alina460 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 11:31 Zdarzają się takie niezbyt urodziwe kobiety. Szczególnie, gdy mają taką typowo męską twarz. Spotkałam kilka takich kobiet, ale to jednak raczej sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 12:46 Nie pojmuje, dlaczego Agata Buzek jest wymieniana tu jako brzydka. Według mnie to była przepiękna dziewczyna. Prześliczną ,oryginalna, ,,elfia" uroda, to tego śliczne włosy. Teraz ma już zapadniętą buzię, do tego nie wiedzieć czemu ścięła włosy - ale i tak, gdybym była mężczyzna, tobym się w niej kochała. No i wielki talent do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 13:22 apallosa napisał: > Nie pojmuje, dlaczego Dlatego, że to kwestia bardzo indywidualna. Nie napiszę o niczyjej urodzie wprost aż tak negatywnego komentarza, ale właśnie jestem jedną z osób, dla których absolutnie no go. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 15:47 apallosa napisał: > Nie pojmuje, dlaczego Agata Buzek jest wymieniana tu jako brzydka. Według mni > e to była przepiękna dziewczyna. > Prześliczną ,oryginalna, ,,elfia" uroda, to tego śliczne włosy. A co ty nie pojmować. Buzek ma urodę mocno oryginalną, nie klasyczną, a to oznacza że nie każdemu podchodzi jej typ urody. "Oryginalny" czyli nieoczywisty, na pograniczu. Dla jednego będzie piękna, jak dla ciebie, dla drugiego brzydka. Dla mnie jest przecięta, ani mnie grzeje, ani ziębi. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 22:42 Tak, ale w wątku mowa miała być o "naprawdę brzydkich" kobietach. A padają nazwiska typu Marta Kaczyńska, całkowicie z urody przeciętna. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 15:59 No i znowu zależy dla kogo. Wg mnie jest wyraźnie poniżej przeciętnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ender_celebi Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 13:23 Nie biorąc pod uwagę chorób zniekształcających twarz to tak. Dodatkowo osoba która pierwsza przyszła mi do głowy swoją nieatrakcyjnośc pogarsza doborem fryzury Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 13:41 Nie osobiście, ale w "Historiach wielkiej wagi" była kobieta, wg mnie brzydka. Do tego bardzo niesympatyczna, może to potęgowało moje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 14:47 Znam. Nie jest brzydka. Jest szpetna. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 21:21 Kiedyś widziałam na uczelni młodą dziewczynę, która miała szpecący i długi nos, nie rzucałby się bardzo w oczy, gdyby nie epatowała mocno wyzywającym ubraniem, zupełnie nieadekwatnym do miejsca. Dziwi mnie, że wiele kobiet w tym wątku jest uznawane za brzydkie, nie oceniam w ten sposób ludzi. Nie dodają urody nieforemne nosy, drugie podbródki itp. Najbardziej szpeci jednak zaniedbanie, brak dobrego gustu, niedobrana fryzura i "bezpłciowość" w wyglądzie u kobiet na starość. Nos zawsze można zoperować. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 21:41 Poza tym w różnych środowiskach, różne kobiety będą oceniane jako bardziej urodziwe. Kobiety bywają bardziej krytyczne względem kobiet, a to co podoba się kobietom, niekoniecznie mężczyznom. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Naprawdę brzydka kobieta 08.01.26, 21:47 Ja znałam co najmniej kilka osób, ale najczęsciej jest to wynik choroby, ew duzej nadwagi. Jedna dziewczyna z podstawówki, przykro to pisac, ale wyglądała jak prosię, rude , krotkie włosy, takie sterczace, strasznie nalana twarz, blada cera z piegami do tego, możliwe ze jakby schudła ze 30 kg to by była ładna. Inna dziewczyna, mimo całkiem dobrego wzrostu ok. 165 cm, bez nadwagi, to nawet w wieku 20 lat miała taki stary, ciotkowaty wygląd. Miała fatalną cerę, zawsze trupio bladą, chyba za bardzo wystające zęby bo usta na górze robiły taki dzióbek. Była bardzo szczupła, ale znam osoby co mimo że chude wyglądają dobrze, a ona wyglądała zawsze tak jakos niezdrowo. Najlepiej to dopełniał jej sposób ubierania, nosiła potwornie szpecące, postarzające okulary a la kocie oczy, apaszki, broszki, do tego czarne spodnie i jakies koszule we wzory, miała swój styl i pewnie lubiła elegancję, ale to była moda dla osób po 50 i to nadawało jej kompletnie ciotkowaty wygląd nawet w młodym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ansziy80 Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 13:58 Bywałam na wyjazdach narciarskich z pewną dziewczyną. Młoda, super zgrabna, piękna twarz. Przez ostatnie lata chorowała na jakąś chorobę i niestety zmarła mając 26 lat. Zobaczyłam przypadkowo jej zdjęcia z ostatnich lat życia i to już była inna osoba. U innych znajomych nieatrakcyjny wygląd był wynikiem otyłości, chorób i tylko 1-2 były genetycznie brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
anek-dotka Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 16:02 Za naprawdę brzydką kobietę uznałabym tylko taką, która nie ma żadnej zalety, a to się bardzo rzadko zdarza. Często bywa tak, że może nie cała twarz ładna, ale same oczy albo uśmiech. A jak nie twarz, to nogi rewelacyjne lub cała sylwetka. Zresztą w dzisiejszych czasach to trzeba by się starać - czyli wybitnie nie starać - żeby nie wydobyć z siebie czegoś pozytywnego albo zupełnie nie mieć na to środków. Odpowiedz Link Zgłoś
anek-dotka Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 16:03 Ewentualnie zupełnie nie mieć wyczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 21:40 Znałam kiedyś dziewczybe brzydką gababurska szczęka bardzo miła, koleżeńska, niestety nie znalazła miłości, nyla z tego powodu nieszczęśliwa. Mówiła ze chcialaby znaleźć kogoś brzydkiego jak ona.. nie znalazła. Brzydcy facecie mają jednak łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Naprawdę brzydka kobieta 09.01.26, 22:16 Anek-dotka - są różne przypadki, w tym ten który opisałam powyżej. U tej dziewczyny chyba tylko włosy były w miarę ładne, cała reszta była po prostu zniekształconą masą. Nie mam pojęcia,czy wskutek choroby czy wypadku- naprawdę tak zniekształconej osoby nigdy wcześniej ani później nie widziałam. Naprawdę nie dałoby się przy najszczerszych chęciach znaleźć jeden element w hej twarzy czy figurze choć w miarę ładny. Kiedyś był w telewizji program ,,Chce być piękna " i tam występowała dziewczyna pracująca w sklepie, która to miała bardzo uszkodzone usta, jakiś tętniak który to bardzo zniekształcał jej buzię. Chyba dr Szczyt ja operował. Po operacji oprócz blizny- zupełnie inna buzia. Jestem zdania,cze w wypadku tak silnych wad, zniekształceń powinny być operacje na NFZ. Chyba nawet kiedyś były, albo i są do tej pory... Odpowiedz Link Zgłoś