alina460 15.08.25, 13:10 Z objawów tylko nocne poty na klatce piersiowej. Co w tej sytuacji? Do lekarza, suplementy czy przetrwać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ritual2019 Re: Premenopauza 15.08.25, 13:32 Dziwne pytanie, serio. Przeciez to do ciebie nalezy decyzja na podstawie tego jak bardzo uciazliwe sa dla ciebie symptomy. Skad ktokolwiek innym ma to wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Premenopauza 15.08.25, 13:36 Nie trzeba leczyć wszystkich stanów fizjologicznych człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
natalyaxx Re: Premenopauza 15.08.25, 13:37 Ja bym szła po HTZ, mam 40 lat i póki co wszystko ok, ale jak tylko będą pierwsze objawy lecę, nie ma opcji bym przechodziła to naturalnie czy z suplementami, widziałam jak moja Matka się męczyła i fizycznie i psychicznie. Ale wiadomo, to indywidualna decyzja każdej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Premenopauza 15.08.25, 18:45 Menopauza nie daje tylko objawów typu uderzenia gorąca pocenie się oraz wahania nastroju i to nie od ich uciążliwości należy uzależniać htz. Htz przede wszystkim chroni nasz układ sercowo naczyniowy, pomaga zapobiegać osteoporozie, demencji i wielu innym. Odpowiedz Link Zgłoś