Dodaj do ulubionych

Wątek na sobątek

18.10.25, 14:02
Skoro nikt nic, a już prawie druga, to ja się wyrwę.
Ostatnio nabyłem nową prezerwatywę i pancerglasa na telefon, tudzież wziąłem udział w corocznej, nawet dwudniowej, sesji fotograficznej na tle kopców buraków.
Dzisiaj na obiad była usmażona na czerwonej cebuli kaszanka z makaronem a niedługo jedziemy do pobliskiego miasta, gdzie zamierzam, również corocznie, wystąpić w płaszczu.

A co u eMatki?
Obserwuj wątek
    • piataziuta Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:08
      >Dzisiaj na obiad była usmażona na czerwonej cebuli >kaszanka z makaronem

😳
      ABOMINACJA!

Nabyłam trzy noclegi w ulubionym apartamencie nad morzem, jutro wieczorem wyjeżdżam.
      Nie chce mi się nic, nawet pakować.

Na obiad gulasz paprykowy z polędwiczką wieprzową i gniotami.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:12
        piataziuta napisała:

> 😳
        > ABOMINACJA!

A z musztardą chrzanową też? tongue_out
        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:43
          Musztarda może być nawet keczupowa, jeśli o mnie chodzi, ale makaron do kaszanki? Noł łej! :p
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:51
            Wiem. Żona też zgorszona, aczkolwiek zdążyła się przez lata przyzwyczaić, że ja z makaronem mogę wszystko. Zjadłbym i z kartoflami, ale dzisiaj "kazała" mi się samemu obsłużyć, a makaronu nie trzeba obierać.
          • bei Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 12:02
            Taaaak, do kaszanki ziemniaczki 🤩
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:13
        W Dębkach wieje.
        nadmorski24.pl/kamery/10-debki-plaza-kamera-obrotowa-debki
        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:42
          Ładny przybój.
          Jutro dziura wiatrowa, ale od poniedziałku wchodzi - dlatego jedziemy.
    • daniela34 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:19
      Na obiad idę "proszony" więc co podadzą to zjem. Na mojej głowie było ciasto zatem wiem tylko, że na deser będzie pysznotka.
    • mariola233 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 14:52
      Witaj piękna ja zrobiłam pastę z makreli i ciasto na zimno co się nazywa Ptyś, u mnie pada deszcz jes zimno,przyjaciel Was pozdrawia,pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego, spokojnego i pięknego dnia 🌹⚘️🌷🌻🌺
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:37
        Ptyś wygląda raczej tak.
      • ga-ti Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 18:00
        Pasta z makreli, oj tak, dawno nie jadłam, chcę!
        Ten Twój Pies o smutnym spojrzeniu 🥹❤️
        • mariola233 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 11:54
          Bo chciałam ładne zdjęcie zrobić i wolałam go a on myślał że mucha lata, on nie lubi zdjęć hihihi
    • heca007 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 15:26
      U mnie leje i wieje od rana. Zrobiłam zakupy, potem poszłam na spacer (ale nie zmokłam, kurtka zakupiona na Islandii pokazuje, że oni wiedzą co robią wink ). Dalej zmiana pościeli, próba aktywizacji porządkowej synów (średnio udana) i przygotowania do obiadu. Mąż nadal na wsi, chyba go ta glina zassała tongue_out Koty obrażone na pogodę ale oczywiście winna jestem ja tongue_out Bo powinnam coś z tym zrobić!
      • heca007 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 15:28
        Panna Cota zabija czas grając z synem na komputerze wink
      • default Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 15:42
        heca007 napisała:

> Koty obrażo
        > ne na pogodę ale oczywiście winna jestem ja tongue_out Bo powinnam coś z tym zrobić!

U mnie to samo z psami - wyskoczyły radośnie na dwór, lunęło na nie deszczem, zawiało wichrem - więc biegiem zawróciły do domu, a teraz wieszają się na mnie, patrzą w oczy i proszą o poprawienie pogody. No bo jak to - nie pójść przez cały dzień do lasu ????
    • szarmszejk123 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 15:52
      Chłop złapał gumę w samochodzie a dziś nad ranem ufo
    • nenia1 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:28
      piesek dostał propozycję sesji fotograficznej na wolnym powietrzu z okazji zbliżającego się Halloween - jako Hrabia Gryzula, ale niestety nie dał sobie założyć czerwonej pelerynki (o mało nie dziabnął pani, która mu próbowała zawiązać pelerynkę big_grin) i skończyło się na zdjęciach z dynią. Gotować mi się obiadu nie chce, partner jeździ od rana na nowej zabawce czyli nowym rowerze, i nie ma go, więc jestem zdana na siebie. Zatem - na obiad rybna z tuńczyka z foccacią. Dopchnę twarogiem z borówkami, bo zaraz się zepsują.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:34
        .
        • nenia1 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:40
          co to? po lewej stronie, przy brzegu miseczki układa się na kształt pyska karpia wink
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:00
            Nie chcesz wiedzieć, co to jest naprawdę. smile
            • nenia1 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:04
              bandaż i pół litra krwi? big_grin
              • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:14
                Dwadzieścia lat temu czyściłem witrynkę i tak się zamachnąłem, że uciąłem sobie spory kawałek opuszka palca. To rozmoczony opatrunek, żeby go zdjąć.
                • nenia1 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:43
                  Ha! Czyli trafiłam, dobra jestem big_grin
                  • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 19:06
                    👍
    • pepsi.only Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:43
      Dziś w pracuni. Było bardzo rzeczowo i konkretnie, najpierw 2 godziny gadałam, potem pozwoliłam moim słuchaczom wyżyć się twórczo. Skończyliśmy prawie godzinę przed czasem, więc wszyscy zadowoleni big_grin
      Przyjechałam na gotowy obiad,
      - schab pieczony z szalotkami i marchewkami, ziemniaki, sałatka z pomidorów ze śmietaną.
      Kłopot jednak w tym, że mąż wyciągając mięso "pękł" naczynie do zapiekania, i teraz (od godziny) baruje się z doprowadzeniem piekarnika do porządku, gdyż pęknięte naczynie uwolniło sos...
      (Piekarnik jest nowy, i w starym nie byłoby problemu, bo stary był ultra łatwy do serwisowania, umycia, klik-klik, szybki można było łatwo zdemontować, umyć, klik-klik.
      A nowy piekarnik ma "dziwnie" zamontowane szybki w drzwiach.
      Trza poznać ten sprzęt- jeśli wiecie co mam na myśli wink
      W każdym razie zeszłam z pola walki- nie wtrącam się, niech stanie się czystość wink )
    • default Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:49
      U mnie dziś nie ma obiadu - jestem sama, pogoda arcypaskudna, nic mi się nie chce - więc pojechałam do cukierni, nabyłam 4 różne ciastka i podjadam je sobie powolutku, popijając herbatkę i oglądając komedie romantyczne.
      Jest całkiem miło - tylko psy są smutne, bo pogoda uniemożliwia spacer do lasu. Tzn na upartego można by pójść, ale one nie chcą. Co nie przeszkadza im patrzeć na mnie z wyrzutem 😉
    • kocynder Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 16:50
      Zimno jak w psiarni i głównie leje. Ale w przerwach między laniem udało mi się posadzić cztery róże (nie dla Lucienne, kto zna Topora ten zrozumie, a kto nie zna niech przeczyta!), posadzić hiacynty, posadzić tulipany... Ostatni raz to robię, ponieważ moją działkę lubią nornice. Jeśli ktoś zna sposób wyeksmitowania tych cholerstw, w miarę możliwości bezkrwawy to poproszę.
      Na obiad pierogi z zamrażarki, ale robione przeze mnie. Plus barszczyk. Deseru nie było, bo mi się nie chciało robić.
      Teraz kawa, w tv western z Charlesem Bronsonem i relaks.
    • alexis1121 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:26
      .

• ga-ti Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:59
        Jak ładnie i smacznie 😊
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 19:05
        To na Giewoncie?
      • nastarana Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 21:39
        Jakoś tak tanio ta kurtka wygląda😕
        • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 21:52
          Musiałabyś wziąć kredyt, z żyrantami do trzeciego pokolenia i dwiema hipotekami.
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 21:54
            Olęka za każdym razem kupuje kubeczek razem z całym sklepikiem.
          • nastarana Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 21:54
            Znowu się schlałeś?😕
      • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 21:48
        wow, to juz tak zimno macie? Jedzonko pysznie wyglada.
    • ga-ti Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:51
      Kaszanka z makaronem? 😱 PROFANACJA kaszanki!

U mnie był chińczyk, z ryżem smażonym, ale jakoś średnio zachwycił, chyba nie byłam głodna.
      Pada i wieje. W tv nudy. Mąż ma wychodne. Chyba spędzę wieczór z jakimś alko i Netfliksem. Mam jeszcze śledzika z ananasem 😄
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 19:07
        Widocznie nie był w Twoim typie. Bywa.
        • ga-ti Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 21:23
          😆
    • wapaha Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 17:52
      spaghetti z ciecierzycy z rukolą
      poza tym odczucie naładowanych baterii - bezcenne
    • leyla76 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 18:50
      U nas dalej wakacje szkolne. Rano byłam w pracy, bo pracownicy na wakacjach.
      W końcu wyszło słońce, po dwutygodniowej ciemności. Wisiały nad nami niesamowite chmury, było ciemno, mimo, że pogoda pokazywała pelne słońce.
      Wklejam zdjęcia, jedno ponad chmurami, drugie pod.
      Na obiad zrobiłam turecka zupę jogurtową z mięsem, kuleczkami z ryżu i mięsa mielonego, ciecierzyca i miętą.
      Córka zrobiła ciasto marchewkowe, a do tego herbata po turecku.
      • miurielamirsa Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 19:09
        Leyla nie chcesz mnie adoptować? 🤣.
        Rano byłam w pracy, potem totalny spontan-przyjaciel zaprosił nas na obiad.
        Jutro też idziemy w gości 😁.
        Aktualnie siedzę w domu sama, syn wyjechał, wraca w sumie sam nie wie kiedy.
        Mąż dzisiaj wraca ale nie wiem czy będzie mi się chciało na niego czekać, czy nie pójdę wcześniej spać.
        Pogoda do kitu.
    • mayaalex Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 20:15
      Wczoraj ugotowalam kurczaka w sosie paprykowo-smietanowym, dzis rano szybko do tego dorobilam kluski slaskie bo dzieci lubia a potem maz pojechal ze starszym na pilke (grali mecz) a ja poszlam z mlodsza na joge. Porozciagalysmy sie na wszystkie mozliwe strony i bardzo dobrze mi to zrobilo smile Jak wrocilismy do domu to obiad byl tylko do odgrzania, calkiem niezly. Potem poszlam z synem ogladac kurtki, ciezko bylo bo to typ, ktoremu zawsze cieplo. Moze za miesiac troche zmieknie smile Teraz lenistwo na kanapie, dobrze mi smile
    • a74-7 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 22:03
      Hinduskie Swieto Diwali dopiero w poniedzialek , ale niecierpliwi juz dzis rozpoczynaja fajerwerki .
      Trzeba bylo uczcic to jakims tematycznym , veganskim lunchem wink
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 22:05
        To jedząko wygląda apetycznie. No, poza tym białym jujostwem (słodkim?). Co to jest?
        • a74-7 Re: Wątek na sobątek 18.10.25, 22:56
          W Indiach to tzw street food .Nazywaja to danko - krolem wszystkich " przekasek "smile bo chyba tak 'chaat 'moge przetlumaczyc . Raj kachori .
          Serwowane zimne lub cieple. Biale "jujostwo" to tylko jogurt .
          W kombinacji z innymi sosami .
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:11
            youtu.be/8DyAC6aSans?si=s7vpj6zJKgnwXWkn
            Street food, aha ... Najdłuższą ulicą, jaką znam, jest Kartuska. Na ten specjał to i route 66 nie starczy. smile
            Mniammm!
    • mag-la-swag Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 00:18
      Rano poszlam n’a bazar zrobic zakupy, po drodze narwalam sobie takiego czegos czerwonego, do dekoracji. Obiadu nie chcialo mi sie robic, wiec zrobilam sobie kawe i posprzatalam cale mieszkanie. Potem stwierdzilam ze nalezy mi sie chwila relaksu. Na kolacje ryz i skrzydelka z air fryera, bo dziecko mi wrocilo glodne z treningu. Poogladalam sobie Breslau na Disney +.
      Pogoda ladna, cieplo, nic nie pada. Rano wyszlam w krotkim rekawku i okularach przeciwslonecznych.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 12:06
        Uśmiechnij się.
      • lalkaika Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:10
        Marzenie snajpera
      • majenkirr Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:18
        Ooh la la la😙
    • shumarii Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 13:51
      Młodsze dziecko poszło do polskiej szkoły, a my wybraliśmy się na zwiedzanie Zakazanego Miasta. Wycieczkę skończyliśmy w wietnamskiej knajpie. Potem grzane wino i masaż stóp bo już dawno nie przeszłam 20000 kroków
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 14:30
        Po co Ci okulary słoneczne (nie uznaję słowa przeciwsłoneczne), skoro słonka nie ma? Fajna kurtka, nota bene.
        • shumarii Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 14:39
          Było akurat słonecznie, chociaż na zdjęciach z jakiegoś powodu tego nie widać, a ja mam bardzo wrażliwe oczy i nawet “kawałek” słońca mnie oslepia.
          Dzięki za kurtkę. Bardzo ją lubię
      • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 21:55
        Pikne miasto. Ah chcialabym tam niedlugo sie wybrac.
        Tlumy, czy da sie zwiadzac?
        • shumarii Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 02:16
          Tłumy, ale da się zwiedzać, chociaż w okolicach zakazanego miasta to istny hardcore, bo sprawdzają paszporty dosłownie na każdym rogu oraz we wszystkich wyjściach z metra.
          • srubokretka Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 02:23
            > sprawdzają paszporty dosłownie na każdym rogu oraz we wszystkich wyjściach z metra.

Wszystkim, czy tylko bialym?
            • shumarii Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 07:15
              Wszystkim , lokalni mają swoje ID
    • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 16:40
      Jedziemynawycieczkębierzemymisiawteczkę

Jestem tak zmęczona, że zaraz sobie zapałki powtykam gdzie nie trzeba.
      Kryzys tajm.

• krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 16:55
        O, nóżki końsko szpotawe. wink
        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:03
          Oł maj.
          Taka obraza z Twojej strony?
          Co to właściwie znaczy? :p
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:15
            Ziuciu, takie skojarzenie. Po "starej" znajomości powinnaś się nie obrazić. Jakby jednak, przepraszam.
            • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:24
              Nie no, powiedz co to są szpotawe?
              Moje są we wszystkie strony we wszystkich stawach.
              • sztalugi1234 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:29
                To jest termin ortopedyczny, ale chyba odnosi się tylko do kolan? A może nie. Krzywe to znaczy po prostu, takie zaokrąglone.
              • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:32
                Szpotawość to deformacja, w której kończyny dolne są odchylone na zewnątrz, tworząc kształt litery „O” (szpotawość kolan) lub stóp (szpotawość stóp). W przypadku szpotawości kolan, przy złączonych kostkach, kolana nie stykają się ze sobą, tworząc przestrzeń. Według AI. Na pierwszej fotce w sumie trafna diagnoza, chwilowo, ale zawsze. big_grin
                • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:37
                  Mnie się stykają nogi w kolanach i kostkach.
                  Ale kółka rolek ścierały mi się zawsze od zewnętrznej strony - może coś w tym jest?
                  Niemniej, mam zdiagnozowaną hipermobilność stawów.
                  • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:39
                    Tak czy inaczej, to chamstwo ze strony Lola, ciekawe, czy do osoby na wózku by powiedział - o, nóżki kalekie. Cham i prostak.
                    • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:41
                      nastarana napisała:

> Tak czy inaczej, to chamstwo ze strony Lola, ciekawe, czy do osoby na wózku by
                      > powiedział - o, nóżki kalekie. Cham i prostak.

Wchodzisz na trolling poziomu asmy.
                      • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:43
                        Nie, to ty ciągle romansujesz i ćwierkasz z tym dziadersem.
                        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:52
                          nastarana napisała:

> Nie, to ty ciągle romansujesz i ćwierkasz z tym dziadersem.

Ale dlaczego cię to interesuje?
                          I jak się to ma, do twojego trollowania?
                          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:21
                            Zazdrość?
                  • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:50
                    Pia, ja tam z innych zdjęć wiem, że nie masz nóg "na beczce prostowanych", ale to pierwsze zdjęcie, które wrzuciłaś, o 16:40 aż się prosi... wink Oczywiście, że Lolo... No cóż, Lolo to jest Lolo i nie zakładam, że się przejęłaś. smile
                    P. S. Wolisz jak cię zdrabniać do Ziuta czy Pia? Bo większość pisze do ciebie Ziuta, a mi się to zdrobnienie kojarzy z Shakin' Dudiego "Och! Ziuta" i nie jest to utwór, który bym... Hmmm... Bardzo lubiła i ceniła. Więc ja wolę |Pia. ale jeśli ty wolisz Ziuta, to się dostosuję. smile
                    • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:54
                      Jak Ci pasuje, Kocynder, tak pisz! smile
                      Moja babcia miała na imię Kazimiera - stąd nik.
                      • lalkaika Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:16
                        Zawsze myślałam, że
                        to 5 ziuta,no że tych ziut było więcej.
                        Pia tak 🙂‍↕️ pobożnie jak ojciec Pio.
                        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:28
                          lalkaika napisała:

> Zawsze myślałam, że
                          > to 5 ziuta,no że tych ziut było więcej.
                          > Pia tak 🙂‍↕️ pobożnie jak ojciec Pio.

Piąta, bo nie pierwsza, nie druga i nawet nie trzecia - taka (fałszywa) skromność.
                          Ale nik ten sam od początku.
                          • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:50
                            Hehehe. A ja jak pierwszy raz przeczytałam to mi się odczytało Pia-to-Ziuta. No i jakoś mi się zakodowało, że byłaś Pią teraz jesteś Ziuta. To ja wolę Pia. big_grin
                            Nauka na przyszłość: czytaj uważnie, Kocynder, bo potem masz głupie wrażenia.
                      • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:23
                        To ja zostanę przy Pią, jako zdrobnienie od Piata. wink
      • sztalugi1234 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:14
        piataziuta napisała:

> Jedziemynawycieczkębierzemymisiawteczkę
        >
        > Jestem tak zmęczona, że zaraz sobie zapałki powtykam gdzie nie trzeba.
        > Kryzys tajm.

Miecio ma takie małe stopy?? Czy tylko tak wyglądają przy tych solidnych kostkach?
        >
        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:25
          Te solidne kostki to moje.
          • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:37
            Chyba raczej opuchnięte, a nie solidne. Może od białka?
            • sztalugi1234 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:38
              Nie ma opuchniętych, nie wymyślaj. Jest mocno zbudowana i tyle.
              • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:40
                🤣
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 17:38
            O, tu godne podziwu, jak u Brigitte Bardot. (Odkupiłem "grzech"?)
          • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:24
            To teraz się chwalimy kostkami?
            • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:32
              Pokaż swoje, to może będzie jak kiedyś w wątkach o włosach/paznokciach. smile
              • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:40
                Proszszsz... Z tym, że to jest ta operowana jakiś czas temu, i ortopeda uprzedził, że niejaka deformacja zostanie... I tak uważam, że jest nieźle.
                • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:43
                  To już na, jak to eMatka zwykła nazywać, BN? 😜
                • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:47
                  Masz tylko jednego paznokcia? Co to za operacja?
                  • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:51
                    Paznokcie mam wszystkie, tylko mi się palce podkuliły, gdy stopę wsparłam o ścianę cobym się nie omsknęła w wodę. Nie o paznokcie chodzi tylko o kostki. tongue_out
                    • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:53
                      A to dobrze, bo myślałam, że to o jakąś amputację chodziło i mi się zrobiło słabo.
                      • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:58
                        Uchowaj Zeus! "Tylko" rozdlubana kostka (kilkanaście odprysków kości w torebce stawowej, po x latach od skręcenia zwapniałych i pozrasyanych). Jak na 4 godziny dłubania i te kilkanaście odłamków usuniętych - uważam, że kostka całkiem zgrabna.
                • sztalugi1234 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:56
                  kocynder napisała:

> Proszszsz... Z tym, że to jest ta operowana jakiś czas temu, i ortopeda uprzedz
                  > ił, że niejaka deformacja zostanie... I tak uważam, że jest nieźle.
                  >

Co tam się dzieje z boku paznokcia dużego palca???
                  • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:00
                    Nic się nie dzieje. Palce się głupio ułożyły, bo zdjęcie w wannie i usiłowałam się nie utopić. Mąż miałby klopot z pozbyciem się zwłok... wink
                  • nastarana Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:02
                    O co ci chodzi? Nie ma halluksa, pisze, że na kostkę miała operację.
                    • sztalugi1234 Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:07
                      nastarana napisała:

> O co ci chodzi? Nie ma halluksa, pisze, że na kostkę miała operację.

czy Ty jestes jakaś niepełnosprytna?? Ja pytam co to jest to czarne między bokiem paznokcia, a skórą palca, a Ty mi operacji kostki. I co, gangrena jej się w paznokcie wżarła, że ma czarne z boku?
                      • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:13
                        Kocynder ma grzyba, a ja grube kostki.
                        Możecie się rozejść.
                        • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:17
                          Hehehe. Realnie, Pią, to Kocynder musi sięgnąć po... Szczotkę do paznokci. Bo Kocynder cały weekend siedziała na działce i sadziła kwiatki (róże, hiacynty i tulipany). Ergo - po prostu ziemia za paznokciem. big_grin
                          • boggi_dan Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 04:42
                            kocynder napisała:

> Hehehe. Realnie, Pią, to Kocynder musi sięgnąć po... Szczotkę do paznokci. Bo K
                            > ocynder cały weekend siedziała na działce i sadziła kwiatki (róże, hiacynty i t
                            > ulipany). Ergo - po prostu ziemia za paznokciem. big_grin
                            >
                            Na bosaka w tej ziemi pracowałaś?
                            • kocynder Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 06:30
                              W klapkach.
                        • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:18
                          I zapomniałaś o szpotawości, prócz grubości. suspicious
                          • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:22
                            Szpotawe, grube i śmierdzące.
                            • kocynder Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:28
                              A to nie wiem, nie wąchałam. big_grin Moje przynajmniej już czyste...
                • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:03
                  Kostkę miałaś operowaną?
                  • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:06
                    Sory, widzę już, że tak.
                    Ech, te nasze ematkowe wzrokowe ginekolożki- wszędzie wejdą.
            • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 18:33
              Taki suchar, "panie doktorze, mam wodę w kolanie, a ja cukier w kostkach."
      • majenkirr Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:26
        Nie trzymaj tak nóg.
        • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 19:29
          No, hipy nie kłamią, jak pięknie śpiewa niejaka Siekiera.
    • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:05
      Dzis u nas bylo pewno samochodzikow. Dzieki Bogu, ze ludziom chce sie nimi chwalic.
      • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:09
        Widac, ze ludzie potrafia sie bawic cale zycie.
        • piataziuta Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:26
          Piękne okazy!
          • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 23:05
            Oj tak. Niektore pieknie zrobione. Silniki czysciutkie. Szczegolnie elementy drewniane z bliska wygladaja rewelacyjnie.
            Elementy szklane w tym na ostatnim zdjeciu wygladaly tez bardzo ciekawie.

Siedzialam w tym zoltym. Nie mialam pojecia, ze te siedzenia sa tak waskie.
      • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:10
        Niestety, to obciachowe oflagowanie nie jest jedynie amerykańskim upośledzeniem. Aczkolwiek wyjątkowo rzuca się w oczy.
        • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:19
          Przeciez specjalnie zrobilam tak zdjecie , zeby sie rzucalo. Wlasciciel byl bardziej subtelny, bo dal ta flage na bagaznik, a nie z boku samochodu. Amerykanskiemu emerytowi flaga nie przeszkadza. Wprost przeciwnie. Wyglada jakby byli jej wdzieczni.
          • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:42
            Mnie przeszkadza każda. Ale jeszcze nie jestem emerytem.
            • srubokretka Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 22:55
              Zrzedzisz jakbys nim byl.
              • krwawy.lolo Re: Wątek na sobątek 19.10.25, 23:18
                Mam traumę po krewnym cymbale, który miał flagę na maszcie przed domem letniskowym.
                • srubokretka Re: Wątek na sobątek 20.10.25, 01:00
                  Delkatnys. Latwo ci psyche zryc. Tu co drugi dom ma flage. Do tego trafiaja sie hybrydy amerykansko-ukrainskie. Pewnie tu wogole z domu bys nie wyszedl lub na psychotropach jechal smile Jak sobie radzisz podczas swiat panstwowych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka