Dodaj do ulubionych

Doda, upadek gwiazdy

24.03.25, 20:49
Dobry głos, uroda, wyrazistość, była jedną z większych gwiazd na polskiej scenie, do tego wielkie miłości, popularni faceci,
a teraz gra koncerty na jakichś Dniach Ziemniaka, piszą o niej już tylko w kontekście afer takich na granicy patologii, wiąże się z facetami gorszymi od odpadów atomowych i ciągle nie może zapomnieć Radzia, mam wrażenie, że zazdrości mu, że "taki Radzio" a ułożył sobie życie, jest szczęśliwy.
Co poszło nie tak?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:53
      1. Głos nie taki znów dobry…
      2. „Wyrazistość” bazująca na byciu prymitywem…
      3. Faceci chwalący się m.in. zbiorowymi gwałtami…
      Rzeczywiście, zdumiewające, że jeb..o…
      • pffpffpff Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:57
        www.facebook.com/share/p/16KXq2cayd/?mibextid=wwXIfr🤭
        Uprzedzam! Nie bronię Dody 😁
      • waleria_bb Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:30
        Moim zdaniem jej upadek wyjaśnia podpunkt 2.
        Zbudowała karierę na byciu wulgarną, prymitywną, wyszczekaną i niby taką ostrą laską. Lata mijają i nic, 0 rozwoju. Ludzie przestali kupować panią w dojrzałym wieku, która mentalnie nadal jest w Barze.
        • login.na.raz Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:21
          Do tego to, co kiedyś u niej szokowało, teraz stało się niestety powszechne u "celebrytow", nikogo już nie szokuje wularna wypowiedź albo informacja, że komuś "się bzykać chcialo".
    • primula.alpicola Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:55
      Myślę, że taki patusiarski vibe plus daddy issues.
    • pffpffpff Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:56
      Nosowska w czwartek ogłosiła, że Doda dołącza do trasy koncertowej Światło i mRock. Tak, że tego…
      • chlodne_dlonie Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:48
        No no no.. nie spodziewałabym się, no ale cóż.. pecunia non olet
    • konsta-is-me Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:58
      Wielkie ego i patolska osobowość.
      Poza tym tak naprawdę ona jest taka "przasna " niespecjalnie "światowa" czy w ogóle zorientowana w trendach.
      A artystycznie nigdy nic szczególnego przecież nie pokazała, całą kariera oparla o skandale i robienie szumu wokół siebie.
    • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 20:58
      Jedno tylko sprostujmy od razu. Nie na granicy patologii tylko o charakterze kryminalnym. Na ten moment ma już jeden prawomocny wyrok na koncie.
      • chlodne_dlonie Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:54
        Hmmm, tak mi się skojarzyło, że niedawno na Tik Toku (tak tak.. wink ) natrafiłam na niejaką AlbanaQueen czyli Dagmarę K. z 'Królowych życia'. Patola w rozkwicie uncertain
        • dominika9933 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 21:12
          Jakim talentem AlbanaQueen popisuje się na Tik Toku? Myślałam, że już zniknęła.
          • chlodne_dlonie Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 10:10
            Żadnym wink
            Po prostu 'jest sobą', taką jaką pokazała się w 'Królowych..'
            Najwyraźniej są tacy, którym brak takiego 'kontentu' wink
      • anbete Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 21:34
        Czy Doda pójdzie siedzieć?
    • daniela34 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:01
      Czekam aż w trakcie kolejnej trasy koncertowej zaśpiewa nowy utwór, piosenkę o miłości pod przeszywający serce tytułem "Małą chciałem Ci dać Żabkę."
      • trampki-w-kwiatki Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:06
        😜
        • daniela34 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:28
          No co?
          Materiału zebrałoby się w sumie więcej:
          1) Spóźniony dar czyli: mojej mamie dam mieszkanie (jak nie ukrywać majątku przed zajęciem)
          2) Chociaż świat, ludzie źli
          Nie pozwolą nam być - kasę w twej sypialni mam (czyli: jeśli prokurator zapytać, ta kasa w sypialni eksa jest moja, zawsze trzymam gotówkę w koszu na brudnà bieliznę!)
          3) Z tylnego siedzenia, czyli głupcy wokół mnie (jak nie dobierać sobie podwykonawców szantażu na bylym)
          4) Małą chciałem Ci dać Żabkę (to jak wiemy będzie bardzo smutna piosenka retro o rozliczeniach kochanków)
          • trampki-w-kwiatki Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:49
            Ty naprawdę jesteś na bieżąco 😁
            • daniela34 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:57
              Z repertuarem Dody nie bardzo, ale jakiś tam wers czy dwa zapamiętałam. Natomiast z potyczkami Dody z wymiarem sprawiedliwości to jestem na bieżąco. Zawodowa ciekawość 😁
      • memphis90 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:27
        Muszę powiedzieć, że też mnie to poetycko ujęło za serce. Prawie tak samo jak „jagnięcym runem wałek pokryty”, aczkolwiek owieczki są słodsze niż ząbki, więc owieczka wygrywa.
    • angazetka Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:02
      Riiiiiiki, cho no tu! big_grin
      • riki_i Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:31
        angazetka napisała:

> Riiiiiiki, cho no tu! big_grin

Przecież już tyle razy o niej mówiłem.... 😉
        • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:35
          riki_i napisał:

>
          > Przecież już tyle razy o niej mówiłem.... 😉

I jak widać wszystko jak grochem o ścianę, bo dalej znajdują się panie argumentujące, "bo taka śliczna, bo taka mądra, bo tak mądrze mówi w wywiadach"...
          • trampki-w-kwiatki Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:50
            Ej, ej, ej, brzydka nie jest! Mogłabym tak wyglądać 🙄
    • zapomnialosiehehe1 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:11
      A co jest nie tak z nią?
      Na Instagramie ma więcej obserwujących niż Rozenek, znowu zewsząd atakują mnie wywiady z nią i artykuły. Muzycznie chyba również jej się układa.
      Urodowo zjada na śniadanie 80procent rówieśniczek i nie tylko z polskiego show biznesu. Jest śliczna i bardzo, bardzo zadbana. Teraz nabrała też trochę klasy, nie ma już takiego jarmarcznego , tandetnego stylu jak za młodu.
      Jeśli chodzi o facetów to niestety ma fatalny gust do mężczyzn, oprócz Haidara to każdy był nie teges. Plus oczywiście taka uroda+ osobowość+ niepokorność+ sukcesy i zainteresowanie mediów okazały się zbyt wielkim wyzwaniem dla mężczyzn.
      • obrus_w_paski Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:34
        B.mnie dziwi używanie słowa „zadbanie” w kontekście dody. Ona wygląda na katujaca się treningam i głodząca się, gdyby nie ogromne cycki to by wyglądała jak anorektyczka (piszę to ja, ok170cm i ledwo 50kg wagi). No i styl ma fatalny, wygląda jak dolly parton, mega tandetne ciuchy, które pewnie kosztowały fortunę, beznadziejna fryzura… w wersji soute, już bardziej mi się podoba, ale zrobiona wygląda tragicznie. Ostatnio wyskoczyła w jakimś płaszczu/ pieluszce. Ona pewnie myśli że jest trendsetterka
        • ponis1990 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 20:55
          No mnie ona sie podobała jak była taka ,,przaśna" Kiedyś. i figurkę miała całkiem, całkiem. Lubię jej stare piosenki, gdzie słychać fajną barwę głosu, teraz strasznie smęci.
      • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:50
        > co jest nie tak z nią?

Może chodzi o 1,6 miliona "oszczędności życia", które skonfiskowała prokuratura na poczet wierzycieli?
        Może chodzi o mieszkanko za 4 bańki, które zdążyła przepisać na matkę, ale i tak spotkał je los "oszczędności życia"?
        Może o to, że chce się procesować z Pachutem o srebrne skrzydła i łóżko, które mu podarowała w trakcie związku?
        • primula.alpicola Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:57
          Nosowska chyba lubi narażać na szwank swoje dobre imię.
          • waleria_bb Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:10
            Z Nosowską źle się dzieje, nisko upadła.
      • kachaa17 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 23:09
        zapomnialosiehehe1 napisała:

> A co jest nie tak z nią?
        > Na Instagramie ma więcej obserwujących niż Rozenek, znowu zewsząd atakują mnie
        > wywiady z nią i artykuły. Muzycznie chyba również jej się układa.
        > Urodowo zjada na śniadanie 80procent rówieśniczek i nie tylko z polskiego show
        > biznesu. Jest śliczna i bardzo, bardzo zadbana.

Owszem, jest zadbana ale do ślicznej to jej daleko ale wygląd jak dla mnie ma niewielkie znaczenie. Dla mnie jej styl bycia i wulgarność nie odpowiadają.
      • riki_i Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:40

> Urodowo zjada na śniadanie 80procent rówieśniczek i nie tylko z polskiego show
        > biznesu. Jest śliczna i bardzo, bardzo zadbana.

www.pudelek.pl/artykul/5802/mloda_doda/
        Tu masz prawdziwe oblicze tej pani ,przed zabiegami i operacjami. Mocno średnia.

>T eraz nabrała też trochę klasy

Napuszczajac gangsterów na eksa, czy przepisując zrabowane pieniądze w postaci mieszkania na mamusię?

> nie ma już takiego jarmarcznego , tandetnego stylu jak za młodu.

Ma za to plastic funtastic w facjacie, sztuczne cyce i wychudzone wyżyłowane ciało a la pajączek. Faktycznie miodzio, z tym ,że wyłącznie dla koneserów podobnych klimatów.

> Jeśli chodzi o facetów to niestety ma fatalny gust do mężczyzn, oprócz Haidara
        > to każdy był nie teges. Plus oczywiście taka uroda+ osobowość+ niepokorność+ su
        > kcesy i zainteresowanie mediów okazały się zbyt wielkim wyzwaniem dla mężczyzn.

Odnośnie swoich wymagań odnośnie facetów, to w którymś z wywiadów powiedziała, że ma mieć cytuję "dużo kasy i grubego hooja". Stępień chyba spełniał warunki, no ale.... 😀
        • trampki-w-kwiatki Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:55
          Na tych zdjęciach z pudelka widzę bardzo ładną dziewczynę, ładniejszą niż teraz. Tyle, że ma przaśny makijaż i discopolowe ciuchy. Ona ma naprawdę spoko warunki i fataaaaalny gust.
          • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:54
            Ja widzę zupełnie przeciętną, nic przyciągającego uwagę poza mocnym makijażem. Brzydka nigdy nie była, szczególnie ładna też, po prostu bardzo mocno sama krzyczała o tym jaka jest seksowna i atrakcyjna
            • trampki-w-kwiatki Re: Doda, upadek gwiazdy 27.03.25, 20:28
              To że jest krzykliwa i zakochana w sobie to jedno. Ale no kurde, jest i była ładna. Wiem, że w dobie instagrama ludzie zrobili się wybredni i nawet o super gwiazdach mówią, że są "takie se", no ale uczciwie mówiąc, mało kto jest super gwiazdą. Na tle tych kilku osób z mojego otoczenia to była ładna dziewczyna.
              • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 09:33
                Jak Doda zaczynała nie było instagrama. Zresztą ja tego kanonu insta lansowanego przez dubajówki nie lubię. Ale na linkowanym zdjęciu jest po prostu młoda dziewczyna jakich setki na ulicach, nie brzydka ale absolutnie przeciętna, w dodatku przez tandetną stylizację pozbawiona jakiejkolwiek świeżości którą powinna mieć w tym wieku. Zwyczajne rysy twarzy, cienkie włosy. Sylwetkowo też przeciętna, ja bym ją określiła jako taka zupełnie w środku pod względem urodowym. I nie ma sceny nic złego bo większość ludzi jest przeciętna, natomiast nierozumienia pompowania balonika że to taki cud i nie rozumiałam go też wtedy kiedy zaczynała. Teraz na pewno wyróżnia się w swojej grupie wiekowej poziomem zrobienia i inwestycji
              • riki_i Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 13:58
                trampki-w-kwiatki napisała:

> To że jest krzykliwa i zakochana w sobie to jedno. Ale no kurde, jest i była ła
                > dna.

Ukrainka Sofi od Wojtka Goli też Ci się podoba? Toż to ten sam typ przeróbek...
                www.pudelek.pl/u-sofi-bez-zmian-mlodsza-o-16-lat-partnerka-goli-wygina-sie-w-windzie-w-sukience-z-wycieciem-odwaznie-7139939280685888a?utm_source=combreak
                • obrus_w_paski Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 14:57
                  Ta jest przerobiona raczej na modłę Rozenek. Cz może to filtry? Taka młodziutka dziewczyna… ciekawe jaki wpływ na stan skóry mają przeróbki w tak młodym wieku.

. Moda na przeróbki celebryckie chronologicznie wyglądają tak:
                  1. Kobieta kot/ Pamela Anderson
                  2. A’la Angelina Jolie
                  3. Przeróbki s la Natalia siwiec, czyli pierwsze które wyglądały w miarę OK, na zasadzie “o, można się przerobić i ładnie wyglądac”
                  4. Przeróbki z punktu 3, ale przesadzone (te wszystkie ewelony i inne IG tutki)
                  5. Przeróbki w stylu Rozenek, czyli górna warga wywinięta w górę, wyszczuplona twarz, wycięte torby tłuszczowe (?? Z policzków itp
                  6. Teraz jesteśmy gdzieś pomiędzy punktem 5 a 6, który jest przesadą 5

• gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 16:05
                    Katastrofalny, ona już na niektórych zdjęciach ma pillow face, koło 30 to zaczyna na żywo wyglądać źle.
      • 18lipcowa3 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:47
        Patrząc na to że jej ex poukładali sobie fajnie życie to jednak nie jest tak że ona źle trafia.
        To oni trafiają na nią i to jest ich pech
        • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 10:44
          Jej byli faceci są w stałych związkach z innymi kobietami.
          Jedyne co u Dodziny jest stałe to to, że z kolejnym ex narzeczonym zamierzają się ciągać po sądach. Chwilowo kłócą się w mediach społecznościowych o kasę, co chyba jest lekkim zaprzeczeniem rzekomej klasy u Dody.
      • eliksir_czarodziejski Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 18:54

> A co jest nie tak z nią?
        > Na Instagramie ma więcej obserwujących niż Rozenek, znowu zewsząd atakują mnie
        > wywiady z nią i artykuły. Muzycznie chyba również jej się układa.
        > biznesu. Jest śliczna i bardzo, bardzo zadbana. Teraz nabrała też trochę klasy,
        > nie ma już takiego jarmarcznego , tandetnego stylu jak za młodu.
        > Jeśli chodzi o facetów to niestety ma fatalny gust do mężczyzn, oprócz Haidara
        > to każdy był nie teges. Plus oczywiście taka uroda+ osobowość+ niepokorność+ su
        > kcesy i zainteresowanie mediów okazały się zbyt wielkim wyzwaniem dla mężczyzn.

😂😂😂😂
      • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:40
        Ja myślę, że ona by potrzebowała kogoś z równie wielką urodą, osobowością, niepokornościa i zainteresowaniem mediów. Może Rutkowski? To byłaby power couple
        • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:47
          gru.u napisała:

> Ja myślę, że ona by potrzebowała kogoś z równie wielką urodą, osobowością, niep
          > okornościa i zainteresowaniem mediów. Może Rutkowski? To byłaby power couple

Gruu jesteś diabłem 😭😈
        • riki_i Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 17:18
          gru.u napisała:

> Ja myślę, że ona by potrzebowała kogoś z równie wielką urodą, osobowością, niep
          > okornościa i zainteresowaniem mediów. Może Rutkowski? To byłaby power couple

Z Rutkosiem to szybko byłby związek typu Ilona Felicjańska i Paul Montana (primo voto Paweł Rdułtowski). Czyli rękoczyny, alko/koks i pełna patola.
          • heca007 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 17:21
            Jak dla mnie ona nie nadaje się do żadnego związku. Zresztą dziwię się, że ktokolwiek chce z nią być po tym co zrobiła Hajdarowi tongue_out
          • apallosa Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 20:44
            Riki_i - no patrzaj się Pan - nawet nie wiedziałam, jakie jest prawdziwe nazwisko ,,pana Montany".
            Przed związkiem z Felicjanska kojarzę go jako boy- frienda niejakiej Karoliny Wajdy . Pamiętam okropny skandal z wysiudaniem teatru rewiowego pani Potockiej z lokalu, chodzi o ,,Sabat". Nawet byłam tam kiedyś na przedstawieniu, jeszcze w tej starej lokalizacji, było całkiem przyzwoicie.
            Nawet niedoszła teściowa ,,pana Montany " , czyli pani Beata Tyszkiewicz bardzo ich klub w jakimś przewodniku zachwalała ... oczywiście, to już stare dzieje i po klubie i po związku już nawet proch się nie ostał 😨.
    • lajtova Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:12
      Czy dziś jest jakiś dzień patocelebrytów z telewizji?
      • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 21:21
        Tak, czas na kronikę kryminalną.
    • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:12
      Niedojrzałość emocjonalna, narcyzm i zatrzymanie się na etapie młodzieńczym. Słabe teksty, dobre dla małolatów. Podobnie było z Villas. Artysta powinien się zmieniać i dojrzewać, ona jest "gwiazdą", błyszczy ale niekoniecznie tak jak powinna.
      • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:15
        Upodabnia się do petardy.
        • eliksir_czarodziejski Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 18:58
          figa_z_makiem99 napisała:

> Upodabnia się do petardy.

This!
      • szare_kolory Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 20:16

> Niedojrzałość emocjonalna, narcyzm i zatrzymanie się na etapie młodzieńczym. Słabe teksty, dobre dla małolatów. Podobnie było z Villas.

Villas jednak miała nieprawdopodobny głos. Mogła sobie paradować ze skarpetkami na uszach, bo broniła się głosem. A Doda przeminie, nic w niej nie ma nadzwyczajnego. Nawet ta jej wulgarność niczym już teraz się nie wybija. U obu ego rozdęte, ale jednak Villas się słucha z zachwytem, nawet jeśli teksty kiepskie. A Dody słuchać trudno.
      • szare_kolory Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 00:33

> Niedojrzałość emocjonalna, narcyzm i zatrzymanie się na etapie młodzieńczym. Słabe teksty, dobre dla małolatów. Podobnie było z Villas.

Villas jednak miała nieprawdopodobny głos. Mogła sobie paradować ze skarpetkami na uszach, bo broniła się głosem. A Doda przeminie, nic w niej nie ma nadzwyczajnego. Nawet ta jej wulgarność niczym już teraz się nie wybija. U obu ego rozdęte, ale jednak Villas się słucha z zachwytem, nawet jeśli teksty kiepskie. A Dody słuchać trudno.
        • 3-mamuska Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 00:38
          Sorry przeminie? Zaczynała ze 20 lat temu i dalej gra i jest wiec jakie przeminie?
        • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 06:18
          Villas miała głos operowy, cztery oktawy i zmarnowała go. Doda ma mocny glos rockowy, umie zarabiać pieniądze, a Villas trafiła na PRL i zmarła w biedzie. Nad wszystkim trzeba pracować, znaleźć dla siebie odpowiednią niszę i teksty.
        • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 06:38
          Poszukaj piosenki dody Katharsis, gra tam na fortepianie, ma talent i głęboko ukrytą wrażliwość, ale jest skupiona wyłącznie na sobie, stoi w miejscu i ma pecha, bo rock jest już passe. Dziś powiedzieliby, że Grechuta to wieśniak i piszą, że Kora nie miała talentu, parszywe czasy nieuków i miernot z parciem na szkło.
          • kot.z.kosmosu Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 09:18

> Poszukaj piosenki dody Katharsis, gra tam na fortepianie, ma talent i głęboko u
            > krytą wrażliwość, ale jest skupiona wyłącznie na sobie, stoi w miejscu i ma pec
            > ha, bo rock jest już passe. Dziś powiedzieliby, że Grechuta to wieśniak i piszą
            > , że Kora nie miała talentu, parszywe czasy nieuków i miernot z parciem na szkł
            > o.

Serio porównujesz Dodę z Grechutą i Korą? 😂
            Błagam...
          • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 09:29

> Poszukaj piosenki dody Katharsis, gra tam na fortepianie, ma talent i głęboko u
            > krytą wrażliwość, ale jest skupiona wyłącznie na sobie, stoi w miejscu i ma pec
            > ha, bo rock jest już passe.

A jednak wielu artystów rockowych albo pop rockowych sobie radzi. Z głodu nie umierają i gołym tyłkiem świecić nie muszą.

Dziś powiedzieliby, że Grechuta to wieśniak i piszą
            > , że Kora nie miała talentu, parszywe czasy nieuków i miernot z parciem na szkł
            > o.

Nikt by tak nie powiedział. Za to ty masz inklinacje do obrażania artystów, którzy ci nie pasują.
            • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 09:36
              Zacznijmy od tego, że jej najnowsze piosenki, np te z albumu Aquaria, obok rocka nawet nie stały. To po prostu pop. Do tego album był po prostu słaby i najwyraźniej nie przebił się do szerszego grona słuchaczy.

Nie oszukujmy się, młodzi obecnie słuchają innych twórców niż babcia Doda. Z kolei do średniego pokolenia łupu cupu Dody niekoniecznie przemawia. Może gdyby Doda poszła w ambitniejszy repertuar, ale aż tak dobrego głosu nie ma.
        • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 06:48
          Ktoś kto posłucha Katharsis zaśpiewanej na polsat superhist fesiwal 2022 i powie, że doda nie ma talentu, ma wrażliwość i ucho słonia. Można źle oceniać jej życie i gwiazdorzenie. Villas miała inny głos i inne możliwości, nie można ich porównywać, ale podobnie jej odwaliło i żyła w PRLu, dziś zarabiałaby na celebryctwie, gwiazdorzeniu i skandalach.
          • memphis90 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 07:35
            www.google.com/search?q=katharsis+doda+2022&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl-pl&client=safari#fpstate=ive&vld=cid:39fc2b54,vid:nW7x9rD4aYA,st:0

Mówimy o tym czymś??? 😱😱😱 Że akurat to konkretne wykonanie ma udowadniac talent…? Chyba teraz nas trollujesz i sobie z Dody jaja robisz…?
            • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:03
              Chciałabym zobaczyć ciebie i twoje talenty, skoro jej wykonanie na żywo jest przeciętne smile
              • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:07
                I śmiem dalej uważać, że nie wykorzystuje swojego potencjału, pomijając jej patolskie zagrywki i nieudane życie osobiste smile
              • memphis90 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 10:59
                No ale to jest bardzo przeciętne wykonanie… 🤷‍♀️

Argumentu „chciałabym zobaczyć ciebie i twoje (mała litera…) talenty” kompletnie nie rozumiem - jeśli wzywam hydraulika do naprawy to oczekuję, że dobrze wykona to, za co mu się płaci, natomiast sama nie muszę posiadać umiejętności operowania spiralą do odtykania WC. Nie muszę też umieć piec 5 piętrowych tortów żeby ocenić, że to co kupiłam w cukierni jest np kiepskim, przesłodzonym produktem na margarynie…

I błagam, nie porównuj twórczości Dody do wierszy Staffa 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

>Dziś można podrasować obrazy, głos, >zmontować odpowiednio film i >spowodować, że coś będzie uważane >za dobre i banda klakierów to >potwierdzi.
                I to zdanie wreszcie idealnie opisuje twórczośc Dody… 😂😂😂
            • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:31
              Dziś można podrasować obrazy, głos, zmontować odpowiednio film i spowodować, że coś będzie uważane za dobre i banda klakierów to potwierdzi. Można zapisać prozę wierszem i twierdzić, że na przykład wiersze L. Staffa są wieśniackie, co nie znaczy, że jest to prawdą wink
    • jammer1974 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 21:31
      A czego tu Radziowi zazdrosci?
      • wakacje_50 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:11
        Udanego związku i udanego życia? Może?
        • 3-mamuska Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 23:20
          wakacje_50 napisała:

> Udanego związku i udanego życia? Może?

Udanego zycia? Przeciez doda to jak rozenek.
          Sztuczne puste w wiekszosci lalki. Tyle ze ma dzieci. Doda ich miec nie chce , choc moze dla meza by sie zgdzila jak mowi teks piosenki po ich rozstaniu.
          Smiem twierdzić ze doda jest ciut lepsza.
          Roznakowej nie moge sluchać nawet patzrec dziala mi na nerwy . Doda czasem madrze gada. O alkoholu czy o posiadaniu dzieci.
          • pffpffpff Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 06:41
            Ja mam czasem wrażenie, że one obie ze sobą konkurują i wszystko co robią, robią żeby coś tej drugiej pokazać.
            To musi być okropnie męczące.

A wszystko kręci się wokół łysiejącego faceta z wiecznie przyklejonym głupim półuśmiechem. Życie jest dziwne.
          • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:42
            Doda ciut lepsza?

Bo ma prawomocny wyrok na koncie?
            Bo jest skłócona ze wszystkimi byłymi i połową branży?
            Bo jest znana z tak żenujących akcji jak pobicie innej baby w kiblu?
            Bo publicznie lżyła 13letnią przyrodnią siostrę?
            Bo publicznie wyśmiewała się z gwałtu na byłym?

Hmm... No rzeczywiście...

I tak Rozenkowa jest strasznie krindżowa w tym swoim influenserstwie, ale nie zmienia to faktu, że umiała stworzyć rodzinę i zapewnić chłopu święty spokój.
            • hosta_73 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:54
              Bo publicznie wyśmiewała się z gwałtu na byłym?

Że co, proszę?
              • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:36
                hosta_73 napisała:

> Bo publicznie wyśmiewała się z gwałtu na byłym?
                >
                > Że co, proszę?
                >

Chodzi a sprawę z Haidarem.
                • hosta_73 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:41
                  Znalazłam, blee
                • login.na.raz Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 17:35
                  A jak ta sprawa się skończyła? Próbowałam znaleźć, jak to się w sądzie skończyło, ale nie udało mi się
                  • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 21:21
                    Dostała zawiasy
          • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:44
            Jeśli banały typu „alkohol szkodzi” świadczą o mądrości to poprzeczka jest naprawdę nisko. Śmieszne jest to, że media w ogóle pytają tę panią co sądzi na takie tematy. Jedną z największych patologii medialnych to jest zakładanie że jak ktoś jest znany, z dowolnego powodu, to jest istotne, co ma do powiedzenia
      • 18lipcowa3 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:49
        Ma całkiem fajne życie i rodzinę
        Wygląda na szczęśliwego .
        • waleria_bb Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 18:09
          Ma rodzinę, dobre warunki finansowe, obrotną żonę, sam czasem wystąpi w tv, trafi mu się wywiad. Na spiętego i zapracowanego nie wygląda, raczej luz. Za to u Dody wieczna drama, sprawy sądowe, wiecznie uwikłana w coś śmierdzącego.
    • kamin Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:00
      Kompletnie nie jestem w stanie sobie odtworzyć żadnej jej piosenki, ani tytułu, ani fragmentu refrenu.
      Kojarzę ją tylko z plotek, skandali, ale porządnego przeboju nie miała żadnego.
      • hosta_73 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:54
        Ja jestem lepsza bo znam tytuł - Dżaga!
      • furiatka_wariatka Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:57
        kamin napisał(a):

> Kompletnie nie jestem w stanie sobie odtworzyć żadnej jej piosenki, ani tytułu,
        > ani fragmentu refrenu.
        > Kojarzę ją tylko z plotek, skandali, ale porządnego przeboju nie miała żadnego.
        >

No ja tak samo. Kojarzę jakieś piosenki Steczkowskiej, Górniak, itd mimo, że fanką nigdy nie byłam, ale Dody? Żadnej. Może po prostu nie miała żadnego hitu z prawdziwego zdarzenia, i zawsze była bardziej celebrytką niż piosenkarką i tak jej zostało. A że robi się coraz starsza, jej styl "młoda gniewna" wygląda coraz bardziej karykaturalnie. No i te dziwne akcje, coraz dziwniejsi kolesie, gangsterskie klimaty. Nie wiem czy można mówić o upadku gwiazdy. Czy ona kiedykolwiek gwiazdą była?
        • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 10:54
          Nie znacie?

Z 10 lat temu było to grane na każdym weselu.
          • kamin Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 11:28
            Jak odsłuchałam, to faktycznie, kiedyś mi się obiło o uszy. Pewnie z radia, bo w samochodzie czasem słucham. Ale nie miałam pojęcia, że to Doda, więc żaden to rozpoznawalny przebój.
            Martyniuka nie słucham, a "Oczy zielone" bez pudła mu przypiszę. Feela chronicznie nie cierpiałam, ale dwie piosenki mieli grane do oporu wszędzie i do tej pory jestem w stanie zacytować część tekstu (niestety!). A Dodę znam od lat, ale nie ze śpiewania własnych utworów.

Bardzo za to lubię jej wykonanie piosenki Majewskiej.
            www.youtube.com/watch?v=6s-Ph3TXx0c

Faktycznie ma i głos, i charyzmę, ale powinna mieć kogoś do pisania tekstów i aranżacji:

• aandzia43 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 12:12
              Głos ma niezły, interpretacja też mi się podoba.
          • taje Re: Doda, upadek gwiazdy 28.03.25, 17:23
            Ja nigdy nie słyszałam. I dobrze, co za nudy. To ten wielki talent Dody?
    • wakacje_50 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:09
      goscini1234 napisała:

> Dobry głos, uroda, wyrazistość, była jedną z większych gwiazd na polskiej sceni
      > e, do tego wielkie miłości, popularni faceci,
      > a teraz gra koncerty na jakichś Dniach Ziemniaka, piszą o niej już tylko w kont
      > ekście afer takich na granicy patologii, wiąże się z facetami gorszymi od odpad
      > ów atomowych i ciągle nie może zapomnieć Radzia, mam wrażenie, że zazdrości mu,
      > że "taki Radzio" a ułożył sobie życie, jest szczęśliwy.
      > Co poszło nie tak?
      • wakacje_50 Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:10
        Jak rany, samo się wysłało big_grin
        Chciałam napisać, że o tym Radziu to tak samo myślę, że ona nie może zapomnieć i wygląda to, jskby zazdro
    • madame_edith Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 22:19
      No jakoś ja jej nie postrzegam jako gwiazdy, znam ją z prostackich wypowiedzi, wybujałego ego i przeróżnych afer, a nie twórczości. Myślę, że jakby nagle zniknęła to by nasz szołbiznes nie zauważył 🤷‍♀️
    • 3-mamuska Re: Doda, upadek gwiazdy 24.03.25, 23:14
      Trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc.
      Kiedys byla i fajniejsza i lepsze piosenki miala.albo bardziej pasowalo do jej wieku. Starzeje sie a jej tworczosc nie dojrzewa.
    • kocynder Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 06:52
      Głos nie mi oceniać, bo mi słoń na ucho nadepnął. Uroda niechby, ten typ się podoba. Wyrazistość? Jeśli pod tym pojęciem rozumieć pokazywanie cycków i tyłka to tak, była wyrazista. Co do "była jedną z większych gwiazd" - być może, ale nie pamiętam ani jednej jej piosenki. Za to pamiętam z kim się prowadzała, z kim się poprztykała itd. Czyli "gwiazdorzyła" skandalami i nagłaśnianiem, a nie rzeczywistymi osiągnięciami.
      Na marginesie: uważam, że Radek całkiem nieźle się w życiu ustawił: ma kasę, rodzinę i święty spokój.
      • obrus_w_paski Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 06:56
        No i Radzio ma luzik, on chyba tylko dorabia sobie na waciki w przeglądzie sportowym onetu, poza tym chyba nie ma żadnej stałej pracy? Pewnie ma pasywny dochód i nic nie musi robić
        • kocynder Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 07:16
          A równocześnie ten dochód i niejaka rozpoznawalność pozwalają mu na robienie tego na co ma ochotę. Czyli MOZE sobie coś tam napisać, pokomentować czy coś, ale jak nie to bez presji, na życie ma. Idealna sytuacja, jest czego zazdrościć. I, wbrew nie lubiącym Rozenkowej, no, jemu ona pasuje i koniec. Też znam osoby, z którymi moim zdaniem można tylko w ramach pokuty i to za grzechy ciężkie, a mimo to mają one mężów /żony... smile
          • jolie Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:24
            Ja uważam, że Rozenek z Radosławem bardzo do siebie pasują. I upodabniają się do siebie coraz bardziej.
            • kocynder Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:31
              Czy pasują to nie wiem, żadnego z nich nie znam osobiście. Ale skoro im pasuje to o czym tu gadać? Jak mówię - znam osoby, z którymi związek uznałabym za wyrok dożywocia w karcerze, a jednak mają one żony/mężów, czyli KOMUŚ pasują. smile
        • lauren6 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 10:56
          Radzio to się nieźle złotym ujem ustawił. Dorabia sobie na waciki, a na poziom życia zarabia żona.
          • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 11:38
            Oglądałam rolkę w której opowiadała jak się poznali, było to spotkanie biznesowe i wcześniej się nie widzieli, mieli coś razem zrobić. Ona w dresach i związanych włosach, on sztywny w garniturku i w białej koszulce. On jej coś załatwia, bo dzięki niemu zdobyła rozpoznawalność i to ona jest pracowita w tym układzie, działa na takich zasobach jakie ma, ona jemu też coś załatwia, dzięki niej ma pieniądze i błyszczy jako mężczyzna. Ona też błyszczy dzięki operacjom i brylowaniu w mediach. To ona eksploatuje swoje ciało, urodziła 3 dziecko z in vitro, hormony i ciąża, operacje i zabiegi, programy w których naraża swoje zdrowie, ale dzięki temu zarabia pieniądze. Dla mnie on jest niemęski, ale dla niej może być odwrotnie i dobrze sobie radzą. Oni razem zyskali, a Doda brnie w śmieszność.
          • figa_z_makiem99 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 11:49
            Mężczyźni lubią takie kobiety, zafascynowane ich seksualnością, inteligentne na tyle, żeby przynosić pieniądze, ale broń boże nie intelektualistki zadające niewygodne pytania i mające swoje zdanie, bo to on ma być krynicą mądrości i męskości. Zabiło mnie kiedyś, kiedy odwiedził ją w programie po kontuzji i pogłaskał po kolanku, a ona "Radziu jaki jesteś męski". Pomyślałam, że ona pełni rolę męską, bo rzuca się do morza, naraża swoje zdrowie, a Radziu jest delikatną leliją, której trzeba kadzić. Najwazniejsze, że oni są kompatybilni i zyskują, bo w sumie na dłuższą metę to się opłaca w życiu.
            • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:51
              Nie „mężczyźni lubią” tylko kwestia podobnego poziomu. Co będzie piłkarz robił z intelektualistką? Nawet ona na niego nie spojrzy, kompletnie dwa światy. I w drugą stronę to działa - co ma robić intelektualista z Rozenek? To nie kwestia płci tylko podejścia do życia, priorytetów i zasobów. Przy czym Rozenek na nic się nie naraża, te programy „ekstremalne” mają tylko tak wyglądać. Bardziej się naraża ktoś kto rozkłada towar w markecie.
            • homohominilupus Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 11:16

> Mężczyźni lubią takie kobiety,

Jay mężczyźni figo? Tylko takich znasz?

zafascynowane ich seksualnością, inteligentne na
              > tyle, żeby przynosić pieniądze, ale broń boże nie intelektualistki zadające ni
              > ewygodne pytania i mające swoje zdanie, bo to on ma być krynicą mądrości i męsk
              > ości. Zabiło mnie kiedyś, kiedy odwiedził ją w programie po kontuzji i pogłaska
              > ł po kolanku, a ona "Radziu jaki jesteś męski". Pomyślałam, że ona pełni rolę m
              > ęską, bo rzuca się do morza, naraża swoje zdrowie, a Radziu jest delikatną leli
              > ją, której trzeba kadzić. Najwazniejsze, że oni są kompatybilni i zyskują, bo w
              > sumie na dłuższą metę to się opłaca w życiu.
    • m_incubo Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 06:57
      Upadek owszem, ale z tą gwiazdą bym nie przesadzała.
    • conena Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 08:16
      doda nie jest gwiazdą, to celebrytka - przypadek dla psychiatry.

przykładem upadłej gwiazdy jest Beata Kozidrak. widzisz różnicę?
    • jolie Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:28
      Jeżeli wierzyć temu, co pisał Riki o Dodzie, to ona jest typem spod ciemnej gwiazdy. Analizowanie jej kariery bardzo jej właściwe schlebia. Mnie zawsze dziwiła całą jej rodzina - rodzice, którzy mają ukochaną córeczkę i tylko o niej nadają oraz ten starszy brat - nieudany prototyp dziecka, bo nie ta płeć.
      • borsuczyca.klusek Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:32
        jolie napisała:

> Jeżeli wierzyć temu, co pisał Riki o Dodzie, to ona jest typem spod ciemnej gwi
        > azdy.

Nie trzeba wcale wierzyć rikiemu, wystarczy uwierzyć polskiemu sądowi.

• jolie Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:34
          Ok, nie śledziłam tego w ogóle. Ona w sumie nigdy za bardzo mnie nie interesowała.
    • 18lipcowa3 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:43
      Dokładnie takie same spostrzeżenia mam.
      20 zmarnowanych lat na sądy, bójki, awantury, ćpanie, fałszywych przyjaciół, nieudane związki
      Jest teraz sama , bez kariery , ze starzejacymi się rodzicami którzy mam wrażenia też się jej boją, bez rodziny,
      Jedyne co potrafi to wypinać ciało do kamery , straszna desperacja.
      Te same teksty od lat.
      Masakra .
      Totalny upadek i jeszcze ten koks w tle.
      Nie ona nie może być tak inteligentna jak mówi, ktoś kto jest inteligentny nie spier.....liłby sobie tak koncertowo całkiem fajnie zapowiadającego się życia i kariery.
    • atoness Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 09:57
      Oglądałam jakiś czas temu program Nasz nowy dom. Chyba to było to. I była tam Doda, dorwana chyba po jakimś koncercie. Mocno się zdziwiłam, bo myślałam, że ona już teraz wygląda na kobietę luksusową, w widocznie drogich ciuchach. A miała na sobie coś między cyrkiem a strojem karnawałowym dla dziecka. A poza tym niezmiennie jest wulgarna, a pod tą wulgarnością niestety inteligencja nie prześwieca.
      • homohominilupus Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 11:18
        No właśnie, czyli to jej legendarne IQ to bzdura?
        • atoness Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 11:20
          Z IQ to chyba jest tak, że zależy, jak się mierzy. I czy w ogóle się mierzy.
          • bene_gesserit Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 13:17
            ...i od tego, co za IQ zostanie uznane.
            Poza tym - zdawania testów na IQ mozna się nauczyć.
    • nenia1 Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 11:23
      goscini1234 napisała:

> Dobry głos, uroda, wyrazistość

no jeśli za wyrazistość uznamy tupet, tandetę, chamskie odzywki i prostactwo to tak, była wyrazista.
      • waleria_bb Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 18:13
        To jest przykład tupeciary, ale charakteru i wyrazistości 0. Różne braki i mankamenty chce zakrzyczeć.
    • kropkacom Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 11:52
      Gwiazdy chyba radia Eska. Nadal nie znam żadnego jej utworu.
    • aagnes Re: Doda, upadek gwiazdy 25.03.25, 12:06
      Ja mam inne pytanie - kto i po co "zrobił" z niej gwiazde.
      mogła skupić sie na śpiewaniu, na pewno znalazlaby amatorow swojego glosu, Zenon Martyniuk znalazł, jakis inny Sławomir i inne smieszne osoby znalazły to i ona dalaby rade a zrobila ze swojego zycia kompletne posmiewisko z wygladem na czele.
      • gru.u Re: Doda, upadek gwiazdy 26.03.25, 08:46
        Sama z siebie zrobiła, to był od lat nastoletnich jej naczelny cel i siłą napędowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka