Dodaj do ulubionych

Legimi, po raz kolejny

13.01.25, 22:59
Właśnie zauważyłam, że z półki i apki zniknęło mi kilka pobranych tytułów. Miałam trzy Herrony, został jeden, mogę je sobie ściągnąć jeszcze raz, ale już za dopłatą.
Kapowniczek mówi, że poleciało 40 tytułów. A ponoć pobrane miały zostać.

Niesłowne dziady.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:03
      Legimi wyjaśniało, że znikają synchrobooki. Ebooki miały nie znikać (nie żebym im wierzyła, bo nie wierzę).

Z innych newsów - wrócił Albatros. Oczywiście z dopłatą.
      • galaxyhitchhiker Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:11
        Ale mówili też, że to co już pobrane, to zostaje. Ja rozumiem zniknięcie z oferty, ba, nawet z półki, ale nie z urządzenia, już po pobraniu treści.
        • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:35
          No jest to zdumiewające. Na Fb (bo nie jesteś jedyną, która zgłasza "znikanie" książek) zwykle piszą, że znikają tylko pozycje dostępne jako synchrobooki. I w ogóle "blablabla, jesteśmy super a wy - klienci jesteście gupi i nic nie rozumiecie."

Naprawdę, mają świetną strategię radzenia sobie z kryzysem 😠

• jottka Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:40
            to nie kryzys, to katastrofa. dobrze, że góra papierowych książek mnie przywala, co mnie tam Legimismile

a, daniela, Karakter czyścił magazyny (książki za stówę po 15zł), ale tylko przez 3 dni, ale w księgarni na Tarłowskiej trochę tych dóbr jeszcze leży nieco tylko droższych (przy kasie). tak tylko mówięsmile
            • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:44
              Oooooo!Dzięki
              • jottka Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:47
                karakter.pl/Promocje-spromo-pol.html

ty weź tu zajrzyj
                • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:52
                  Idę!
          • galaxyhitchhiker Re: Legimi, po raz kolejny 13.01.25, 23:52
            No ja nie rozumiem, gdzie tu logika w wywaleniu tomu 3 i 5, ale zostawieniu 4?
            Patrzę sobie co mi poleciało (mam screeny półek smile), to nie były cienkie romansidła na zabicie czasu w kolejce. Miałam sobie spokojnie doczytać co mam, a tu zaraz zostanie ściana do oglądania...
            • hanusinamama Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 10:38
              Ja zrezygnowałam od nowego roku
          • hanusinamama Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 10:38
            Widziałam na FV Legimi w komentarzach zapytanie " ktoś z empik go włamał się wam na konto i je prowadzi"...dobre
    • inez21 Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 10:32
      Nooo to normalnie masakra jest😪 i końca nie widać. Miało nic nie znikać z półek a jak jest to każdy widzi. Większość książek za dodatkową dopłatą😪 ja na razie nie złamałam się i nic nie kupiłam dodatkowo choć nie raz kusiło. A na FB na różnych grupach ludzie pisali ze w momencie jak znikały z Legimi jakieś wydawnictwa zupełnie to im z półek w trakcie czytania znikały nawet te książki za ktore doplacili co już wogole jest masakrą😭😭😭 no nie wiem nie idzie to w dobrą stronę a co gorsza nie ma jakiejś sensownej alternatywy...
    • ewbal Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 14:28
      U mnie też poleciały i zrezygnowałam z abonamentu od tego roku. Możecie coś polecić w zamian? Na tę chwilę mam Legimi i Empik Go z kodów bibliotecznych, ale nie wiem na jak długo. Empik ma słabszą ofertę.
      • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 14:52
        Niestety nie ma niczego równie dobrego jak Legimi sprzed października. Jak piszesz - empik go ma dużo słabszą ofertę (chociaż dla Marginesów będę prawdopodobnie kupować co kilka miesięcy dostęp). Może storytel jeśli ktoś lubi audiobooki (ale ja akurat nie).
        • ewbal Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 20:01
          Ja lubię. Tak rok temu gdzieś się przekonałam. Dużo słucham, więcej niż czytam, w drodze do pracy i z pracy, na spacerach, przy sprzątaniu, gotowaniu, w ostatni długi weekend podczas górskich wędrówek... Zerknęłam na audiotekę i sprawdziłam kilka książek, to część można słuchać w ramach abonamentu, część dodatkowo płatne. Nie wiem jak storytel
        • ewbal Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 20:21
          Aaa, i zniknęły mi z półki e-booki, bo tylko do nich miałam dostęp w ramach wykupionego abonamentu. Może to były synchrobooki, ale bez dostępu audio dla mnie.
          Natomiast z kodu bibliotecznego miałam na półce sporo synchro, a obecnie część z nich została tylko jako e-booki. I na przykład seria składająca się z 3 tomow - 1. i 3. są jako synchro, a 2. tylko e-book. Robię tak, że jedną książkę słucham na telefonie, a inną czytam na czytniku, ale nie różne tomy tej samej serii 😁
          • galaxyhitchhiker Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 21:19
            >Może to były synchrobooki, ale bez dostępu audio dla mnie.

Też mam abo tylko z ebookami, ale parę razy dostałam kod do ściągnięcia synchro (wygodna sprawa, nie powiem). No i ten jeden synchro, który mi został do przeczytania/odsłuchania, wciąż jest na półce. Z kolei książka, która mi zniknęła, jest teraz w nowościach i bez dopłaty. Tu naprawdę nie ma logiki uncertain
            • daniela34 Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 21:28
              Bo jedno niektóre wydawnictwa wróciły do abonamentu.
        • berdebul Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 21:04
          Przy zakupach w Empiku są kody do Empik go, nie wiem czy zawsze ale teraz były.
          • ewbal Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 21:35
            Mam empik go z kodów bibliotecznych. To nie jest to co dawne Legimi, ale z braku laku...
    • afro.ninja Re: Legimi, po raz kolejny 14.01.25, 21:21
      No i sprawa tych dopłat jest bardzo nieciekawa. Jedno wydawnictwo pisało, że i tak ich książki dostały dopłaty, choć oni tego nie wymagalk. A ludzie placa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka