Dodaj do ulubionych

Uff jak gorąco...

• kasiaabing Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 15:38
      Eee tam, bardziej: wrrrr, jak zimno. Jest prawie połowa czerwca a dziś jest max 18 stopni. O 6 rano było 8 stopni. Ja chce lato!
      Mam wrażenie, że ktoś zabrał mi cały maj i pół czerwca. Człowiek czeka ponad 8 miesięcy na ciepełko a tu taka zimnica.
    • leyla76 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:48
      Jedziemy przez Francję, na zewnątrz pokazuje 36.
      • leyla76 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 21:40
        I nagle zrobiło się zimno. W Calais tylko 20 stopni i szczerze to muszę bluzę założyć 😀
        • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 09:16
          Ja nie mieszkam na poludniu Anglii a wczoraj po poludniu skoczylo do 28. Dzis , jutro oraz praktycznie do konca czerwca temp 28st i slonce.
    • taje Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:51
      Tragicznie gorąco. W domu mam 26 stopni sad
      • snakelilith Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 17:31
        taje napisała:

> Tragicznie gorąco. W domu mam 26 stopni sad
        >

26 stopni mam w sypialni, gdzie jest najchłodniej, bo mam folię na oknach. Tylko głupia, zostawiłam uchylone okno, a to zachodnia strona, akurat gorąc wali z tej strony.
        Ale takie krótkie fazy upałów są do wytrzymania. Nawet całkiem dobrze się czuję. Gorzej jest jak temperatura w nocy przez dłuższy czas nie spada i człowiek źle śpi. Dziś ma być gorąca noc, pewnie temperatura nie spadnie poniżej 25 stopni, ale od niedzieli na być lepiej.
        • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 18:37
          Na gorące noce polecam spanie z ice packiem. Kładę go sobie na czole, na piersiach, na udach,zasypiam przytulona do ice packa 😆
          Nie lubię spać przy włączonej klimie
    • princesswhitewolf Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 16:54
      45 C w sloncu a 33 C w cieniu mamy wlasnie prawie o 16tej.
      • bywalec.hoteli Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 09:38
        princesswhitewolf napisała:

> 45 C w sloncu a 33 C w cieniu mamy wlasnie prawie o 16tej.

Tyle macie w Lądku Princess?
        • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 10:14
          W uk odczuwalna temperatura jest wyzsza. 28 to jak w pl 33. A pogoda generalnie jest w tym roku super. Pierwsze pranie w sloncu wyschlo 28 lutego i od tej pory bylo mnostwo slonca. Dobrze ze podlalam rosliny wczoraj bo zapowiadanej burzy u mnie w nocy nie bylo. Nadal nie pada i ok 13 znow pelne slonce i bardzo cieplo.
          • leyla76 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 10:29
            ritual2019 napisał(a):

> Dobrze ze podlalam rosliny wczoraj bo zapowiadanej burzy
            > u mnie w nocy nie bylo. Nadal nie pada i ok 13 znow pelne slonce i bardzo ciep
            > lo.

Gdzie ty jestes w tym UK.
            Wczoraj ok 21 w drodze z Dover do Milton Keynes padało i nieźle błyskało.

Teraz w drodze do Preston i w Milton z rana chmury i zero słońca, 17stopni. Trochę popadało po drodze. Obecnie na M6 i slonce nieśmiało sie pokazuje i temperatura 20stopni.
            • ritual2019 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 10:39
              Nie bede na forum pisac takich szczegolow. Burze byly w prognozie ale burze sa lokalne. U mnie ani kropli deszczu.
    • bywalec.hoteli Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 17:01
      24 to nie gorąco
    • marianna1960 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 17:27
      Cieszmy się miłym chłodem, i miejmy nadzieje że nie będzie upału jak we Włoszech czy Hiszpani 40 stopni
    • alexis1121 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 17:32
      Tak, stabilnie 🤪 Wiele z was pytało jak łączę czerwone baleriny z resztą outfitu, więc wstawiam fotki.
      Ej, ile twoja córka zna języków? Przypomniało mi się, że moja Tess miała nianię z Belgii i mówiła do psów po duńsku (albo mi się coś pomyliło), na pewno nie po francusku, oprócz allez, tzn tak zapamiętałam).

• homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 18:38
        Nauczyła się Tess czegoś od swojej niani?
        • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 18:39
          Aha, w Belgii nie mówi się po duńsku
        • taje Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:00
          Może szczekać po duńsku? Swoja drogą poliglotka z tej Belgijki, duński, fiu fiu.
          • alexis1121 Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:21
            Sprawdziłam, to był niderlandzki. Mózg płata czasem figle 🤪 Ale niania wspaniała i psy ją kochały ❤️🐶🐶
    • novembre Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 17:35
      34 i stabilnie. W niedziele sie ochlodzi do 25 i deszczu, ale od wtorku abarot upaly.
    • bene_gesserit Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 18:44
      Bardzo mi się podoba prawdziwa wiosna - takiej nie było od dobrych paru lat. Cudowna temperatura. Jeśli miałabym na coś narzekać, to na niskie ciśnienie atmosferyczne, które powoduje u.mnie napady senności i obniżonej energii. Poza tym kul, mogłoby tak być przez całe lato, niech szczezna upały
    • 3-mamuska Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 18:44
      To samo, upał od rana i też dzień sportu na boisku, w pełnym słońcu, trochę cienia na trybunach i od drzew gdzie nie gdzie. Dobrze ze robili przerwy.
      Wrocilismy wykończeni.
      A jeszcze na poczatku tygodnia zmarzłam.
    • piataziuta [...] 13.06.25, 19:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wapaha Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:24
      ciężki tydzień za mną, już dawno piątek mnie tak nie cieszył
      • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 08:42
        Podczepiam się pod Ciebie, bo pod ziutę się nie da.
        Ziuta, za co? Cóżeś uczyniła?
    • srubokretka Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:26
      > Jak u was? Stabilnie?

hehe stabilnie. wczoraj 33. Dzis 26, jutro deszcz i 19. Dzis jest jak w raju , wczoraj bylo jak w piekle. Jutro bedzie czysciec wink
    • mayaalex Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 19:50
      Strasznie sie cieszylam na to goraco i mnie pokaralo - wracalysmy dzis z Mlodsza z jej zajec zamiast normalne 30 minut godzine pietnascie stojac w tym upale w korkach. Klimatyzacja tylko moze chodzic lekko bo inaczej dzieciatko marudzi (ja zreszta tez nie lubie jak mi za zimno dmucha). Ufff. Jutro znow robie za taxi ortodontyczno-imprezowe, w niedziele podwojnie imprezowe (jedne urodziny nasze smile, mam dosc wink W poniedzialek jade do Francji (pociagiem, pracowo), mam nadzieje ze choc na chwilke pojde sobie do parku nogi poopalac smile
    • nenia1 Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 20:55
      Jak dla mnie pogoda w tym roku jak na razie super. Sporo pada, i to tak fajnie, nie ulewnie, nie gwałtownie, stary, dobry regularny deszcz, ale też przyzwoicie ciepło jest, nie za gorąco, nie upalnie - zielono mi się tak w okolicy zrobiło, trawy do pasa, drzewa, krzewy, róże, maki - wszystko rośnie i kwitnie. Pracuje się dobrze, bo powietrze rześkie, w mieszkaniu otwieram okna, a że mam mieszkanie na dwie strony, jest super przewiew, wieczorami świetnie się spaceruje po parku - ciągle czytam prognozy o nadchodzących upałach, ale na razie na szczęście tylko czytam, nie doświadczam.
    • riki_i Re: Uff jak gorąco... 13.06.25, 23:01
      Przeczytałem całość i widzę, że to zasadniczo wątasek pań emigrantek.
      • homohominilupus Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 00:15
        No i?
      • andace Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 10:03
        Zawsze możesz podzielić się sytuacją pogodową w Polsce.
        • riki_i Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 17:37
          Proszę bardzo, 25 st. i bardzo przyjemnie.
          • taje Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 21:35
            25 to i tak ciut za dużo dla mnie, ale i tak chętnie bym się zamieniła. Dzięki Bogu jutro ma być u nas ochłodzenie.
    • andace Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 09:56
      W drodze powrotnej z Polski do Holandii zaplanowałam mini wakacje, im dalej od Warszawy tym cieplej.
      Jak dla mnie w Niemczech pogoda jest idealna 28-30 stopni, ale wilgotność ok 50%, piękne słońce, aż przyjemnie się zwiedza.
      Oczywiście jak dotrę do domu to pogoda się zmieni, w Warszawie będzie gorąco a w Holandii ochłodzenie 🙄
    • kamin Re: Uff jak gorąco... 14.06.25, 21:28
      Wczoraj wymarzłam. Dziś trochę cieplej, ale do upału nam daleko. Zimny maj, chłodny czerwiec.
    • primula.alpicola Re: Uff jak gorąco... 15.06.25, 14:07
      Jest wspaniale, od wczoraj się wygrzewam jak jaszczurka na sopockiej plaży. Nawet pływałam w morzu.
      Ooo jak dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka