Dodaj do ulubionych

Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywają Bąż

• taki-sobie-nick Ja mam inne pytanie 05.06.25, 20:58
      Co śmiesznego jest w sformułowaniu "jestem problemem Donaldu Tusku*"?

*Gramatyka oryginalna.
    • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:25
      Tak a propos tematu.

Jakiś czas temu była reklama Carrefoura. Zatrudnili jakiegoś, excusez-moi, kurdupla, przebrali go za Napoleona i wydawał w filmiku"edykty" typu: Jabłka mają być smaczne i mają kosztować tyle a tyle. Kurdupel mówił po polsku i wtrącał dwa francuskie słowa: bonjour i toujours.

Jednocześnie sklepy Carrefour (Carrefour chyba Express konkretnie) umieściły tablice "Bonjour w Carrefour", przy czym do "bonjour" zrobiły na tablicach odnośnik i podały tłumaczenie.

Bo jeszcze klient by nie zrozumiał i ciężko się obraził.
      • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:28
        Druga tablica zawierała napis ze słowem "toujours". Jak wyżej.
      • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 22:30
        Gdyby ktoś chciał się bliżej zapoznać z tym absurdalnym projektem:

www.silesiasem.pl/co-zamierza-napoleon-zagadka-rozwiazana-do-polski-wkracza#Kogo_reprezentuje_Napoleon
    • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 05.06.25, 23:10
      ale po studiach tam zostal i poszedl do pracy

No to jest polskim dziennikarzem we Francji.
      • yenna_m Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 06.06.25, 11:20
        tanebo0001 napisał:

> Ciemność widzę, ciemność
        >
        >
        >
        Stare.
    • piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 19:18
      Można też spytać aktywisty Jana Śpiewajka, dlaczego nazwał go prostakiem.
      Wypłynęło to w chwili, kiedy RT powiedział o sobie, że jest 'dupiarzem'.
      Tak właśnie szanuje kobiety, które sprowadza do wulgarnej nazwy części ciała, a tym samym do odczłowieczonego obiektu seksualnego.
      Mam uczulenie na tego lewaka Śpiewaka ale jego opinia o niewybrednym zachowaniu kandydata tym razem była trafna.
      • pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 19:34
        Uściślę, posiadaczko ośmiu telefonów i dwóch magisteriów. Oraz narzeczonego.
        Trzaskowski określił tak siebie za młodu. Nigdy nie stwierdził, że to była jego zaleta. Natomiast Śpiewak, który w życiu żadną robotą się nie skalał, do tego taki z niego lewak, jak z koziej dudy trąba, jest raczej żadnym autorytetem.
        • piwoniawpiwnicy [...] 07.06.25, 20:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 20:52
            Przeklęta przez niedźwiedzia? Coraz lepiej.
            Cóż, opinie mitomanów usiłujących nieudolnie popisywać się erudycją średnio mnie obchodzą. I nie tylko mnie, sądząc po reakcjach na twoje przedziwne strumienie świadomości.
            No ale przynajmniej wychwalany przez ciebie ruski szpion przepadł z kretesem w pierwszej turze.
            • piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:26
              Ja się nie popisuję, mam myślospad i ciężko mi mówić jednowątkowo.
              To oczywiście był żart, bo Ty też ze mnie żartujesz, z tą subtelną różnicą, że ja jedynie humorystycznie odpowiadam wink
              I szanuję rozmówców.
              W Maciaku obchodziło mnie jedynie to, że nie chce wojny, podobnie jak i całe moje pokolenie.
              Interesuje nas życie, nie śmierć.
              • taje Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:38
                Jak to mawiał klasyk, chcesz pokoju, szykuj się do wojny. Innym słowy, jeśli nie szykujesz się do wojny, to znaczy godzisz się na wojnę i przegraną w tejże wojnie.
              • iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 21:38
                "nie chce wojny, podobnie jak i całe moje pokolenie"

Nikt normalny nie chce wojny, ale kiedy już jest to nie ma wyjścia.
              • pursuedbyabear Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:51
                Nie chce wojny, a popiera zbrodniarza wojennego. Nie zapytam, jak się to ósmiotelefonowemu wielonickowcowi spina.
                • piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 04:28
          • chicarica Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 00:02
            To mnie język polski zaszwankował, czy ty masz jakiś alkoholowy bełkoczący strumień świadomości?
    • vivi86 Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 07.06.25, 23:30
      Z powodu pewnej ustawki kiedy to niby "spontanicznie" podstawiona odoba zagadała do Trzaskowskiego po francusku, a on odpowiedział w tym języku.
    • veryvery Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 01:47
      Tutaj chyba najbardziej uderzają tym przezwiskiem w pretensjonalność Trzaskowskiego, w jego aurę takiego delikatnego bufona któremu jednocześnie brakuje czasami pewności siebie co było widać podczas jego spotkania z Macronem w Warszawie kilka miesięcy temu. Postawa Trzaskowskiego nie licowała z postawą Męża Stanu, było widać pewne onieśmielenie a może to była trema przed tym że jego język francuski miałby zostać skonfrontowany i jednocześnie nie bardzo mu się udawało ukryć że jest pod wrażeniem że z samym prezydentem Francji się spotyka
      • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 01:50
        Postawa Trzaskowskiego nie licowała z postawą Męża Stanu

Pomijając resztę twojego wpisu - kto widział w Polsce męża stanu...
      • pani.asma Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 07:10
        No widzicie
        A Karol wpadł do gabinetu owalnego jak gdyby nigdy nic bo stworzony jest do polityki międzynarodowej
        • iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:54

Można se tak wpaść do gabinetu owalnego, bo się akurat przechodzilo obok z tragarzami?
          • pani.asma Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 08:56
            Ile razy Rafał został zaproszony do białego domu w końcu nigdy nie odpowiedzieliście na to pytanie
            • anajustina Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 09:11
              Być może wcale.
            • iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 10:09

Ty lepiej powiedz, ile razy Jarosław Kaczyński był w Białym Domu.
              • yadaxad Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 11:11
                Dlaczego jazda do BD, tylko by pocałować dudę ma być jakąś nobilitacją?
      • natalia.nat Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 14:09
        To jest tylko twoja stronnicza opinia ("delikatny bufon"). Ja niczego takiego nie zauważyłam.
        I przede wszystkim nijak nie tłumaczy tego prześmiewczego określenia jego przeciwników.
    • krajanka.pl [...] 08.06.25, 08:28
    • taki-sobie-nick Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 08.06.25, 23:54
      Bo uważają to za super wyrafinowany żart, podobnie jak " Jestem problemem Donaldu Tusku*".

*gramatyka oryginalna i chyba to ma być takie śmieszne
    • piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 10:13
      • piwoniawpiwnicy Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 10:17
        Bo posługuje się *

Wmawia ponadto nieistniejące poglądy, zmienia mi płeć i wiek.
        Podobnie Memphis.
        Najwyraźniej się nudzą, dlatego bredzą.

• iwles Re: Dlaczego Trzaskowskiego jego oponenci nazywaj 09.06.25, 10:21
          piwoniawpiwnicy napisała:

> zmienia mi płeć i wiek.

😲

• piwoniawpiwnicy [...] 09.06.25, 10:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka