Dodaj do ulubionych

Farba Garnier ciemny blond

15.06.25, 09:21
Czy ktoś farbuje włosy tym kolorem? Zauważyłam, że jest jaśniejszy niż był do tej pory. Już po farbowaniu poprzednim razem ludzie mi mówili, że mam jasne włosy ale dopiero teraz załapałam, że po farbie nie mam takich ciemnych włosów jak kiedyś a robię wszystko tak samo.
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 10:06
      Piszesz o Garnier Olia? Użyłam ostatnio farby 5.35 (czekoladowy brąz) I mialam dokladnie te same spostrzeżenia, wyszedł zbyt jasny. Teraz kupilam ciemniejszy odcień (mroźny czekoladowy brąz). Może zmienili utleniacz?
      • kachaa17 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 11:38
        Akurat moja to Color Naturals.
      • mikams75 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 15:57
        moze wreszcie doszli jakos do tego, ze kolor wychodzi taki jak powinien wyjsc? Czekoladowy braz u mnie wychodzil czarny.
        • kachaa17 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 17:15
          A to możliwe, bo ciemny bląd to u mnie wychodził taki dość ciemny brąz.
          • mikams75 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 18:26
            tak, ciemny blond tez mi wychodzil jak ciemny braz.
    • chatgris01 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 10:33
      Bo z każdym kolejnym farbowaniem Twoje włosy pod farbą robią się przecież coraz jaśniejsze (woda utleniona).
      • kachaa17 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 11:39
        Maluję tylko odrosty i chodzi o to jak wygląda farba na moich naturalnych włosach. Farbuję tą farbą od 5 lat i dopiero teraz tak to wygląda.
        • chatgris01 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 13:15
          To może masz więcej siwych niż 5 lat temu?
          • kachaa17 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 14:54
            No mam ale to chyba siwe powinny być nawet ciemniejsze.
            • chatgris01 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 15:21
              Nie, na białych włosach dużo farb wychodzi wyraźnie jaśniej (i w dodatku z siwych farba przeważnie szybciej się zmywa niż z nie siwych).
            • fibi00 Re: Farba Garnier ciemny blond 15.06.25, 22:32
              kachaa17 napisała:

> No mam ale to chyba siwe powinny być nawet ciemniejsze.

Jak wyżej, na siwych włosach farba łapie jaśniej niż na naturalnych. Ale ogólnie może też być tak, że coś w farbie zmienili i wychodzi jaśniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka