trina45 01.04.25, 11:57 Czy zdarzalao Wam sie byc w nocy na Chopina ?Hale odlotow okupuja bezdomni a od 4 rano sa juz dzikie kolejki podroznych ...czy kiedys tez tak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dekoderka Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 08:04 może na Lotnisku na lotnisku nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 17:47 Nie rozumiem, co masz na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: bezdomni na Lotnisku 03.04.25, 06:55 alina460 napisała: > Nie rozumiem, co masz na myśli. 🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 08:58 alina460 napisała: > ? No więc zamieniam się w chłopa ma granicy: W polskim języku nie piszemy rzeczowników wielką literą, wyjątek stanowią nazwy własne, więc jak ci piszą, że "może na Lotnisku są bezdomni, ale na lotnisku ich nie ma", to o to chodzi właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 08:34 W jaki sposób bezdomny dostaje się do hali odlotów? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 03.04.25, 07:00 Pewnie chodzi o hale odlotów jeszcze przed odprawą bezpieczeństwa. Pamiętam że kilku widziałam jak miałam ranny lot, i chodzili po parkingu i byli w budynku na poziomie -1, poniżej hali checkinow. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:13 Bezdomni? Tam ludzie nocują jak mają loty bądź przesiadki wcześnie rano Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:31 Mnóstwo osób nocuje na lotnisku,czekając na kolejny samolot.czesto na karimatach,w innych krajach widziałam male namiociki rozstawione. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:34 > male namiociki rozstawione. Dachy lotnisk przeciekają? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:47 Prywatność, taki śmieszny koncept. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 15:40 > Prywatność, taki śmieszny koncept. Ale że pasażerowie w tych namiocikach czekając na opóźniony samolot uprawiają seks? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 15:51 Tylko do tego potrzebujesz prywatności? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 16:02 No i jeszcze do czynności toaletowych. A tak, to rzeczy, które się normalnie robi na lotnisku czekając na samolot (czytanie, jedzenie, picie, włóczenie się po sklepach, gadanie przez telefon) to spokojnie robię publicznie. A jaka nacja stawia te namiociki? Czy przypadkiem nie Polacy, bo śledzi od parawanów nie da się wbić w beton? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 17:25 Nie mam pojęcia. Ale dla mnie przebywanie w tłumie ludzi non stop jest męczące, więc nie dziwię się tym, którzy by chcieli móc się od tego odciąć choćby namiocikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: bezdomni na Lotnisku 03.04.25, 07:12 Zdarzyło ci się nacierać na lotnisku? Albo być tam 16h po 10 godzinnym locie…? Pół biedy jak to jest lotnisko w miejscu którym możesz pójść coś pozwiedzać ale są ludzie którzy nie mogą wyjść z lotniska bo wizy nie mają i oni są tam uwizieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 07:03 Jak wizy nie masz, to raczej do danego państwa nie lecisz nawet (koleżanka tak się wykopała z lotem powrotnym przez Stany). Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 [...] 04.04.25, 07:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 07:17 Ona musiała przesunąć powrót, żeby się zarejestrować przed wlotem do Stanów. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 07:46 Niektóre kraje wymagają wizy tranzytowej ale co do zasady można chyba do 3 dni kiblować w strefie bezcłowej bez wizy. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 10:19 > Zdarzyło ci się nacierać na lotnisku? Nie. > Albo być tam 16h po 10 godzinnym locie…? Ale po locie, dowolnie długim, to się chyba idzie do domu? Czy może robią tak ludzie, którzy przylecieli na Okęcie z Nowej Zelandii i rozkładają namiot, żeby się przespać zanim wsiądą do pekaesu do swojej wioski (następne 5 godzin)? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 10:23 Mogą mieć międzylądowanie i czekać np 10 godz na następny lot. Na niektórych lotniskach są przecież hotele na strefie. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 10:28 > Na niektórych lotniskach są przecież hotele na strefie. No, ale wtedy pasażerowie raczej nie zabierają ze sobą namiocików? Czy może zabierają i rozkładają w pokoju hotelowym? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 11:30 Ale nie na każdym lotnisku są takie hotele, a na każdym lotnisku mogą się zdarzyć 10 czy więcej godzin między jednym a drugim lotem. Na strefach jak ktoś śpi z namiocie to napewno tylko ten co ma bilet - co nie oznacza że napewno nie jest bezdomnym. Ten co śpi w nim poza strefą to prawdopodobnie jest bezdomny. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:09 > a na każdym lotnisku mogą się zdarzyć 10 czy więcej godzin między jednym a drugim lotem. Ludzie tak planują loty, żeby mieć 10 i więcej godzin międzylądowania? To jacyś masochiści. Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:18 > Ludzie tak planują loty, żeby mieć 10 i więcej godzin międzylądowania? To jacyś masochiści.> To Ci dla których każde 100 czy nawet 1000 zł ma duże znaczenie jeżeli chodzi o cenę biletu. Są linie które, jeżeli jest przerwa dłuższa niż 12 godzin, dają voucher na hotel - ale to już z tych lepszych przewoźników. Więc jak widać taka przerwa w locie to dość normalna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:23 > To Ci dla których każde 100 czy nawet 1000 zł ma duże znaczenie jeżeli chodzi o cenę biletu. Ale takie międzylądowanie to chyba w skomplikowanych lotach międzykontynentalnych, gdzie cena biletu jest kosmiczna. I te 1000 zł to niewielka część całej ceny! No, ale kto bogatemu pasażerowi podróżującemu między Nową Zelandią a Rzeszowem, zabroni spędzania międzylądowania na Okęciu w namiociku? Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:57 Wejdź sobie np na FB o Tajlandii, tam ludzie szukają promocji i każde 100 zł jest dużo. A czy będą podróżować 12 czy 24 godziny to schodzi na drugi plan. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 13:12 Przekonałaś mnie. Ja nienawidzę podróżować i nie ma takiej opcji, bym dobrowolnie spędzała 10 godzin na lotnisku. Co innego opóźnienie, człowiek już przeszedł przez odprawę i nie bardzo może się wycofać. No ale wtedy nie rozbija namiociku, bo niby skąd miałby go wziąć? (Sprzedają może takie na lotniskach?) Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 14:49 Nie mam pojęcia skąd mają namiociki. Nigdy na lotnisku tego nie widziałam. Mam wrażenie że to tylko globtroter może być i nic innego, nikt inny nie przychodzi mi do głowy aby miał przy sobie namiocik. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 16:49 Jejku ty chyba mało jeździsz na lotniskach teraz już są różne udogodnienia np. Leżaki zamiast krzeseł czy pomieszczenia z ciszą nocną albo jakieś fikuśne fotele Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 17:33 pani.asma napisała: > Jejku ty chyba mało jeździsz > na lotniskach teraz już są różne udogodnienia np. Leżaki zamiast krzeseł czy p > omieszczenia z ciszą nocną albo jakieś fikuśne fotele > Ale namiociki też widziałaś? Bo wymieniłaś tylko fotele, leżaki a nie o nich jest tu mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 17:37 W Doha widziałam wigwamy w tym tropikalnym lesie Niestety wszystkie oblegane Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 18:15 To o nich trzeba było pisać a nie o leżakach i fotelach. Ja nie widziałam namiotów ani wigwamów, i to pisałam. Ciekawe czy mają karimaty lub materace? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 18:29 Nie to są bardziej takie dekoracyjne nic tam nie widziałam chyba wygodnego Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 18:38 O takie coś na drugim zdjęciu to jest www.ligman.com/project-hamad-international-airport/ Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:39 Ja kiedyś nocowałam na lotnisku w Londynie lecąc z Portugalii. Lot z taką przesiadką kosztował chyba z 400 zł, a bezpośredni 800 - dla mnie to duża różnica i byłam gotowa za 400 zł przespać się na karimacie na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciemniekocha2000 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 15:28 A slyszalas o tym , ze loty sa odwolywane , sa opznienia. Jak dolecisz 2 godz pozniej to samolt na ciebie nie bedzie czekal .Mi sie zdarzaly niedogodnosci na krotkich lotach a co dopiero jak lecisz z kilkoma przesiadkami Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 15:56 Ale wtedy nie masz namiotu przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyciemniekocha2000 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 16:33 Jakby mi sie zdarzylo koczowac na lotnisku to pewnie na nastepne loty latalabym z namiocikiem ) Nie wiem o jakie namiociki chodzi ale pewnie te plazowe gdzie mozesz sie schowac przed sloncem i miec troche prueatnosci .Widzialam tak podrozujacych turystow na statkach np na Sardynie .Wlasciwje nic to nie zmienia bo I tak spisz na twardym ale przynajmniej nie ma ryzyka ze ktos Ci na glowe nadepnie Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 12:38 > Ten co śpi w nim poza strefą to prawdopodobnie jest bezdomny. Niekoniecznie, bo to może być mieszkaniec Rzeszowa (właściciel domu jednorodzinnego), który przyjechał wczesnorannym pekasem do Warszawy, a wylot do Hamburga ma dopiero po południu. I sobie rozkłada namiocik na terenie lotniska przed stanowiskami odprawy i tam korzysta z prywatności. A jak się otwiera jego stanowisko, to składa namiocik i nadaje na bagaż do luku bagażowego. To ma sens. Bo zabieranie namiociku do bagażu podręcznego sensu moim zdaniem nie ma, bo to jakby zabierać w podręcznym miskę do mycia nóg, bo ktoś ma nadpotliwość stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 [...] 04.04.25, 13:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 13:40 > Nie ośmieszaj się. Ale będzie w Warszawie lub Monachium otwierał namiocik czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: bezdomni na Lotnisku 06.04.25, 07:29 Jak lecisz do Azji to często lecisz z międzylądowaniem. Kompletnie kontrintuicyjnie najlepiej Doha, Paryż, Helsinki lub Amsterdam a potem dopiero lot dalej. 4-6h to są normalne czasy oczekiwania na połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 16:47 W Katarze są namiociki zapewnione ale ciężko się do nich wkręcić Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:36 Pamiętam ten zwalający z nóg smród niemytych syr leżących pokotem wzdłuż ścian zapewne robotników sezonowych, czekających na samoloty do swoich wiosek rodzinnych. Było to w jakimś Dubaju, czy innym Kuwejcie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:41 Największy smród syr jaki w życiu czułam występował w pociągu wracającym z Woodstocku:p Nic tego smrodu nie przebije:p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:43 Bo nie byłaś nigdy w sypialni wartowni wojskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 09:44 Urzekła mnie twoja historia... Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 06:30 Dlaczego stopy określacie jako " syry" skąd to się wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: bezdomni na Lotnisku 06.04.25, 07:25 Reginalizm www.facebook.com/100046536255417/posts/pfbid035kK1ASjnnCEPh9DyaKqHJ8HA6ypLZLc2qurhFLhQXjfP9P45YpdfChUn5rf2PWbGl/?app=fbl Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: bezdomni na Lotnisku 02.04.25, 10:02 Zdarzają się i bezdomni. Ostatnio pani z Ukrainy, wiem, bo osoba, która siedziała obok z nią rozmawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: bezdomni na Lotnisku 03.04.25, 12:46 Jak byłam wieczorem to był 1 pan i zbierał pieniądze od ludzi stojących do odprawy Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 01:16 Pytam poniewaz zaobserwowalam, ze para niby czekajacych osob w kawiarni, ok 23 w nocy prowadzili taki dialog na pokaz ; ,,jestesmy w odlotach czy przylotach", popatrzylam na starszego pana , ktory akurat wstal zza przepierzenia , twarz duzo mowila , raczej nie byl to podroznik podniebnych linii. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 07:51 A jak wygląda z twarzy podróżnik podniebnych linii? Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 [...] 04.04.25, 08:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 08:12 chyba musisz więcej vlogów podróżniczych pooglądać- podróżnicy nocujący na lotniskach to pełen przekrój społeczeństwa, młodzi, starzy, różnie ubrani Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 13:07 Nie bywam na lotnisku w nocy. Latam w dzień o normalnej porze. Nie rozumiem ludzi którzy wybierają lot o 5 rano i koczują od 3 na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 13:42 Mialam najpierw opozniony potem odwolany lot ,proponowano mi hotel na te 4 godziny ,wolalam przeczekac do tej 4 na lotnisku ....nie mam cierpliwosci jezdzic z dwoma walizami po stolicy nawet taksowka ,zeby polezec 2 godz w hotelu,obok lotniska byly zabukowane .(reszta dojazdy,wejscia ,zejscia itp).We Wroclawiu w mrozy bezdomni moga nocowac na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 16:50 Że o 4 rano byli podróżni ? Wow co za szok U Niemców są lotniska całodobowe Szkoda że Donald blokuje żeby też takie było w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: bezdomni na Lotnisku 04.04.25, 17:44 pani.asma napisała: > Szkoda że Donald blokuje żeby też takie było w Polsce > Tak, Trump szaleje🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: bezdomni na Lotnisku 05.04.25, 09:00 pani.asma napisała: > > U Niemców są lotniska całodobowe Np taki Berlin, taaaaki całodobowy next.gazeta.pl/next/7,151003,31599003,absurd-na-lotnisku-samolot-ryanair-musial-ladowac-250-km-dalej.html Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: bezdomni na Lotnisku 05.04.25, 09:45 pani.asma napisała: > Że o 4 rano byli podróżni ? > > Wow co za szok > > U Niemców są lotniska całodobowe > > Szkoda że Donald blokuje żeby też takie było w Polsce > A które lotnisko w Polsce, oprócz Okęcia ze względu na bliskość zabudowań mieszkalnych, nie ma nocnych lotów ? Odpowiedz Link Zgłoś