czerwonylucjan 10.11.25, 12:33 Czy mycie go jest klopotliwe? Z tego co widze to jest kratka a pod kratka juz grzalka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malia Re: Airfryier 10.11.25, 12:54 Nie, kratkę sie łatwo wyjmuje, grzałki nie ma w szufladzie Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Airfryier 10.11.25, 14:03 Czy takie podgrzewanie jedzenia w plastiku jest zdrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Airfryier 10.11.25, 14:57 wstyd troche to na forum jak bys zakietu nie miala albo szczoteczki do zebow Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Airfryier 10.11.25, 14:59 Wstyd że w piekarniku nie mam plastiku??? Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Airfryier 10.11.25, 15:21 masz za to teflon, Air Fryer to jest masakra zdrowotna Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Airfryier 10.11.25, 15:25 headonshouldersbaby napisała: > masz za to teflon, Air Fryer to jest masakra zdrowotna Ani plastiku ani teflonu nie mam w airfryjeże. Może kup lepszy sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Airfryier 10.11.25, 16:13 Mi najbardziej pasuje foremka w kształcie Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Airfryier 10.11.25, 15:35 No nie. Poza tym, zbednyvu mjie spt,ed. Jeszcze chwila wyląduje na górnych półkach zapomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Airfryier 10.11.25, 14:07 jejku ty nie masz airyier, myslalam ze wszyscy na forum juz kupili Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Airfryier 10.11.25, 16:15 Można myć wszystkie wymagające tego części w zmywarce, przynajmniej w moim philipsie, ale nie robię tego, bo zawsze dobijam wszystkie sprzęty kuchenne pchaniem ich do zmywarki, a af kocham i będę o niego dbać. Po użyciu zalewam szuflady z kratkami w środku bardzo ciepła woda i płynem do naczyń, po chwili myję je pod kranem. Idzie to szybko, powierzchnie są nieprzywierające i bezproblemowe. Kiedyś myślałam, że robię bardzo smaczne szybkie obiady z drobiu i ryb, ale z airfryera to jest dwa razy lepsze. I szybsze. I nie ma tyle zapachów i pryskania tłuszczem co z patelni. Dzisiaj robiłam na obiad całego kurczaka. Był tak pięknie rumiany na zewnątrz i tak wilgotny w środku, że wreszcie przestałam tęsknić za najlepszą na osiedlu budką z kurczakami z rożna, której nie ma od 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Airfryier 10.11.25, 16:28 Napisz, jakie ustawienia miałaś i jakiej wagi kurczak, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Airfryier 10.11.25, 16:35 Kurczaka kupuję 1,3-1,5 kg. Rozcinam wzdłuż kręgosłupa. Przygotowuje w małej miseczce miks przypraw z oliwą, smaruje kurczaka obficie z każdej strony i od wewnątrz i zostawiam w lodówce na 24h (najlepiej) albo minimum na godzinę, to wtedy na blacie kuchennym żeby szybciej przyprawy przechodziły. Do pieczenia układam kurczaka piersią do góry, rozłożonego na płasko dzięki temu przecięciu tyłu. Piekę na 180 stopni przez 40 minut, potem 10 minut na 150 i 10 na 100 stopni. Nie obracam mięsa podczas pieczenia. Ze dwa razy pryskam oliwą po skórce w drugiej połowie pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Airfryier 10.11.25, 16:43 Nie wiem czy zdjęcia są przekonujące, ale muszę się powstrzymywać żeby zostawić resztę synowi, który zaraz przyjdzie głodny 🤣 Polecam tę przyprawę stęsknionym za smakami późnego PRL i wczesnych lat 90, bardzo ją lubię ale dodaję jeszcze 1/3 soli którą normalnie by się kurczakowi należała. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Airfryier 10.11.25, 20:48 Wcale nie jest kłopotliwe. My mamy kratkę i szufladę do mycia. Myjemy zazwyczaj ręcznie, ew kratka do zmywarki a szuflada ręcznie. Grzałki tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś