mandre_polo 19.09.25, 09:07 Czytałam o książce Batyckiej i wywiad z nią a tu wypowiedź drugiej strony www.trojmiasto.pl/biznes/Rutkowska-odbudowa-marki-Batycki-to-jedyna-szansa-na-odzyskanie-moich-pieniedzy-n110331.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:22 Nie jest to czasem klasyczne zachowanie biznesmenów i biznesłimin z lat 90? Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Batycki druga strona 19.09.25, 11:14 Niestety, brak odprowadzania składek, podatków i płacenia pracownikom wynagrodzenia. Do dziś bezkarni a ludzie mają zaniżony kapitał początkowy ktory wpływ na wysokość emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:22 Też czytałam. Zasadniczo sprawa mnie nie obchodzi, ale nie znając wcześniej postaci pani Batyckiej odniosłam wrażenie że to bardzo dziwna osoba. Ktoś taki kto może mieć pomysły i sukcesy, ale w końcu i tak spadnie na niego lawina nieszczęść bo wszelkie cechy charakteru go do tego popychają. W wywiadzie, który czytałam było dokładnie to samo: wszyscy ją zawiedi bo była zbyt ufna, chciała się przyjaźnić, do tej pory nie uznaje rodziału przyjaźni od biznesu bo chciałaby żeby wszyscy byli otwarci i jak rodzina, jakieś zapędy z rozwojem duchowości... No generalnie odczucie typu "pewnie dobry człowiek ale ma swój świat". Jestem też przekonana że wierzy w to co mówi. A czy są to obiektywne fakty, to już średnio. Ale jak mówiłam - zasadniczo sprawa jest mi obojętna. Ot, takie odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:30 Raczej narcyzka która buduje swój wizerunek jako tej dobrej a w rzeczywistości to zgnilizna. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:40 Coś mi mignęło o chorobie dwubiegunowej, więc raczej raz na hurra, a raz depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:30 Czytałam. Pamiętam ją z lat 90, przewijała się w TV i prasie. Nie wiedziałam, że straciła firmę. Smutna rodzinna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:41 Smutna rodzinna historia to tych wszystkich pracowników i ich rodzin, których oszukała Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 14:33 Tej historii nie znam. W ogóle właściwie to nic o niej nie wiem,, poza tym że przewijała się przez jakiś czas w mediach. Ale co tam o sobie opowiadała, to nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 15:15 O kurcze. Moja wypowiedź odnosiła się do tekstu w gazecie, gdzie Batycka opowiada o swoich synach, chorobie itp. Nie wchodziłam do linku że startera, bo byłam pewna że dotyczy tego artykułu. Zrobiłam to dopiero teraz. Przepraszam za zamieszanie 🙈🌷 Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:41 Jakiś czas temu obiło mi się o uszy, że firma została przejęta przez kogoś innego. Było coś o kradzieży czy przejęciu marki. Chyba właśnie B. Batycka się skarżyła. Nie śledziłam tego tematu a tu widzę, że to zawiła historia w stylu kolorowych lat 90 Oczywiście dla kogo kolorowych dla tego kolorowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 10:45 Nie pisz o kolorycie lat 90tych, bo zwabisz riczarda i zacznie podwątek o wybrykach łóżkowych pani B. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Batycki druga strona 19.09.25, 11:04 kk345 napisała: > Nie pisz o kolorycie lat 90tych, bo zwabisz riczarda i zacznie podwątek o wybry > kach łóżkowych pani B. Haha w punkt jak mówią Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:50 Nie czytałam wywiadu w gazeta, bo jest płatny, ale może ktosia czytała i mi powie, czy są tam jakieś niewygodne pytania i kontry dziennikarza? Bo dla mnie to Batycka była śliska już za czasów swojej marki, jakiś wywiad pamiętam jak przez mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Batycki druga strona 19.09.25, 09:55 Ja czytałam wywiad na onecie. Ale chyba bez trudnych pytań. Ona teraz zdaje się zalicza tournee po mediach w związku z tą książką. www.onet.pl/styl-zycia/plejada/bozena-batycka-byla-na-szczycie-i-wszystko-stracila-po-latach-przerywa-milczenie/4lqeg0z,0898b825 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Batycki druga strona 19.09.25, 10:01 Dzięki za odpowiedź i za link. Niestety onet to ja też bojkotuję, bo trzeba deaktywować adblocka, więc ban. Pamiętam ogłoszenia komornicze z torebkami Batycki, z bursztynkami. Trzydzieści lat temu miałam przepiękną torebkę Batycki, mam sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 10:05 A to dlatego🙈 Nie skojarzyłam, że chodzi o książkę i dziwiłam się, dlaczego mi Batycka wychodzi z lodówki i wyziera z piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Batycki druga strona 19.09.25, 14:03 Pamiętam panią Bożenę z czasów, kiedy to była bardzo popularna - ona i jej drogie wówczas torebki. Ale tam w firmie było drugie, trzecie i czwarte dno....pani ma świetne wykształcenie,a nie zrozumiała do tej pory zasad związanych z prowadzeniem interesów? Jakie przyjaźnie, do licha? Rozdawanie torebek i portfeli na przyjęciach? Wiem,że za jej ,, rządów " potrafiła wpaść do firmy, wsiąść po kilkadziesiąt tysięcy złotych ot tak i jechać sobie w podróż ...przepaputala kupę szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Batycki druga strona 19.09.25, 17:22 Mnie najbardziej rozczulił fragment, gdzie synek zadłużył firmę na kilka milionów za jej plecami... A ona bidulka nic nie zauważyła. Szefowa od siedmiu boleści. Menadżerka od brylowania. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamama Re: Batycki druga strona 19.09.25, 14:20 nie nie ma żadnych pytań a tym bardziej kontr, to raczej taki tekst promocyjny ksiązki Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 15:00 niezła odklejkę ma pani Batycka porównajcie wywiad z wątku tytułowego z tym co ona mówi: weekend.gazeta.pl/weekend/7,177333,32258111,bozena-batycka-ta-historia-wyssala-ze-mnie-cala-energie-lezalam.html Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Batycki druga strona 19.09.25, 17:42 Najpierw przeczytałam właśnie ten wywiad. Żal biednej, żyje we dwójkę z niepełnosprawnym synem w małym mieszkaniu za 4 tysie dla dwojki, wiodą żywot skromny, ale szczęśliwy, bo mają ogródek. Wzrusz normalnie A potem raptem okazuje się, że okradała pracowników. No ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 17:50 No to teraz dzięki książce pewnie zarobi Tak czy inaczej upadek z wysokiego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaguziki Re: Batycki druga strona 19.09.25, 15:06 Ale to jest wywiad z 2017 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dwaguziki Re: Batycki druga strona 19.09.25, 15:09 dwaguziki napisała: > Ale to jest wywiad z 2017 roku. Tzn ten z postu startowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mandre_polo Re: Batycki druga strona 19.09.25, 16:23 Tu jest info o korekcie info przedstawionej przez BB stąd poszukiwanie inf o drugiej stronie: www.trojmiasto.pl/trendy/Batycka-Historia-bizneswoman-projektantki-ikony-stylu-i-kobiety-opowiedziana-w-ksiazce-n207827.html Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Batycki druga strona 19.09.25, 17:21 Historia tej rodziny to przepis na film. Czego tam nie ma. Sukcesy, porażki, wielkie pieniądze, polityka, przekręty, upadek marki, śmierć i próby samobójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Batycki druga strona 19.09.25, 17:46 Na poczarku tego wieku istniał przez jakiś czas blog "bałtycki", zawierający prześmieszne opisy imprez i codzienności z perspektywy oderwanej od prozy życia bogatej snobki. Ktoś więc szybko wyczuł potencjał, ale niestety, prawnicy ukrócili działaność uzdolnionego autora. Odpowiedz Link Zgłoś