Dodaj do ulubionych

Sikorski u Stanowskiego

27.05.25, 16:50
Rozmowa o wywiadzie Trzaskowskiego i Mentzena.

"Jego (Trzaskowskiego) celem, a zatem i moim, było to, aby wieksza proporcja konfederatow albo zagłosowała na Rafała, albo powiedziała: wlaściwie to nie ma (jak) wybierac między dwoma kandydatami, to zostanę w domu".

Czyli Sikorski uwaza przeciwnie niz statystyczna ematka (bo jako polityk ma pojęcie i wieksze doswiadczenie), że to nie jest tak, że Koalicja nie uwaza nieoddanych glosow za porazke. Lepiej. Nieoddane glosy moga byc wsparciem dla Trzaskowskiego bo nie karnią konkurencji.

I wszystkie szantaze wyborcze z cyklu "nie glosując wspierasz Nawrota", poszly się intensywnie kochać.
Obserwuj wątek
    • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:53
      kto to jest Nawrot?
      • mocca25 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:55
        Pewnie to samo co wykon (też by yenna)
        • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:57
          Nawrot wykon unik.
          Ciekawe
          • jasnoklarowna Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 19:44
            Unik to akurat chyba prawidłowa forma.
            Zrobić unik w np boksie.

Ale może ja się nie znam.
        • angazetka Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:08
          Wykon to talent shows spopularyżowały.
      • yenna_m Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:57
        po_godzinach_1 napisała:

> kto to jest Nawrot?

Konkurent w Memcena i Trzaska w wyborach do samorządu szkolnego.
        • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:58
          dlaczego przekręcasz nazwiska ludzi?
          • yenna_m Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 16:59
            Zebys mogla zaistniec na forum 🙃
            I udalo sie, zobacz ❤️
            • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:02
              yenna_m napisała:

> Zebys mogla zaistniec na forum 🙃
              > I udalo sie, zobacz ❤️

aha

no brawo, dzielna jesteś dziewczynko, co za psikus!
              • pursuedbyabear Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:05
                No przecież tylko jedna yenna chodziła na protesty i zna konstytucję, nie czytałaś sąsiednich wątków? My to dla niej tępe kuchty, co sie nie znajo i tylko manipulują.

Jak mówię, szkoda, że 5 lat temu jakoś nie reagowała na paskudną kampanię Dudy. Za to teraz nie ma 5 minut bez nerwowego wpisu.
                • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:09
                  pursuedbyabear napisała:

> nie czyta
                  > łaś sąsiednich wątków?

nie smile

ale ten Nawrot mnie zdziwił, to dzieci tak figlują z nazwiskami
            • m_incubo Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 07:45
              Na twoim miejscu rozważyłabym wizytę u neurologa.
              Prywatnie, bo zdecydowanie czas nagli.
              • pani.asma Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:04
                A ty u psychologa bo Tusk wprowadził cię w syndrom sztokholmski
                I jesteś jego więźniem na odległość
              • yenna_m Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:13
                m_incubo napisała:

> Na twoim miejscu rozważyłabym wizytę u neurologa.
                > Prywatnie, bo zdecydowanie czas nagli.
                >

Moze wysil sie na merytoryczny argument?
                • m_incubo Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:19
                  Czemu nie, ale ty pierwsza 🤷🏻‍♀️
                  • yenna_m Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:36
                    Taki kwiatek. Licze, ze obie strony sie do tego odniosà.
                    • bywalec.hoteli Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:58
                      yenna_m napisała:

> Taki kwiatek. Licze, ze obie strony sie do tego odniosà.

O, to, to! smile
          • niemcyy Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:04
            Może się denerwuje, że broni Nawrockiego, starała się robić to bardziej podprogowo, ale nie wyszło.
            Nerwy mogłyby wtedy zawodzić każdego, kto nie jest adwokatem przyzwyczajonym do bronienia kogo popadnie.
            • po_godzinach_1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:06
              niemcyy napisał(a):

> Może się denerwuje, że broni Nawrockiego, starała się robić to bardziej podprog
              > owo, ale nie wyszło.
              > Nerwy mogłyby wtedy zawodzić każdego, kto nie jest adwokatem przyzwyczajonym do
              > bronienia kogo popadnie.

czyli jak napisze Nawrot to nikt sie nie domyśli, że chodzi o Nawrockiego?

sprytne! taki podwójny kamuflaż
              • tania.dorada Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:41
                jebaniutka!
          • angazetka Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:09
            Ej, pół forum to robi.
    • dreg13 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:06
      Czy mógłby mi ktoś rozrysować, o co chodzi yennie? Nie chce mi sie czytac kilometrowych wątków, a widzę jej olbrzymie wzmożenie w temacie wyborów. Ona kocha Nawrockiego czy coś?
      • evening.vibes Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:14
        dreg13 napisała:
        > Czy mógłby mi ktoś rozrysować, o co chodzi yennie? Nie chce mi sie czytac kilom
        > etrowych wątków, a widzę jej olbrzymie wzmożenie w temacie wyborów. Ona kocha N
        > awrockiego czy coś?

W telegraficznym skrócie: Na złość PO chce spalić Polskę.
      • zona_glusia Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:58
        O to, że nikt jak Yenna nie rozumie na czym polega demokracja, a zwłaszcza ematki. Jednocześnie powinien pojawić się ktoś taki jak Piłsudski i dokonać drugiego zamachu majowego.
        • tania.dorada Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 19:45
          A z grubsza jej wizja jest taka, że ponieważ PiS był zły i łamał Konstytucję, która tylko ona zna i tylko ona może jej bronić, to należy jebać PO.
          Mniej więcej podobna logika co „ojciec zamordował dziecko, co jest oczywista wina matki, bo ona go pewnie do tego doprowadziła”.
      • lauren6 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 19:35
        W tym rzecz, że ona sama nie wie o co jej chodzi i przeczy samej sobie w co drugim wątku.
    • bezmiesny_jez Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:39
      >Czyli Sikorski uwaza przeciwnie niz statystyczna ematka

A jakby uważał tak samo, to byś ematki uznała za ślepe wyznawczynie. Jak się nie obrócić, to duda.
    • tania.dorada Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:40
      e, jak zwykle pierdolisz. To przedstawienie było skierowane do bardzo konkretnej grupy: wyborcow konfy, czyli naturalnego koalicjanta pisu. No chyba że sama siebie też zaliczasz do tego grona?
    • taje Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 17:53
      >Nieoddane glosy moga byc wsparciem dla >Trzaskowskiego bo nie karnią konkurencji.

Owszem, ale wtedy, gdy są to głosy potencjalnych przeciwników Trzaskowskiego, a za takich odbieram wyborców Konfederacji.

Ty zaś jak rozumiem w wyborach parlamentarnych głosowałaś na Razem, który wszedł do Sejmu na liście lewicy czyli w ramach opozycji wobec PiS, a zatem brak Twojego głosu to osłabienie obozu anty-PiS i de facto głos na Nawrockiego. Nie wiem, co w tym niezrozumiałego. Zobacz symulator przepływów głosów, który wklejałam.

Owszem, możesz twierdzić, że wolisz Nawrockiego, Twoje prawo, ale nie mów, że brak Twojego głosu jako wyborczymi Zandberga nie zaszkodzi Trzaskowskiemu.
      • niemcyy Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:04
        Może lepiej nie przekonywać do udziału w wyborach kogoś, kto od co najmniej 4 dni ostro walczy pod sztandarem "abopeło". Część przepływa na czerwono i ktoś tę część tworzy, więc niech lepiej wpadnie do szarego.
    • ekstereso Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:04
      No ale to chyba oczywiste co Sikorski powiedział?
    • paskudek1 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:13
      Wiesz yenna czym się od ciebie różnię? Tym że SAMODIZELNIE oceniam kandudatow i sens głosowania na nich i głosowania w ogóle.
      I nie, NIE KOCHAM ani PO, ani Koalicji ani Trzaskowskiego jako takiego. Ale kurwa mać NIE CHCĘ żeby twarzą mojego kraju był Nawrocki. Tobie to najwyraźniej się podoba, taka wizja.
      • pani.asma Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:03
        Jak mówimy o twarzach to tak wolę Nawrockiego bo prezydent powinien być wysoki

Nie dacie rady manipulować we wszystkich telewizjach i podwyższać go
    • kot.z.kosmosu Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:29
      Co ci się dzieje właściwie? Co to za wściekłe wzmożenie w obronie Nawrockiego od kilku dni? I czemu właściwie udajesz, że nie jesteś za PiSem?
      Dałabym głowę, że jesteś po prostu kolejnym trollem w stylu asmy albo dramatiki, ale forumki najwyraźniej cię znają. Więc o co chodzi, że nawet apartamenty miłości to wina Tuska?
      • zona_glusia Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 19:01
        Asma chociaż jest zabawna z tym przypominaniem w każdym wątku Kijowskiego.
        • livia.kalina Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 21:38
          Asma trolluje pis.

Yenne to faktycznie trudno zrozumieć, o co jej chodzi.
          • zona_glusia Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 22:37
            Myślę, że kot z kosmosu chyba ma rację i nie ma znaczenia, że Yenna jest na forum bardzo długo i niektóre forumki znają ją prywatnie.
    • volta2 Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 18:58
      mnie się tej rozmowy słabo słuchało i dość szybko się wyłączyłam, ale wynika z niej, że mencen popierając rafała nie chce być przystawką pisu, natomiast z przyjemnością go przytuli koalicja. jak mówiłam, już nie tylko chłopaki z KO mają brunatne gacie, ale i poglądy. mnie to akurat pasi, ale że jematka jeszcze nie emigruje?
    • natalia.nat Re: Sikorski u Stanowskiego 27.05.25, 21:30
      yenna_m napisała:

> Czyli Sikorski uwaza przeciwnie niz statystyczna ematka (bo jako polityk ma poj
      > ęcie i wieksze doswiadczenie), że to nie jest tak, że Koalicja nie uwaza nieodd
      > anych glosow za porazke. Lepiej. Nieoddane glosy moga byc wsparciem dla Trzasko
      > wskiego bo nie karnią konkurencji.

smile Ale przecież cały czas chodziło o nieoddanie głosu kogoś z wyborców Koalicji wobec żelaznego elektoratu, czyli wyborców PiSu. Różnica zasadnicza. Nieoddane głosy wyborców Konfederacji jak najbardziej mogą być wsparciem dla Trzaskowskiego, bo byłyby to głosy wspierające PiS.

> I wszystkie szantaze wyborcze z cyklu "nie glosując wspierasz Nawrota", poszly się intensywnie kochać.

Po pierwsze, to ty widzisz zwykłą dyskusję jako szantaż. Po drugie, nieoddanie głosu kogoś, kto wcześniej głosował na Koalicję, jest faktyczną stratą głosu. Co jest tutaj niejasnego?

• mamtrzykotyidwato5 Re: Sikorski u Stanowskiego 28.05.25, 08:15
      Nic się nie poszło kochać.
      Nie zrozumiałaś sensu.
      To dotyczy tylko tych, którzy by głosowali na Trzaskowskiego, a nie idą i nie głosują, bo im się iść nie chce.
      I to nadal jest prawdziwe i potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka