Dodaj do ulubionych

Transparent Lab spf

24.03.25, 09:43
Czy któraś z pań testowała któryś z spf Transparebt Lab (są dwa), kuszą mnie bo mają wysoki ppd, ale producent zaleca unikać kontaktu z oczami, co rodzi podejrzenia, że produkt powoduje to koszmarne pieczenie i łzawienie oczu.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 14:22
      Skoro tak, to poświęciłam się dla Was, kupiłam Invisible, przetestuję i zrecenzuję.
      • armamagedon Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 18:56
        Będę wdzięczna! Też się nad nim zastanawiam, ale mam otwarte Isdin active unify korygujący (polecam) i cell fusion c (też fajny, ale nie wiem jaki ma ppd, oznaczenia są plusikowe)
        • evening.vibes Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 19:09
          armamagedon napisał(a):
          > Isdin active unify korygujący (polecam)

A napiszesz o nim coś więcej? Jest barwiony?
          • armamagedon Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 20:59
            Kupiłam przypadkiem, widząc wcześniej że ma ok ppd, wersję niebarwiona (akurat taka była). Jest bardzo komfortowy, nie roluje się z moimi kosmetykami (to dla mnie najgorsza wada kremu), nie śmierdzi, wygodny do reaplikacji, ładne wykończenie (minimalnie bieli, co widać tylko zaraz po aplikacji, potem zupełnie nie).
            Co do korekcji przebarwień - teraz się nie wypowiem, bo ogarnęłam, ale mam tendencję do zmian zależnych od wahań hormonalnych/przegrzania, które oczywiście nasilają się pod wpływem uv, więc to się okaże.
          • armamagedon Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:06
            Uzupełnię - przerabiam chyba wszystkie filtry na rynku, apteczne, koreańskie, mineralne, altruisty i bogini wie jakie. Ten jest bardzo przyjemny w aplikacji i noszeniu.
            W zasadzie nie próbowałam jeszcze altruist wersji do ciała (100 ml) a gdzieś mi mignęła opinia, że jest przyjemniejszy niż wersja do twarzy. Macie porównanie?
            Ta do twarzy jest ciężka, zmęczyłam ją.
            • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:10
              Mam, niestety. Altruist, obie wersje, masakrują mi oczy. Strasznie żałuję, bo mają potężną ochronę i są tanie.
        • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 20:54
          armamagedon napisał(a):

>też fajny, ale nie wiem jaki ma ppd,

Ppd producent chwali się tylko wtedy, kiedy ma się czym pochwalić...
          • armamagedon Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:03
            Tu raczej chodzi o system oznaczeń, niestety chyba wszystkie koreańskie filtry jakie widziałam mają te plusy zamiast wartości liczbowych, bo same filtry ma w składzie dobre. Więc stosuję nieufnie, ale z przyjemnością big_grin
      • evening.vibes Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 18:58
        primula.alpicola napisała:
        > Skoro tak, to poświęciłam się dla Was, kupiłam Invisible, przetestuję i zrecenz
        > uję.

O super! Też się na niego czaję big_grin
        • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 20:52
          To czekamy, zacznę testy jak tylko dotrze.
    • konsta-is-me Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:12
      Wolajcie mnie ,gdy będzie recenzja.
      • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:13
        W tym wątku opiszę
    • hanusinamama Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:15
      Chętnie przeczytam jak działa. Bardzo sobie cenie Transparent Lab P.I.H. Sun Spot Fading Treatment . Jedno opakowanie rozjaśniło mi mocno przebariwenia posłoneczne. Teraz używam drugiego i nie ma nic. Zero. Znajoma nawet pytała czy byłam na tych laserach bo wszystko zeszło. Przy czym moje było świeże ale kupiłam teściowej i ona sobie twarz i dłonie smaruje od stycznia i jest widoczna różnica.
      • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 21:17
        Tranparent Lab ma świetne kosmetyki.
        • hanusinamama Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 22:17
          Ja na dzisiaj używam tylko ten co opisałam. Mam spore uczulenie na wiele kosmetyków, jak mi coś pasuje nie kombinuje i trzymam się tego.
          W tym serum na przebariwenia są 3 składniki które wczesniej miałam osobno i nie było takich efektów wow jak teraz
        • hanusinamama Re: Transparent Lab spf 24.03.25, 22:19
          Np nawilząjący krem do twarzy nie ma w składzie niczego specjalnego. Krem jak krem, podobnie krem z niacyniamidem. Ale ten na przebariwenia chyba jedyny na rynku z takim składem
    • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 27.03.25, 09:48
      Transparent Lab spf 50 Invisible rzetestowany. Konsystencja półpłynna, żółtawy kolor, brak wyraźnego zapachu, oleiste w dotyku. Rozprowadza się bardzo łatwo (producent zaleca 2-3 pompki), wrażenie jest jakby się smarowało olejem. Wchłania się szybko, nie roluje, nie bieli, ale czuć go na skórze- daje wrażenie śliskości. Mnie to zupełnie nie przeszkadza, bo nie jest to wrażenie bycia pokrytą tynkiem ot, delikatny poślizg.
      Najważniejsze- nie maltretuje oczu! A nałożyłam pod same oczy i na górną powiekę.
      • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 27.03.25, 09:57
        Zapomniałam o fotce!
        • bazia_morska Re: Transparent Lab spf 27.03.25, 10:27
          ale glutek!
      • headonshouldersbaby Re: Transparent Lab spf 27.03.25, 20:25
        recenzsja bez składników?
        • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 27.03.25, 20:39
          headonshouldersbaby napisała:

> recenzsja bez składników?

Co za wymagania...zapytaj chata gpt.
          • headonshouldersbaby Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 18:08
            Każdy powinien się zainteresować jaką chemię kładzie na skórę …
            • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 18:30

> Każdy powinien się zainteresować jaką chemię kładzie na skórę …

Naprawdę.....?
              Zapytałam chat gpt, twierdzi, że to dobry, nowoczesny i skuteczny filtr.
            • mocca25 Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 19:37

> Każdy powinien się zainteresować jaką chemię kładzie na skórę …

są tam ukryte chipy Pfizera, uważaj.
              • headonshouldersbaby Re: Transparent Lab spf 02.04.25, 20:08
                Serio z takim chamskim i głupim tekstem do kogoś kto miał wielomiesięczne skutki uboczne po pierwszej dawce ( w związku z czym jeżeli naprawdę trzeba tłumaczyć - nie jest antyszczepem bo przecież wziął ) ? Wow, miło.
        • turzyca Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 18:31
          >recenzsja bez składników?

Składniki można sobie sprawdzić on-line, konsystencji czy koloru się nie da.
          • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 18:37
            turzyca napisała:

> >recenzsja bez składników?
            >
            > Składniki można sobie sprawdzić on-line, konsystencji czy koloru się nie da.
            >
            >
            Prawda? Oraz działania na oczy, wchłaniania, bielenia. Uważam że mój wpis był cenny, a spotkał się z niewdzięcznością. Foch.
      • hanusinamama Re: Transparent Lab spf 28.03.25, 18:53
        On natłuszcza?
        Uzywam mustellę 50 bo potrzebuję kremu bardziej natłuszczającego.
        • primula.alpicola Re: Transparent Lab spf 31.03.25, 08:07
          Konsystencją przypomina gęsty olej, i takież jest odczucie przy nakładaniu i kilkanaście minut po.
          Jednak potem wrażenie znika, skóra się nie błyszczy.
          Mam normalną, z tendencją do przesuszania.
          Z tłustą bym tego produktu nie używała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka