie noszę - więc nie mam i nie planuję kupować, chociaż niektóre wzory mi się podobają.
    • krajanka.pl Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 13:15
      Mam słaba jakość.
    • majaa Re: Biżuteria wiktoriańska z Yes 19.03.25, 14:30
      Nie, to zupełnie nie moje klimaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka