Dodaj do ulubionych

Tymczasem w Lublinie

24.10.25, 23:43
jakiś czas temu namalowano mural wdzięczności „Mural Wdzięczności Miastu Lublin – Miastu Ratownikowi”.

(Następnie mural został zamalowany, sprawców złapano, ich losy nie są mi znane).

Tytuł Miasta Ratownika Lublin nosi od 2023 r. Wdzięczni, wedle muralu, byli/są obywatele Ukrainy.

Zagadka dla ematki: kto zapłacił za wykonanie muralu? My czy nasi sąsiedzi?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Tymczasem w Lublinie 24.10.25, 23:44
      Dodam, że na forum Lublin nie pojawia się pies z kulawą nogą.
      • mizantropka_20 Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 07:25
        Dobrze, że ty żałosny bycie się pojawiasz, choć jak napisałaś nie jesteś z Lublina
    • angazetka Re: Tymczasem w Lublinie 24.10.25, 23:57
      Dzieło, zatytułowane "Lublin – Miasto Ratownik: mural wdzięczności", powstało w czerwcu tego roku. Była częścią projektu grantowego fundacji Ashoka, realizowanego we współpracy Fundacji Siła Jedności, Organizacji Społecznej "Communication Media Center" oraz Fundacji "Dusha". Inicjatywę patronatem objęli prezydent Lublina Krzysztof Żuk oraz konsul Oleh Kuts.
      I tak po kilku miesiącach chcesz se poszczuć czy co?
      • niemcyy Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 00:14
        A dlaczego pomalowali kawałek ściany przy garażach, a nie poszli do takiego-sobie-nicka zapytać, czy chce, żeby jej ścianę pomalować? (ironia)
    • niemcyy Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 00:24
      Taki sobie nicku, trzymetrowy mural z paru puszek farby to nic. Wyobraź sobie, że w Czechach zrobili teraz zrzutkę na Flamingo i Czesi jako obywatele prywatnie (plus kto chciał z innych krajów przez ich stronę) w niecałe dwa dni zebrali ponad 500 tys. euro, które Ukraina dostanie na pocisk na ruskich.
      Zagadka dla ciebie: zapłaciłaś ty czy nasi sąsiedzi?
      • taki-sobie-nick Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 00:38
        niemcyy napisał(a):

> Taki sobie nicku, trzymetrowy mural z paru puszek farby to nic. Wyobraź sobie,
        > że w Czechach zrobili teraz zrzutkę na Flamingo i Czesi jako obywatele prywatni
        > e (plus kto chciał z innych krajów przez ich stronę) w niecałe dwa dni zebrali
        > ponad 500 tys. euro, które Ukraina dostanie na pocisk na ruskich.
        > Zagadka dla ciebie: zapłaciłaś ty czy nasi sąsiedzi?

Nasi sąsiedzi. W tym przypadku Czesi.

Rozumiem, że chodzi ci o to, że nie Ukraińcy, i tak się zastanawiam: nie rozumiesz, o co chodzi z tym muralem i czym się różnią te dwie sytuacje, czy tylko udajesz, że nie rozumiesz?

ps. nie jestem z Lublina.
        • kk345 Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 00:44
          Kto według ciebie zapłacił za mural?
        • angazetka Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 00:46
          No ja nie rozumiem, dlaczego nagle wyciągasz sprawę jakiegoś muralu, powstałego w czerwcu, zniszczonego w sierpniu. Co cię w niej boli?
        • niemcyy Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 01:00
          Chodzi mi o to, że nie ty, tak samo jak nie zapłaciłaś za mural, bo nie pracujesz i żyjesz z ludzi, którzy na ciebie płacą, podczas gdy ty nie płacisz nawet sama za siebie.
          • taki-sobie-nick Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 01:03
            niemcyy napisał(a):

> Chodzi mi o to, że nie ty, tak samo jak nie zapłaciłaś za mural, bo nie pracuje
            > sz i żyjesz z ludzi, którzy na ciebie płacą

Argument ad hominem, w dodatku kompletnie bez dowodów.
            • niemcyy Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 01:17
              Zajmij się leniuszku swoimi pieniędzmi (możesz zacząć od ich zarabiania zamiast jęczeć, że mało dajo) zamiast się przypierdzielać do tego, że ktoś inny ze swoimi robi coś innego niż wydawać je na patentowanych leni pt. "ale bo nie d a l i mi pracy, niech mnie ktoś utrzymuje".
              • taki-sobie-nick Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 01:29
                niemcyy napisał(a):

> Zajmij się leniuszku swoimi pieniędzmi (możesz zacząć od ich zarabiania zamiast
                > jęczeć, że mało dajo)

Nigdzie nie jęczałam, że mało dajo, jest to hejt. EOT. Next please.
                • niemcyy Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 01:38
                  Mówisz, że hejtem się przejmujesz? Zabawne big_grin, może znasz więcej żartów?
        • mizantropka_20 Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 07:21
          Ale się wpieprzasz i szczujesz wszędzie gdzie się da. Nawet na Dawtonę, bo śmiała używać etykiet, które były projektowane wspólnie z Jurkiem Owsiakiem, a część zysków ze sprzedaży limitowanych produktów trafiała na rzecz WOŚP.
    • mizantropka_20 Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 07:13
      Na pewno nie ty, chyba że ci matka zasponsorowała.
    • abria Re: Tymczasem w Lublinie 25.10.25, 08:03
      Ty jesteś niepełnosprawną na rencie, także ty na pewno nie sponsorowałaś.
    • taki-sobie-nick Re: Tymczasem w Lublinie 26.10.25, 21:49
      Cóż, w każdym razie wyrażanie wdzięczności kosztem osób, którym jest się wdzięcznym, tanio wychodzi.
      • abria Re: Tymczasem w Lublinie 26.10.25, 21:56
        siedz cicho inwalido

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka