wrota.do.lasu 26.07.25, 22:19 No i niestety od ponad pół roku brak okresu...zaczeky się uderzenia gorąca i inne objawy pomaga koniczyna czerwona. To co negatywne się skończyło i teraz zastanawiam się czy w takiej sytuacji warto stosować htz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamin Re: Htz za i przeciw 26.07.25, 22:26 Ja włączyłam femoston mini niedawno. Uderzenia gorąca ustały. Na razie przy htz miałam coś jakby okres/plamienie. Poza tym ok. Ja liczę na poprawę wyników cholesterolu i trójglicerydów. Przed meno miałam zawsze w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Htz za i przeciw 26.07.25, 22:33 Muszę sprawdzić czy też jest ok...zawsze było. Dosłownie nagle pogorszył mi się wzrok, zawsze dobrze widziałam, Dostałam zapalenie okoloustne...włosy stały się matowe ...I potem uderzenia gorąca. Po koniczynie wszystko ustalo. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 22:03 Za, jeśli masz menopauzę, która otwiera bramy piekieł i żadne "zamiast' nie pomaga. Przeciw, jeśli masz objawy, które mimo występowania i lekkiej upierdliwości pozwalają ci prowadzić normalne dotychczasowe życie. HTZ ratuje życie wielu kobietom i niepotrzebnie jest demonizowana. Ale jak każdy lek- bierze się, kiedy jest niezbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Htz za i przeciw 17.08.25, 21:42 A jakie objawy daje rozwijanie się osteoporozy i chorób sercowo - naczyniowych gdy wchodzimy w menopauzę? Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Htz za i przeciw 18.08.25, 11:02 geez_louise napisała: > A jakie objawy daje rozwijanie się osteoporozy i chorób sercowo - naczyniowych > gdy wchodzimy w menopauzę? Zadnych. Dlatego HTZ jest potrzeba w profilatyce powyzszych. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Htz za i przeciw 26.07.25, 22:34 Done: mammografia ciuchy sprzęt kuchenny htz To do: kosmetyki fitness dieta dzieci seriale Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 09:04 Fitoestrogeny. Sojowe nie zadziałały climea, natomiast oromensil z ekstraktem z koniczyny dosłownie po 3 dniach. Z tym , że czytałam że koniczyna działa super ale krótko. Nie wiem co znaczy krotko ja biorę ok 2 miesiące m. Co do gtz boję się bo wiele osib kończy onkokogicznie. Ale to takie informacje bardziej internetowe ale zastanawiające. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 21:29 wrota.do.lasu napisała: > Co do gtz boję się bo wiele osib kończy onkokogicznie. Ale to takie informacje > bardziej internetowe ale zastanawiające. Nie tylko z "netu", ale nie mają żadnego przekładu do aktualnych badań. Nowoczesna htz (estradiol plus progesteron) podwyższa ryzyko raka piersi dopiero po 5 latach terapii i to w stopniu niemalże nieznacznym. Nadwaga i alkohol w o wiele wyższym. Więcej, terapia hormonalna przedłuża życie i zdrowie kobiet. A raka można dostać i bez hormonów, sam wiek jest najwyższym czynnikiem ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 21:39 Pewnie tak jest. Na razie natura działa. Zbieram za i przeciw . Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 21:40 Alkoholu nie pije, nie pale, nadwagi nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Htz za i przeciw 27.07.25, 07:50 niestety, branie htz to prosta droga do zdrady kraju ("Wanda, która zechciała Niemca") i głosowania na faszystów, ale to ci chyba nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Htz za i przeciw 17.08.25, 09:24 Po ponad pół roku pojawił się okres na wakacjach. Po 2,5mies ckinea forte ( bez rezultatu w łagodzeniu objawow meno) i ponad 2 mies stosowania koniczyny. Nie wiem czy cieszyć się czy nie chyba zadziałało choć stosowałam aby wyeliminować przede wszystkim uderzenia gorąca. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Htz za i przeciw 17.08.25, 21:17 Od kilku miesięcy biorę Activelle i czuję że wróciłam do życia. Najbardziej dokuczały mi problemy ze snem i kompletny brak koncentracji. Miałam budyń zamiast mózgu. Za jakiś czas może poproszę o zmianę na jakiś bardziej nowoczesny preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Htz za i przeciw 18.08.25, 11:14 Jestem za ze względu na urodę. Tak, wiem, zdrowie najważniejsze itp. Ale dla mnie akurat to są rzeczy ważne: szczupła sylwetka, brak brzucha, szczupła twarz, brak buraka na twarzy. Wyglądam w zasadzie tak samo, jak wyglądałam, nikt by się nie domyślił, że też już jestem po drugiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś