Dodaj do ulubionych

Reklama z Tuskiem

03.06.25, 09:15
W zasadzie nie wiem co to było, bo nie wchodziłam, ale tak opisane.
W czasie kampanii i dziś jeszcze na telefonie widzę zdjęcie Tuska ze zniekształconą potwornie twarzą, pod spodem napis '13 i 14 emerytura, pilne" czy jakoś tak. Były też inne napisy, neutralne raczej.
Któryś z kryształowo czystych i nie posługujących się hejtem komitetów wyborczych tak działał?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 09:53
      Moja osobista matka mi powiedziała, a niby nie ogląda telewizji, więc ktoś jej powiedział, że jak wygra Trzaskowski, to jej zabiorą trzynastą i czternastą emeryturę. Czyli wiem, kto za tym stoi.
      • hrasier_2 Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 10:48
        alpepe napisała:

> Moja osobista matka mi powiedziała, a niby nie ogląda telewizji, więc ktoś jej
        > powiedział, że jak wygra Trzaskowski, to jej zabiorą trzynastą i czternastą eme
        > ryturę. Czyli wiem, kto za tym stoi.
        >
        Ty do końca nie jarzysz o co kaman. Raczej o okrojone 13 emerytury i niskie waloryzacje. Za PISu ludzie podciągnęli sobie emerytury, bo PiS nie patrzał na prezesa GUS i niską wydumaną inflację. Przecież opitolili emerytom 13. Zabrać nie zabiorą, ale pieniędzy nie ma. Na służbę zdrowia też.
        • enaw11 Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 10:55
          Przecież opitolili emerytom 13.
          Co ty opowiadasz, komu "opitolili" 13 ???
          Do waloryzacji się nie odniosę, bo nie wiem czy próbujesz kogoś okłamać czy nie rozumiesz zasad ?
    • mocca25 Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 10:40
      Dlatego smutnym uśmiechem kwituje teksty "naród wybrał". Nie. Naród został oszukany i nie ma co się chwalić tak osiągniętym sukcesem.
      • afro.ninja Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 12:53
        Propaganda weszła za mocno?! W sumie od takiej narracji też się można uzależnić.
    • iwoniaw Re: Reklama z Tuskiem 03.06.25, 12:24
      Wiem o czym mówisz - takie reklamy (ze znieksztalconymi przez ai twarzami politykow czy celebrytów) z sensacyjnymi tytulami maja wabić publikę i wciągac ja w rozmaite przekręty finansowe. To jest taka nowsza wersja scamu - fejkowe przeróżne strony, albo od razu namawiajace do konkretnych działań, albo do propagandy (ruskiej, chinskiej i innych) pod plaszczykiem serwisow informacyjnych (część informacji, zwlaszcza lokalnych, jest tam prawdziwa i mialo znacząca, co ma uwiarygodnic resztę). Jak się dobrze przyjrzeć, to oczywiscie widać, ze osoba na "reklamie" to nie jest zaden Tusk (Glapiński, Morawiecki, Trzaskowski, Kaczynski czy z innej bańki - Lewandowski, Rozenek, Gessler itd), tylko osoba, która ma być podobna na pierwszy rzut oka. Nawet ewentualnie wystepujace flagi, godła, logotypy instytucji/firm czy banery nie są autentyczne, tylko też poprzerabiane (byc moze zeby latwiej sie wywinac z ewentualnych zarzutow o nadużycia).
      To jest narastajace niestety zjawisko, a lidzie o tym malo co wiedzą, ministwrstwo cyfryzacji wydaje regularne ostrzezenia opisujac różnego typu ataki, ale niemal nikt przeciez tego nie czyta, powinni orowadzic szeroko zakrojona kampanię moim zdaniem. Zwlaszcza że caly czas pojawiają się nowe szwindle. Inna kwestia, co na to ci, ktorym nikt "nie bedzie cenzurowal, co maja ogladac w necie" 🤷‍♀️

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka