taki-sobie-nick Ja mam inne pytanie 05.06.25, 20:58 Co śmiesznego jest w sformułowaniu "jestem problemem Donaldu Tusku*"? *Gramatyka oryginalna. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:25 Tak a propos tematu. Jakiś czas temu była reklama Carrefoura. Zatrudnili jakiegoś, excusez-moi, kurdupla, przebrali go za Napoleona i wydawał w filmiku"edykty" typu: Jabłka mają być smaczne i mają kosztować tyle a tyle. Kurdupel mówił po polsku i wtrącał dwa francuskie słowa: bonjour i toujours. Jednocześnie sklepy Carrefour (Carrefour chyba Express konkretnie) umieściły tablice "Bonjour w Carrefour", przy czym do "bonjour" zrobiły na tablicach odnośnik i podały tłumaczenie. Bo jeszcze klient by nie zrozumiał i ciężko się obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:28 Druga tablica zawierała napis ze słowem "toujours". Jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:30 Gdyby ktoś chciał się bliżej zapoznać z tym absurdalnym projektem: www.silesiasem.pl/co-zamierza-napoleon-zagadka-rozwiazana-do-polski-wkracza#Kogo_reprezentuje_Napoleon Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 23:10 ale po studiach tam zostal i poszedl do pracy No to jest polskim dziennikarzem we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 06.06.25, 11:17 Ciemność widzę, ciemność MAZUREK sprawdził, że nie wiedzą nic o polityce przed wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 06.06.25, 11:20 tanebo0001 napisał: > Ciemność widzę, ciemność > > > Stare. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 19:18 Można też spytać aktywisty Jana Śpiewajka, dlaczego nazwał go prostakiem. Wypłynęło to w chwili, kiedy RT powiedział o sobie, że jest 'dupiarzem'. Tak właśnie szanuje kobiety, które sprowadza do wulgarnej nazwy części ciała, a tym samym do odczłowieczonego obiektu seksualnego. Mam uczulenie na tego lewaka Śpiewaka ale jego opinia o niewybrednym zachowaniu kandydata tym razem była trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 19:34 Uściślę, posiadaczko ośmiu telefonów i dwóch magisteriów. Oraz narzeczonego. Trzaskowski określił tak siebie za młodu. Nigdy nie stwierdził, że to była jego zaleta. Natomiast Śpiewak, który w życiu żadną robotą się nie skalał, do tego taki z niego lewak, jak z koziej dudy trąba, jest raczej żadnym autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy [...] 07.06.25, 20:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 20:52 Przeklęta przez niedźwiedzia? Coraz lepiej. Cóż, opinie mitomanów usiłujących nieudolnie popisywać się erudycją średnio mnie obchodzą. I nie tylko mnie, sądząc po reakcjach na twoje przedziwne strumienie świadomości. No ale przynajmniej wychwalany przez ciebie ruski szpion przepadł z kretesem w pierwszej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:26 Ja się nie popisuję, mam myślospad i ciężko mi mówić jednowątkowo. To oczywiście był żart, bo Ty też ze mnie żartujesz, z tą subtelną różnicą, że ja jedynie humorystycznie odpowiadam I szanuję rozmówców. W Maciaku obchodziło mnie jedynie to, że nie chce wojny, podobnie jak i całe moje pokolenie. Interesuje nas życie, nie śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:38 Jak to mawiał klasyk, chcesz pokoju, szykuj się do wojny. Innym słowy, jeśli nie szykujesz się do wojny, to znaczy godzisz się na wojnę i przegraną w tejże wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:38 "nie chce wojny, podobnie jak i całe moje pokolenie" Nikt normalny nie chce wojny, ale kiedy już jest to nie ma wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:51 Nie chce wojny, a popiera zbrodniarza wojennego. Nie zapytam, jak się to ósmiotelefonowemu wielonickowcowi spina. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 04:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 00:02 To mnie język polski zaszwankował, czy ty masz jakiś alkoholowy bełkoczący strumień świadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 23:30 Z powodu pewnej ustawki kiedy to niby "spontanicznie" podstawiona odoba zagadała do Trzaskowskiego po francusku, a on odpowiedział w tym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 01:47 Tutaj chyba najbardziej uderzają tym przezwiskiem w pretensjonalność Trzaskowskiego, w jego aurę takiego delikatnego bufona któremu jednocześnie brakuje czasami pewności siebie co było widać podczas jego spotkania z Macronem w Warszawie kilka miesięcy temu. Postawa Trzaskowskiego nie licowała z postawą Męża Stanu, było widać pewne onieśmielenie a może to była trema przed tym że jego język francuski miałby zostać skonfrontowany i jednocześnie nie bardzo mu się udawało ukryć że jest pod wrażeniem że z samym prezydentem Francji się spotyka Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 01:50 Postawa Trzaskowskiego nie licowała z postawą Męża Stanu Pomijając resztę twojego wpisu - kto widział w Polsce męża stanu... Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 07:10 No widzicie A Karol wpadł do gabinetu owalnego jak gdyby nigdy nic bo stworzony jest do polityki międzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:54 Można se tak wpaść do gabinetu owalnego, bo się akurat przechodzilo obok z tragarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:56 Ile razy Rafał został zaproszony do białego domu w końcu nigdy nie odpowiedzieliście na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 09:11 Być może wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 10:09 Ty lepiej powiedz, ile razy Jarosław Kaczyński był w Białym Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 11:11 Dlaczego jazda do BD, tylko by pocałować dudę ma być jakąś nobilitacją? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 14:09 To jest tylko twoja stronnicza opinia ("delikatny bufon"). Ja niczego takiego nie zauważyłam. I przede wszystkim nijak nie tłumaczy tego prześmiewczego określenia jego przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
krajanka.pl [...] 08.06.25, 08:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 23:54 Bo uważają to za super wyrafinowany żart, podobnie jak " Jestem problemem Donaldu Tusku*". *gramatyka oryginalna i chyba to ma być takie śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 10:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 10:17 Bo posługuje się * Wmawia ponadto nieistniejące poglądy, zmienia mi płeć i wiek. Podobnie Memphis. Najwyraźniej się nudzą, dlatego bredzą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 10:21 piwoniawpiwnicy napisała: > zmienia mi płeć i wiek. 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 10:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś