Dodaj do ulubionych

Pytanie do posiadaczek butów UGG

08.12.25, 22:38
Jak się dobiera rozmiar tego cholerstwa?
Kupiłam sobie pierwszy raz, classic ultra mini no i porażka.
Najpierw mój rozmiar - ni huhu nie wcisnę stopy. Ponieważ trochę mi ostatnio puchną pomyślałam, że może rozmiar większy załatwi sprawę.
Przyszły dziś i kurde dalej wtopa, choć już prawie prawie.
Co teraz? Brać jeszcze większe czy próbować wcisnąć i rozchodzić?
Boje się, że jeszcze większe za miesiąc będą jak kajaki, ale nie wiem czy w te co mam to się wcisnę 😁

Czy może po prostu to nie są buty dla mnie?
Poradzi ktoś?
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 08.12.25, 22:42
      mam wysokie podbicie i w ani swoj ani w rozmiar wiekszy, przez to przeszycie, stopy nie wlozylam
      • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 08.12.25, 22:46
        Dokładnie to przeszycie jest problemem, też mam wysokie podbicie.
        Kurde, to chyba przyjdzie mi się z nimi pożegnać, szkoda, bo wyglądają na super wygodne - jak już bym założyła 🙈😅
    • eva_evka Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 08.12.25, 23:11
      A co to za model? Moje dziewczyny w tym roku kupiły Lowmel. Rozmiarówka standardowa.
      • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 08.12.25, 23:29
        Classic ultra mini, takie wsuwane botki na platformie.
        • eva_evka Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 09:22
          Oj, moja noga nigdy do nich nie pasowała sad
          • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 09:45
            Moja najwyraźniej też nie.
            No nic, nie będę kombinować z rozmiarami tylko szukam innych butów.
    • pani.asma Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 00:14
      Miałam już chyba z 4 pary i zawsze rozmiarówka normalna
    • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 00:40
      A nie zamówiłaś dziecięcych?
      Mam wysokie podbicie. Zamawiam swój rozmiar i bez problemu wkładam. Córka miała mój rozmiar ale w wersji dziecięcej i były mi zbyt płytkie.
      • mayaalex Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 09:18
        u mnie odwrotnie - dorosle musialabym miec dwa numery za duze, dzieciece wchodza bez problemu (rozmiar 36). Moze to kwestia modelu?
      • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 09:44
        Nie, na pewno dorosłe. No i nie wchodzą. Rano jeszcze próbowałam, może stopa wypoczęta to mniejsza 😁 nic z tego, muszę się z nimi pożegnać.
    • nenia1 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:04
      aż poszłam sprawdzić, myślałam, że mam rozmiar większe, ale nie. Moja rozmiarówka. Z tym, że mam classic mini, 2 pary. Ultra nie kupowałam. Ale fakt, wygodne są, chodzisz jak w papciach.
    • pleszkazlasu Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:19
      Jak już dziewczyny napisały, to pewnie kwestia podbicia.
      Ja tych Ugg nie mam, ale mam podobne w budowie botki Fitflop. Są wygodne do chodzenia, ale nienawidzę ich wkładać, bo muszę usiąść i się siłować sad z tym że one się nie rozciągają z czasem, więc mam je od lat w tej samej formie.
      Uggi widzę często rozklapane, wiadomo (chyba że to podróbki, nie umiem ocenić).
      • nenia1 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:25
        pleszkazlasu napisała:

> Jak już dziewczyny napisały, to pewnie kwestia podbicia.
        > Ja tych Ugg nie mam, ale mam podobne w budowie botki Fitflop. Są wygodne do cho
        > dzenia, ale nienawidzę ich wkładać, bo muszę usiąść i się siłować

ja używam łyżki do ugg. Bez problemu zakładam.
        • pleszkazlasu Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 17:03
          Łyżka mi nie pomaga, bo muszę chwycić buty obiema rękami za cholewki i ciągnąć mocno do góry, aż miną to „wąskie gardło”. Łyżka zajmuje mi jedną rękę, nie mogę wtedy pociągnąć porządnie drugą.
          Poza tym musiałabym wtedy wszędzie chodzić z łyżką, np do przymierzalni, to mi się jakoś nie widzi smile
          • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 17:36
            Ja zrobiłam jeszcze teraz podejście z łyżką i siłowaniem. Sukces był o włos, ale jak pomyślałam, że będę się tak za każdym razem męczyć to machnęłam ręką, odsyłam.
            Jeszcze Shell napisała o tej kradzieży marki, no ale nie sprowadzę z Australii, bo ciężko byłoby ze zwrotem 😁
          • nenia1 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 20:13
            Oj to nie mam tak, wkładam łyżkę i wsuwam but. Może masz wyższy model, ja mam mini i się z nimi nie siłuję, aczkolwiek bez łyżki nie ubieram. Też aby nie rozepchać.
            • pleszkazlasu Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 20:28
              Ja nie mam uggow tylko ftflop tego typu.

To przeszycie w poprzek właśnie jest podobne jak w uggach. Ale ciągnę je za cholewki już chyba 4 lata i nic się nie dzieje, nie rozciągnęły się.
              • nenia1 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 20:41
                ok.
    • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:21
      Ja jeszcze mam uwagę. Nie kupujcie uggow. To już nie jest oryginalna marka australijska. Jakość poleciała na łeb w nawet najdroższych modelach. Nie są już szyte z grubej owczej skóry, tylko z pojedynczej warstwy. Futerko jest znacznie cieńsze niż było.
      Amerykańska firma ukradła nazwę tej oryginalnej.
      Zamawiałam ostatnio na australijskiej stronie i dostałam takie, jak uggsy szyte 10 lat temu. Grube, porządne i ręcznie robione a z kosztem wysyłki i tak wyszły ciut taniej niż uggsy.
      • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:26
        Tu macie oryginalna
        www.uggsince1974.com.au/
    • kanna Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 10:35
      Mój standardowy rozmiar jest za duży.
      Ale to stare buty, mają ładnych parę lat.
    • nastarana Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 17:36
      Nie piszę tego złośliwie ale te buty wyglądają ładnie tylko na wąskich, filigranowych stopach. Na szerokiej potężnej stopie wyglądają jak kajaki właśnie.
      • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:00
        A w jaki sposób niby poznajesz te potężne stopy w tym dość specyficznym typie obuwia? 😁

Najpotężniej potężna stopa wygląda w wąskich półbutach, znad których się wylewa. Tak, że ten…
        • nastarana Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:07
          He? Miałaś kiedyś te buty? Przecież one się bardzo rozciągają i ta stopa wylewa się na zewnątrz
          • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:18
            Emu się wykoślawiają. Uggsy trzymały fason.
            • rinoa_woman Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:38
              Chyba podróbki Emu. Ja noszę Emu i nic się nie koślawi.
              • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:51
                Tak, tak… podróbki. Moje dzieciaki nosiły emu i po roku zawsze były wykoślawione. Z uggsami tego problemu nie było.
              • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:53
                Zresztą to bez znaczenia, bo teraz jakość jednych i drugich jest tak samo słaba.
              • nastarana Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 10.12.25, 15:24
                Chyba ty miałaś podróbki z jakiejś tektury i ci się nie rozlazły. Te oryginalne buty były wręcz znane z tego.
                • pffpffpff Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 10.12.25, 15:35
                  Dokladnie. Emu zawsze byly znane z wykoslawiania i rozczlapywania.
    • rinoa_woman Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 18:37
      Ja mam Emu, wersja stinger micro, zawsze biorę swój rozmiar i nie mam problemu z włożeniem stopy. To moja 2 para tych butów.
      • chloe30 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 09.12.25, 19:54
        Jakieś emu też mam, rozmiar bez problemu, ale te konkretne uggsy wyglądają zgrabniej wg mnie. No ale pewnie skończy się na emu, co zrobić 😊
    • slatynka85 Re: Pytanie do posiadaczek butów UGG 10.12.25, 05:13
      Mam teraz ugg, wcześniej miałem emu.
      Mam wysokie podbicie i buty o nr większe.
      Ogólnie to są mega ciepłe.Kapcie też mam Ugg i też kupiłam wiekszy rozmiar,bo bym ich nie włożyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka