nellamari Re: Poród domowy? 08.04.25, 15:50 Za, ale nie dla siebie. Podobnie jak jazda bez kasku i w klapeczkach na motorze. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Poród domowy? 08.04.25, 19:04 Koniecznie w domu a później nie szczep na nic, bo dziecko będzie miało autyzm i krzywe zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
demeterikora Re: Poród domowy? 08.04.25, 20:37 Pomyłka dziewczynko, nie ta frakcja Rodzice wyszczepieni, dzieci wyszczepione i a to pech, jedno ma krzywe zęby, a urodzone w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Poród domowy? 09.04.25, 06:43 To całe szczęście, zwykle takie pomysły maj antyszczepy. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Poród domowy? 09.04.25, 07:46 Jesli ktos mieszka blisko (10-15min) do szpitala to ok. Znam mnostwo osob, ktore rodzily w domuw NL. Tak, czesc z nich mialo komplikacje. Dwie wraz z polozna pojechaly do szpitala. Porod trwa strasznie dlugo, polozna jest w stanie stwierdzic czy idzie ok czy te nie I w pore zmienic sposob postepowania. Zona kolegi z pracy miala rodzic w szpitala z powodu komplikacji, ale zaczela w domu. Polozna uznala, ze juz skonczy w domu, ale na wszelki wypadek dobrze miec szybka pomoc. Przyjwchala karetka, stanela kolo domu I stala przez 4godziny. Po 4 godzinach dziecko sie urodzilo, karetka odjechala, nikt z niej nawet nie wyszedl. Znowu- w NL, nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Poród domowy? 09.04.25, 15:45 Cóż, jedyny poród w jakim brałam udział jako strona rodząca, to miał taki przebieg, że i tak wylądowałam na stole operacyjnym, więc nie zdecydowałabym się na domowy jakbym miała jeszcze raz rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulecp Re: Poród domowy? 09.04.25, 20:48 Ten wątek jest tak durny, że aż mi oczy wyszły. Możesz rodzic nawet w namiocie sądząc po twoich odpowiedziach. Natomiast wybierając szpital ja kierowałam się przede wszystkim dobrem dziecka, czyli tam, gdzie w razie co moje dziecko w minute trafi w odpowiednie ręce. Rodziłam cc, szpital jak szpital, kliniczny, po porodzie było tak sobie, ale to mała niedogodność w porównaniu z moim komfortem psychicznym o dobro dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś