gryzelda71 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 06:42 Zrozumiałam narzekanie starszych ludzi na lekarzy. Małe zaangażowania, skupienie na swojej specjalizacji i unikanie szukania przyczyny i leczenia. No słabe to i jakoś przestaje mnie dziwić, że tak entuzjastycznie ludzie słuchają oszołomów z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 07:35 Ale to nie jest oznaka starości. Jak się jest młodym, ale ma problemy zdrowotne, to się to zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 07:50 Ale to moja oznaką starości. Będąc młoda rozgrzeszalam medyków, i zwalam na czepialstwo seniorów. Mam teraz dziwaczny przypadek i widzę że brak jest chcecie na rozwiązanie zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 08:08 Pytanie, czy będąc młoda, byłaś zmuszona korzystać dużo z usług medyków? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 08:16 Jak to się mówi raz, a dobrze. Nie potraktowali mnie, że się tak wyraze powaznie. I znalazłam dla nich wytłumaczenie. Teraz już nie jestemntak wyrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:15 To ja mam inaczej- może też jestem już stara Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:24 To nie jest kwestia starości. Jestem młoda a uważam że to co odpierd*la ogromną część medyków to skrzyżowanie cyrku z tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:35 Przekonałyście mnie. To jie oznaką starości. Po prostu przestałam usprawiedliwiać bylejakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 11:11 To nie kwestia starości. Wkurwiać mnie to zaczeło mocno jak miałam małe dzieci ( czyli koło 30). Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:03 Ludzie słuchają oszołomów z netu, bo coś jest nie tak z systemem edukacji. Szkoły wypuszczają podatnych na manipulacje, mało krytycznych młodych ludzi, dla których poszukanie informacji w necie oznacza kliknięcie w pierwszy link od góry. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 07:51 A ja to.widze tez inaczej. Nie znajdują oparcia w służbie zdrowia. Nie rozwiązuje ona ich problemów. Wiem, że nie wszystko się da, ale żeby ostentacyjnie nie chcieć poszukać przyczyny dolegliwości, to już nawet mnie WKU.... Nie, że szukam szeptuchy na gwałt, ale tak przekopuje internety. I jednak kwestionuje to co słyszę od specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:41 To ja mam szczęście i trafiam na wybrakowanych lekarzy. Nie dość, że, owszem, trzymają się swojej specjalności - i chwała Zeusowi, że nefrolog nie bierze się za diagnozowanie serca! - ale jednak większość z tych, z którymi miałam styczność próbuje znaleźć przyczynę i leczyć. Z wyłączeniem ortopedii, gdzie przez x lat trafiałam na niedouczków, co oznajmiali mi z mądrą miną , że "po skręceniu boli, no tak jest musi boleć i będzie!". No ale i w ortopedii trafiłam na lekarza, który zaczął od rzetelnej diagnostyki, realnie ocenił stan stawu jako operacyjny i w tzy miesiące byłam już na stole operacyjnym! Bez ani jednej wizyty prywatnie, wszystko na NFZ! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:54 To ja miałam takich ginekologów. Boli, aha, ale ja tu nic nie widzę, wszystko dobrze, no to wypiszę mocniejsze przeciwbólowe🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:43 Kupiłam perfumy o zapachu szarlotki i teraz pachnę jak dom Babci Jadzi. Chłop wrócił z pracy i krzyczy od wejścia: "Kryyyśkaaa, co ty piekłaś?" 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:43 Ojezu, gdzie ja się podpięłam! 🤣🤣 Kolejny objaw starzenia - nie ogarniam telefonu 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 21:45 Podam nazwę Ja mam wersję dla biednych, bo mnie nie stać na oryginał, ale wrzucę też nazwę dla bogatych, no bo w końcu idą święta 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 03:21 Faktycznie tanio nie jest. A lepiej sprawdzić zapach na próbce zanim wyda się kasę na flakon a na stronach z tymi perfumami są próbki, tylko jakby drogie. Pachnij tą szarlotką bo to musi cudownie pachnieć. Ja uwielbiam jadalne i owocowe zapachy Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 06:26 Jakie znasz jeszcze jadalne zapachy? Bo ja totalnie zielona jestem w temacie pachnideł, to wywąchałam u kogoś z pracy i byłam w szoku, że można tak pięknie pachnieć ciastem 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 21:52 No właśnie uwielbiam ale mało znam takich "jadalnych" zapachów które na mnie byłyby ok. Czekolada i jak dla mnie mandarynka z ananasem ale się słabo znam, kupuję jak próbka przypadnie mi do gustu, daję się obwąchać rodzinie i wtedy decyduję.to z Gallagher Fragrances: Wicked Godd, O' vert, Fineaplle. Kawowe to Follow Kerosene (nie pomyl z Followed). Montale ma też jadalne zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wasze oznaki starzenia 01.11.25, 15:03 w douglasie były takie perfumy o zapachu mandarynek i inne z bananem - bardzo fajne. jakaś marka własna. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 01:35 Ciekawa oznaka starości z tymi perfumami Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 07:04 Bardzo lubię zapach lawendy i rózy. Kiedy uważałam te zapachy za zapachy dla starszych pań (yardleye itp) Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:01 Moja babcia pachniała różą Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 07:49 Wg tego co napisałaś, to byłam stara od dziecka, jedynie programy publicystyczne zaczęłam oglądać po trzydziestce😉. Moje starzenie to krótsze włosy- do ramion. Jestem już jak stare drzewo (dużo widziałam)- co w moim przypadku wiąże się, że mam niższy poziom naiwności😀, mam więcej czasu (emerytura i obniżam poziom perfekcjonizmu). Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastka Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 08:16 Nie potrafie jak kiedys wstac zaraz po obudzeniu. Teraz musze troche rano polezec, powylegiwac. Zawsze lubilam komfort, ale teraz to idzie w strone luksusu. Np . Nie pojade na narty do hotelu bez basenu, spa i wyzywienia na miejscu. Kiedys w ogole nie mialam takich potrzeb. Mam wykupionych duzo ubezpieczen, nie na zycie, ale takie podstawowe przydatne w Niemczech w tym ubezpieczenie prawne gdy przyjdzie mi negocjowac z pracodawca wysokosc ew odprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:30 Też powykupywalam ubezpieczenia na wszystko, na życie też. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:30 Coraz częściej wolę w spokoju posiedzieć w domu niż na jakimś spotkaniu ze nzjaomymi czy imprezie. Eh a za młodości to właściwie od imprezy do imprezy życie się kręciło Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wasze oznaki starzenia 01.11.25, 14:17 klaramara33 napisała: > Coraz częściej wolę w spokoju posiedzieć w domu Odpowiedz Link Zgłoś
tiarav Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 09:58 Wymienilam pryszcze na zmarszczki Polubilam sie z muzyka klasyczna. Wyrzucilam wszystkie spodnice - nigdy nie umialam ich nosic i w koncu to zaakceptowalam Zaczelam nosic na codzien bizuterie, czasem jakis przesadzony pierscionek po babci do jeansow i koszuli. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 10:32 To ja jestem stara od dziecka. Filmy przyrodnicze uwielbiałam zawsze, natomiast publicystycznych od dłuższego czasu nie oglądam bo szkoda mi nerwów. Nie malowałam się prawie wcale będąc młodą dziewczyną, teraz od wielkiego dzwonu. Jedyne co się u mnie zmieniło to zdecydowanie większa wrażliwość na bodźce. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 10:36 Menopauza, okulary progresywne. Prognoza pogody! W dzieciństwie dziwiłam się, że babcię to interesuje Poza tym cieszę się życiem i naturą jak nigdy przedtem Mam wrażenie, że przez wszystkie lata do menopauzy jakbym w niej była i dopiero po niej życie stało się przyjemniejsze, spokojniejsze, czerpię z niego garściami. Nigdy też chyba nie byłam w lepszej formie fizycznej. Ćwiczę jogę, morsuję, jeżdżę rowerem, dużo chodzę. Na ostatnim spacerze po Kampinosie przeszłyśmy zupełnie na luzie 18 km. Zaczynam poznawać góry, narty zjazdowe zamieniłam na górskie spacery. Mam 62 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
tiarav Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 11:39 Jeszcze mi do Twojego wieku troche pasuje, ale tak to opisalas, ze pomyslalam, ze moge sie cieszyc na ten czas Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 20:00 Wena-suela, ja też tak chcę! Daj know-how Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wasze oznaki starzenia 01.11.25, 16:34 wakacje_50 napisała: > Wena-suela, ja też tak chcę! Daj know-how No przecież napisała Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 19:09 wena-suela napisał(a): > Menopauza, okulary progresywne. Prognoza pogody! W dzieciństwie dziwiłam się, ż > e babcię to interesuje Poza tym cieszę się życiem i naturą jak nigdy przedte > m Mam wrażenie, że przez wszystkie lata do menopauzy jakbym w niej była i dopie > ro po niej życie stało się przyjemniejsze, spokojniejsze, czerpię z niego garśc > iami. Nigdy też chyba nie byłam w lepszej formie fizycznej. Ćwiczę jogę, morsuj > ę, jeżdżę rowerem, dużo chodzę. Na ostatnim spacerze po Kampinosie przeszłyśmy > zupełnie na luzie 18 km. Zaczynam poznawać góry, narty zjazdowe zamieniłam na g > órskie spacery. Mam 62 lata. wiesz, że ostatnim zdaniem mnie zabiłaś ? - "brzmisz" dużo młodziej, myślałam że masz max ok 55- Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 10:41 Ciągnie mnie do ziemi. Tzn zaczełam grzebac w roślinach i sadzić drzewa. Plus utrzymuje mi sie zainteresowanie dzierganiem, zwykle zajawki mijają mi szybciej. Babcieję😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 16:49 No tak grzebanie w ziemi jest super ij piłowania gałęzi to potrafi od stresować Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 10:46 Nie czuję żadnych oznak. No chyba, że mam zaliczyć okulary do czytania, które pojawiły się nagle 🧐i mnie z lekka zaskoczyły- najpierw niedowierzałam, teraz czuję wielką potrzebę mieć je przy sobie. Stale. Więc kupiłam u optyka, wg zaleceń + dokupiłam w Dino, i leżą na biurku obok laptopa, na stoliczku w sypialni, w kuchni- też. A jedne mam w torebce, te najbardziej wyjściowe Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 19:59 I tak dobrze. Ja swoje kupuję w tj maksie😂. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 11:23 Nie lubię dzieci i irytują mnie a kiedyś uważałam że życie beZ dziecka nie ma sensu .Teraz uważam że zwierzątka małe w torebce są lepsze i mniej stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 16:48 Tak małe dzieci są straszne szczególnie chłopcy jak widzę kogoś zbliżające go się z małym chłopcem albo chłopcami to po prostu moje ciało szykuje się do ucieczki Odpowiedz Link Zgłoś
anek-dotka Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 11:50 Powiedziałabym, że większość wymienionych tu rzeczy to oznaki dojrzałości, nie starzenie, lecz nie wykluczam, że tak sobie wmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 14:54 Chodzenie na obcasach mnie męczy. Prędzej założę brzydkie ale wygodne buty niż na odwrót (kiedyś prędzej bym wyszła boso/ zniosła pęcherze i ból, niż w brzydkich butach). Jak mam soczewki ,nie mogę nic przeczytać w telefonie ... I...cieszę się herbatką...😂 No, cieszę się że wrócę do domu i napoje się gorącej herbatki , to już naprawdę średni wiek 😅, Starsi Panowie mieli rację Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 16:19 Herbatka zawsze cieszyła i cieszy. Za to dziś zacerowałam sobie skarpety moje przepiękne. Mam dwie równe cery na piętach i to jest boskie uczucie. Bardziej babciowa już nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 16:46 Czekaj czekaj zaraz przyjdzie kura i pokaże swoje buty haftowane albo Mini robiona na szydełku Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 16:56 Ja mam dziś skarpetki z Darthem Vaderem... To może mnie ratuje przed starością? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:17 Dopiero jak je zacerujesz to będzie znak, że ratunku nie ma. U nas kapci w domu nie ma, więc przynajmniej nie będę miała czym szurać. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:24 Na razie są całe to nie mam co cerować... Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:30 Jeśli kapci nie nosisz to ci się przetrze na piętach. Ale takie ładne, że szkoda pod kapciami chować. Ja jeszcze dokupię czarneh wełny i poczekam na następne dziury w ulubionych skarpetach jako że cerowanie relaksujàce jest nadzwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:44 Dokup czarnej wełny i wyszyj Dartha Vadera! To będzie HIT!!! Kapci nie nosze nigdy. Mam jedne skórzane klapki, traktowane głównie latem jako "do wyskoczenia do kiosku" czy jakiś czas temu "latem z psem na krótkie siku". Po domu tylko boso. Znaczy w skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:34 Chodzenie wczesnie spac, ale nie wiem, czy to poudarowe zmęczenie , czy kwestia starości. Kiedys bujałam się po domu co najmniej do północy, teraz zazwyczaj juz przed 22.00 leżę w łóżeczku. Okulary - oczywiście! Poza tym zlagodnialam i więcej rzeczy odpuszczam sobie, m. czy dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 21:39 Kwestia starości. Ja chodzę czasem o 21, owijam się w kołdrę jak burrito i mówię, że to najlepsza chwila dnia 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:35 Nie uwierają Cię te cerowane miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 17:39 Nie, ja stóp w żadne buty nie wkładam. Wełna miękka jest a cery tylko pod piętami. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Wasze oznaki starzenia 30.10.25, 19:57 Najgorszy jest brak ciekawości świata. Zauważyłam to jakiś czas temu. Jak tak ma być dalej, to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 00:22 pamiec jest gorsza , biore Nootropil Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Wasze oznaki starzenia 31.10.25, 14:59 A cholera jasna raczy wiedzieć, czy ja starzeje się mentalnie, czy też wręcz przeciwnie... Pamięć? Po covidzie zdarza mi się zapominać np. nazwiska aktorów czy tytuł filmu, ale nie jest jeszcze źle . Co do makijażu, to im jestem starsza, tym bardziej wyrazistrzy makijaż mi pasuje, doszłam do wniosku, że jednak mocno podkreślone oczy i bronzer to jest to. Do kompletu warkocze , kilka a nawet kilkanaście w różnych upięciach i szafa gra. Uprzedzam, nie wyglądam na ,, starą malutką " , wręcz zdaniem wielu osób bardzo mi taki styl pasuje. Filmy i książki historyczne i kryminały jak kochałam miłością wielką, tak kocham. Acha- dziecięce zbieractwo i kolekcjonowanie pierdyliarda drobiazgów skończyło się raz na zawsze, mam nadzieje- teraz kocham odgracanie przestrzeni. Co do dyskotek , imprez,kasyn- mam dość. Pracowałam w tzw.przemysle rozrywkowym lat kilka i wyrobiłam normę na 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wasze oznaki starzenia 01.11.25, 13:28 Byłam ostatnio na cmentarzu u ciotki, usiadłam sobie na ławeczce, powspominałam, lezkę uroniłam, pomyślałam że w sumie jak tu fajne, święty spokój taki i wogóle na tym cmentarzu miło tak posiedzieć ;p Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Wasze oznaki starzenia 01.11.25, 18:31 Ooo wlasnie- cmentarze.... Jak w dzieciństwie uwielbiałam, tak kocham do tej pory.S.P. babcia kochala koscioly i lazikowanie po cmentarzu, mam to po niej... Spotkania i imprezy towarzyskie lubię, ale nie zawsze i nie z każdym . Z paczka zaprzyjaźnionych ludzi- przechetnie. Nie znoszę zaś restauracji czy w ogóle lokali z tzw.live- music, ma być cisza, jak najciszej. Co za cholera w ogole wymyslila grajkow w knajpach? Jak mi się zachce muzyki, to pójdę do filharmonii. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 18:59 Ja jeszcze nie byłam w restauracji z muzyką, ale po tym co piszesz, to raczej też nie chcę ;p W ogóle jak idziemy z koleżankami na piwo, to drażni nas muzyka bardzo w tle jeśli chcemy porozmawiać a nie potanczyć. Apropos cmentarzy to jak byłam w zeszłym roku w Wawie, (pierwszy raz w życiu) to najbardziej spodobały mi się Park łazienkowski i Cmentarz na Powązkach. No zachwycona byłam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 19:25 Ponis1990- witam pięknie... Dawno temu mieszkałam w Warszawie i wcale Ci sie nie dziwię, że Cmentarz na Powązkach Ci przypadł do gustu. Ja bym mogła spędzić tam pół dnia i jeszcze byłoby mi mało... To samo Park Łazienkowski - cudny jest ,a jeszcze jak były koncerty pod pomnikiem Chopina, to już w ogóle bajka. Nigdy jeszcze nie byłam w Muzeum Powstania Warszawskiego, a bardzo bym chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 20:10 ponis1990 napisała: > Ja jeszcze nie byłam w restauracji z muzyką, ale po tym co piszesz, to raczej t > eż nie chcę ;p oj, najgorsza chyba z grajkiem. Ja raz tak trafiłam, na Węgrzech, późno przyszliśmy do czardy, takiej na wsi, tłumy siedzą w ciągu dnia, ale to już przed zamknięciem było. I grał mi taki "piękny Cygan" do talerza, na skrzypcach. O ludzie, trudno przełknąć coś było, bo grał pochylając się, patrząc w oczy. I ten hałas wprost do ucha... Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 21:15 Hmm nie polecam Gtecji w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wasze oznaki starzenia 02.11.25, 19:20 sueellen napisała: > Kiedyś nie znosiłam filmów przyrodniczych, wydawały mi się czymś, co oglądają t > ylko starsi ludzie. Dziś potrafię z przyjemnością spędzić wieczór przy dokumenc > ie o życiu pingwinów. to ja odwrotnie, kiedyś oglądałam, teraz nie oglądam, bo w prawie każdym zawsze jedno musi zeżreć drugie. Tak, tak, wiem, taki jest świat, ale nie lubię tego oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wasze oznaki starzenia 07.11.25, 17:12 Muszę podnieść wątek. Od kilkunastu lat noszę dyżurne kolorowe torebki. Podobno robią się teraz coraz popularniejsze. A ja właśnie zamówiłam sobie pierwszą w życiu grzeczną torebkę w jesiennym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wasze oznaki starzenia 08.11.25, 08:47 Co to jest kolorowa torebka w sensie fikuśna jak dla dziewczynki z rysunkiem barbie czy elegancka z czerwonej skóry ? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Wasze oznaki starzenia 08.11.25, 14:29 To bez znaczenia, choć zasadniczo ani ani. Przechodzę na starszą stronę mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wasze oznaki starzenia 08.11.25, 14:52 Nie przypominam sobie żadnych oznak starzenia. To moja jedyna oznaka. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wasze oznaki starzenia 10.11.25, 23:48 U mnie pojawiła się miłość do antyków. Z tej miłości nabyłam niezliczoną liczbę filiżanek, spodków, talerzyków, a do tego czajniczki, cukierniczki i mleczniki. Ponadto trochę innego szkła, artystycznego, barwionego. Ba, nawet pogardzany niegdyś przeze mnie styl PRL zaczął mi się podobać. I jeszcze perełki i kamienie naturalne w biżuterii. Normalnie, równia pochyła 😀 A kiedyś prostota, styl ikeowski, więc chyba przeszłam na drugą stronę 😀 Co gorsza, coraz fajniej mi w domu i już mnie tak nie ciągnie na wyjazdy wszelakie, a nawet w góry! Imprezy, jakie imprezy? Najlepszy wieczór to ten spędzony pod kocykiem na własnej kanapie. Telewizji nigdy nie oglądałam i tak mi zostało. Tu się nic nie zmienia, podobnie jak niechęć do grzebania w ziemi i wszelkich robótek ręcznych. Odpowiedz Link Zgłoś