primula.alpicola 22.07.25, 22:38 Dwie tubki od ręki, jutro będą na mnie czekać kolejne trzy. Po 6 euro za sztukę. Recepta niepotrzebna, tzn. potrzebna, ale wystarczyło mnie poinformować o zagrożeniach i środkach ostrożności. Muito satisfeita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrasier_2 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 22:53 No masz wujka Google to możesz sobie poczytać o zagrożeniach. A najlepiej z dermatologiem. Sam wbiłem z ciekawości co to jest -tretinoina bez recepty. Słabszy trochę roztwór niż na receptę. Resztę Znajdziesz sama 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 12:32 Ja zdobyłam juz w tym roku 4 tubki we Włoszech ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 22:53 Gratulacje Dobrze wiedzieć, bo we Włoszech teraz kosztuje koło 20 €. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 22:56 Tak, i z mniejszym stężeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:21 u mnie dostepna chyba w 3 stezeniach, jak sie trafi farmaceuta niesluzbista to recepta nie jest potrzebna cena wloska niestety Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:32 primula.alpicola napisała: > Tak, i z mniejszym stężeniem. No właśnie, już nie ma tam 0,1 czy 0,5. Jestem w Grecji, mogłabym tutaj zapytać o cenę i moc, ale mam taki zapas z Włoch, ze muszę najpierw zużyć, zanim kupię więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:40 No ale idź i zapytaj, "po rozum", ciekawa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:39 primula.alpicola napisała: > No ale idź i zapytaj, "po rozum", ciekawa jestem Jak będę mieć okazję, to zapytam. Tylko będzie mnie kusiło do zakupu Jak we Włoszech - idę po spray SPF, wychodzę z tretinoina Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:58 o, w Grecji bez recepty? to sie rozejrze jak bede Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:01 Nie wiem, gris_gris może pójdzie robić research. Ja kupiłam w Portugalii Odpowiedz Link Zgłoś
dvdva Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:37 właśnie kupiłam za 19.50 we Włoszech, nawet nie pytali o receptę Odpowiedz Link Zgłoś
alex_vause35 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:01 A co to daje? Ketrel to mi się raczej z kwetiapiną kojarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:07 To Tretynoina, Ketrel to nazwa handlowa. A ja nie wiem, co daje kwetiapina. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:49 W Polsce pod tą nazwą handlową sprzedawana jest właśnie przeciwpsychotyczna kwetiapina. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:15 To jest maść nasenna? Znam tylko ketrel w tabletkach🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:23 koko8 napisała: > To jest maść nasenna? Znam tylko ketrel w tabletkach🤔 Mnie w guglu wychodzą tabletki Ketrel bynajmniej nie nasenne. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:25 ...ale, jak widać, jest to jedynie zbieżność nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:32 Nieee, to jakaś przypadkowa zbieżność! To jest tretynoina, lek na trądzik oraz na starość Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:34 primula.alpicola napisała: > Nieee, to jakaś przypadkowa zbieżność! > To jest tretynoina, lek na trądzik oraz na starość No. Bo tamten to jest kwetiapina, poczytaj sobie na co. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:46 Nasenne też, bynajmniej Czytam że poprawiają architekturę snu Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:51 Poprawiają, ale mają też trochę wad, typowo na sen raczej rzadko dają. Za to często jest dodatkiem do stabilizatora w chad. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:08 Raczej coraz częściej lekarze wydają kwetiapinę poza wskazaniami rejestracyjnymi właśnie nasennie. Jak mniemam, żeby w leczeniu bezsenności uniknąć przepisywania benzo i innych syfów. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 02:05 Na trądzik, naprawdę? Mam 47 lat i nadal trądzik z lat młodości. Nie walczę już od lat. Czy ten lek faktycznie może pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 09:23 rannala napisała: > Na trądzik, naprawdę? Mam 47 lat i nadal trądzik z lat młodości. Nie walczę już od lat. to kup sobie to, przynajmniej dwa z serii, czyli krem i któryś z preparatów do mycia: żel albo/i, jak używasz, płyn micelarny. Najnowszy cud dermatologiczny, dostępny bez kombinowania w Polsce, bardzo dobrze działa i na trądzik różowaty i młodzieńczy, różnicę widać po ok. miesjącu stosowania. Tretynoina będzie cię złuszczać i tyle. yun.be/en/our-products/acn/ Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:54 Rany, zanim przeczytałam jaki to ma skład to sie zastanowiłam, jak to na litość boską działa, smaruje sie skronie, czy nos? Czemu to sie nazywa jak... Ketrel? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:02 Nie wiem! Ja się o tej kwetia coś tam dowiedziałam z tego wątku. W aptece zapytałam o krem z tretynoiną, i farnaceutka wyjęła ten Ketrel Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Taka zdobycz! 22.07.25, 23:57 Co to jest? Co to robi? Warto? Kupię w Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:04 W Hiszpanii masz Retirides, w trzech różnych stężeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:13 Dobra, doczytałam. Taki mocniejszy retinol, tak? Warto? Jakie stężenie byś mi poleciła na początek? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:20 Na początek najsłabsze stężenie. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:13 Leczy trądzik i odmładza skórę Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 03:39 Tobym odczekała z kuracją do jesieni, zanim sobie większą krzywdę zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 00:14 bedziesz piekna i mloda 🤣 ja poszlam na apteczne polowania bo wspoldomownik zapragnal retinoidow Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 12:23 mysiulek08 napisała: > > ja poszlam na apteczne polowania bo wspoldomownik zapragnal retinoidow > O kurde, jakby mi się chłop ciapał retinoidami, to by się w moich oczach wykastrował. Co mi dolega, toksyczna męskość, toksyczna kobiecość, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:11 doszły mnie ostatnio słuchy, że już nie można tego kupić bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:35 ma.malina napisała: > doszły mnie ostatnio słuchy, że już nie można tego kupić bez recepty Ale gdzie? W Polsce nie można kupić w ogóle, produkt nie istnieje. We Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji teoretycznie jest na receptę, ale zawsze mi sprzedawali bez. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:49 We Francji Ketrel jest na recepte i zawsze o nia pytaja. Czasy Avibon'u bez recepty minely lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 09:25 W Hiszpanii - poprosiłam kuzynkę, która zawsze mi kupowała, tym razem nie udało się, pytała w kilku aptekach Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 12:35 Jeśli na receptę to może jednak nie należy tak hop siup stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 12:43 homohominilupus napisała: > Jeśli na receptę to może jednak nie należy tak hop siup stosować? > Taaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 07:36 U nas tak się nazywa lek przeciwpsychotyczny 😱😱😱 W pierwszej chwili byłam przerażona co i dlaczego chcesz sobie wcierać😂 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:35 memphis90 napisała: > U nas tak się nazywa lek przeciwpsychotyczny 😱😱😱 W pierwszej chwili byłam pr > zerażona co i dlaczego chcesz sobie wcierać😂 > Odpowiedz Link Zgłoś
autentyczka Re: Taka zdobycz! 23.07.25, 08:33 Ale skąd to? Jeszcze mam się zawsze szukam Odpowiedz Link Zgłoś