conena Re: Osoba... 08.01.26, 14:25 o dwóch osobach kradziejskich, co dokonały nielegalnego przewłaszczeniaobiektu księżycowego. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Osoba... 08.01.26, 15:55 No właśnie z "Damą kameliową" mam problem, bo damę bym normalnie zamieniła na "osobę arystokratyczną" ale jak wiadomo nie taka dama to była. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Osoba... 08.01.26, 16:03 Może zatem osoba niby-/pseudoarystokratyczna (są nowe zasady łączenia, ale jeszcze nie przyswoiłam)? A może "Kameliowa osoba w kryzysie arystokracji"? Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Osoba... 08.01.26, 16:06 osoba kameliowa wykwintna negocjowalnego afektu Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Osoba... 08.01.26, 16:20 Osoba kameliowa trudniąca się sex-workingiem - po prostu 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Osoba... 08.01.26, 16:26 Osoba trudniąca się sex-workingiem - Zola Piękna osoba przyjacielska - Maupassant Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Osoba... 08.01.26, 16:56 Osoba kurtyzańska nazwana osobą arystokratyczną, kameliową? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Osoba... 08.01.26, 14:59 My, osoby małoletnie z Dworca Zoo * wczoraj słuchałam rozmowy 2 osób poselskich w tvn24 i osoba poselska konfederacka Pejo strasznie się oburzała, że ustawa wdrażająca DSA (akt o usługach cyfrowych, umożliwiający m.in.blokowamie szkodliwych treści w internecie) nie służy ochronie dzieci, ponieważ nigdzie nie pojawia się tam termin "dzieci". No nie pojawia się. Pojawia sie termin "małoletni" a osoba poselska konfederacka Pejo jest osobą w kryzysie glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Osoba... 08.01.26, 19:55 daniela34 napisała: > Pochwała osoby poselskiej konfederackiej Pejo Alez ci wyszedl piękny tutul rozprawy filozoficznej Erazma z Rotterdamu 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
login.na.raz Re: Osoba... 08.01.26, 15:04 Małoletnie osoby z placu broni Osoba Tadeuszowska Małoletnia osoba z rybim ogonem. (Mała syrenka jakby co ,-) Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Osoba... 08.01.26, 16:12 Osoba władająca (Twardoch) Złoiszcze Osoba w kryzysie dobra (Tyrmand) Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Osoba... 08.01.26, 15:25 Osoba w kryzysie trądu Młodociane osoby z Placu Broni Osoba zamieszkująca akwen znany jako Świteź Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Osoba... 08.01.26, 16:00 Osoba wladajaca liczna bizuteria nareczna. Osoba zwierzeca puchata. Osoby zenskie wykwintne i osoby militarne (Damy i huzary) Osoba zartobliwego usposobienia (Pan Jowialski) Dwie osoby w zwiazku formalnym (Maz i zona) Sluby osob singielskich Odpowiedz Link Zgłoś
ptasieradio Re: Osoba... 08.01.26, 16:09 Akademia osoby kleksiej, Osoba nasząca czerwony kapturek Osoba rządząca pierścieniem Odpowiedz Link Zgłoś
ptasieradio Re: Osoba... 08.01.26, 16:11 Moralność osoby o nazwisku Dulski/Dulska Mała Osoba książeca Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Osoba... 08.01.26, 16:33 Dlaczego osoba zielona warzywna nie spiewa ? Osoby w luskach spiewaja w Ukajali Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa2 Re: Osoba... 08.01.26, 16:36 Osoba medyczna o nazwisku Żiwago. Osoba w kryzysie niewierności pozostająca w związku małżeńskim z osobą bez j.aj. ("Anna Karenina). Osoba która nie wie, czy ma być czy nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Osoba... 08.01.26, 17:15 Trzy osoby będące rodzeństwem. Kubuś Fatalista i osoba sprawująca nad nim pieczę/Zniewolony Kubuś Fatalista i jego oprawca Wyznania osoby parającej się sexworkingiem. Osoba trzydziestoletnia pozostająca w związku małżeńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Osoba... 08.01.26, 17:55 Osoby w kryzysie ubóstwa. Osoba do prac wymagających podnoszenia. Osoby odprawiające obrzędy ku czci zmarłych. Osoby mieszkające na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Osoba... 08.01.26, 18:02 nenia1 napisała: > Osoba do prac wymagających podnoszenia. A tego,wstydze sie, nie odgadlam... co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Osoba... 08.01.26, 20:32 Ja parsknęłam śmiechem. Fajny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Osoba... 08.01.26, 18:02 Czy tylko ja nie jestem w stanie rozpoznać połowy tych tytułów? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Osoba... 08.01.26, 18:14 To napisz mi, co to za tytuły były oryginalnie: "Osoby w kryzysie ubóstwa" "Osoba trzydziestoletnia pozostająca w związku małżeńskim" "Osoba zwierzeca puchata". Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Osoba... 08.01.26, 18:22 demodee napisała: > To napisz mi, co to za tytuły były oryginalnie: > > "Osoby w kryzysie ubóstwa" > "Osoba trzydziestoletnia pozostająca w związku małżeńskim" > "Osoba zwierzeca puchata". Obstawiam: 1. Nędznicy 2.? 3. Kubuś Puchatek. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Osoba... 08.01.26, 18:33 "Nędznicy" to nie są osoby ubogie, tylko "osoby niegodziwe" raczej. Kubuś Puchatek to osoba "puchata osoba nieludzka identyfikująca się jako mały Jakub". Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Osoba... 08.01.26, 19:01 demodee napisała: > "Nędznicy" to nie są osoby ubogie, tylko "osoby niegodziwe" raczej. > Nie no jasne, człowiek który kradnie chleb żeby nakarmić rodziny, bo nie ma kasy żeby go kupić to osoba niegodziwa. Bo przecież nie uboga. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Osoba... 08.01.26, 19:05 > żeby go kupić to osoba niegodziwa. Myślałam, że dokonujemy tłumaczeń tytułów, nie treści utworów literackich. "Les miserables" to po polsku "nieszczęśnicy". Czyli ani nędznicy ani nędzarze. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Osoba... 08.01.26, 19:25 demodee napisała: > > żeby go kupić to osoba niegodziwa. > > Myślałam, że dokonujemy tłumaczeń tytułów, nie treści utworów literackich. > > "Les miserables" to po polsku "nieszczęśnicy". Czyli ani nędznicy ani nędzarze. lepiej nie myśl. Miałam kolegę który często rozmyślał dlaczego jabłko nie nazywa się gruszka... > Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Osoba... 08.01.26, 18:40 > "Kobieta trzydziestoletnia" Balzak No ale dlaczego "pozostająca w związku małżeńskim"? W tytule tego przecież nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Osoba... 08.01.26, 19:16 Dżizas, ale odpłynęłam Chyba moja nieświadomość uznała że wszyscy wiedzą że główna bohaterka była mężatką. Tabletkę na rozum poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Osoba... 08.01.26, 20:48 Raczej "Uczczenie rejestracji notarialnej statusu osoby najbliższej", to u Gombrowicza byłby ten tytuł, który zalinkowałaś Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Osoba... 10.01.26, 00:16 mdro napisała: > Raczej "Uczczenie rejestracji notarialnej statusu osoby najbliższej", to u Gomb > rowicza byłby ten tytuł, który zalinkowałaś Patrzcie, jaka mdro stała się faszystowska i nietolerancyjna Aż miło popatrzeć Moim zdaniem ten mem wygrywa. Nie trzeba dodawać "uczczenia", bo prosty lud nie odróżnia sakramentu od wesela - to jest jedno święto, czego oczywiscie mdro nie musi wiedzieć, jako potomkini obcego ludu przywiezionego do Polski na tanku po 45 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba... 08.01.26, 19:31 Makowa osoba stanu wolnego (Makowa Panienka) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba... 08.01.26, 19:41 Osoba Twardowska Puc, Bursztyn i osoby goszczące. Osoba lekarska House Osoby policyjne Osoby z Dubaju Dzień osoby chorej psychicznie Plac osoby Zbawicielskiej 4 osoby jeździeckie Apokalipsy Osoby pracujące w drogówce Osoba rozwazna i osoba romantyczna Osoba lekarska Queen Osoba stanu wolmego Nikt Osoba Obca Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Osoba... 08.01.26, 19:54 Chyba Dzień osoby w kryzysie psychiczno- emocjonalnym Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba... 08.01.26, 20:05 lilia.z.doliny napisała: > Chyba Dzień osoby w kryzysie psychiczno- emocjonalnym > O tak. Nawet lepiej. Jeszcze Osoby w kryzysie bezdomności Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Osoba... 08.01.26, 20:11 Osoba lekarska Jekyll(owa/owska) i osoba Hyde('owa/owska). Odpowiedz Link Zgłoś
szaszka Re: Osoba... 08.01.26, 19:31 "Osoba o owłosionych stopach tam i z powrotem" Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Osoba... 08.01.26, 20:40 "Mała Osoba mieniąca się księciem" "Osoba drewniana ożywiona" "Księga Przypadków Osoby Detektywistycznej" "Psiecko Baskerville'ów" Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Osoba... 08.01.26, 20:54 Może jeszcze "Osoba detektywistyczna w kryzysie nikotynowym i czasem narkotykowym", to tak a propos "Księgi przypadków osoby detektywistycznej". Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Osoba... 08.01.26, 21:04 At swoją drogą, tyle że to opis bohatera, a "Księga Przypadków Sherlocka Holmesa" to tytuł. Można też dodać, że przyjaźniąca się z osobą medyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
jakornelia12345 Re: Osoba... 08.01.26, 21:07 I ich relacja jest mocno podejrzana. 😒 Odpowiedz Link Zgłoś