Dodaj do ulubionych

Moje dziecko

• pampelune Re: Moje dziecko 24.11.25, 22:36
      Życzę dużo siły dla całej rodziny, trzymajcie się! Ematki czuwają i w kotłach mieszają.
    • angazetka Re: Moje dziecko 24.11.25, 23:04
      Przytulam, bo co mogę? Dobrze o was myśleć mogę, żeby wam było jak najłatwiej na tej drodze.
    • slonko1335 Re: Moje dziecko 24.11.25, 23:18
      Siły dla Was wszystkich Szmytko no ale kto jak nie Wy? Oby diagnoza wreszcie była bo i punkt zaczepienia będzie. Trzymam kciuki !
    • starczy_tego Re: Moje dziecko 24.11.25, 23:20
      Współczuję i trzymam kciuki. Niestety porządne badania genetyczne to tylko prywatnie, poczytaj sobie o WES TRIO i sprawdź fundacje jesteśmy pod ścianą na fb
    • pepsi.only Re: Moje dziecko 24.11.25, 23:39
      Przykro mi, wiedz, że rozumiem. Z kolei ja wiem, że sobie poradzisz, bo nie masz innego wyjscia. Najbardziej mi żal twojego dziecka, na pewno swoje będzie musiał wycierpieć. Więc życzę wam obojgu siły, cierpliwości. I wiary, że wszystko się ułoży.
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 07:21
        Dziękuję, też mi go szkoda.
    • bazia_morska Re: Moje dziecko 25.11.25, 07:31
      Współczuję, dużo siły Wam życzę!
    • curry1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 08:37
      Szmytko, trzymam mocno kciuki i życzę wiele sił i cierpliwości.
      Czy w związku z waszymi problemami konsultowaliście się w szpitalu w Olsztynie u dr Dowgierda? Ponoć to najlepszy ośrodek w skomplikowanych chorobach twarzoczaszki.
    • marzenka12 Re: Moje dziecko 25.11.25, 08:41
      Przykro mi bardzo, życzę ci duzo siły
    • la_mujer75 Re: Moje dziecko 25.11.25, 09:43
      Przytulam.
      Wiem, jak ciężko o diagnozę, leczenie etc. Ile to wszysto wymaga wysiłu. Zarowno finansowego, jak i czasowego. Plus trzeba to wszystko ogarnąc logistycznie, kosztem własnego zdrowia i sił.
      I jeszcze przetrawić żal i rozpacz, że akurat to na nasze dzieci padło.

Dasz radę, bo każda daje rade. Sama w to potem nie będziesz wierzyła.
      Teraz najgorzej.
      Jeszcze raz- przytulam.
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 09:58
        Dziękuję, najgorzej, że z dwójką przechodzę te problemy. Ostatnio od wplywem napiecia się rozryczalam na badaniach starszego, a pani pobierająca krew mnie spytała, czy mam więcej dzieci i czy zdrowe, ja powiedziałam, że tak. No to mam, wywołała wilka z lasu.
    • rb_111222333 Re: Moje dziecko 25.11.25, 11:22
      A ile dziecko ma lat?
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 14:12
        Teraz ma 8,5 roku.
    • disco-ball Re: Moje dziecko 25.11.25, 11:28
      Postaraj się o zgłoszenie do programu za życiem
      Będziesz miała szybsze wizyty u specjalistów
      • mia_mia Re: Moje dziecko 25.11.25, 12:08
        Do tego jest potrzebne przynajmniej orzeczenie o niepełnosprawności i nawet to samo nie wystarczy chyba.
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 14:16
        Teoretycznie zdrowe dziecko mam zgłosić?
    • tania.dorada Re: Moje dziecko 25.11.25, 12:06
      Zdrowia, siły i wsparcia w otoczeniu dla Was obojga.
    • szmytka1 Re: Moje dziecko 25.11.25, 14:14
      Wszystkim nie odpisalam pod ich postami, ale każdy odczytalam, dziękuję wam bardzo.
    • helka.na.zakrecie Re: Moje dziecko 25.11.25, 15:11
      Dużo sił i nadziei.
      Dobrze, że jest możliwość operacji. Trudne to wszystko. Obciążające, ale - do przodu!

Pewnie sami nie zdajemy sobie sprawy, ile w naszym genomie może być wad i wyjdzie to przypadkiem.
      Ja np mam nieprawidłowy kariotyp. Niby nic. Problem zaczyna się przy prokreacji. I ryzyka.. eh..
    • backup_lady Re: Moje dziecko 25.11.25, 18:30
      Trzymaj się! Krok po kroku, dzień po dniu. Inaczej można zwariować. Nie wiem w jaki sposób można w sumie pocieszyć w takich sytuacjach, bo wszystko brzmi płytko.

Nam genetyk na prywatnej wizycie powiedziała, że zaleca testy genetyczne - możemy zrobić "tańsze" WES lub "droższe, ale dokładniejsze" WGS, przy czym od razu zaznaczyła, że może wyjść nic, może coś wyjdzie i są leki, a może coś wyjdzie i nie ma jeszcze leków, ale wtedy będziemy to monitorować na wizytach kontrolnych (400zł za 20 min). Te droższe badanie to ponad 10k.
      Więc teraz myślimy co dalej, czy w ogóle jest sens tych badań patrząc na rozwój dziecka, w międzyczasie walka o zasiłek i świadczenie pielęgnacyjne, bo MOPS odmówił, pomimo przyznanych punktów w orzeczeniu.
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 26.11.25, 10:42
        Ja wykluczam płatne badanie, bo leczenie i tak będzie objawowe, te 10 k wolę na aparaty. Akurat do przetwarzania sluchowego tyle kosztuje
    • abidja Re: Moje dziecko 25.11.25, 19:37
      Bardzo mi przykro Szmytka.
      Przytulam cie mocno i prosze dbaj o siebie, bo jestes potrzebna. Sobie, dzieciom, rodzinie.
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 26.11.25, 10:43
        A ja tobie zawsze uszczypliwe rzeczy piszę 🥴
        • abidja Re: Moje dziecko 26.11.25, 12:47
          szmytka1 napisała:

> A ja tobie zawsze uszczypliwe rzeczy piszę 🥴

A jakie to ma znaczenie?
          Potrzebujesz wsparcia w sytuacji w ktorej nikt nie chcialby sie znalesc.
          Poprostu przytulam ❤️
      • szmytka1 Re: Moje dziecko 26.11.25, 10:56
        Dzięki, z nerkami od marca nie dotarłam do lekarza, po nasercowe rok, tylko antykoncepcja na bieżąco 🤣 może mnie szlag trafi i niech mąż się z nimi użera sam.
        • abidja Re: Moje dziecko 26.11.25, 12:51
          szmytka1 napisała:

> Dzięki, z nerkami od marca nie dotarłam do lekarza, po nasercowe rok, tylko ant
          > ykoncepcja na bieżąco 🤣 może mnie szlag trafi i niech mąż się z nimi użera sam
          > .

Optymistka 😁

Idz i ogarnij nerki i serce. Szybciutko!
          Jestes potrzebna teraz, silna i zdrowa. Podejrzewam,ze w rodzinie nie ma juz miejsca na kolejne zmartwienia.
          Wiec?
          😍🥰
    • lauren6 Re: Moje dziecko 26.11.25, 13:00
      Bardzo mi przykro. Ściskam i życzę dużo sił dla Ciebie i dziecka
    • po_godzinach_1 Re: Moje dziecko 28.11.25, 18:31
      bardzo mi przykro, szmytko, nie ma większego nieszczęścia, niż chore dziecko

trzymam kciuki za synka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka