Dodaj do ulubionych

Pozytywnie.

28.06.25, 08:47
Ponieważ w mediach jest pełno zbrodni, wypadków i tragedii - Poproszę "na odwrót". Nie muszą być wielkie, ale nawet drobne, byle fajne.
Wczoraj dostałam od męża kwiaty, bez okazji.
Też wczoraj nieśmiało zarysowała się nowa szansa zawodowa, na razie to patykiem na wodzie pisane, ale...
Od kilku dni żywię się głównie bobem, który uwielbiam i to zdecydowanie wpływa mi na poprawę humoru.
Przeczytałam całkiem niezły kryminał i głupiutkie ale słodkie romansidełko.
Świeci piękne słońce.
Jutro zabieram chrześniaczkę (już czwartoklasistkę) na "balety" czyli atrakcyjny wypad. No, ok, atrakcje będą głównie dla niej, ale poudaję "dobrą ciocię"
Od wtorku zaczynam nadprogramowy (pełnopłatny!) urlop - 10 dni - "prezent" od pracodawcy.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:49
      Spędziłam super czas na krótkim wypadzie do innego miasta. W prezencie od gospodarzy dostalam książkę z dedykacją autora
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:52
        Super! Co prawda nie jestem "maniaczką" zbierania autografów, ale mam dwa, dwojga pisarzy kryminałów, których bardzo lubię. smile
        Krótkie wypady bywają fantastyczne. smile
        A dziś coś pieczesz? Ostatnio mało się udzielasz kulinarnie, Danielo. Wstyd! A tu głodni czekają... wink
        P. S. Ostatni wers to oczywiście żart!. wink
        • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:56
          > A dziś coś pieczesz? Ostatnio mało się udzielasz kulinarnie, Danielo. Wstyd!
          > A tu głodni czekają... wink

ja dzis urzadzam garden party i wlasnie czekam na Daniele, zeby zarcie ogarnela, wiec w ten weekend nie masz szczescia big_grin
          • daniela34 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:19
            😀
            No mało sie udzielam bo od niedzieli w zasadzie w kuchni nie byłam. Najpierw - bo nie moja kolej, a potem - bo mnie w domu nie było. Dziś wracam, wiec też nic.
            Podobno czeka na mnie marakuja do wsadzenia do słoików, więc dżem truskawkowy z mango i markują będzie chyba pierwszy w kolejce.
            A za tydzień mamy malą imprezę, biorąc pod uwagę prognozowane temperatury, będzie to chyba impreza bez dań ciepłych
    • andaba Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:55
      A tytuł niezłego kryminału gdzie?

Pozytywny to jest chłodek, może zrobię grilla na obiad, przy 40 stopniach by mi się nie chciało.
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:29
        C. J. Samson "Komisarz". Anglia Tudorów, więc nie dla każdego, specyfika taka, ale mnie wciągnęło. Pierwszy tom z serii, będę polować na kolejne. smile
        • swiecaca Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:46
          To wspaniała seria, dawno przeczytałam z polecenia ematki
          • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:59
            Wspaniała. Nie pamiętam kto mi polecił, ale ja przeczytałam z przyjemnością i będę szukać reszty tomów.
            • andaba Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:39
              To może tez sie skuszę, odżałuję te 7, 59 smile
            • paszczakowna1 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 11:40
              Drugi tom jest IMO jeszcze lepszy. W ogóle trzyma poziom, rozłazi się dopiero ostatni. Niestety, autor zmarł przedwcześnie na raka...
              • elinborg Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:02
                Nie rozłazi się, świetny
                jest 😉.
                Tylko pewnych rozwiazań mu nie mogę wybaczyć.
                Szkoda, że już nic nie napisze🙁
    • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:57
      Mam fartuch w nasturcje, bo kocham nasturcje. Siostra od dawna wierciła mi dziurę w brzuchu, żebym jej uszyła taki sam. I wczoraj wreszcie, w napięciu trzymając się pierwowzoru, uszyłam. Jest piękny.
      • andaba Re: Pozytywnie. 28.06.25, 08:59
        Pokaż! Nnigdy nie widzialam materiału w nasturcje.
        • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:00
          tez chce zobaczyc material w nasturcje!!!
          • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:07
            Mój telefon niestety robi beznadziejne zdjęcia. Nie dość, że niewyraźne, to jeszcze kolory do niczego. W rzeczywistości są pięknie soczyste.
            • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:11
              swietny jest!
              zupelnie inaczej sobie go wyobrazalam - bardziej zolto-pomaranczowo - a ten jest idealny!
              gdyby ktos mi cos z niego uszyl (spodnice!!) - nosilabym z wielka radoscia smile
              • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:25
                Na spódnicę już mi nie wystarczy, ale niedawno kupiłam, jak zawsze w ciucholandzie, bluzkę w mlecze, najprostszą z możliwych, uszytą przez kogoś w domu. I może sobie uszyję taką samą w nasturcje 🙂
                • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:25
                  wystarczy Ci na mini dla mnie!!
                  • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:07
                    Muszę przyznać, że chyba tak 😯
                    • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 16:20
                      > Muszę przyznać, że chyba tak 😯

zaraz wysylam wymiary na gazetowa!
                      • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 20:39
                        🥰
            • andaba Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:15
              Bartdzo ładny!
            • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:16
              Śliczny wzór! Też bym chciała!
              • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:19
                Bardzo się cieszę, że się ematkom podoba 🥰
            • feniks_z_popiolu Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:27
              Jaki...pozytywny ten wzór 😀 Nosiłabym.
      • homohominilupus Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:02
        Czy jesteś Panną Nasturcją?
        • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:04
          Nie jestem 🙂
          • nenia1 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:19
            homo chyba kocyndra pyta, klimat podobny.
            • nenia1 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:22
              dobra, nie zajarzyłam big_grin idę się kawy napić, nasturcjowy fartuszek bardzo ładny.
              • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:28
                🥰
            • homohominilupus Re: Pozytywnie. 29.06.25, 08:44
              A nie.
              Atoness pytam 😉
      • srubokretka Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:51
        Bardzo ladny. Nie slyszalam slowa nasturcje ze 20 lat, az zapomnialam jak wygladaja.
        • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:09
          Naprawdę? Bo to dla ciebie taki babciowy kwiatek?
          • srubokretka Re: Pozytywnie. 29.06.25, 13:31
            Do bycia babcia mi daleko, ale lubie babciowe kwatki. Mam w ogrodku malwy.
            Mieszkam za granica. Tutaj ich nie widzialam i nikt o nich nie wspominal.
            • atoness Re: Pozytywnie. 29.06.25, 20:19
              Rozumiem. Też lubię babciowe kwiatki.
      • bi_scotti Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:40
        atoness napisała:

> Mam fartuch w nasturcje, bo kocham nasturcje.

Moja babcia tez kochala nasturcje. Mawiala, ze nasturcje to sa okruszki slonca, ktore zabladzily na Ziemie smile Thanks for memories.
        U mnie jedyne dobro to long weekend (we wtorek jest Canada Day) wiec wielu (wiekszosc?) ludzi (including me wink) wzielo wolny poniedzialek ale poza tym to hmmm ... spuscmy zaslone, cieszmy sie nasturcjami! I pelargoniami, ktore u mnie kwitna like crazy choc ja raczej o nie nie dbam za bardzo. Moje podejscie do ogrodka jest takie, ze co przezyje to zyc bedzie big_grin Cheers.
        • atoness Re: Pozytywnie. 28.06.25, 20:41
          Moja babcia też 🥰 Co roku zarastały brzydką szopę i stawała się piękna.
    • niezwykladziewczyna Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:07
      Dziecko wczoraj dostało dyplom za wyjątkowe wyniki w nauce i zachowanie, co mnie bardzo cieszy bo w 100% zasłużenie na jego możliwości ❤
      Po ile bób?
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 11:27
        Około 20,-. W Bierze jest za 12,-, ale wygląda, jakby ktoś sobie nim buty wycierał. To ja wolę zapłacić drożej za ładny.
        • wapaha Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:24
          kocynder napisała:

> Około 20,-. W Bierze jest za 12,-, ale wygląda, jakby ktoś sobie nim buty wycie
          > rał. To ja wolę zapłacić drożej za ładny.
          >
          u mnie 15,90-18 zł/500g
          • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:25
            Wczoraj w Carrefourze zapłaciłam za kg 14zł. Promocja była.
            • wapaha Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:32
              pade napisała:

> Wczoraj w Carrefourze zapłaciłam za kg 14zł. Promocja była.

za kg ???
              • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:33
                Taksmile
                • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:34
                  I czereśnie za 19,99zł przepyszne, z Trzebnickich sadów. Obżarłam się jak głupiabig_grin
                  • niezwykladziewczyna Re: Pozytywnie. 29.06.25, 20:34
                    Dzisiaj na mnie kolej obżarstwa czereśniowego.
                    • pade Re: Pozytywnie. 29.06.25, 21:02
                      Smacznego!😊
                • niezwykladziewczyna Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:35
                  U mnie wczoraj w Biedronce 12,50 za pół kilo, kupiłam u chłopa 12 zł za kilo.
                • wapaha Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:43
                  pade napisała:

> Taksmile

no co za bandyctwo !
                  ( u mnie)
                  • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:46
                    niee, to mnie się fuksło totalnie, ten bób leżał wciśnięty gdzieś z tyłu w lodówce z arbuzami, sądzę, że termin się zbliżał i dlatego taka cena
                  • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:49
                    U mnie chyba większe... big_grin
                    Ale ponieważ właśnie "same do mnie przyszły" truskawki z cukrem i śmietaną (znaczy mąż mi przyniósł) to jestem wyrozumiała.
    • gru.u Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:21
      Wszystko jest pozytywnie 🙂 🦄
    • swiecaca Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:22
      Jestem na urlopie i kupiłam sobie piękną sukienkę w cytrynki. Odpowiednia dla 4 latki, noszona przez 49 latkę poprawia humor i odmładza mentalnie 🍋
    • eliszka25 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:26
      Mamy piękne lato, po raz pierwszy od kilku lat, co mnie bardzo cieszy. Zwłaszcza, że nie ma jakichś strasznych upałów non stop, od czasu do czasu pada, a burze nas omijają, czyli pogoda praktycznie idealna.

Wczoraj byłam na kolacji z trójką przyjaciół. Spędziliśmy bardzo wesoły wieczór z dobrym jedzeniem i w pięknych okolicznościach przyrody.

W tym roku pierwszy raz będziemy mieć wiśnie z własnego ogrodu. Co prawda tylko garstkę, bo to jeszcze maleńka wisienka, posadzona na jesieni, ale i tak się cieszę.

Zapowiada się całkiem przyjemny weekend.
      • pola731 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:34
        Z pozytywów mam 3 kg czereśni prosto z drzewa i kilogram fasolki szparagowej na obiad. Wieczorem kawa z siostrą i bratem, ostatnie ładowanie baterii przed powrotem do pracy po 2 tygodniach urlopu.
        • b.bujak Re: Pozytywnie. 28.06.25, 21:36
          mój syn dostał dzisiaj drabinę i drzewo czereśniowe smile
          nawet nie wiem, ile nazbierał, bo co uzbierał to rozdzielił po sąsiadkach smile
          wszyscy szczęśliwi smile
    • simply_z Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:35
      Gdzie ty pracujesz?🥲tez tak chce!ciagle urlopy,premie,awanse,prezenty ...
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:43
        W pracy tylko urlop, dziesięć dni. I to bardzo fajnie. Na awans u tego pracodawcy nie ma szansy, ale może coś się uda gdzie indziej. Prezentów (poza tym urlopem nadprogramowym) pracodawca nie daje. big_grin
        • simply_z Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:57
          Wez..ja juz wytrzaskalam 16 dni🙄🙄
          • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:30
            No to współczuję... Zawsze dodatkowe 10 dni pełnopłatnego jest fajne. I planuję wycisnąć wypoczynek i przyjemność z każdziutkiego dnia.
          • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:29
            > Wez..ja juz wytrzaskalam 16 dni🙄🙄

u nas w pracy jest jakis specjalny system do brania i rejestrowania urlopow (nienawidze go!) i w tym roku cos sie w nim zepsulo pod moim nazwiskiem - ciagle biore urlop, ktory ponoc mam z zeszlego roku!! a maz (ta sama praca, ten sam system) w zasadzie wybral wszystko w zeszlym roku - a prawie zawsze jezdzimy razem, ja wiecej, bo odwiedzam mame w Polsce ... czyli system pomylil sie na moja korzysc na jakies 15 (!!) dni urlopowych big_grin nic nikomu (oprocz meza) nie mowie - i korzystam ...
            • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:58
              To bym się bała, że jak jakiś informatyk ogarnie system to mi "odejmą" te dni... sad Ale nie, ja te nadliczbowe DOSTAŁAM, bo coś tam w firmie "nie zagrało" i muszą coś tam przeorganizować. I nie, że ja jedna, większość tak dostała. A że to "z winny" pracodawcy - to uznali, że płać nam 100%.
    • abidja Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:44
      Z pozytywnych rzeczy to dowiedzialam sie ze sztywnosc ziemskiej materii to iluzja.
      A podloga na ktorej stoje to w zasadzie pusta przestrzen.
      Fizyka kwantowa przeniosla mnie do swiata o ktorym nie mialam pojecia. I nie ma juz powrotu.
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:49
        Fizyka kwantowa to jest coś, o czym wiem że istnieje i nie wiem, czy chcę mieć z tym cokolwiek wspólnego. Jeśli to rozumiesz - to 100% szacun!
    • pffpffpff Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:45
      U mnie to jest rok dużych zmian. Bardzo dynamiczny i czasami kipie szczęściem, czasami nie unoszę, bo za dużo się dzieje, ale mimo tego czuję, że odzyskałam stabilizację, po kilku trudnych latach, które mnie i rodzinę przeczołgały.

Moje życie ma słodko słony smak. Jak sernik amerykański smile
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:47
        No to niech w twoim życiu będzie jednak przewaga słodyczy. smile
      • gru.u Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:52
        O jak ładnie to brzmi. Super smile A smak idealny, bo sama słodycz to mdłości
    • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:46
      Wstawiłam pranie, ponieważ pogoda jest piękna, to zapewne wyschnie do popołudnia. A zamiast spokojnej soboty w domu - dwie kumpele wyciągnęły mnie na wieczorną pizze i wino. I super, jednej nie widziałam od wczoraj, za to drugiej z pół roku. Ale to akurat takie kumpelki, z którymi mogę się nie widzieć i rok, a rozmowa "z automatu" wskakuje na tory, jakby nie było żadnej przerwy w kontaktach, znamy się od ćwierć wieku.
    • lajtova Re: Pozytywnie. 28.06.25, 09:48
      Wczoraj jedna baba co mnie wkurzyła chwilę poźniej sie wywaliła i nie mogła wstać.
      Życie jest piękne.
    • alpepe Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:17
      Kompletnie od czapy, dziś rano w kauflandzie pewna pani w wieku emerytalnym przyjrzała się, że idę z okrągłym chlebem do krajalnicy i się zdziwiła, że tak się da. Potwiedziłam, że się da, przyjrzała się kromkom, po czym wzięła swój okrągły chleb i zrobiła to samo, co ja i bardzo się ucieszyła, bo wcześniej sądziła, że się nie da.
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:22
        O! Świetne zdarzenie! smile Uwielbiam takie drobiazgi. Jakiś czas temu wyjaśniłam pewnej starszej pani jak działa "nawlekaczka" do igieł. Okazało się, że miała a nie wiedziała "co to takiego". smile
    • kasiaabing Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:19
      Córka, lat 9 w tym roku stała się fanką bobu co mnie bardzo cieszy bo kupuje codziennie po kilogramie i jemy sobie wspólnie.
    • kropkacom Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:25
      Syn leci dziś na miesiąc na Tajwan. Jest to wyjazd związany z kierunkiem studiów. Po powrocie zaczyna dorywczą pracę w firmie w której chciał. Praca zgodna z kierunkiem studiów. To dla mnie bardzo pozytywne.
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:43
        Ale mu zazdroszczę!!! smile Niech się dobrze bawi i "chłonie" każdy dzień! A w pracy niech mu się wszystko dobrze ułoży.
        • kropkacom Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:54
          Dzięki. smile
    • sueellen Re: Pozytywnie. 28.06.25, 10:49
      Wczoraj był piękny wieczór. Siedzieliśmy przy ognisku do 23:00 słuchając delikatnej muzyki.
    • jkl13 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 11:26
      A ja się cieszę moim ulubionym miejscem w ogrodzie, czyli altanką. I śniadaniem przyniesionym właśnie przez męża do tejże altanki. I temperaturą 20 stopni i delikatnym wiatrem. I zapachem jaśminu, który rośnie tuż przy altance.
      I wcale, ale to wcale nie myślę o tym, że dzisiaj jest idealny dzień na pielenie ogrodu... Na razie relaks, później się zobaczy wink
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 11:30
        Ja dopiero we wtorek będę się cieszyć tarasem na kaszubskim zadupiu. Na razie kisnę w mieście, ale też jest fajnie. Chociaż śniadania w altanie zazdroszczę... smile
      • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:25
        poprosze o adres na gazetowy, bede na kolacje! smile
        • jkl13 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:34
          😀
      • srubokretka Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:38
        cudnie. Podelektowalabym sie tym jasminem w takim miejscu.
    • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 11:58
      Też się cieszę "tarasowo", od kilku dni wychodzę stamtąd tylko w razie konieczności 😀
      • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:24
        matko swieta, Pade, jak pieknie! wprowadzam sie big_grin
        • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:32
          kura17 napisała:

> matko swieta, Pade, jak pieknie! wprowadzam sie big_grin
          >
          >
          Zapraszam!big_grin (serio, serio)
          • kura17 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:35
            kiss
      • majenkirr Re: Pozytywnie. 28.06.25, 14:10
        Bardzo miło, ale postawiłabym na lawie jakaś doniczkę🪴😉
        • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 14:27
          Mówisz, że łyso na tej ławie? Możliwe, ale zielonego wokół jest tyle, że to nie razi.
          A tak w ogóle to przez kilka miesięcy tak zaniedbałam swoje kwiatki, że część musiałam wyrzucićsad
          • majenkirr Re: Pozytywnie. 28.06.25, 16:45
            To jest okazja kupić nowe😉
            • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 18:03
              Już trochę zakupiłam😀
    • lauren6 Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:21
      Córka ukończyła szkołę podstawową z wyróżnieniem ❤️
      Ten ciężki rok szkolny wreszcie się skończył i dzisiaj odwozimy dzieciaki do dziadków. Cieszę się jak głupia, bo wreszcie będę mogła ogarnąć mieszkanie i nikt mi nie będzie generował bajzlu na nowo.
      Kończę czytać Kasprowy Mroza i wyjść nie mogę ze zdumienia, że ta książka ma ocenę 4.9/5 w empiku i 7/10 na lubimyczytac. Książka lekko się czyta, ale jest wyjątkowo głupia big_grin
      W Biedronce jest promocja na lody, w sam raz na powitanie nadchodzących upałów.
      Po krótkiej przerwie powróciłam do treningów zumby i pilatesu, i dobrze mi z tym.
      • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:36
        Gratulacje dla córki!
        Bajzel generuje się sam, bez żadnej pomocy - wiem, bo mam permanentnie.
        Mroza nie czytuję - próbowałam, serio, po x zachwytów sięgnęłam po pierwszy tom Chyłki i odpadłam w połowie. Głupie, bez logiki i promujące chamską alkoholiczkę jako ideał kobiety.
        Kurde, byłam w Biedrze i nie zwróciłam uwagi! A teraz mi się już nie chce wychodzić. Po obiedzie się rusze to kupię.
        Na zumbie byłam raz, kumpela mnie namówiła, że to takie super-duper, i nie, nie było super. Może dlatego, że "zumbaba" (czyli prowadząca) ewidentnie miała swoje trzy "pupilki", z którymi pracowała, a reszta mogła się powiesić zbiorowo, po opłaceniu karnetu, oczywiście. Fakt, że te trzy to były - jak się później dowiedziałam - jakieś jej zawodniczki startujące w "zumbozawodach", no ale mnie skutecznie zniechęciła do tej formy zajęć. Pilates mnie z jednej strony kusi, z drugiej nie mam przekonania, bo już lata nie te... Kilka lat temu w mojej okolicy był fajny facet: ćwiczył tai-chi. I całkiem spontanicznie ludzie do niego dołączali. Fajne to było, ale potem znikł.
        Za to zaczęłam nowy haft krzyżykowy: taki fantastyczny, magiczny ogród.
        • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:42
          Eee, no, nie przesadzaj z tym pilatesem i wiekiemsmile Moim zdaniem jogę i pilates można uprawiać bez względu na wiek.
          A co do Mroza. Wiem, że fabuła głupia, nierealistyczna, ale od Chyłki i Forsta to ja się oderwać nie mogę i sama się sobie dziwę. Nie wiem co to jest, może uzależnienie?big_grin ale na każdą kolejną część czekam niecierpliwie. Tak jak na serię z Zuzą Ostrowskiego.
          • kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:56
            Pade, ty młoda, to nie wiesz jak jest. 😈 Może by można, ale to by trzeba mieć albo wprawę, albo dobrego instruktora/trenera. A ja nie mam ani jednego ani drugiego. Za to mam za dużo zbędnych kilogramów i za dużo lenistwa w sobie. wink
            Nikomu nie odmawiam, niech każdy czyta co chce, po prostu ja nie dałam rady już przy pierwszym tomie. Może po prostu nie mój styl?
            • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:22
              kocynder napisała:

> Pade, ty młoda, to nie wiesz jak jest. 😈 Może by można, ale to by trzeba mieć
              > albo wprawę, albo dobrego instruktora/trenera. A ja nie mam ani jednego ani dru
              > giego. Za to mam za dużo zbędnych kilogramów i za dużo lenistwa w sobie. wink
              > Nikomu nie odmawiam, niech każdy czyta co chce, po prostu ja nie dałam rady już
              > przy pierwszym tomie. Może po prostu nie mój styl?
              >

Jaka młoda??? 52 mi stuknie w tym rokubig_grin
              Kg zbędne też posiadam, zajadałam stres przez kilka miesięcy...
              Ale się nie poddaję, wracam na razie do jogi.

• kocynder Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:36
                "Jaka młoda??? 52 mi stuknie w tym roku"
                E, no to prawie w moim wieku jesteś. Czyli młoda. wink

"Kg zbędne też posiadam, zajadałam stres przez kilka miesięcy... Ale się nie poddaję
                Ja też się nie poddaję. Zresztą nawet ostatnio udało mi się zrzucić parę kilogramów. Nadal jest ich za dużo, nadal walczę. Ale joga to nie dla mnie. Próbowałam, i jednak nie. Serio żałuję tego faceta od tai-chi. Często z nim ćwiczyłam i bardzo mi się podobało. Ale sama nie umiem.
                • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:59
                  "Gdy uczeń jest gotowy, pojawia się nauczyciel"smile
    • pepsi.only Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:29
      Trochę wczoraj popadało, więc dziś nie muszę podlewać ogrodu. Mamy piękną pogodę- letnią, wakacyjną, ale nieupalną. Jest idealna.
      Odwiedziła nas córeczka, było krótko i sympatycznie.
      Mam dużo pracy, życzliwych mi klientów, w tym miesiącu biorę wakacje od zusu, działam na 101% i to daje mi pozytywnego kopa do życia.
      Wyjęłam z szafy rolki, jak znajdę siłę wieczorem, to jadę na rolki, a jak nie rolki, to pójdę na koncert rockowy.
      Aktualnie cieszę się ciszą- pootwierałam okna, bo nikt nie kosi trawy (jeszcze godzinę temu słuchać było kilku kosiarzy surprised) , mąż na zleceniu, pies śpi, a ja zajadam pyszny sernik na zimno i popijam kawą.
      • pepsi.only Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:30
        😋😋😋
        • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:32
          Gdybym zrobiła teraz zdjęcie, wyglądałoby jak Twoje. Tylko bez serniczkasmile
          • pepsi.only Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:57
            ☺️☺️☺️
          • majenkirr Re: Pozytywnie. 29.06.25, 18:24
            Serniczek jest u Mariolki😉
    • arthwen Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:46
      Mąż i dziecko wyjeżdżają sami na tydzień już za parę dni i calutki tydzień zostanę sama w domu! Dobra, z kotami, ale to ujdzie wink
      Bardzo dobry sernik na zimno mi wyszedł.
      Udało mi się potwierdzić informacje z drzewa genealogicznego, które do tej pory były tylko w kategorii "opowieści rodzinne".
      Mam dziś całkowitą labę i nic nie muszę.
      • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 12:47
        Wolna chata! Zazdrobig_grin
        • dziunia.z.torunia Re: Pozytywnie. 28.06.25, 14:48
          Też zazdro!
          U mnie wciąż ktoś
        • arthwen Re: Pozytywnie. 30.06.25, 14:56
          Cieszę się z tego tygodnia samej w domu chyba bardziej niż na późniejszy wyjazd wink
    • pepsi.only Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:18

Przy okazji napomknę, że dziś poznałam słowo, które przyjemnie brzmi- nie znałam, ale pasuje do tego wątku, więc wpisuję :
      eudajmonia
      • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:23
        Faktycznie pasujesmile
      • srubokretka Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:49
        eudajmonia

Lubie to. Troche bym zmodyfikowala : udajmonia.
      • dziunia.z.torunia Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:02
        Świetne słowo
        A ja dziś dowiedziałam się, że istnieje słowo, o którego istnieniu też nie wiedziałam

UWAGA SPOJLER
        dla bawiących się w Literalnie
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        .
        taser
        • pepsi.only Re: Pozytywnie. 28.06.25, 15:55
          Taser, w ten wątek wpisuje się ?
          • niezwykladziewczyna Re: Pozytywnie. 28.06.25, 16:06
            O nie, zaspojlerowałaś 😀
          • dziunia.z.torunia Re: Pozytywnie. 28.06.25, 21:39
            pepsi.only napisała:

> w ten wątek wpisuje się ?
            >

Jako taki niekoniecznie, ale cieszę się, że poznałam nowe słowo
            Chociaż czasem użyłabym na niektóre ematki
    • b.bujak Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:31
      przede wszystkim młodszy zdobył czarny pas !!! to wyjątkowe osiągniecie, które jest zwieńczeniem ośmiu lat treningów, pokonywania ograniczeń ciała i umysłu! sama miałam chwile zwątpienia, czy się nie podda, szczególnie po tym, jak w zeszłym roku trener nie dopuścił go do egzaminu, twierdzac, że nie jest jeszcze gotowy... (te egzaminy sa raz na rok); egzamin trwał ponad 6 godzin (grupa z całego kraju) - siedziałam przez cały ten czas ze sciśniętym żołądkiem smile

poza tym fantastyczne wyniki szkolne:
      pierwsza klasa LO młodszego ponadprzeciętnie smile
      pierwszy rok studiów starszego jeszcze trwa, ale z dobrych informacji pochwalił się informatyką zdaną na 100% smile
      • pade Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:34
        WOW! Gratulacje dla mamy i synów!smile
      • srubokretka Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:46
        Gratulacje!
    • srubokretka Re: Pozytywnie. 28.06.25, 13:45
      Nie mam tv od bardzo wielu lat. Wiadomosci z mass mediow przefiltrowuje emama i znajomi. Duzo przyjemniej sie tak zyje.
      Doceniam , ze jest cieplo i moge wiekszosc czasu spedzac w ogrodku. Dzis rano padala mzawka , wiec poszlam sobie na plaze. Ponizej efekty.
      Jest prawe 8 rano a cala okolica dalej spi. Cisza, spokoj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka