Dodaj do ulubionych

3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl

24.01.26, 09:28
Dr Karina Barszczewska w wywiadzie dla portalu wirtualna polska wymieniła trzy potrzeby związkowe mężczyzn.

Są to w kolejności: seks, jedzenie w domu i dobry sen.

Dla porównania analogiczne potrzeby kobiet wg tejże ekspertki, to: poczucie bezpieczeństwa, bycie docenianą, zauważoną i chcianą.

Zgadzam się z panią ekspertką w zupełności, ja owe wymienione kobiece potrzeby od dawna określam skrótowo jako "posiadanie grzędy". Zwraca uwagę w jej wyliczance kompletne pominięcie seksu, który moim zdaniem dla wielu rozmnożonych kobiet jest w ogóle czymś kompletnie zbędnym.

Trudno się dziwić, że przy takim rozjeżdżaniu się potrzeb obu płci , zarówno mężczyźni , jak i kobiety w długich związkach są często sfrustrowani i niespełnieni.
Obserwuj wątek
    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:29
      Tutaj jeszcze materiał źródłowy, jakby ktoś miał potrzebę się zapoznać

kobieta.wp.pl/potrzeby-zwiazkowe-kobiet-i-mezczyzn-spore-roznice-7245451763438657v
      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:42
        A dlaczego w ogóle ginekolożka ma być ekspertem od potrzeb w relacjach? To psycholog będzie się wypowiadał o leczeniu grzybicy pochwy na przykład?
        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:43
          Może jej się pacjentki zwierzają na fotelu, jak klientki fryzjerkom.
          • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:45
            To myślisz że Riki chce posłuchać na przykład co o potrzebach kobiet ma do powiedzenia moja dziewczyna od paznokci? 😀
            • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:48
              Riki chce słuchać wyłącznie tego, co zgodne z jego poglądami, więc jest pewna szansa, że z szacunkiem spojrzy nawet na opowieści pani pracującej w sklepie mięsnym.
        • ingaki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:27
          Ona przytoczyła badania wśród Polaków. I w tych badaniach (z ankiet) wyszło że Polki potrzebują to a mężczyźni tamto, z wypowiedzi ankietowanych.
      • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:53
        riki_i napisał:

> Tutaj jeszcze materiał źródłowy, jakby ktoś miał potrzebę się zapoznać
        >
        > kobieta.wp.pl/potrzeby-zwiazkowe-kobiet-i-mezczyzn-spore-roznice-7245451763438657v
        Przecież to jest święta trójca co do mężczyzny. Pani nie odkryła Ameryki.
    • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:35
      Żonie to pokazałeś?
      • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:37
        W sensie że może mówić mu, np że jest bezndziejną imitacją mężczyzny, o ile podstawi jakąś michę i barłóg?
        • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:56
          memphis90 napisała:

> W sensie że może mówić mu, np że jest bezndziejną imitacją mężczyzny, o ile po
          > dstawi jakąś michę i barłóg?
          >
          Tyle z tego to wyczytałaś. Szczęśliwy facet, radość w domu. I dla rodziny.
          • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:28
            Jeszcze większa radość dla domu i rodziny - pozbyć sie przemocowca, co bez wypiętej d.. robi się agresywny i uprzykrza życie wszystkim wokół.
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:47
              memphis90 napisała:

> Jeszcze większa radość dla domu i rodziny - pozbyć sie przemocowca, co bez wypi
              > ętej d.. robi się agresywny i uprzykrza życie wszystkim wokół.

Że jak? A nie lepiej wypiąć d...ę i mieć zwierza spokojnego jak baranek?
              • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:01
                Nie, nie lepiej.
                Ty byś wypinał?
                • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:07
                  Nie jestem babcią i nie mam wąsów, jeśli szanowna chicarika poniała to odniesienie.
                  • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:08
                    Przepraszam, chatgris01, a nie chicarica.
                  • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:11
                    Czyli tylko kobiety powinny się wypinać? Czasy się zmieniły, teraz wolą (i MOGĄ) wystawić walizki.
              • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:08
                riki_i napisał:

> Że jak? A nie lepiej wypiąć d...ę i mieć zwierza spokojnego jak baranek?

A ty wypinasz, gdy żona chce?
                A wiem, nie, kobiece libido to zboczeństwo.
              • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:12
                > > Jeszcze większa radość dla domu i rodziny - pozbyć sie przemocowca, co be
                > z wypi
                > > ętej d.. robi się agresywny i uprzykrza życie wszystkim wokół.
                >
                > Że jak? A nie lepiej wypiąć d...ę i mieć zwierza spokojnego jak baranek?

Ale dla kogo lepiej? Na pewno nie dla kobiety, która zamiast wypinać się dla typa na widok którego chce jej się rzygać, pozbywa się raka i ma spokój.
              • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:24
                Że co? Ty nie możesz być prawdziwy riki, nie wierzę, że tacy ludzie jeszcze istnieją.
        • marta.graca Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:17
          Kij tam z michą i barłogiem, wypięcie jest kluczowe!
          • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:18
            A jak popracuje nad pozycją to można na plecach postawić poke bowl.
    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:35
      To znaczy że kobieta jak nie ma seksu, jest głodna i niewyspana to taka szczęśliwa? A już na pewno czuje się wtedy chciana, zauważona i bezpieczna a nie po prostu wkur…
      • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:47
        Nie, po prostu michę i barłóg nadajacy się do zamieszkania samica zapewnia sobie sama. I
        Ma biologiczny obowiązek zapewnić także samcowi, który nie jest do tego biologicznie zdolny. Kto to widział, żeby mężczyzna mieszał w garze albo jeździł na mopie!

W Rikiwersum dobry seks też musi zapewnić sobie sama, bo przecież beznamiętne wypinanie dla pana, co nie umie w kobiety to nie jest żadna przyjemność.
        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:50
          Rikiwersum big_grin big_grin
          I Rikilometry zdaje się też były.
          • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:51
            Rikilometr to 50 km.
        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:50
          Może jakby w Rikiwersum przetestowali, jak to jest jak kobieta miała orgazm, wyspała się porządnie i najadła to by zobaczyli, że ta metoda działa
          • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:55
            Czyś Ty zwiariowała, jaki orgazm, kobiety nie mają orgazmów! Najwyżej udają, ale to tylko zanim dochrapią się grzędy!
            • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:22
              primula.alpicola napisała:

> Czyś Ty zwiariowała, jaki orgazm, kobiety nie mają orgazmów! Najwyżej udają, al
              > e to tylko zanim dochrapią się grzędy!
              No tak. Przeważnie to faceci udają by swoje psiapsiółki zadowolić.
            • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:40
              Jedyny sztywny drąg, jaki interesuje kobiety to grzęda 😂😂😂
              • homohominilupus Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:02
                memphis90 napisała:

> Jedyny sztywny drąg, jaki interesuje kobiety to grzęda 😂😂😂
                >

Hahahaa
                Rikimotto
                • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:58
                  Dawno się tak nie ubawiłam big_grin big_grin big_grin
                • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:29
                  homohominilupus napisała:

> memphis90 napisała:
                  >
                  > > Jedyny sztywny drąg, jaki interesuje kobiety to grzęda 😂😂😂
                  > >
                  >
                  > Hahahaa
                  > Rikimotto
                  >
                  >

Sikam 🤣🤣🤣
                  Jesteście niezastąpione! 🤣😜
                  • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 07:14
                    Przyszlam doczytac Rikiwątek.
                    Boze, czlowkek mem 😂
              • kotejka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:44
                memphis90 napisała:

> Jedyny sztywny drąg, jaki interesuje kobiety to grzęda 😂😂😂
                >

A nie ten od mopa?
                • la_felicja Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:34
                  A ja byłam świadkiem, jak jeden szanowny pan po 50tce oświadczył, ze jego to już tylko jedna dziurka podnieca - do bankomatu
    • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:36
      Here we go again.
      Tak właśnie jest, riki_i, tak wyglądają wszystkie związki, nie tylko Twój, nie martw się. Wszystkim się rozjeżdżają potrzeby, i każdy jest sfrustrowany i niespełniony, nie tylko Ty i Twoja połowica.
      • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:42
        Ale to 100% prawdy!

Kobieta zupełnie nie ma potrzeby jeść ani spać, może np zajmować się zupełnie sama noworodkiem, o ile raz na jakiś czas usłyszy jaka jest dzielna i świetnie sobie radzi. Podczas gdy jej mąż, ojciec noworodka, obowiązkowo musi chodzic na obiadki i na spanko w nocki do swojej matki, bo inaczej biduś padnie ze zmęczenia i rozbije jakiś autobus. Albowiem mężczyzna musi spać i jeść, to są po prostu jego potrzeby, których kobieta nie rozumie.
      • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:10

> Here we go again.
        > Tak właśnie jest, riki_i, tak wyglądają wszystkie związki, nie tylko Twój, nie
        > martw się. Wszystkim się rozjeżdżają potrzeby, i każdy jest sfrustrowany i nies
        > pełniony, nie tylko Ty i Twoja połowica.
        E tam. Dobrzy, empatyczni mężczyzni są nudni dla większości kobiet, bo przecież łobuz kocha najbardziej. I tego się trzymajmy.
        • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:53
          A ty już najbardziej wiesz, jacy faceci są nudni, a jacy atrakcyjni dla WIĘKSZOŚCI kobiet. Ta wiedza to skąd czerpana? Z ulotek końpederastii?
    • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:39
      No dobrze, zakładam, że te męskie potrzeby to i bez związku są w top 3.
      O seks bez związku trudno.
      Ale weź mi wytłumacz, dlaczego tyle inceli żre wysoko przetworzone badziewie i zarywa nocki dla gier komputerowych? Tylko mi nie mów, że to z braku seksu, bo w/w masturbują się zwykle na potęgę, więc śmiało możemy uznać, że ich potrzeba rozładowania napięcia seksualnego w jakimś tam procencie jest zaspokojona.

Czy może facet bez związku ma jednak inne priorytety?
      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:46
        Żeby incele… Multum facetów w związkach woli masturbacje od seksu i kobiety są sfrustrowane ale z uporem maniaka Riki o tym problemie gadać nie chce
        • riki_i [...] 24.01.26, 10:01
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:11
            Dodajmy do tego problemy z erekcja u coraz młodszych facetów od używek i trybu życia, spadek libido z powodu depresji lib antydepresantów i mit faceta co potrzebuje seksu upada. A liczba kobiet spragnionych seksu i niedostajacych go w związku rośnie
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:19
              Nie zgodzę się. Sądzisz po sobie, bo jesteś akurat kobietą, dla ktorej seks jest bardzo ważny. Tłumaczyłem ci, że to, iż panie pseudo-koleżanki (nie ma trwałej przyjaźni między kobietami) w Twojej obecności basują Twoim poglądom jest złudne. Prawie żadna baba nie powie przy drugiej babie, która ma bujne życie seksualne, że ona to w zasadzie jest zimna ryba. No chyba, że to już są rozmowy emerytek.
              • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:28
                riki_i napisał:

nie ma trwałej przyjaźni między kobietami

Hahahahahahahahahahahaha
                • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:35
                  Śmiej się śmiej na zdrowie.... Może jakies pasztety się kolegują, gdzie nie ma opcji rywalizowania o tego samego chłopa i nie stanowią dla siebie konkurencji w pracy. Ale i tak będzie porównywanie grzędy.
                  • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:43
                    A wiesz, że poza środowiskiem pracy też istnieją ludzie tej samej płci? Kobieta może mieć przyjaciółkę pracującą zupełnie w innej branży. Oraz obie mogą mieć TK i PMG w domu. To gdzie potencjał na branie się za kudły?
                    Twojej żonie jej ex przyjaciółki zazdrościły pracy (hłe hłe) czy TK (hłe hłe hłe)?
                    • marzenka12 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:47
                      umbraluna napisał(a):

Oraz obie mogą mieć
                      > TK i PMG w domu.

TK to termomiks? a czym jest PMG?
                      Oby raczej nie mam, ale za to wlosy geste i dlugie smile
                  • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:47
                    >Może jakies pasztety się kolegują, >gdzie nie ma opcji rywalizowania o >tego samego chłopa
                    Znów sobie przeczysz. Przecież kobiety nie mają zupełnie potrzeby seksu, a mężczyźni są zainteresowani michą, barłogiem i wypiętą beznamiętnie d.pą, a nie jakaś rozmową czy relacją, więc dlaczego miałby „rywalizować o chlopa”? Mają potrzeby wyższe - docenienia, zauważenia itd - a o to przecież najłatwiej w grupie kobiet.
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:51
                      Rywalizują o chłopa aby posiąść grzędę , serdeńko.
                      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:07
                        Chłopów jest dość, a upodobania mamy różne. To nie czasy jednej wiochy gdzie trzeba kawalera z remizy wyrwać bo nikt nie jeździ dalej
                      • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:35
                        riki_i napisał:

> Rywalizują o chłopa aby posiąść grzędę , serdeńko.

W życiu z nikim nie rywalizowałam o chłopa 🙄 jeszcze tego mi było trzeba!
                      • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:32
                        Znaczy się bez męskich gaci nie można sobie kupić mieszkania, a pensja nie wpłynie na konto? 🤔
                      • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:56
                        Heh co ty za bzdury sobie wmówiłeś?
                        Mam dwie przyjaciółki, z którymi znamy się od 40 lat (tak, 40, to żadna pomyłka, znamy się z podstawówki). Mam też przyjaciółkę, z którą znam się 20 lat i pracowałyśmy razem. Mam też kilka innych bliskich koleżanek, z którymi znamy się trochę krocej. Teraz jesteśmy już stare wg. twoich standardów, ale nigdy, równiez w młodości, nie było między nami powazniejszych konfliktów, zazdrości, rywalizacji (tym bardziej o faceta). A wszystkie te kobiety są moim zdaniem atrakcyjne i są w związkach z mężczyznami (niektóre w długoletnich, inne w trochę krótszych, kolejnych).
                  • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:11
                    riki_i napisał:

> Śmiej się śmiej na zdrowie.... Może jakies pasztety się kolegują, gdzie nie ma
                    > opcji rywalizowania o tego samego chłopa i nie stanowią dla siebie konkurencji
                    > w pracy. Ale i tak będzie porównywanie grzędy.

Buhaha big_grin Światy ci nieznane i nie do pojęcia z braku aparatu poznawczego, tak jak mnie zaawansowana fizyka i astronomia. Tylko mnie do głowy nie przyszłoby wypowiadać się na temat fizyki.
                  • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:40
                    riki_i napisał:

> Śmiej się śmiej na zdrowie.... Może jakies pasztety się kolegują, gdzie nie ma
                    > opcji rywalizowania o tego samego chłopa i nie stanowią dla siebie konkurencji
                    > w pracy. Ale i tak będzie porównywanie grzędy.

Pyerdolisz jak potłuczony.
                    Moje przyjaciółki są dla mnie jak siostry, znam je 27 lat. Chciałbyś usiąść przy stoliku obok takich pasztetów, jak one. Tylko że za wysokie progi, męska mielonko.
                  • mikams75 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:25
                    Moje najlepsze przyjaźnie trwające do tej pory są z czasów szkolnych jeszcze. Oczywiście, że nasze drogi poszły w różne strony, ale nie konkurujemy o nic, bo i po co? Nie pracujemy razem i nie porównujemy grzęd.
              • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:05
                Dyskusja z Tobą przypomina dyskusję z kimś kto wyznaje teorię spiskową. Ponieważ wychodzisz z założenia, że nie ma przyjaźni między kobietami, a założenie to uważasz za dogmat i nie potrzebujesz dowodów. Tylko pomijasz kilka rzeczy: ja niekoniecznie opowiadam w gronie znajomych o wszystkim, poza tym to moje życie erotyczne nie jest tak bujne jak sobie wyobrażasz wink Więc jak na naszą grupkę czatową kilkudziesięciu bab w wieku różnym (żadna przyjaźń, koleżanki po prostu) wpada wątek o najgorszych ex i kilka pisze, że najgorszy był brak seksu to o czymś to świadczy. I naprawdę serdecznie Ci polecam założenie sobie fejkkonta kobiecego i wejście na grupki na Facebooku to zobaczysz jakie problemy mają kobiety - nie piszą tego dla mnie przecież.
                Aha - na wspominek grupie o braku libido też rozmawiamy i normalnie dziewczyny o tym mówią.
              • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:17
                "Prawie żadna baba nie powie przy drugiej babie, która ma bujne życie seksualne, że ona to w zasadzie jest zimna ryba. No chyba, że to już są rozmowy emerytek."

Powie powie, grubo przed wiekiem emerytalnym też. Zależy od poziomu zaufania czyli jakości współuczestniczek i grupy.
                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:32
                  Ja jakoś bez problem mówiłam i o spadku libido w ciąży i o braku seksu w związku jak taki problem był
              • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:31
                Nie masz zielonego pojęcia o rozmowach między babami. Niezależnie od wieku tych bab.
                Ale fantazjuj sobie dalej, że dla kobiet rozmowy o seksie to wstydliwa sprawa, tak jak to drzewiej w epoce wiktoriańskiej bywało. Uwierz mi, każdy z naszych byłych, obecnych i potencjalnych partnerów został i zostanie szczegółowo obgadany, czasem wręcz z analizą SWAT.😛
                • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:40
                  "Uwierz mi, każdy z naszych byłych, obecnych i potencjalnych partnerów został i zostanie szczegółowo obgadany, czasem wręcz z analizą SWAT.😛"

Nawet w dawnych czasach, tak ze 40 lat temu, zdumiewała mnie szczerość kobiet w rozmowach o seksie. Tzn. w moich kręgach (nie kręgu, różne je miałam).
                • alicia033 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:54
                  jakornelia12345 napisała:

> Uwierz mi, każdy z naszych byłych, obecnych i potencjalnych partnerów został i zostanie szczegółowo obgadan
                  > y, czasem wręcz z analizą SWAT.😛

oj! Uważaj, bo zaraz wpadnie tu lauren6 i dowiesz się, jak ja kiedyś, że to ob-rzy-dli-we!😂😂😂
                  • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:00
                    To Lauren dostanie odpowiedź, mniej więcej taką:😛
              • glasscraft Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 13:09
                Jak czesto bierzesz udzial w rozmowach kobiet, ze wiesz o czym jedna baba drugiej babie mowi?
                • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 17:53
                  Nie wiem, czy to do mnie, ale odpowiem, jakby było do mnie.
                  Otóż, skoro babą jestem i to już w dojrzałym wieku, to rozmów babskich odbyłam pierdyliard. Na różne tematy. Poczynając od przedszkolnego czit czat do rozmów o chorobach starszych już rodziców, problemach małżeńskich i o wszystkim, co pośrodku w trakcie postępów w wieku się zdarzyło.
                  Czyżby te babskie rozmowy o seksie tak cię oburzyły? Bo co, chciałoby się po dawnemu: "buzia w ciup i rączki w małdrzyk"? Niedoczekanie twoje.
                  • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 18:18
                    jakornelia12345 napisała:

> Nie wiem, czy to do mnie, ale odpowiem, jakby było do mnie.

Drzewko pokazuje, że to było do Rikiego.
                    • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 18:22
                      To przepraszam glasscraft. Drzewko mi się zaczyna rozjeżdżać. Więc odpowiedziałam Rikiemu.
          • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:44
            >Po trzecie, wieczne dziamganie tej baby, >jej czepialstwo, jej zaniedbany wygląd, >czasem jakiś zapach, który kiedyś był do >przejścia, a potem już nie...
            Ale o czym ty teraz…? D.pę wypięła? Micha była? Pod dachem się to odbyło? Przecież to są bazowe i najważniejsze potrzeby, innych nie ma, więc skąd nagły skowyt, że pani za dużo gada albo się czepia?
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:53
              Jak się wypięła, to niech i dziamga, najwyżej puszcza sie to mimo uszu i myśli o nowej tapicerce w samochodzie.
              • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:57
                Zdecyduj się - post wyżej narzekasz, że za brzydka, że dziamga, że narzeka, jak jedziesz do niej na seksy .🤔
                • katriel Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:35
                  Ale on przecież narzekał tylko na to, że musiał jechać na drugi koniec miasta. Jakby miał michę i panią (choćby brzydką i dziamgającą) na miejscu, w domu, to byłby w pełni szczęśliwy.
                  • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:59
                    katriel napisała:

> Ale on przecież narzekał tylko na to, że musiał jechać na drugi koniec miasta.
                    > Jakby miał michę i panią (choćby brzydką i dziamgającą) na miejscu, w domu, to
                    > byłby w pełni szczęśliwy.

Jako dwudziestolatek? No nie.
                    • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:26
                      To coś ci się nie zgrywa, w końcu miałbyś i seks, i michę i łóżko na miejscu.
                      Czyżbyś jednak miał inne potrzeby niż twoja "specjalistka" wymieniła?
          • homohominilupus Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:06
            riki_i napisał:

> analoga_niet napisała:
            >
            > > Żeby incele… Multum facetów w związkach woli masturbacje od seksu i kobie
            > ty są
            > > sfrustrowane ale z uporem maniaka Riki o tym problemie gadać nie chce
            >
            > Mogę o tym pogadać, proszę bardzo.
            >
            > Oczywiście, po pierwsze są tacy panowie, którym z lenistwa i wygody opłaca się
            > masturbacja, a do tego mają wyśrubowane oczekiwania względem kobiet w realu, k
            > tóre bardzo trudno im spełnić. I powiem obrazoburczo, że częściowo to rozumiem,
            > bo co prawda jako bardzo młody chłopak z gigantycznym ciśnieniem na fiucie ods
            > tąpiłem od masturbacji na rzecz żywych kobiet, ale niektóre z tych najwcześniej
            > szych "zdobyczy" napawały mnie od samego początku wstrętem. Szlag mnie trafiał,
            > że jadę znowu na drugi koniec miasta do jakiegoś obrzydliwego paszczura, bo so
            > bie muszę ulżyć.

🤮🤮🤮

No, na szczęście ekspresowo się wylaszczyłem i już miałem kobi
            > ety z zupełnie innej półki. Ale nie każdy facet jest w stanie to osiągnąć, a ab
            > solutnie każdy chciałby bzykać supermodelki.

Każdy facet... jak zwykle siedzisz w głowie każdego faceta
            >
            > ..
          • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:26
            Jaki piękny post doskonale ilustrujący dlaczego tak wiele kobiet wybiera nie zadawanie się z facetami.
            Jaki to jest rak, jprdl.
            • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:25
              Nie, to tylko riki.
              W realu nie zdarzyło się spotkać tak porypanych mężczyzn.
              • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:10
                Facet, dla którego kobieta jest narzędziem do masturbacji, trochę lepszym niż własną ręka, bo ładniej wyglądajacym, ale wszak i gorszym, bo nie jest dostępna na zawołanie i który ma tak wysokie wymagania, że tylko modelki są atrakcyjne, a inne to paszczury (ale i tak wykorzysta), powinien poprzestać na masturbacji. Jest po prostu szkodliwy, to przez takich facetów kobiety robią się oziębłe.
                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:24
                  Pytanie co sprawia że kobiety wchodzą z nim w relacje
                  • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:28
                    analoga_niet napisała:

> Pytanie co sprawia że kobiety wchodzą z nim w relacje
                    >

Różne rzeczy. Zanim człowiek dojrzeje na tyle, by wybierać właściwie to czasem musi ileś tam żab ucałować. I jak staw pełen jest żab, to zaczyna tworzyć się błędne przekonanie, że nic poza żabami nie istnieje...
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:32
                      Uporczywe wybieranie żab może jednak sugerować że się w żabach gustuje
                      • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:32
                        A skąd wniosek, że pisałam o kimś, kto uporczywie wybiera żaby? Duzo zwiazków z żabami to mają kobiety nie tyle gustujące w żabach, co mające bardzo niskie poczucie własnej wartości więc łapiące wszystko, co się nawinie.
                        Natomiast oziębłość często wynika z tego, że bardzo młode kobiety zanim poznają same siebie i swoje potrzeby wchodzą w relację z mężczyzną, który je traktuje jak narzędzie do masturbacji. Czasem wystarczy jeden taki "mistrz", szczególnie jeśli jest starszy i umie odpowiednio dziewczynę zmanipulować. Taka dziewczyna jest przekonana że jej niechęc do seksu wynika z oziębłości, szczególnie jeśli nigdy wcześniej nie miała orgazmu (a to się zdarza bo młodym kobietom z przyczyn fizjologicznych trudniej jest samej się do orgazmu doprowadzić niż chłopakom i nie mają skąd brać wzorców jak to robić).
                        Są też i inne przypadki, np. osoby ktore rezygnują z seksu ze stałym partnerem, ale nie z seksu w ogóle. Tu przyczyny są podobne jak u mężczyzn (i opisał je riki, uparcie nie chcąc mimo to przyznać, ze ludzie, dla których "grzęda" jest ważniejsza niż relacja seksualna z drugim człowiekiem bywają obu płci)
                • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:59
                  152kk napisała:

> Facet, dla którego kobieta jest narzędziem do masturbacji, trochę lepszym niż w
                  > łasną ręka, bo ładniej wyglądajacym, ale wszak i gorszym, bo nie jest dostępna
                  > na zawołanie i który ma tak wysokie wymagania, że tylko modelki są atrakcyjne,
                  > a inne to paszczury (ale i tak wykorzysta), powinien poprzestać na masturbacji.
                  > Jest po prostu szkodliwy, to przez takich facetów kobiety robią się oziębłe.

Nie zmusisz faceta do zakochania, ani do tego, żeby poczuł "coś więcej " do kobiety, jeśli kompletnie nic do niej nie czuje. Natomiast racz zauważyć, że odniosłem się do moich lat wczesno-młodzieńczych, kiedy to mężczyźnie sperma łeb rozsadza i z tego powodu robi rzeczy, których w późniejszym życiu starannie unika.
                  • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:04
                    Niezależnie od wieku, jeśli chłopakowi czy mężczyźnie sperma łeb rozsadza to jest to powód wyłącznie do wizyty u seksuologa.
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:06
                      anek-dotka napisała:

> Niezależnie od wieku, jeśli chłopakowi czy mężczyźnie sperma łeb rozsadza to je
                      > st to powód wyłącznie do wizyty u seksuologa.

Hehehehe, proponuję brom do zupy jak niegdyś dawali w wojsku.
                      • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:09
                        Hehehehe, ja proponuję odświeżyć głowę, może kiedyś tryskanie testosteronem było tożsame z mówieniem o fontannach spermy, dzisiaj to, że mężczyzna nie ma mózgu, a myśli fiutem jest passe.
                  • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:17
                    Panie, całkiem wielu facetów w tym wieku potrafi zachować się przyzwoicie, więc już się nie zasłaniaj spermą i nie tłumacz swoich idiotycznych zachowań tym, że nie mogłeś inaczej, bo cię penis obezwładnił 🙄
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:36
                      Taaak, ci co walą gruchę w piwnicy nad kompem. Przyzwoici jak cholera.
                      • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:26
                        Lepszy taki, który wali gruchę do komputera niż taki, który traktuje kobiety przedmiotowo i bzyka kogoś, kogo ma centralnie w tyle i kim pogardza, bo mu się nawet nie podoba.
                      • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 10:31
                        Nie wiem kto ci takie przekonania wpoił, ale masturbacja to nic złego. Wręcz przeciwnie - jest dobra, bo pozwala, szczególnie kobietom, poznać swoje pptrzeby., a jednocześnie właśnie rozładować napięcie. Mnóstwo ludzi to robi, kobiety także. I to nie jest zamiast seksu z drugim człowiekiem, tylko obok, właśnie po to, żeby się rozladować seksualnie, nie robiąc jednocześnie innym krzywdy polegającej na przedmiotowym traktowaniu. Jeśli ktoś się masturbuje, to nie musi rozładowywać się na innej osobie i seks z drugą osobą jest wtedy, kiedy obie tego chcą (a nie muszą bo im się hormony na glowę się rzucają). I ten seks wtedy może łaczyć, dawać coś więcej, niż tylko rozładowanie. A przynajmniej nie krzywdzić.
                        Samotność "inceli" wynika całkiem z czego innego, niż z masturbacji. Samotnych jest wielu ludzi uprawiajacych seks z innymi, m.in. te kobiety, które "dają" nie z chęci, tylko żeby coś dostać innego.
                        A uzależnionym można być zarówno od masturbacji jak od seksu z innymi. Ale tak jak nie każdy pijący alkohol staje się alkoholikiem, tak nie każdy staje się seksoholikiem bo uprawia seks. Uzależnienie wynika bowiem nie z tego, co się robi, tylko z tego co się czuje i myśli i dlaczego się to robi.
                  • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 10:42
                    Nikogo nie zmusisz, żeby poczuł coś więcej, kobiety też nie zmusisz. Ale to nie ja postuluję beznamiętne wypinanie się, tylko ty.
                    Po co właściwie ru..chaleś te kobiety, które ci się nie podobały/czułeś obrzydzenie? Co ci to dawało? Satysfakcję, że jesteś lepszy od tych, co nawet "paszteta" nie mieli? Przecież to była jakaś piramidalna bzdura - zamiast załatwiać sprawę samodzielnie zmuszałes się do seksu z kimś, kto cię nie pociagał.
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:22
                      152kk, trudno abyś znała męską fizjologię. Co prawda po podwórkach krążyła wtedy ludowa mądrość "najlepsza baba to własna graba" 😉 , ale generalnie masturbacja nie ma podejścia pod seks z żywą osobą. A popęd u młodych mężczyzn jest na tyle silny, że często zadowalają się byle czym (a przynajmniej zadowalałi się w tamtych czasach, dziś wolą piksele).
                      • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:27
                        riki_i napisał:

> 152kk, trudno abyś znała męską fizjologię.

No wiadomo, ona nie może znać męskiej fizologii, za to Ty kobiecą znasz lepiej niż my big_grin
                      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 12:29
                        No więc sam widzisz że to nie jest „męska fizjologia” tylko zależy od wielu kwestii kulturowych. Mnóstwo mężczyzn wybiera masturbacje. Eksperci o tym mówią, a cenisz ekspertów. Poza tym ja mam kumpli i też słyszę od nich nieraz że jak mają szukać, użerać sie, to im się nie chce, wolą po prostu pozbyć się napięcia przy filmiku i zająć się innymi rzeczami.
                        A co do fizjologii to o kobiecej wypowiadasz się chętnie, na przykład o tym czy wypinanie się bez pożądania to atrakcyjna czynność czy nie
                        • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 13:27
                          Ja, jak może pamiętasz, jestem wyznawcą teorii o energii przepływającej pomiędzy ludźmi. Owszem, seks z niektórymi kobietami nie tylko nie przynosił mi tej energii, ale jeszcze zabierał moją. W takich przypadkach może i jest sens walić do pikseli, choć też raczej wątpię. W każdym razie postawa autoseksualna, gdyby była równoważna ze spółkowaniem, to ludzkość już dawno by wyginęła. Tymczasem jest nas 8,3 mld i stale rośnie. Udział in vitro jest w tym poniżej 0,1 %.
                          • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 14:51
                            "W każdym razie postawa autoseksualna, gdyby była równoważna ze spółkowaniem, to ludzkość już dawno by wyginęła.'

Oczywiste. Ludzkość nie wyginęła częściowo dzięki niewybrednosci mężczyzn w kwestii doboru partnerki seksualnej czyli nader częstemu nie traktowaniu kobiety posuwanej jako partnerki seksualnej tylko przedmiotu seksualnego. Gwałty, w tym małżeńskie, prostytucja, itd. Rozumiem że odwolujesz się do powyższego? To ciemna strona męskości, jeśli chce się wejść w RELACJĘ z kobietą należy się z tą stroną w sobie rozprawić, nie gloryfikować jej. Oczywiście można nie wchodzić w relację, nie ma przymusu (w przypadku wielu mężczyzn nie ma takiej możliwości). Trzeba wtedy wziąć pod uwagę że obecnie jest się skazanym na pewną wąską pulę kobiet. Jest wybór drogi życiowej.
                            • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 14:53
                              Można nie wchodzić w RELACJĘ tylko w układ pan-przedmiot. Zdaję sobie sprawę że dla wielu facetów to jedyny osiągalny układ erotyczny
                            • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 15:00
                              Dokładnie jest jak piszesz. Prymitywni mężczyźni (nie mylić z niewykształconymi) nie rozróżniają seksu satysfakcjonującego dla obu stron od ru..chania, które daje przyjemności tylko mężczyźnie. Dla nich to nie ma znaczenia.
                              Ale ja nawet nie pytałam rikiego dlaczego on ma w nosie przyjemność partnerki, tylko po co ru.chał kobietę, która dla niego nie była atrakcyjna. Co mu to dało? Odpowiedzi brak bo on sam nie wie.
                              Ale na szczęście jest wielu atrakcyjnych mężczyzn, którzy mają całkiem inne podejście, i już w młodości tacy byli. Ja miałam szczeście trafiać na właśnie takich ☺️
                              • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 15:15
                                > Ale ja nawet nie pytałam rikiego dlaczego on ma w nosie przyjemność partnerki,
                                > tylko po co ru.chał kobietę, która dla niego nie była atrakcyjna. Co mu to dało
                                > ? Odpowiedzi brak bo on sam nie wie.

On kiedyś "tłumaczył", że prace ręczne nie są dla dorosłego faceta, a wsadzanie w wypiętą, niepodnieconą i niezainteresowaną kobietę to wyższy level, który daje satysfakcję. Widocznie zainteresowanie i pociag w stosunku do kobiety też są zbedne, tylko wtedy jeszcze trudniej zrozumieć dyskredytowanie ręki.🤷‍♀️
                            • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 15:07
                              Uzupełniając - potrzeby seksualne kobiet i ich zaspokajanie są w debacie publicznej od niedawna. A i tak temat ciągle jest w powijakach, sprowadzany do męskiej perspektywy i penisa, używanego w dosyć jednostajny sposób. Ludzkość "nie wyginęła" bo latami wsadzano te penisy gdzie się chciało, nie patrząc na chęci i potrzeby kobiet, zmuszanych fizycznie, społecznie i ekonomicznie do "wypinania się". Na szczęście czasy się zmieniają, o czym pisała m.in. Chicarica, za co niektórzy na nią wsiedli.
                              • maly_fiolek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 07:47
                                Ludzkość "nie wyginęła" bo latami wsadzano te penisy gdzie się chciało, nie patrząc na chęci i potrzeby kobiet, zmuszanych fizycznie, społecznie i ekonomicznie do "wypinania się". Na szczęście czasy się zmieniają, o czym pisała m.in. Chicarica, za co niektórzy na nią wsiedli.

Więc ludzkość wyginie, znaczy nie wyginie całkowicie. Wyginie ta część gdzie nie ma wsadzania tych penisów gdzie się chciało.
                    • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:24
                      Po to, że on tak naprawdę kobiet nienawidzi. Tu też przychodzi nie po to, by z nami porozmawiać, tylko by rzucić przed nas swoje perły a potem złościć się że "gópi drub" nie zgadza się z nim i upuszczać swojej frustracji. Podczas gdy tak naprawdę zapewne nienawidzi swojej matki, ale że mamusi nienawidzieć nie wypada, to przenosi to na żonę i na nas.
          • gunila7 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:59
            Przecież dokładnie takie same są przyczyny uniakania seksu przez kobiety w długich związkach. Mężczyźni też tracą atrakcyjność, kończy się wersja demo i zaczyna się marudny, niedomyty typ w dresach, do tego wiecznie marudzący, a kobiety też mają stres w pracy i związany z dziećmi. Ten kij ma dwa końce
            • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:27
              Główną przyczyną unikania seksu przez kobiety, wnioskuję z opowieści koleżanek, jest fakt że facet jest słabym kochankiem. Ta sama zimna ryba wcale nie jest zimna, tyle że nie z nim.
              • gunila7 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:47
                Tak, to też, jak facet tylko o tym myśli, jak najszybciej osiągnąć swoje zaspokojenie, to szkoda majtek ściągać na taki seks
          • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:55
            No to sam napisałeś dlaczego kobiety w związkach (moim zdaniem część, twoim - wszystkie/większość) nie mają ochoty na seks z partnerem. Dokładnie z tych powodów, które podałeś dla mężczyzn. I dokładnie z tych powodów tkwią w tych związkach, ty tę powodu inaczej tylko nazywasz. Lenistwo, wygoda, niechęc do szukania alternatywy, dzieci, pieniadze, tylko w przypadku męzczyzn to nazywasz konkretnie, a w przypadku kobiet określasz pogardliwie "grzęda". Czyż równiez nie ty jako swój główny powód pozostawania w związku podajesz dokładnie to samo czyli grzędę? Jakaś tu jest istotna róznica między tymi mężczyznami i tymi kobietami?
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:05
              152kk napisała:

> dokładnie z tych powodów tkwią w tych związka
              > ch, ty tę powodu inaczej tylko nazywasz. Lenistwo, wygoda, niechęc do szukania
              > alternatywy, dzieci, pieniadze, tylko w przypadku męzczyzn to nazywasz konkretn
              > ie, a w przypadku kobiet określasz pogardliwie "grzęda". Czyż równiez nie ty ja
              > ko swój główny powód pozostawania w związku podajesz dokładnie to samo czyli gr
              > zędę? Jakaś tu jest istotna róznica między tymi mężczyznami i tymi kobietami?

Mężczyzna zazwyczaj funduje ową grzędę (acz nie zawsze). Ale przede wszystkim kluczowe jest to czego zdaje się , że nie zrozumiałaś , czyli co dla obu płci w owej grzędzie jest kluczowe. Spójrz w mój post otwierający, z wytłuszczonymi cytatami z ekspertki.
              • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:07
                Funduje grzędę? Ach, czyli to jak prezent, jak kolia tylko do użytku przez żonę, ach tak.
              • zona_rikiego [...] 24.01.26, 18:07
                • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:12
                  Oho, wielonickowe trolololo powtarza swój schemacik z "pana Bergamota". Kobieto, napij się wódeczki, albo weź swoje proszki i naucz sie dyskutować . Myślisz wyłącznie o personalnym dosry.waniu.
                  • zona_rikiego [...] 24.01.26, 18:15
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:37
                      Weźcie wyłączcie to trolololo. Już nie jesteś babilon noon?
              • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:56
                Nawet w związku w którym to mężczyzna wyłacznie funduje tę grzędę, a takich, poza rikilandem, nie ma tak wiele, to nadal nie jest prawdą, że są znaczne różnice pomiędzy męzczyznami a kobietami w tym co w tej grzędzie jest najwazniejsze. Grzęda to jest po prostu w miarę ogarnięte domostwo (zabezpieczony dom sam w sobie czyli nieruchomość, zapewnione media oraz sprzatnięte i ugotowane) i jest równie ważne dla kobiet i mężczyzn. Różnice bywają w tym, jak kobiety i mężczyźni postrzegają co która z płci ma robić, żeby tę grzędę zapewnić - w tradycjolistycznym ujęciu mężczyzna opłaca dom i rachunki, kobieta ogarnia sprzątanie i gotowanie, zwykle z pomocą służby domowej. Ale takich tradycyjnych domów jest teraz bardzo mało bo jw. mało jest domostw w całości finansowanych przez mężczyzn. Zresztą nigdy ich dużo nie było bo kobiety z uprzywilejowanych klas miały posag, nieraz większy niż dochód męzczyzny, a z biednych - pracowały zarobkowo - jako mamki, praczki, szwaczki, a nawet w kopalniach.
                Ty obracasz się w specyficznej bańce, w której starsi bardzo bogaci mężczyźni kupują sobie młodsze żony-trofea, które z wiekiem zamieniają się w harpie. To nie jest duża część społeczenstwa, dla większosci forumek tutaj jest to margines. I panują w nim specyficzne relacje między kobietami i mężczyznami, dla nas bardzo egzotyczne i dziwaczne. A ty stworzyłaś sobie w głowie złudzenie, że ten rikiland to norma.
          • swiezynka77 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:29
            a ja bym chciała posłuchać historii jak Riki się wylaszczył, Riki nie daj się prosić <3
            https://images.saymedia-content.com/.image/c_limit%2Ccs_srgb%2Cq_auto:eco%2Cw_700/MTc0NDk1NzUxNzE4NTc3NTEy/top-movie-makeover.webp
            • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:39
              Pewnie był grubaskiem i zapisał się na siłownię, co by trochę tłuszcz zbić w twardszą masę 🙄
            • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:14
              Z tego, co pisał, to zaczął zarabiać grubszą kasę. Może się jeszcze umył, ostrzygł i ogolił?
      • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:48
        umbraluna napisał(a):

> Ale weź mi wytłumacz, dlaczego tyle inceli żre wysoko przetworzone badziewie i
        > zarywa nocki dla gier komputerowych? Tylko mi nie mów, że to z braku seksu, bo
        > w/w masturbują się zwykle na potęgę, więc śmiało możemy uznać, że ich potrzeba
        > rozładowania napięcia seksualnego w jakimś tam procencie jest zaspokojona.

Przecież sama sobie odpowiedziałaś. Kompensacja. Zamiast żywej baby jest wirtual, który daje emocje i uzależnienie (gry) oraz walenie do pikseli (wyidealizowanych). Jak zaczynasz to wszystko w młodym wieku , to jest to droga w jedną stronę, potem nawet czysto biologicznie taki facet się do niczego nie nadaje (zupełnie inny jest "stajl" masturbacji od normalnego stosunku, do tego ucisk na prącie od ręki i od pochwy to dwa inne światy, tacy panowie zaliczają od razu rozmaite 'awarie' przy żywej kobiecie).

> Czy może facet bez związku ma jednak inne priorytety?

Wypowiedź ekspertki dotyczy faceta w związku, a nie uzależnionego od gier i wirtualnego seksu incela.
        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:49
          A co z tym niezdrowym jedzeniem? Walą w szarlotkę jak w Amercan Pie?
          • marzenka12 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:38
            Niezdrowe jedzenie kompensuje braki w hormonach szczęścia. Po prostu zajadają frustrację
            • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:56
              Sami sobie winni, niech więc zajadają.
    • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 09:54
      Rysiu, w pokoleniach młodszych nikt już się nie zajmuje nawet zadaniem sobie pytania jakie są potrzeby mężczyzn, a i starsze pokolenia kobiet również poddają się temu trendowi.

Kobiety, zwłaszcza młode, swoje potrzeby zaczynają realizować poza związkiem. Mieć chłopaka zaczyna być lekko obciachowe. One nie chcą nawet wiedzieć jakie są męskie potrzeby, ich to kompletnie nie interesuje. Mają do wyboru dwie opcje: 1. mężczyzna, 2. nic. Nic wygrywa. Zastanów się jaką zatem wartość wnoszą ci mężczyźni w życie kobiet, skoro przegrywają i to nie z czymś konkretnym, tylko po prostu z NICZYM.

Stare baby w pewnym wieku też stwierdzają, że te młode mają rację. Tak po prostu. I dają sobie spokój z facetami w ogóle.

Diluj z tym.
      • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:05
        @ chicarica

Te kobiety przecież też zostają Z NICZYM, jak to ładnie napisałaś.

I Ty może z tym podiluj, zwłaszcza jak będziesz tak z 80+. Może załapiesz się na zainteresowanie "piątej wody po kisielu" z rodziny, jak będzie jakieś mieszkanie do odziedziczenia.
        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:07
          Żeby w wieku 80+ mieć faceta to trzeba celować w sporo młodszych
          • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:25
            analoga_niet napisała:

> Żeby w wieku 80+ mieć faceta to trzeba celować w sporo młodszych

Chodziło mi o coś innego, że dopiero jak będzie 80+ , to naprawdę odczuje co to samotność bez chłopa. Bo teraz są koleżaneczki, dobry stan zdrowia, samodzielność, praca... a i czasem jakiś chłop w roli czasoumilacza się trafi. A po osiemdziesiątce to i do samolociku trudno wleźć, loty powyżej 6h w zasadzie nie do przejścia. A jak przyjdzie demencja, problemy ruchowe, brak koleżaneczek , bo albo z Alzheimerem albo nie żyją, no to mega hoooojowo się pani chicarice zrobi.*

*Nie wykluczam, że i Rikuś będzie miał hooojowo, jak dożyje. Ale mimo wszystko lepiej starzeć się w związku i choćby z jednym bombelkiem.
            • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:50
              >dopiero jak będzie 80+ , to naprawdę >odczuje co to samotność bez chłopa.
              Taki już los wdów, niestety…
              • simply_z Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:49
                Moje babcie nadmiernie nie narzekały.
            • alicia033 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:02
              riki_i napisał:

> Chodziło mi o coś innego, że dopiero jak będzie 80+ , to naprawdę odczuje co to
              > samotność bez chłopa.

Riki, ile już razy ci tłumaczyłyśmy, że wdowy mają się zwykle dobrze i bardzo dobrze? Się składa, że twoja płeć ma zwyczaj, jak to sam niejednokrotnie pisałeś, zwijać się z tego łez padołu jeszcze przed osiągnięciem wieku emerytlanego albo krótko po doczekaniu się tej emeryturki*. I zupełnie niekoniecznie sa chętne, żeby pakować się w ten "miód", czyli kolejny związek z facetem po raz kolejny. Bo, wiemy, że nie uwierzysz, lepiej z tymi koleżankami, niż z męskimi gaciami pod jednym dachem.

*) tak, wiem, że wizja rikiego rozmija się o dekadę z dobrym hakiem w stosunku do statystyk życia.
              • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:17
                alicia033 napisała:

> zupełnie niekoniecznie sa chętne
                > , żeby pakować się w ten "miód", czyli kolejny związek z facetem po raz kolejny
                > . Bo, wiemy, że nie uwierzysz, lepiej z tymi koleżankami, niż z męskimi gaciami
                > pod jednym dachem.

Odstrzał sanitarny mężczyzn proponuję, gdy tylko kuń pociągowy nie daje rady ciągnąć wozu drabiniastego ku chwale jakiejś białogłowy.

> *) tak, wiem, że wizja rikiego rozmija się o dekadę z dobrym hakiem w stosunku
                > do statystyk życia.

To chyba nie umiesz tych statystyk czytać, albo nie wiesz elementarnej rzeczy, że statystyki ZUS są uśrednione dla obu płci. Mężczyzni mrą jak muchy, jedna czwarta nie dożywa w PL ustawowego wieku emerytalnego.
                • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:19
                  No to po co odstrzał sanitarny, skoro sami mrą jak muchy?
                • alicia033 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:29
                  riki_i napisał:

> To chyba nie umiesz tych statystyk czytać, albo nie wiesz elementarnej rzeczy, że statystyki ZUS są uśrednione dla obu płci.

zdradzę ci tajne/poufne: GUS prowadzi i publikuje statystyki zgonów w podziale na płeć.
                  • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:34
                    No i co k.... niby z nich wynika? Bo jak dla mnie kunie dalej padają lata świetlne wcześniej niż klacze.
                    • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:43
                      Ale to już raczej nasza wina. Byłem kiedyś na oddziale onkologicznym. I wiesz co? Zauważyłem trzy charakterystyczne rzeczy:
                      - 90% pacjentów to mężczyźni około 60-tki
                      - wszyscy palili
                      - wszyscy mieli wielkie brzuchy
                      Czyli papierosy i alkohol ale ten w niewielkich dawkach żeby nie zeszli za szybko. Czyli piwko wieczorem na kanapie. I zero sportu. Oczywiście nie wszyscy tacy są - ja wyglądam jak młody bóg i dożyję setki ale to tylko statystyka.
                      • marta.graca Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:09
                        Skąd wiesz, jakiego wieku dożyjesz?
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:47
                      Więc z tego wynika że posiadanie kunia nijak się ma do samotności w wieku 80+. Chyba że brać dużo młodszego
                    • alicia033 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:57
                      riki_i napisał:

> No i co k.... niby z nich wynika?

To, że (statystycznie, rzecz jasna), ta osiemdziesięciolatka to jest wdową od 5 lat zaledwie a nie od 15-20, jak to jest w twojej galaktyce.
                      W każdym razie od ilu by już nie była, to po tej osiemdziesiątce jest już na tyle długo wdową, że życie bez owych PMG zdążyła sobie już dawno zorganizować i zapełnić.
                      A teraz na poważnie: samotność jest poważnym problemem, absolutnie tego nie neguję i nie wykpiwam.
                      Kpię jedynie z twojej rozjeżdżającej się narracji, riki. Bo z jednej strony brniesz, że te "kunie" to ledwo w ogóle dociągają emerytury a z drugiej jak to dopiero osiemdziesięciolatka będzie opuszczona po śmierci. Oraz z twojego przekonania, że z samotności to ratuje wyłącznie ten "kuń" w domu. No, nie.
            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:08
              Przecież po 50 kunie odchodzą się pasać na wiecznych łąkach
            • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:12
              80+ to jest wiek, w którym większość pozostaje bez chłopa, bo chłop umiera wcześniej. Statystycznie. Skąd tak w ogóle pomysł że ja teraz chłopa nie mam? Mam akurat. Ale nie wiemy które z nas umrze wcześniej, mogę to być ja, może to być on.

Nie ma żadnej gwarancji, że jakiekolwiek bombelki będą odwiedzać rodziców, jest mnóstwo samotnych starszych ludzi, którzy mieli dzieci.

Koleżaneczki lub ich brak - wiesz co, relacje kobiet są trochę inne niż relacje mężczyzn. Starsze kobiety "samotne" tak naprawdę nie są samotne, mają wokół siebie krąg, w przeciwieństwie do starszych mężczyzn, którzy gdy zostają wdowcami albo z innego powodu nie mają kobiety, momentalnie podupadają fizycznie i mentalnie. Poza tym żyję w kraju, gdzie opieka nad starszymi ludźmi jest całkiem ok zorganizowana, oraz w gminie która ma jedne z najlepszych domy opieki w kraju. Jak dopadnie mnie demencja i przestanę sobie radzić, to zostanę tam zabrana. Moja starość tutaj będzie wyglądała znacznie mniej hoojowo niż w ojczyźnie, gdzie starsi ludzie faktycznie są skazani na litość najbliższych.
            • homohominilupus Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:12
              riki_i napisał:

> analoga_niet napisała:
              >
              > > Żeby w wieku 80+ mieć faceta to trzeba celować w sporo młodszych
              >
              > Chodziło mi o coś innego, że dopiero jak będzie 80+ , to naprawdę odczuje co to
              > samotność bez chłopa. Bo teraz są koleżaneczki, dobry stan zdrowia, samodzieln
              > ość, praca... a i czasem jakiś chłop w roli czasoumilacza się trafi. A po osie
              > mdziesiątce to i do samolociku trudno wleźć
              Moja mama lat 86 w październiku ostatnio weszla i wyszła sama, jedynie potrzebowała asysty w pokonywaniu lotniskowych kilometrów, no ale po to właśnie ta asysta jest.
              Wybiera sie do mnie wkrótce ponownie, do Walencji sobie pojedziemy.

, loty powyżej 6h w zasadzie nie do
              > przejścia.
              Po co lot powyżej 6 h? Do Pattayi na męskie dziwki sie nie wybiera, Europa jej wystarcza.

A jak przyjdzie demencja, problemy ruchowe, brak koleżaneczek , bo
              > albo z Alzheimerem albo nie żyją, no to mega hoooojowo się pani chicarice zrobi

I znów przykład mamusi: dzis jedzie na spotkanie z kolezaneczkami, żadna z nich nie ma demencji ani Alzheimera

Problemy ruchowe- warto byc aktywnym całe życie, jest szansa ze sie ich uniknie. Weź to sobie do serca zamiast marudzić ze omojbosze 20 km na rowerze to za dużo
              > .*
              >
              > *Nie wykluczam, że i Rikuś będzie miał hooojowo, jak dożyje. Ale mimo wszystko
              > lepiej starzeć się w związku i choćby z jednym bombelkiem.
              • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:17
                homohominipulus , ja wiem, że na ematce to ludzie po 70-tce pracują i osiągają zawodowe sukcesy, emerytury mają niebotyczne , a po 80-tce to "Ircia, drogi Rysiu lata jak szalona i w czwartek leci do Londynu". Nihil novi sub sole.

• analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:22
                  A to już starcy nie latają do Azji bzykac qrewki?
                • homohominilupus Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:09
                  Musze powiedzieć kochanej mamusi, ze nie istnieje
              • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:40
                >Moja mama lat 86 w październiku >ostatnio weszla i wyszła sama, jedynie >potrzebowała asysty
                Ale gdyby miała chłopa, tak np 96lat, to śmigałaby niczym gazela… Zapewne zmieniając pieluchy, myjąc i karmiąc tego 96latka, ale jak wiemy kobiety zajmując się mężczyzną i tak tracą swoje potrzeby podstawowe jak jedzenie i odpoczynek, bo nie mają na nie czasu i warunków.
            • kamin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:13
              No ale kobiety 80 plus to z racji demografii od zawsze są bez chłopow. Trzymanie się pmg w wieku średnim nie zabezpiecza w żaden sposób socjalu na głęboką starość.
              Na starość to najbezpieczniej odłożyć pieniądze na jakiś miły dom opieki. Wtedy będzie i towarzystwo, i zajęcia, i opieka
              • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:14
                Dobra, tylko znajdź ten miły dom opieki... W PL to jest zwykle dramat i umieralnia.
                • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:33
                  U mnie w gminie jest całkiem spoko, znam zresztą babki które tam pracują. Oczywiście jak człowiek już jest totalnie zdemenciały to nie wygląda to dobrze, niezależnie od tego czy jest w domu czy w placówce, ale wtedy też jest mu jakby wszystko jedno.
                • magnoliaa50_50 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:32
                  riki_i napisał:

> Dobra, tylko znajdź ten miły dom opieki... W PL to jest zwykle dramat i umieral
                  > nia.

W Polsce jest bardzo dużo domów opieki, w tym prywatne. Słychać tylko o tych, w których źle się dzieje. Jakiś czas temu był program o panu, którego wykończył prywatny dom opieki. Pan miał czworo dzieci mieszkających poza Polską. Dzieci umieściły pana w prywatnym ale bardzo tanim domu opieki, który nawet nie był zarejestrowany. Właścicielka zaawansowana alkoholiczka, no ale dzieciom nie chciało się nawet przyjechać i zobaczyć jak to wygląda.
                • kamin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:52
                  Bez przesady. Nawet państwowe teraz mają wdrożone standardy i całkiem przyzwoite metraże, wypisażenie itp.
                  Liczę na dalsze postępy w ciągu najbliższych 20 lat.
            • magnoliaa50_50 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:24
              riki_i

> *Nie wykluczam, że i Rikuś będzie miał hooojowo, jak dożyje. Ale mimo wszystko

Lepiej starzeć się samemu niż z jednym bombelkiem, który mieszka w innym kraju i przyjedzie raz w roku albo i nie. Jak nie masz dzieci to sobie inaczej ustawiasz priorytety i samotność boli mniej niż samotność z dziećmi i wnukami w USA.
            • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:26
              riki_i napisał:

W związku ze zdradzaną kobietą i synem, który jest nielubianą kulą u nogi?
              • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:57
                pursuedbyabear napisała:

> riki_i napisał:
                >
                >
                > > *Nie wykluczam, że i Rikuś będzie miał hooojowo, jak dożyje. Ale mimo wsz
                > ystko
                > > lepiej starzeć się w związku i choćby z jednym bombelkiem.
                >
                > W związku ze zdradzaną kobietą i synem, który jest nielubianą kulą u nogi?

Ponieważ Riki bardzo lubi dywagować (na podstawie własnych wymysłów, oczywiście) o związkach forumek (gru, thankyou) - to ja sobie też pozwolę.
                Jak myślicie, czy żona Rikiego zdradza go rekreacyjnie, czy jednak szykuje sie z przejściem na bardziej atrakcyjną grzędę, jak bąbelek podrośnie, Riki już całkiem skapcanieje i bezwolnie da się oskubać z kasy?
                Nie mogę przestać się śmiać na myśl o minie Ryczarda, który nam tu łaskawie i z góry udziela, jak to on sobie zabezpieczył opiekę na starość 🤣
                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:19
                  Żona Rikiego to raczej przypadek kobiety pięknej która w dodatku obracała się (choć złośliwi mogliby rzec, że była obracana) w specyficznych kręgach qrwiarzy rojących o młodziutkich Azjatkach. Więc podejrzewam że ona się bardzo brutalnie zderza z faktem, że kapitał jaki miała nieuchronnie topnieje, bo w swoim środowisku jest już starym pudłem, a innego nie zgromadziła. Jest marudna, neurotyczna, wybuchowa, paranoiczna, nie umie nawiązywać relacji bazujących na czymś innym niż wypinanie tyłka, nie ma ciekawej osobowości. A że tyłka już tak łatwo nie zmonetyzuje, a jest przyzwyczajona do moentyzacji to nieuchronnie będzie coraz bardziej sfrustrowana ale będzie tkwiła z Rikim robiąc mu coraz większe piekiełko z życia
                  • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:22
                    To też zabawny scenariusz wink
                    • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:40
                      sztalugi1234 napisała:

> To też zabawny scenariusz wink
                      A jak u ciebie z facetami. W porzo? Zdradź tajemnice. Bo lubisz innych oceniać? Garną się do ciebie jak pszczoły do miodu?
                  • zona_rikiego [...] 24.01.26, 14:54
                    • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:57
                      zona_rikiego napisała:

> Nie jest tak źle moja droga.

Po prostu wypracowałaś sobie mechanizmy obronne.
                    • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:58
                      zona_rikiego napisała:

> Nie jest tak źle moja droga.

Jeżeli poglądy Rikiego na seks i obopólną z niego przyjemność są takie, jak tu prezentuje, to wiadomo, że z każdym innym będzie lepiej!
                      • zona_rikiego [...] 24.01.26, 15:02
                        • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:08
                          zona_rikiego napisała:

> Ale jaki seks moja droga? Za krótki jest do seksu.

No dlatego porożem rysuje sufit, to jest oczywiste, choć sądzę, że tu chodzi o brak podejścia ogólnie, nie o rozmiar. ALE rozmawiamy o tym czy Rikiżona szykuje sobie grzędę czy jednak rekreacyjnie, bo Riki pomocny jak Thermomix!
                          No to ja w tę pomocność właśnie wątpię.
                  • azalee Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:30
                    analoga_niet napisała:

> Żona Rikiego to raczej przypadek kobiety

Ależ ty jej nie lubisz.
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:43
                      A dlaczego mam jej nie lubić? To nie ja ją mam w domu 😀 Bazuje na tym co Riki pisze
                      • azalee Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:52
                        analoga_niet napisała:

> A dlaczego mam jej nie lubić? To nie ja ją mam w domu 😀

Dokładnie, dlatego dziwi taki wyrzyg pogardy w stosunku do kobiety o ktorej wiesz tylko tyle że ma za męża niewiernego buca.
                        • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:54
                          Nie odbieram tego jako "wyrzyg pogardy". Ma prawo mieć takie zdanie, a nie inne. Przynajmniej dyskutuje ze mną merytorycznie, a nie czepia się bez sensu jak te wszystkie chwilowe nicki trolololo.
                        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:52
                          Cóż, Riki może pisać co myśli na temat mojego narzeczonego to ja mogę napisać co myślę o jego żonie
                          • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:00
                            Róznica jest taka, że ty masz dobre zdanie o swoim narzeczonym i go tutaj "bronisz". A twoje negatywne oceny żony rikiego zgadzają się co do joty z tym, co on o niej myśli i jest to woda na jego młyn - podtrzymuje jego przekonanie, że padaka w jego związku jest winą żony bo to zła kobieta jest, jak zresztą wszystkie baby (a on niczemu niewinny, wszystko co robi jest normalnym męskim postępowaniem)
                            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 12:44
                              A uważasz że nie ma takich kobiet? Każda to anioł, osoba przyzwoita i dobre? Różnica to jest przede wszystkim taka, że Riki wymyśla i fantazjuje, a ja piszę ściśle na bazie jego słów. Przy czym nie sądzę, żeby on na przykład wymyślił i kłamał na temat tego, co jego żona sądzi o innych kobietach (fałszywe, złośliwe, interesowne, nie ma między nimi przyjaźni) i w innych kwestiach, bo on jest raczej nadmiernie szczery i wylewny na temat życia prywatnego.
                              • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 17:04
                                Oczywiście, że żona rikiego nie jest aniołem, nikt nie jest. Ale to co on o niej pisze, to jest jego prawda, jego opinia o niej. A riki ma bardzo specyficzna filozofię na temat kobiet, z której wynika tendencyjność w ocenie. Nie kojarzę tak naprawdę żadnego faktu na temat zony, który by można uznać za wiarygodny, nie związany z tą jego filozofią, poza tym że żona jest sporo młodsza (chyba 7 lat), ale z tego może wynikać wiele, a może nic.
                                • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 17:42
                                  7 lat to "sporo młodsza"? No ludzie.... ! Jak miałem przez parę lat 28 lat młodszą , to faktycznie ta pani była sporo młodsza. Jak to mawiał mój kolega, "do 10 lat to w zasadzie nie ma żadnej różnicy wieku". *

*niestety na starość to się już zaczyna cholernie rozjeżdżać, na niekorzyść... baby mają energię pułku wojska, a chłopy w przyspieszonym tempie pierniczeją
                                  • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 18:45
                                    Jako spotykająca się z facetem młodszym o 5 lat zgadzam się, to żadna różnica wieku.
                                    • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:34
                                      7 lat to żadna róznica, kiedy ma się powyżej 30. Między 18-latką a 25 latkiem jest duża róznica. Mentalna i doświadczenia życiowego. Jedno z nich jest w wieku maturalnym, a drugie - pracuje i zarabia, jedno nigdy nie było w dojrzałym związku, drugie - często juz zakłada rodzinę i ma dzieci (lub się do tego przymierza). Oczywiście piszę statystycznie i o swoim kręgu kulturowym. Bo wiem, że są bombolini, którzy w wieku 30 lat nie mają pracy ani żadnych doświadczeń związkowych i są ludzie, którzy mają dzieci przed maturą, a pracować na swoje utrzymanie musieli od dzieciństwa.
                                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 18:28
                                  Każdy ma jakąś filozofię, Ciebie na przykład Twoja skłoniła do dowalenia mi bardzo paskudnymi uwagami na temat mojego rozstania…
                                  Riki moim zdaniem nie kłamie, jeśli chodzi o fakty: okoliczności poznania, fakt opłacania jej rachunków za mieszkanie, cytaty z wypowiedzi o innych kobietach, robienie awantury przy znajomych, podejście do dziecka. Dlaczego miałby kłamać? Interpretować można różnie ale to są raczej konkrety.
                                  • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 09:32
                                    Ja nie twierdzę, że on świadomie kłamie. On po prostu interpretuje te fakty po swojemu, być może sam jest przekonany, że pisze samą prawdę. A ty idziesz prosto po linii jego interpretacji. Nie widząc, że skoro on interpretuje po swojemu informacje, które ty podajesz, tak samo może robić w kwestii swojego życia i swojego małżeństwa. Zresztą wszyscy do pewnego stopnia tak robią (opisując fakty interpretują je i przedstawiają przez pryzmat swoich przekonań), tylko nie wszyscy tak tendencyjnie w jednym kierunku.
                                    Np. fakt: kobieta majac ok. 18 lat ma do dyspozycji (na wlasnosć?) kawalerkę, męzczyzna płaci rachunki. Ale to, że to on zapewnia utrzymanie tej nieruchomości i tym samym finansuje kobietę, to już jest jego interpretacja. Bo można na to spojrzeć tak, że przecież on sam z tej kawalerki korzysta i za korzystanie płaci,(gdyby mieszkała z nią koleżanka to przeciez też by placiła, za wynajem się płaci).
                                    Wypowiedzi o innych kobietach - być może rzeczywiście żona dokładnie tak powiedziała. Ale może w innym kontekście niż riki przekazał. Może była po kłótni z jakaś kobieta, a może jakaś ja zawiodła itd itp.
                                    Robienie awantur przy znajomych - to już w ogóle nie jest żaden fakt, bo równie dobrze awanturę mógł wywołać sam riki, sam mowił, że są "włoskim małżeństwem" i nie ukrywał, że bywa porywczy (eufemistycznie rzecz ujmując).
                                    Podejście do dziecka - tutaj już w ogóle nie wiem, o jakie fakty ci chodzi. Riki pisał tylko, jak jest umęczony zajmowaniem się swoim synem, ale to niczym nie świadczy (tj. nie świadczy o tym, że matka olewa dziecko).
                                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 09:40
                                      Przecież Ty bardzo tendencyjnie i w jednym kierunku zinterpretowałaś moje odejście od partnera, nie mając pojęcia, jakie było tło.
                                      Oczywiście, można zakładać że każdy kto pisze na forum kłamie i przeinacza, ale to nie ma sensu. Riki opisywał konkretne fakty, w dodatku kilkakrotnie tak samo, więc raczej nie kłamał bo wersja jest spójna.
                                      • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:08
                                        > A potem przychodzi 152kk i wydziwia, że taka paniusia ma np. wszelkie prawo odmawiać nawet wypinania się, mimo, iż dzięki jakiemuś jeleniowi przeszła ekspresowo z nędzy do dużych pieniędzy.

Riki, to może zrezygnuj w końcu ze sponsoringu i spróbuj normalnych relacji?
                                        • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:12
                                          > Riki, to może zrezygnuj w końcu ze sponsoringu i spróbuj normalnych relacji?

Nie, niech on idzie w sponsoring sensu stricte, bo z takim mentalem i kompetencjami społecznymi szkoda każdej kobiety, z którą spróbuje "normalnej relacji". A w tym wieku i z takimi horyzontami on już niczego się nie nauczy.
                                          • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 14:28
                                            campari.spritz napisała:

> > Riki, to może zrezygnuj w końcu ze sponsoringu i spróbuj normalnych relac
                                            > ji?
                                            >
                                            > Nie, niech on idzie w sponsoring sensu stricte, bo z takim mentalem i kompetenc
                                            > jami społecznymi szkoda każdej kobiety, z którą spróbuje "normalnej relacji". A
                                            > w tym wieku i z takimi horyzontami on już niczego się nie nauczy.

Nie, nie nauczy się, tak go ukszałtowało jego środowisko i nie miał potem potrzeby poszerzania horyzontów. Na sponsoring sensu stricO go nie stać, próbuje czegoś pomiędzy. Jest kompletnie odrealniony. W realu czyli nie w Konstancinie, warszafce i innych marginesach na które się powołuje nie ma (lub zdarzają się bardzo rzadko) drastycznych różnic w zarobkach czy wniesionym do małżeństwa majątku. W dziewięćdziesięciu paru procentach zawodowo pracują obydwoje małżonkowie (kobiety miewają przerwy na odchowanie dzieci czyli na pracę wyłącznie w domu), żadna strona nie pełni funkcji zdobniczej. Przy rozstaniach zdarza się że ktoś się czuje poszkodowany finansowo, ktoś faktycznie jest poszkodowany, ale nie zauważyłam żeby tymi poszkodowanymi byli wyłącznie mężczyźni. Riki pieprzy jak gangus wypuszczony z gangusowej niszy na szerszy świat i przykładający jedyną znaną sobie miarę do całej reszty obcego sobie świata big_grin
                                      • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:09
                                        analoga_niet napisała:
                                        =
                                        > Oczywiście, można zakładać że każdy kto pisze na forum kłamie i przeinacza, ale
                                        > to nie ma sensu. Riki opisywał konkretne fakty, w dodatku kilkakrotnie tak sam
                                        > o, więc raczej nie kłamał bo wersja jest spójna.
                                        >
                                        Riki też konsekwentnie pisze, że normalne i powszechne są związki harpii z zajechanymi kuniami oraz marzenia o tajskich prostytutkach. Oraz że kobieta ma się wypinać. Jakoś nie uważamy tego za prawdę.
                                        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:17
                                          Nie myl faktów z opiniami. Stwierdzenie że coś jest normalne to opinia, subiektywna. Natomiast myślę że jak pisze, że kolega X ma żonę harpię to pisze prawdę. Jak pisze, że marzą mu się azjatyckie prostytutki to też jest fakt i myślę że prawdziwym O różne rzeczy bym Rikiego posądzała ale akurat nie o kłamstwa na poziomie faktów.
                                          • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:19
                                            Nie no, dla niego to, że każdy facet marzy o tajskich prostytutkach, to fakt.
                                          • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 12:33
                                            I kto tu myli? Stwierdzenie, że ktoś jest "harpią" to fakt?
                                            Tak dla porządku: stwierdzenie faktu to stwierdzenie, że coś się wydarzyło wtedy i wtedy. Fakty są weryfikowalne. Ocena tego zdarzenia to już zawsze opinia. Podobnie jak zawsze opinią są stwierdzenia na raty charakteru osoby, jej motywacji itp. A to, jak riki określa kobiety świadczy bardziej o nim samym, niż o tych kobietach.
                                            Podobnie marzenia czy pragnienia nie są faktami, bo nie da się ich zweryfikować. Chociaż rzeczywiście stwierdzenie rikiego, że marzy o tajskich prostytutkach wiele mówi o nim samym. Nawet nie to, że marzy, bo marzenia to można mieć najbardziej odjechane, raczej to, że przedstawia to jako realny scenariusz szczęśliwej starości.
                                            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 12:39
                                              Harpia buła tu umowna, miałam na myśli nie samo określenie tylko opis faktów dowodzących harpiowatosci.
                                              Natomiast nadal nie wiem, w czym gorsze są moje interpretacje tego co pisze Riki na forum od Twoich interpretacji tego co ja piszę.
                                              • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 13:10
                                                Nie wiem co masz na myśli pisząc "gorsze", te które ty napisalas są po prostu wtórne. Nie są nawet twoje bo przecież żona rikiego tu nic nie pisała, trudno zatem się o niezależna opinie o niej. Powtarzasz po prostu opinie rikiego, do tego myląc je z faktami.
                                                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 13:25
                                                  Mój ex też tu nie pisał a nie przeszkodziło Ci to przeanalizować jego postawy, motywacji i zachowania
                                                  • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 13:55
                                                    Ale nie powtarzałam twoich opinii o nim, tylko wyrobiłam sobie swoją na podstawie faktów, które podałaś. I moja opinia dotyczyła tej konkretnej opisywanej przez ciebie sytuacji, a nie ogólnie mezczyzn, czy ogólnie tego mężczyzny w każdej sytuacji. Najistotniejsze nie jest zatem to, czy opinia jest słuszna (bo każda jest w jakiś subiektywna), tylko, czy jest dopasowana do konkretnych oklicznosci i indywidualna, oparta na własnym doświadczeniu, a nie na uprzedzeniach czy sugestii innych np. wobec danej osoby, czy grupy do której należy (mężczyzn, kobiet)
                                                    Riki dużo pisze o kobietach i bardzo tendencyjnie, w zasadzie twierdzi, że wszystkie kobiety są takie same/mają te same motywacje. Podobnie mężczyźni - wszyscy jego zdanie kierują się jednym. I na swoją zonę też nakłada ten filtr, faktów podaje mało, za to sporo opinii. Które to opinie ty bezkrytycznie powtarzasz.
                                                  • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 13:58
                                                    Tak samo jak Riki podawałem fakty we własnym ujęciu i wyborze i tak samo mogłaś sobie wyrobić opinię o moim byłym jak ja o jego żonie.
                                                  • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 17:39
                                                    No cóż, nie zgodzimy się.
                                                    Moim zdaniem nie w tym rzecz, czy ocenie poddaje się prawdziwe fakty, czy są one zmyślone, czy tylko wybiórczo przytoczone. My nie jesteśmy tu w prokuraturze czy w sądzie, żeby weryfikować fakty, szukać dowodów, wykrywać kłamstwa. My tu wyrażamy opinie, bo do tego m.in. służy forum. Tylko jest róznica, czy wyrażane opinie są czymś nowym, własnym, czy tylko jest to powtórzenie, utwierdzenie drugiej strony w jej opinii, nie wnoszące nic nowego (np. innego punktu widzenia).
                                                    Oczywiście możesz się zgadzać z opinią rikiego i nie mieć nic innego/nowego do napisania na temat jego zony, ale jeśli tak jest, to po co zaprzeczasz?
                                                  • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 20:17
                                                    152kk napisała:

> Moim zdaniem nie w tym rzecz, czy ocenie poddaje się prawdziwe fakty, czy są on
                                                    > e zmyślone, czy tylko wybiórczo przytoczone. My nie jesteśmy tu w prokuraturze
                                                    > czy w sądzie, żeby weryfikować fakty, szukać dowodów, wykrywać kłamstwa. My tu
                                                    > wyrażamy opinie, bo do tego m.in. służy forum. Tylko jest róznica, czy wyrażane
                                                    > opinie są czymś nowym, własnym, czy tylko jest to powtórzenie, utwierdzenie dr
                                                    > ugiej strony w jej opinii, nie wnoszące nic nowego (np. innego punktu widzenia)

Ale się jej na siłę czepiasz... chyba się wybitnie nie polubiłyście.

To co piszesz o słuszności bagatelizowania prawdy obiektywnej jest wyjęte z "ministerstwa prawdy" Orwella. Podstawową wartością jest dążenie do prawdy. Tak też określa się na przykład sens wszelkiej nauki. Jedynie w guanie zwanym marketingiem i reklamą , no i w sztuce oczywiście, liczy się aspekt świeżości, nowości, finezyjnie nowego ujęcia tematu.

Jeśli na forum ktoś pisze o swoim związku, bądź ocenia cudzy związek, to sensem tutaj jest dążenie do prawdy, a nie to , jakim bon motem ktoś daną sytuację skomentuje, czy się celnie wyzłośliwi, albo wyciągnie osobie która prosi o poradę jakieś jej przeszłe brudy.

Akurat w moim rankingu osób na forum, Grruu jest na podium tych nicków, które w dyskusji wnoszą najwięcej merytorycznego kontentu. Ale Tobie się wybitnie nie spodobało, że gdy skrytykowała moją żonę, to ja się nie odpaliłem i nie zabulgotałem, tylko skwitowałem, że ma prawo do swojej opinii. No jakże to tak? Skoro Riki nie rzuca mięsem i nie broni swej kobiety jak niepodległości , to na pewno znaczy, że opinia jest stuprocentowo słuszna, a Grruu po prostu przypodchlebia i przymila się oblechowi Rikiemu. Tak to sobie wykoncypowałaś i stąd te sążniste elaboraty. Ale ... skoro Cię to tak bardzo interesuje, to dopowiem ,że konstatacja Grruu nie była wcale specjalnie celna i trafiająca w punkt . Po prostu odpuściłem , raz ,że znowu musiałbym odkrywać na forum kolejne pokłady mojej prywatności, na co nie mam specjalnie ochoty, a dwa, że musiałbym toczyć dalsze kilometrowe wywody z Grruu, co jest z kolei fatygujące czasowo. Pewne aspekty związku trafiła, inne nie, no i tyle. Nie wszystko trzeba publicznie wyjaśniać do korzenia. Powtórzę jeszcze raz , to wszystko nie oznacza, że ona mi basuje i że spijamy sobie z dziubków, bo tak nie jest.

> Oczywiście możesz się zgadzać z opinią rikiego i nie mieć nic innego/nowego do
                                                    > napisania na temat jego zony, ale jeśli tak jest, to po co zaprzeczasz?

Jak wyżej. W Twoim uniwersum można tylko jeździć po Rikim jak po łysej kobyle i próbować wywołać jego wzmożenie pisarskie, agresję/nerwy, czy co tam jeszcze. Jak się coś krytycznego napisze , a Riki nie reaguje, to jest źle, bardzo źle. A w zasadzie to oznacza, że się de facto basuje Rikiemu i popiera jego szowinistyczno-samcze, przedpotopowe poglądy. Uff! Niezły odlot!
                                                  • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 20:36
                                                    Jest na podium, bo jako jedna z nielicznych traktuje cię serio, odpowiada na zaczepki i daje się podpuszczać.
                                                  • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 20:58
                                                    Ależ ty, Rysiu, kochasz odkrywać swoją prywatność i kilometrowe wywody (jak widać). I masz takie kruchutkie ego...
                                                  • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:53
                                                    Niezły elaborat 🤣
                                                    Ale nie masz racji, że nie lubię gruu. Prywatnie jej nie znam więc nie mogę "jej" lubić czy nie lubić. Ale lubię, co do zasady, jej wpisy. Bo zawierają własne indywidualne opinie, przemyślenia, takie z którymi można się nie zgodzić, ale interesujące bo to nie jest tylko klepanie tego co inni napiszą.
                                                    Nie wierzę, że się z nią nie zgadzasz co do żony bo sam dokładnie to samo pisałeś, co gruu podsumowała. Może tylko nie zdawałeś sobie z tego sprawy.
                                                    Szkoda, że nie chcesz napisać nic dobrego o żonie, to nie musiałybyc żadne konkrety, fakty, ale chociażby twoje odczucia, co ogólnie robi dobrze. Byle nie o seksie z nią 🤮 Może gdybyś coś takiego pozytywnego napisał nie sprawiałbyś tak antypatycznego wrażenia i sam byś się poczuł lepiej?
                                                  • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 21:10
                                                    Cóż, jak widzisz Riki niekoniecznie zgadza się z moją opinią. Przy czym własna opinia nie musi być jedyna na świecie i unikalną. Ja wyraziłam swój punkt widzenia na bazie faktów znanych mi z forum
                                      • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 11:27
                                        Ja zinterpretowałaś, ty interpretujesz i riki interpretuje. Dokładnie o tym piszę.
                                        Tylko że riki interpretuje zawsze w jednym kierunku - żeby potwierdzić swój sposób widzenia kobiety i mężczyzn. Nie zgadzam się, że akurat w przypadku żony jest obiektywny i przytacza ściśle fakty.
                                    • riki_i [...] 26.01.26, 10:30
                                      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 10:46
                                        Chyba że ową „rażącą niewdzięczność” wykazuje pan, to wtedy pani powinna wykazywać daleko idącą wyrozumiałość, wybaczać i nie mieć głupich fanaberii z wystawianiem walizek za takie błahostki, prawda?

Co do kwestii finansowych w małżeństwie - podpisując jakąś umowę, wypadałoby brać odpowiedzialność za jej konsekwencje. Nie chcesz mieć wspólnego majątku? Masz dwie opcje: 1. Nie bierzesz ślubu 2. Bierzesz ślub ale z rozdzielnością majątkową.
                                        Jeśli decydujesz się na małżeństwo i wspólny majątek, to konsekwencja jest że kredyt i mieszkanie są wspólne. Możesz też nie żenić się z nędzarką tylko poszukać kobiety o odpowiadającym Ci statusie finansowym.

Ps. Wieczne biadolenie, jęczenie o swoim pokrzywdzeniu i robienie z siebie ofiary jest bardziej niemęskie od niedziałającego penisa i może wywoływać błyskawiczny spadek libido u pani. Potraktuj to jako tzw. friendly reminder; wink
                                        • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 12:44
                                          Facet nie patrzy na kasę, tylko na d upę, tak to działa. A potem sie dziwi, że został potraktowany jak 'byk na mięso'.

Ps. Na forum zachowuję sie zasadniczo inaczej niż w realu.
                                          • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 12:48
                                            No to sam sobie może być winien. Dokładnie tak samo jak kobieta, która patrzyła „och on taki natchniony artysta” a potem ma w domu leniwego trutnia szukającego kolejnych muz.

I to co piszesz to nie jest cała prawda o facetach bo jednak wielu z nich zwraca uwagę na dużo więcej niż tyłek - to wystarcza na krótko, a do związku szukają bardziej starannie. Przynajmniej ci młodsi, może w dziaderslandzie to inaczej wygląda. Ale moi kumple trzydziestoparoletni mają większe wymagania
                                          • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 16:56
                                            riki_i napisał:

> Ps. Na forum zachowuję sie zasadniczo inaczej niż w realu.

No ale to wiadomo, że w realu jesteś pantoflarzem, który panicznie boi się rozwodu i nie potrafi zrobić zakupów bez listy.
                                            Co tam u syna, wyszedł dziś chociaż na spacer?
                                          • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 12:34
                                            "Na forum zachowuję sie zasadniczo inaczej niż w realu."
                                            Nie trudno się tego domyslić.
                                            Ale jak to się ma do twojego wywodu na temat tego, jak to nieslychanie ważna jest prawda obiektywna i to nią powinnyśmy się zajmować na forum?🤣
                                      • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 10:49
                                        Jeżu, biedne misie, po prostu płaćcie za seks lub sponsoring, gdzie w zakresie obowiązków jest wypinanie się. Żarcie ogarniajcie sobie w knajpach, a jeśli za drogo, to zamawiajcie sobie pudełka. Wiem, że jesteś mentalnie w czasach młodości, nawet nie swojej, tylko tatusia-idola. Ale naprawdę, jest 2026 rok, związki typu sponsor - kuń zajechany z racji chlania i samego faktu pracy zawodowej oraz kurtyzana i sprzątaczka ogarniająca cała chatę, to model retro.
                                        • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 16:47
                                          Czy ty proponujesz im zmianę w tanebo?
                                      • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 12:46
                                        Tak się składa że byłam kiedyś w sytuacji, że partner mieszkał u mnie i nawet więcej zarabiałam więc więcej wkładałam do tego kotła. Później on zaczął coraz więcej partcypować w finansowaniu wspólnego gospodarstwa. Nigdy nie postrzegałam tego jak ty i bardzo bym się zdziwiła, gdyby po latach mi wypomniał pieniądze, które wkładał we wspólne mieszkanie, wyjazdy itp.
                                        Znam też bardzo blisko małżeństwo, w którym tylko jedno pracuje i trwa to od lat bo tak się umówili. I nigdy nie słyszałam ze strony tego zarabiającego takich tekstów które ty wyglądasz.
                                        Wdzięczność za wspólne lata i wspólny wkład w życie jest obustronna bo obie strony rozumieją, że nie chodzi i nie chodziło nigdy głównie o pieniądze.
                                        Nie wyobrażam sobie żyć w układzie, bo związkiem tego nie nazwę, w którym jedna strona tylko ma być wdzięczna bo druga finansuje. Moim zdaniem to nie ma prawa działać. Zresztą wszystkie twoje patologiczne opowieści o tłustych karpiach to potwierdzają.
                                        A jeśli ty sam w taki układ się wpakowałeś, nie widzisz w tym nic złego i nie zamierzasz nic zmieniać, to ja ci tylko napiszę po raz kolejny: nie dostaniesz pozytywnych uczuć za pieniądze, to jest po prostu niemożliwe.
                              • zona_rikiego [...] 25.01.26, 17:52
                          • azalee Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:24
                            analoga_niet napisała:

> Cóż, Riki może pisać co myśli na temat mojego narzeczonego to ja mogę napisać c
                            > o myślę o jego żonie

Aha, czyli ta obsesja jest jedak obustronna
                            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 12:46
                              Obsesja? Przypominam że na przykład mąż Shell został tu zdiagnozowany przez wiele forumek i to bardzo nieprzyjemnie (nie mówię że niesłusznie) i wtedy było ok?
                • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:24
                  sztalugi1234 napisała:

> Jak myślicie, czy żona Rikiego zdradza go rekreacyjnie,

Rekreacyjnie. Wygodnie jej z rikim, mimo wszystko. A czy to wiadomo, że kolejne PMG będą tak samo usłużnie ogarniać przyziemne życiowe sprawy?
                  • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:48

> sztalugi1234 napisała:
                    >
                    >
                    > > Jak myślicie, czy żona Rikiego zdradza go rekreacyjnie,
                    >
                    >
                    > Rekreacyjnie. Wygodnie jej z rikim, mimo wszystko. A czy to wiadomo, że kolejne
                    > PMG będą tak samo usłużnie ogarniać przyziemne życiowe sprawy?

Ja wiem czy on tak usłużnie ogarnia? No dobra, daje się wypchnąć ze stróżującym pilnie bąbelkiem na wakacje. Żonka macha chusteczką, odwraca się na pięcie iiii...wink
                    • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:51
                      Oczywiście, że ogarnia.
                      Mało było opowieści o wręczaniu kuniowi przez harpię listy z zadaniami? O tym, że kobiety mie ogarniają same żadnych, ale to żadnych spraw?
                      Przecież o sobie pisał.
                      • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:59
                        No ale też pisał, że odwiezienie bąbelka do szkoły jest wyczerpujące i on po tym leży na kanapie!
                        Chyba że go tuktukiem odwozi?
                        • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:26
                          Widzę to big_grin big_grin big_grin
                      • boggi_dan Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:03
                        No Primulka zaangażowałaś się mocno w ten wątek. Rikuś umie wydobyć głębie z kobiety.
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:08
                      Ogarnia wszystko, a w zamian ma niechętne wypięcie i marudzenie
                      • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:10
                        analoga_niet napisała:

> Ogarnia wszystko, a w zamian ma niechętne wypięcie i marudzenie
                        >

Pytanie, które się lepiej urządziło big_grin
                      • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:24
                        analoga_niet napisała:

> Ogarnia wszystko, a w zamian ma niechętne wypięcie i marudzenie
                        >

Czyli dokładnie tak jak powinno być w Rikiversum!
                • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:12
                  Biorąc pod uwagę branżę żony i panujące w niej zwyczaje, Riki ma rogi większe niż najstarszy łoś w całej Szwecji. A miewają potężne, widziałam takiego że łojezu.
                  • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:19
                    A co to za branża?
                    • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:13
                      Jeśli dobrze rozumiem to rozrywkowa.
                  • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:06
                    chicarica napisała:

> Biorąc pod uwagę branżę żony i panujące w niej zwyczaje, Riki ma rogi większe n
                    > iż najstarszy łoś w całej Szwecji. A miewają potężne, widziałam takiego że łoje
                    > zu.
                    >
                    No ale to chyba dobrze, nie?
                    Umysł - nie.
                    Kutang - nie.
                    Chociaż poroże potężne!
                    • sztalugi1234 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 17:09
                      (To znaczy jakaś tam wyjściową inteligencję Riki zapewne ma, wykształcenie też, ale jego całkowicie zbetonialy umysł, niezdolność przyjęcia, że poza rikiversum są jeszcze inne bańki, skłonności do histerii i drobnomieszczańska pruderia świadczą o tym, że to co dostał od losu nie jest specjalnie ćwiczone i ulega atrofii. I nie mówię tylko o zaganiaczu.)
            • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:27
              Riki weź się na litość rozejrzyj po pokoleniu swoich rodziców - większość kobiet 80+ to są kobiety samotne i żyją lepiej niż za czasów jak miały męża na głowie tongue_out
            • jowita771 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:54
              Ale statystycznie w wieku 80+ kobieta ma większe szanse na żywą koleżankę, niż żywego męża.
            • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:06
              Tylko o czym nas przekonujesz? Że najlepiej być w satysfakcjonującym związku z osobą która nas kocha, dba o nas, jest uważna i czuła na nasze potrzeby? No pewnie, że najlepiej.
              Tylko, że kobieta, która jest w związku z mężczyzną, który jest nieczuły, ma w dudzie jej potrzeby, oczekuję od niej obsługi (micha i barłóg) oraz wypięcia się, a jak tego nie dostaje, to robi się agresywny, nie doczeka się jego wdzięczności i troski, kiedy będzie miała 80+. Wręcz przeciwnie - jeśli dotrwają razem do tego wieku, to może liczyć na jeszcze bardziej marudnego, nieczułego starego pierdziele, którym to ona będzie musiała się zajmować. To już lepiej być samotnym bez takiego garba.
            • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:54
              > samotność bez chłopa.

Tego chłopa dla którego główną funkcją kobiety jest "krzątanie się", ogarnianie chaty i odstawienie swoich potrzeb na boczny tor?
              • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:20
                Prawda? Jaka szkoda, że odszedł! 😭🤣
            • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:29
              "Chodziło mi o coś innego, że dopiero jak będzie 80+ , to naprawdę odczuje co to samotność bez chłopa"

Naprawdę, Riki, udało ci się po raz kolejny z poważną miną walnąć coś bardzo śmiesznego big_grin
        • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:17
          riki_i napisał:

>
          > Te kobiety przecież też zostają Z NICZYM, jak to ładnie napisałaś.
          >
          >

Tak, te wszystkie wdowy, rozwódki i singielki które znam, po prostu umierają z głodu i chłodu i jeszcze dlatego, że są niezauważone
          • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:51
            Usychają bidulki, bo nikt ich spermą nie podlewa 😂😂😂
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:53
              No ponoć to podlewanie ma zbawienny wpływ na zdrowie także po menopauzie, tak piszą internety.
              • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:15
                Na zdrowie zwłaszcza po menopauzie najbardziej zbawienny wpływ ma święty spokój. Również wolność od marudzącego, spierniczałego dziadygi i jego oczekiwań. Bardzo wiele wdów potężnie odżywa po owdowieniu, u mężczyzn zjawisko praktycznie niespotykane.
                • homohominilupus Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:10
                  Jesu tak

Faceci strasznie pierniczeją
              • jowita771 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:01
                riki_i napisał:

> No ponoć to podlewanie ma zbawienny wpływ na zdrowie także po menopauzie, tak p
                > iszą internety.

Nie rozumiem więc, dlaczego większość mężczyzn z jednej strony tak zachwala dobroczynną moc nasienia, a z drugiej tak się zapiera przed stosowaniem go na sobie i nawet cień podejrzenia o homoseksualizm uważa za zniewagę.
      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:05
        Niby gdzie „mieć chłopaka” jest obciachowe? Dwudziestolatkowie normalnie wchodzą w relacje, po prostu nie jest już obciachem nie mieć związku.
      • ritual2019 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:32
        Mieć chłopaka zaczyna być lekko obciachowe.

Gdzie zaczyna byc? Naturalne instynkty ludzkie sie nie zmkenily, wiec ludzie maja naturalna potrzebe bycia w zwiazkach, rozmnazania sie itd. Zmienilt sie i to juz dawno temu relacje w zwiazkach, sa inne niz byly miedzy naszymi dziadkami czy rodzicami. Nagomiast riki_i i jego rozwazania na forum kobiecym kreca sie jak zwykle wg tego samego i jak zwykle na jego pierdniecie reaguja te same nicki
      • runny.babbit Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:52
        chicarica napisała:

>

> Stare baby w pewnym wieku też stwierdzają, że te młode mają rację. Tak po prost
        > u. I dają sobie spokój z facetami w ogóle.
        >
        > Diluj z tym.
        >
        Jak przypominam sobie rozmowy sprzed wielu lat z starszymi ciotkami i babciami, to mam wrażenie że tak było już od bardzo dawna. Tyle że presja społeczna i przede wszystkim ekonomiczna, nie pozwalały im na uwolnienie się od balastu, czytaj chłopa.
        • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:54
          Masakra, runny.babbit, naprawdę masakra.
          • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:15
            Dla mężczyzn ewentualnie. Dla kobiet zupełnie nie.
            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:19
              Udany związek jest wartością dla obu stron
              • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:22
                No więc właśnie wśród młodych kobiet obecnie panuje przekonanie że nawet fajny mężczyzna i tak jest obciążeniem i jest im niepotrzebny.
                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:23
                  Nie, nie panuje takie przekonanie. Po prostu tak sam jak Riki masz swój dogmat i tyle
                  • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:29
                    Ja nie mówię o 30 plus.
                    Miałam ostatnio okazję pogadać sobie z taką która jest świeżo po 20tce. Ani ona, ani żadna z koleżanek nie ma chłopaka i nie szuka. Uważają chłopaków za odpady atomowe, zepsute porno, grami i manosferą.
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:36
                      A czy ja mówię? Znam dwudziestolatki, w tym w rodzinie. Najstarsza ma 23 lata i chłopaka, 20-latek od roku ma dziewczynę, bardzo fajna zresztą. Wśród ich znajomych też są pary.
                      • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:04
                        Ok, pewnie kwestia bańki, każda z nas zna takie osoby, podobnie jak każda z nas w swoim czasie miała ciocię wirusologa. Czyli mówisz że statystyki o mniejszej liczbie zawieranych małżeństw, dramatycznie spadającej liczbie narodzin, większym odsetku singli są nieprawdą a socjologowie się mylą twierdząc, że coraz mniej osób jest w związkach. Skoro tak, to czuję się uspokojona, widocznie ta dziewczyna i jej koleżanki to jakieś cnotki niewydymki.
                        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:08
                          Spadek liczby małżeństw nie oznacza że ludzie nie chcą być w związkach. W ogóle młodych ludzi jest mniej, zresztą dziś ślub nie jest oczywistością. Poza tym jest duża różnica między „nie jestem w związku bo nie muszę, jak się trafi ktoś fajny to chętnie” a „związek to zło”. Pierwsze podejście znam, z drugim sie nie spotkałam.
                    • ritual2019 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:44
                      chicarica napisała:

> Ja nie mówię o 30 plus.
                      > Miałam ostatnio okazję pogadać sobie z taką która jest świeżo po 20tce. Ani ona
                      > , ani żadna z koleżanek nie ma chłopaka i nie szuka. Uważają chłopaków za odpad
                      > y atomowe, zepsute porno, grami i manosferą.
                      >

Znam mnostwo mlodych kobiet ktore sa w zwiazkach, zadna nie uwaza mezczyzn za odpady atomowe. Jedna z nich jest moja corka ma 23 lata, jest w zwiazku od 4 lat z facetam ktory ma 26 lat. Mieszkaja razem, planuja przyszlosc, jest im dobrze.
                      Obracasz sie w jakims bardzo specyficznym srodowisku skoro masz takie obserwacje.
                    • alicia033 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:58
                      chicarica napisała:

> Miałam ostatnio okazję pogadać sobie z taką która jest świeżo po 20tce. Ani ona
                      > , ani żadna z koleżanek nie ma chłopaka i nie szuka. Uważają chłopaków za odpad
                      >

spoko. 30 lst temu (oraz wcześniej) też takie były. I dokładnie tak samo, jak wtedy, teraz też stanowią margines.
                    • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:04
                      chicarica napisała:

> Ja nie mówię o 30 plus.
                      >

Ewidentnie kwestia bańki, poglądy mają całkiem podobne do Twoich.
                      • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:03
                        Nowy nick dramatisia?
                        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:22
                          Nie. I nie rozumiem, dlaczego się obruszasz, wszystkie Twoje wpisy tutaj to jeden wielki ściek wylewany na facetów. Twój partner też należy do tego zacnego grona uzależnionych od pornosów odpadów atomowych nieumiejących zrobić sobie jajecznicy? Bo mój jakoś nie.

BTW, nawet wiem, z której banieczki te poglądy, też czytałam wrześniowego Vougue'a big_grin
                          • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:36
                            Nie czytałam wrześniowego vogue.

Mój partner jest jedynym którego jestem w stanie tolerować, ale to dlatego, że właśnie taki nie jest i jest chyba jedynym mężczyzną którego znam, który nie toleruje nawet takich męskich gadek i który potrafi się sprzeciwić, gdy inni faceci w jego obecności wygłaszają jakieś seksistowskie głupoty. Nie idealizuję go, wiem jakie ma wady, nie jest aniołem (chociaż znosi mnie, więc cierpliwość ma nieziemską) ale z wielu względów moje życie z nim jest lepsze niż bez niego i dlatego z nim jestem. Wiem natomiast na sto procent że gdybym go na swojej drodze nie spotkała, to byłabym singielką, oraz wiem też, że jeśli z jakiegokolwiek powodu go w moim życiu zabraknie w przyszłości, to nie zamierzam dzielić życia z żadnym innym człowiekiem płci męskiej.

To nie jest ściek, to realistyczne spojrzenie. Od wieków pracuję z facetami i z przyczyn towarzyskich i zawodowych trochę za dużo widziałam w ich wykonaniu. Również i w wykonaniu tych, których własne żony uważają za ideał.
                            • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:43
                              > To nie jest ściek, to realistyczne spojrzenie. Od wieków pracuję z facetami i z
                              > przyczyn towarzyskich i zawodowych trochę za dużo widziałam w ich wykonaniu. R
                              > ównież i w wykonaniu tych, których własne żony uważają za ideał.

Przy czym takie uważanie za ideał bywa na pokaz i kończy się po rozstaniu, kiedy pani zbiera się na szczerosć.
                              • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:06
                                Wiesz, ja zakładam że czasami to jest też tak, że takiej pani w pewien sposób rachunek wychodzi na plus. Coś w stylu: stary rucha co prawda na mieście, ale przynajmniej w domu się nie naprzykrza, domowy budżet się zgadza, po co robić rozróbę. Nie musi dochodzić do żadnego rozstania, sytuacja się unormuje jak panu dolna hydraulika zaszwankuje i krew odpłynie z tych obszarów w kierunku mózgu, wtedy należy dokonać przegrupowania i ocenić czy pan nie zmienił się w marudnego pierdziela stanowiącego kulę u nogi. Jeśli nie, można kontynuować.
                            • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:51
                              Czyli są kobiety, którym należy współczuć tak samo jak Rikiemu.
                              • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:07
                                W sensie że mnie?
                                • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:08
                                  W sensie, że każdemu, kto ma swoje dogmaty.
                                  • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:22
                                    A, to ok.
                                    Jednym z pięknych aspektów bycia starą babą jest że można mieć koncertowo wyrąbane na to co inni o człowieku sądzą. Czy go podziwiają, czy mu współczują, czy w ogóle ktoś coś.
                            • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 16:27
                              chicarica napisała:

> To nie jest ściek, to realistyczne spojrzenie. Od wieków pracuję z facetami i z
                              > przyczyn towarzyskich i zawodowych trochę za dużo widziałam w ich wykonaniu. R
                              > ównież i w wykonaniu tych, których własne żony uważają za ideał.
                              >

No... riki też wiele widział w wykonaniu kobiet, a jednak wszystkie, jak jeden nomen omen mąż, twierdzimy, że pier**li jak potłuczony kiedy pisze o kobietach.
                  • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:58
                    > Nie, nie panuje takie przekonanie. Po prostu tak sam jak Riki masz swój dogmat
                    > i tyle

Spokojnie, to nie jest wątek o tobie.
                • ritual2019 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:41
                  chicarica napisała:

> No więc właśnie wśród młodych kobiet obecnie panuje przekonanie że nawet fajny
                  > mężczyzna i tak jest obciążeniem i jest im niepotrzebny.
                  >

Nic takiego nie zachodzi poza twoja glowa. Poprzednie pokolenia mialy inne oczekiwania, role mezczyzn i kobiet w zwiazku, w zyciu itd. To sie zmienilo jak wszystko w zyciu sie zmienia, ale naturalne instynkty sie nie zmienily.
                  Rola mezczyzn w zwiazku dzis jest zupelnie inna, nawet u mojego pokolenia jest inaczej niz np moich rodzicow. Wiele kobiet zdalo sobie z tego sprawe i to nie jest tak ze kazdy facet jest dla nich obciazeniem. Ciezarem sa tylko faceci z konkretna mentalnoscia. Wiele kobiet nie musi wcale czekac az umra, poprostu sie rozstaja co juz dawno przestalo byc tabu, wstydem itp.

• chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:20
          Możliwe. Patrząc na to, ile kobiet z pokolenia moich matek odżyło dopiero po tym jak mąż odszedł do krainy wiecznych łowów. Niektóre szczęściary oddały mężów młodszym wcześniej i wcześniej odżyły, a praktycznie wszystkie koleżanki mojej matki które owdowiały lub się rozwiodły, twierdziły że żadnego faceta więcej im do szczęścia nie potrzeba.
          • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:21
            Z pokolenia naszych matek miało być.
      • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:51
        > Kobiety, zwłaszcza młode, swoje potrzeby zaczynają realizować poza związkiem. M
        > ieć chłopaka zaczyna być lekko obciachowe. One nie chcą nawet wiedzieć jakie są
        > męskie potrzeby, ich to kompletnie nie interesuje. Mają do wyboru dwie opcje:
        > 1. mężczyzna, 2. nic. Nic wygrywa. Zastanów się jaką zatem wartość wnoszą ci mę
        > żczyźni w życie kobiet, skoro przegrywają i to nie z czymś konkretnym, tylko po
        > prostu z NICZYM.

Do tej bardzo trafnej wypowiedzi dodam, że odbywa się to dopiero teraz, bo dopiero od niedawna kobiety tak mogą. Społecznie i ekonomicznie. Przy czym zmiana społeczna idzie jednak wolniej, bo ciągle spotyka się panie 40+ i (głównie) starsze, które robią za jedyne opiekunki i ogarniaczki domu, mąż generalnie ma je w d..., a one uważają, że to takie smutne siedzieć sobie samej we własnym mieszkaniu i współczują singielkom, które nie mają nic do roboty.
    • babilon_noon Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:05
      A co czyni ją ekspertką?
      • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:06
        To, że gada z sensem, wielonickowa krynico mądrości.
        • babilon_noon Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:09
          Aaaaaa...smile Niektórzy mówią, że dziki trener dobrze gada...
        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:14
          No mówiłam!
        • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:09
          Czyli potwierdza Twoje przekonania
    • babilon_noon Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:08
      Lepiej napisz coś o ekologii. Tak przyjaźnie.
    • bazia_morska Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:13
      Rikuś, odpowiedz brzmi: seksworkerki, restauracja, hotel. Partnerka jest ci zupelnie zbędna.
      • najbrzydszebutyswiata Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:28
        Nie no, to wszystko razem to za drogo...
        • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:32
          Ale Ryśka stać, co nie?😂
          • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:50
            Właśnie już nie bałdzo, dlatego cierpi.
          • najbrzydszebutyswiata Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:56
            No pewnie, to przecież tłusty karp, a nie kura, co sama sobie takie sprawy ogarnia. Z konieczności przecie, nie inaczej.
            • bazia_morska Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 15:31
              Kiedyś był tłusty, ale i tak atrakcyjny dla specyficznego środowiska. Dziecka żal.
    • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:15
      Riki, ta pani jest ekspertką od RAKA JAJNIKÓW. Z tego robiła doktorat. Oraz z infekcji intymnych. Nie od psychologii w związkach ani od piramidy potrzeb big_grin
    • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:20
      Ależ to tylko potwierdza, że faceci w większości są w związkach głównie biorcami i oczekują pełnej obsługi od kobiet, sami nie dając więcej od siebie niż "oto jestem i mniej zaszczyt mnie obsługiwać" I to też tłumaczyć dlaczego te wszystkie długie wieczne wdowy nagle czują wiatr w żaglach gdy już nikt nie wysysa z nich energii życiowej.
      • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:32
        borsuczyca.klusek napisała:

> Ależ to tylko potwierdza, że faceci w większości są w związkach głównie biorcam
        > i i oczekują pełnej obsługi od kobiet, sami nie dając więcej od siebie niż "oto
        > jestem i mniej zaszczyt mnie obsługiwać" I to też tłumaczyć dlaczego te wszyst
        > kie długie wieczne wdowy nagle czują wiatr w żaglach gdy już nikt nie wysysa z
        > nich energii życiowej.

No jak się po spracowanym padniętym przedwcześnie kuniu odziedziczyła tłustą grzędę, to sobie można "czuć wiatr w żaglach".

Mogę sypać przykładami jak z rękawa. Pewna pani , będąc już po 60-tce i to za komuny , po pochowaniu pana TK* pojechała na przykład do USA, gdzie zaliczyła promienny romans z księdzem. Ten widać nie wysysał energii życiowej... 😉

*Tłusty Karp
        • marzenka12 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:35
          Z amerykanskim pastorem? to chyba nie grzech, nie?
          Syp wiecej, kocham twoje opowiesci towarzyskie.
          • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:50
            Ksiundz katolicki jako żywo. Pisał potem listy i wysyłał pocztówki...
        • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:09
          riki_i napisał:

> No jak się po spracowanym padniętym przedwcześnie kuniu odziedziczyła tłustą gr
          > zędę, to sobie można "czuć wiatr w żaglach".

Obsługując tego kunia dzień w dzień przez 30 czy 40 lat w pełni sobie na te grzędę zasłużyła. I to jeszcze z nawiązką.

> Mogę sypać przykładami jak z rękawa. Pewna pani , będąc już po 60-tce i to za k
          > omuny , po pochowaniu pana TK* pojechała na przykład do USA, gdzie zaliczyła pr
          > omienny romans z księdzem. Ten widać nie wysysał energii życiowej... 😉
          >
          > *Tłusty Karp

Tylko widzisz nie każda ma szczęście złapać tłustego karpia. Cherlawe płotki tak samo wymagają obsługi i wysysają energię 🙄
        • jowita771 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:14
          riki_i napisał:

>po pochowaniu pana TK* pojechała na przykład do USA, gdzie zaliczyła pr
          > omienny romans z księdzem. Ten widać nie wysysał energii życiowej... 😉
          >

Bo bzykała tyle, ile ona chciała i kiedy chciała, a prać skarpetek mu nie musiała. Jakby został mężem czy partnerem, to by zaczął energię wysysać. Znam babki, które po małżeństwie chętnie spotykają się z facetem, nawet po kilka lat tym samym, ale i wspólnym mieszkaniu nie chcą słyszeć. Biorą ze związku to, co im pasuje, reszty nie chcą.
          • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:51
            I ja je rozumiem. Szczerze, to pewnie też bym tak zrobiła gdybym się w razie z aktualnym chłopem rozstała.
        • la_felicja Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:38
          riki_i napisał:

> Mogę sypać przykładami jak z rękawa. Pewna pani , będąc już po 60-tce i to za k
          > omuny , po pochowaniu pana TK* pojechała na przykład do USA, gdzie zaliczyła pr
          > omienny romans z księdzem.

O płomiennym romansie słyszałam, popromienny mogę sobie wyobrazić (chociaż wolę nie) ale promienny? Bzykali się na plaży w samo południe?
    • marzenka12 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:23
      Mnie ekspert powiedział, ze trzeba zostawiać otwarte drzwi

www.tiktok.com/@marszull/video/7517023690903637270?is_from_webapp=1&sender_device=pc
      • la_felicja Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:17
        Moja eskpertka twierdzi to samo big_grin
        A jak zamkniemy, to się głośno domaga otwarcia

Ale to żadna nowość, o tym już od dawna śpiewano:
        • black_magic_women Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 22:16
          To wiersz Ewy Lipskiej.
    • memphis90 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:37
      >A Ty memphis90 o piramidzie potrzeb
      >cryingniekoniecznie Maslowa) w ogóle kiedyś >coś tam słyszałaś?
      Sugerujesz, że piramida potrzeb różni się w zależności od płci..? 🤔 Bo ja dotąd sądziłam, że jedzenie, spanie, schronienie to są potrzeby podstawowe każdej żyjącej jednostki, tak samo jak potrzeby wyższe, które pojawiają się wówczas, kiedy podstawowe są spełnione.
    • riki_i [...] 24.01.26, 10:48
      • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:08
        Riiiki, jakiej dyskusji. Z Toba od lat nie ma dyskusji, dyskusja to jest jak jedna strona jest otwarta na argumenty i fakty przedstawiane przez drugą, a Ty rzucasz te swoje dogmaty, pięćdziesiąt osób Ci pisze, że jesteś koniem, a Tobie się nawet reklamy siodła nie wyswietlają bo postawiłeś adblocka, żeby przypadkiem nie dotarł do Ciebie najmniejszy dowód, że możesz nie mieć racji.
        I będziesz się upierał, że doktor ginekologii ze specjalizacją w estetyce ginekologicznej jest EKSPERTKĄ OD ZWIĄZKÓW i potrzeb psychologicznych, no rany, weź się opanuj...
        • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:16
          Guano mnie obchodzi jaką ta pani ma specjalizację , odezwała się z większym sensem niż pierdyliard pitu-pitu-lożeķ z sianem we łbie.
          • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:39
            Ktoś chyba lewą nogą z wyra wstał i od rana marudny łazi.
            • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:57
              chicarica napisała:

> i od rana marudny łazi.
              >

Hmmmmm...
          • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:55
            Co to są lożki? Poproszę o definicję, ze szczególnym uwzględnieniem pitu pitu.
          • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:54
            riki_i napisał:

> Guano mnie obchodzi jaką ta pani ma specjalizację , odezwała się z większym sen
            > sem niż pierdyliard pitu-pitu-lożeķ z sianem we łbie.

Jest taki pan co ma jakąś specjalizację po technikum i twierdzi że witamina C leczy wszystko. A stada ludzi twierdzą że wypowiada się on z większym sensem niż wszystkie dochtory razem wzięte big_grin Riki wyznawca zięb big_grin Ale się podkładasz.
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 22:32
              Ależ Andziu, ta pani niczego nie leczy - diagnozuje jedynie pewne zjawiska społeczne i nikomu tym krzywdy nie robi. Bo chyba pochwalne mlaskanie Rikiego nie stanowi dla Ciebie takiej samej zbrodni co leczenie nowotworu witaminą C ?
              • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 01:09
                riki_i napisał:

> Ależ Andziu, ta pani niczego nie leczy - diagnozuje jedynie pewne zjawiska społ
                > eczne i nikomu tym krzywdy nie robi. Bo chyba pochwalne mlaskanie Rikiego nie
                > stanowi dla Ciebie takiej samej zbrodni co leczenie nowotworu witaminą C ?

"Diagnozuje", wolno jej, wolność słowa. Internet przyjmnie każde pierd....ie, wiele z tych pier....eń znajdzie swoich wyznawców. Moja sąsiadka gdzieś przeczytała że w roku 2026 dni z szóstką będą szczęśliwe i bardzo się tym przejęła (dość niszowa idea przyznam). Szczerze na zdrowie. Ale czy ja się muszę nad tym badziewiem pochylać i próbować traktować poważnie?
    • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:51
      No nie wiem.
      Bo wczoraj na siłce słyszałam, że "jak kobieta jest w wieku 30/40 i nie ma bolca, to dostaje pier...lca i wtedy jeździ w delegacje i zdradza".
      Z piętnaście minut wysłuchiwałam trzech dziadków w twoim wieku i oni twierdzili, że kobiety som bardzo złe. Najpierw niby zakochane, a potem zdradzają, puszczają biednego faceta z torbami, każą dziecku opowiadać pedofilskie konfabulacje w sądzie i zakładają biednym misiom niebieskie karty za nic.

• borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:11
        piataziuta napisała:

>
        > Z piętnaście minut wysłuchiwałam trzech dziadków w twoim wieku i oni twierdzili

Gdybyś trafiła na młodszych to byś się jeszcze dowiedziała, że wolą się walić z czarnymi a później próbują wciskać swoje czarne dzieci porządnym facetom.
        • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:31
          Ta słynna karuzela kutasów.
          • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:36
            Co?
            • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:42
              No co co. Kobiety najlepsze lata życia spędzają na skakaniu po k**asach - najlepiej czarnych. A potem jak zderzają się ze ścianą (koło 30stki) to nagle szukają frajera do wychowywania ich dziecka (najlepiej czarnego) i robienia za bankomat.
              Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
              • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:46
                Fascynujące że oni łączą biadolenie nad demografia i tym że kobiety nie rodzą z widzeniem wszędzie tłumów samotnych matek.
                A co do zderzania ze ścianą to sama prawda. Ja się zderzyłam po czterdziestce - ściana jest solidna i ma wysokość 187 cm 😀
                • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:10
                  > A co do zderzania ze ścianą to sama prawda. Ja się zderzyłam po czterdziestce -
                  > ściana jest solidna i ma wysokość 187 cm 😀

Spokojnie, to nie jest wątek o tobie.
              • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:47
                Ale "karuzela kutasów"? big_grin

I tyle tych czarnych macie w Lublinie?
                U mnie na siłce tylko jeden. I w pracy jeden.
                Nasze rodzime kartofle jakoś nie są zazdrosne.

• analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:49
                  To jedno z określeń z manosfery. Oni mają kompleks małego penisa i dlatego fantazjują o wielkich czarnych pałach
                  • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:56
                    analoga_niet napisała:

> To jedno z określeń z manosfery. Oni mają kompleks małego penisa i dlatego fant
                    > azjują o wielkich czarnych pałach
                    >

Nikt tak często nie fantazjuje o czarnych pałach jak polscy, konserwatywni mężczyźni
                • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:51
                  Aaaaa!
                  Słabo dzisiaj spałam. big_grin
                  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Carousel.gif
                  • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:53
                    Co Ty, chłop jesteś i spać musisz? Może jeszcze seks i żarcie
                    • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:01
                      big_grin
                    • swiezynka77 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:11
                      analoga_niet napisała:

> Co Ty, chłop jesteś i spać musisz? Może jeszcze seks i żarcie
                      >
                      big_grin big_grin big_grin
                • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:55
                  piataziuta napisała:

> Ale "karuzela kutasów"? big_grin

Po prawdzie to częściej występuje określenie "karuzela kutangów" 😉

> I tyle tych czarnych macie w Lublinie?

Ale to nie są dane z Lublina tylko z twittera i grup MGWO coś tam. Na żywo na szczęście takich ludzi nie spotykam.

• chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:06
                    Ja spotkałam, wśród pracowników zaprzyjaźnionej firmy budowlanej. O krajst. Oczy mi wyszły na szypułkach jak posłuchałam co ten osobnik pier... .
                    • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:11
                      A dobra to trochę wyjaśnia Twoje poglądy o facetach. Nie masz tam jakichś z wyższej półki, dla detoksu?
                      • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:37
                        Mam, ale nie Polaków.
                  • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:11
                    I tak, faktycznie kutangów, chyba chodzi o to żeby tak lekko afrykańsko brzmiało z tym ng.
                    • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:59
                      chicarica napisała:

> I tak, faktycznie kutangów, chyba chodzi o to żeby tak lekko afrykańsko brzmiał
                      > o z tym ng.
                      >

Chodzi o to, że jeden taki kiedyś napisał i całe stado baranów potem powtarza na zasadzie kopiuj-wklej, patrzcie jaki jestem fajny. Identycznie to samo co z określeniem "kręcenie korbą".
                • primula.alpicola Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:16
                  piataziuta napisała:

> Ale "karuzela kutasów"? big_grin
                  >
                  >

No właśnie, o co chodzi z tą karuzelą?
                  • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:36
                    Karuzela kutangów to jest to, na czym kręcą się rozwiązłe panie gdy są jeszcze atrakcyjne i nie chcą dawać incelom. Następnie uderzają w ścianę, wypadają z karuzeli z przychówkiem i wtedy szukają biednego incela by go omamić i zrobić tatusiem cudzego przychówku. Ja to dosłownie mam przed oczami.
                    • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:56
                      Bardzo ładnie to Chica streściłaś. Wielkie czarne pały to jest totalna Buka polskiej manosfery. Porno im tak mocno weszło, że jak sobie wyobrażą, że kobieta siedziała okrakiem na jakimś obcym kulturowo wielkim drągu, to im od razu krew odpływa i erekcja zamiera po wsze czasy.
                      • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:06
                        O, kochana, zupełnie nie. Ja podejrzewam że oni do tej wizji zjeżdżają na ręcznym, a na samą myśl o czarnym kutangu konar płonie że hej. Przeciętny incel myśli o karuzeli czarnych kutangów znacznie częściej niż ja, to na pewno.
                        • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:18
                          He, he, przewrotne 🤣
                        • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:08
                          Do tej fascynującej odnogi o czarnych kutangach dodam jeszcze żale inceli, że te wszystkie szony celują w sigmy zamiast wybierać miłych chłopaków. Miły chłopak to oczywiście pozbawiony kompetencji społecznych i ogarnięcia właściwego osobie dorosłej incel, mający kobiety za coś pomiędzy kosmitą a dmuchaną lalką.
                          • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 15:22
                            To też! 🤣
                    • la_felicja Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:20
                      "Karuzela z madonnami" nabiera nowego znaczenia
              • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:27
                borsuczyca.klusek napisała:

> No co co. Kobiety najlepsze lata życia spędzają na skakaniu po k**asach - najle
                > piej czarnych. A potem jak zderzają się ze ścianą (koło 30stki) to nagle szukaj
                > ą frajera do wychowywania ich dziecka (najlepiej czarnego) i robienia za bankom
                > at.
                > Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.

A bardzo przepraszam, czy wielokrotnie opisywana na forum przeze mnie , moja ex-bulimiczka , to zaliczyła jakiś inny schemat? Zdeflorował ją Murzyn.
                • pursuedbyabear Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:30
                  Ale ten w liberii?
                  • dvdva Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:36
                    W liberii to karzeł był, orientuj się.
                    • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:44
                      Murzyn w liberii też był.
                  • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:39
                    pursuedbyabear napisała:

> Ale ten w liberii?
                    >

A w liberii to nie był karzeł?
                    • chatgris01 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:45
                      arthwen napisał(a):

> pursuedbyabear napisała:
                      >
                      > > Ale ten w liberii?
                      > >
                      >
                      > A w liberii to nie był karzeł?
                      >
                      >
                      >
                      >

Też.
                • borsuczyca.klusek Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:44
                  riki_i napisał:

>
                  > A bardzo przepraszam, czy wielokrotnie opisywana na forum przeze mnie , moja e
                  > x-bulimiczka , to zaliczyła jakiś inny schemat? Zdeflorował ją Murzyn.

Błagam cię riki, twoja bulimiczka to jest jeden przykład takiej kobiety, w dodatku nieszczęśliwej i najpewniej mocno zaburzonej.
                  Podczas gdy wiele dziewczyn wychodzi za swojego pierwszego czy drugiego partnera. Jak ja i wiele innych forumowiczek.
                  • piataziuta Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:30
                    > Podczas gdy wiele dziewczyn wychodzi za swojego pierwszego czy drugiego partner
                    > a. Jak ja i wiele innych forumowiczek.

Eeeee... Co?
                    Mój mąż jest moim... ósmym partnerem seksualnym - co z perspektywy czasu uważam, za żałosny wynik.
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:48
                      To ja nawet przy drugim mężu nie dobije do tego wyniku🙄
                • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:18
                  Riki, pomysł logicznie. Polska jest krajem jednorodnym narodowościowo (ok, mamy mniejszość ukraińska teraz spora). Liczba czarnoskórych jest tak mała że po prostu nie ma znaczącej liczby kobiet które miały takiego partnera seksualnego. Już pomijając że też nie wszystkie gustują w takich
                  • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:56
                    Ja nie mówię, że każdemu psu Burek. Ale akurat przez czysty przypadek znałem taką, co faktycznie czarną pałą nie wzgardziła. Środowisk incelskich nie trawię, ale per analogiam toż przecie i Jaro Polskę Zbaw potrafi czasem zagadać z sensem (przynajmniej jeśli chodzi o postawienie jakiegoś problemu na wokandzie).
                    • simply_z Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:28
                      Powiem tak,zdarzyło mi się spotkać lub poznać polskich panów gustujących w egzotyce typu panie z Tajlandii, Filipin lub Kenii i mam wrażenie, że nasi panowie częściej w tym gustują, niż nasze panie...
                    • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 20:49
                      A dlaczego miałyby takie nie istnieć? Po prostu uwarunkowania polskie są takie że to nie jest znacząca grupa
                      • simply_z Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:53
                        To byli też emigranci i wbrew temu co wypisują nasi incele, Polki na emigracji aż tak nie wiążą się z czarnymi lub np. muzułmanami.
                        • umbraluna Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 07:25
                          simply_z napisała:

> To byli też emigranci i wbrew temu co wypisują nasi incele, Polki na emigracji
                          > aż tak nie wiążą się z czarnymi lub np. muzułmanami.
                          >
                          Ojtam ojtam. Wystarczy jedna, napisza o niej na Onecie i natychmiast zostaje ekspertka a jej sytuacja zyciowa jest ekstrapolowana na reszte populacji.
                    • arthwen Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 21:40
                      Właśnie: przez czysty przypadek.
                      Bo takich przypadków zwyczajnie dużo nie ma.
          • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:52
            chicarica napisała:

> Ta słynna karuzela kutasów.
            >

Kutangów! 😁
    • kamin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 10:59
      Czyli faceci w swych aspiracjach ograniczają się wyłącznie do potrzeb fizjologicznych.
      Kobiety jakby wyżej w piramidzie Masłowa - przynajmniej są potrzeby uznania, docenienia.
    • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:50
      "Pani ekspertka podaje NACZELNE trzy potrzeby mężczyzn w związku- seks, domowe żarcie i sen."
      To jakaś odwrócona piramida. Bo normalnie to są potrzeby występujące na najniższym poziomie.
      Chcesz powiedzieć, że ci faceci to takie prymitywy?
    • bywalec.hoteli Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 11:58
      Kobiety zazwyczaj twierdzą że jak dostaną te potrzeby to seks też będzie.
      W realu jednak tak nie jest?
      • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:09
        W realu seks jest jak kobieta pożąda mężczyzny. Lub w realu Rikiego - jak pożąda jego kasy.
      • bene_gesserit Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 07:19
        bywalec.hoteli napisał:

> Kobiety zazwyczaj twierdzą że jak dostaną te potrzeby to seks też będzie.
        > W realu jednak tak nie jest?

Żony się spytaj, nie forum. Od dłuższego czasu próbujesz zrozumieć swój związek przy pomocy obcych kobiet, kiedy tak naprawdę powinieneś się zdobyć na odwagę i porozmawiać z malzonką.
        • riki_i [...] 27.01.26, 09:00
          • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:01
            *w ramach tresowania misia (a nie trenowania , jak mi zmienił słownik )
          • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:05
            To zależy od osoby a nie od płci. Myślisz, że faceci nie reagują emocjonalnie, są tacy racjonalni i logiczni? Odbyłam multum rozmów, w których nie byłam w stanie dojść do żadnego porozumienia i utykały w dokładnie tym samym punkcie. I wiesz jaki zarzut usłyszałam? „Bo ty chcesz wszystko na logikę”. No chciałam, ale się nie dało, za to słyszałam mnóstwo emocjonalnego piedololo albo było mówienie jednego a robienie drugiego.

A przemocowe kobiety oczywiście raz istnieja i zaburzone i niektórzy mają do nich duże skłonności
            • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:57
              "Bo Ty chcesz wszystko na logikę", hmmm... abstrahując od całego szlamu, jaki miałaś z tym facetem , stanowi to dla mnie potwierdzenie Twojej wysokiej wartości, jako człowieka ze stosownym IQ i rozbierającym problemy od właściwej strony.

No ale ani ja się z takimi kobietami w relacjach intymnych nie spotkałem , ani moi koledzy. Była grana zawsze emocjonalność , a w przypadku problemów w związku, elastyczność płyty chodnikowej.
              • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 10:04
                Nie sądziłam, mimo wszystko, że jesteś aż takim dziadersem, by pisać, że kobiety to tylko emocje, a faceci - twarda logika. A jednak.
                • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 10:16
                  > Nie sądziłam, mimo wszystko, że jesteś aż takim dziadersem, by pisać, że kobiet
                  > y to tylko emocje, a faceci - twarda logika. A jednak.

Naprawdę nie sądziłaś? Skąd ten optymizm?
                  • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 10:29
                    Do tej pory jednak nie zdradzał się jako fan męskiej i kobiecej energii i tego typu guffien.
                    • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 15:58
                      To nie są guffna, i nie dotyczy to tylko spraw intymnych. Wampiry energetyczne są znanym zjawiskiem, mnóstwo ludzi miało z tym do czynienia w pracy, w rodzinie, wśród znajomych, gdziekolwiek.Tak samo może być w drugą stronę. Oczywiście, przy zdecydowanej większości kontaktów społecznych (w tym intymnych) wrażenia przepływu energii w jedną czy drugą stronę jest okrągłe ZERO. To jednak nie znaczy, że zjawisko nie istnieje. Zresztą chyba zgodzisz się z tezą, że kobieta może pchnąć faceta (i odwrotnie) fizycznie oraz psychicznie w górę, albo ściągnąć go w dół? Prawda? To jakoś nie budzi Twoich obiekcji.
                      • marta.graca Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 16:06
                        I odwrotnie tak samo.
                      • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 22:41
                        OK, po prostu nie wiesz, czym jest kobieca i męska energia (takie modne hasełka teraz, w które idealnie wpisują się twoje rozważania o emocjonalnych kobietach i logicznych facetach), więc piszesz nie na temat.
                • chicarica Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 11:31
                  Faceci twarda logika... bosz, nawet nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Przecież to on przychodzi od rana wk..rwiony jak całe gniazdo os i szuka zaczepki, agresywny przez całą sobotę. Ale to jest zachowanie LOGICZNE wg niego.

Klasyczny dziaders z pretensjami.
              • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 10:19
                Trochę IQ, trochę odcięcie emocjonalne, do końca zdrowe to nie jest i pracuję od dawna nad tym, żeby nie być cyborgiem wink Zresztą w praktyce to jest dla ludzi trudne do zniesienia.
                Ty i Twoi koledzy wybieracie specyficzne kobiety, zaryzykuję twierdzenie, że nie kierujecie się ich poziomem intelektualnym... Tylko nie ma sensu ekstrapolować na całą populację kobiet. Emocjonalność i brak elastyczności są mi doskonale znane w wydaniu męskim i mimo wszystko nie twierdzę, że żaden facet nie jest zdolny do racjonalności. A już mój były mąż to się w tym wspinał na wyżyny, łącznie ze śmiertelnym obrażeniem się na dwa dni, bo miałam inne zdanie na temat obejrzanego filmu... Oraz akcjami w stylu: podjął jakąś decyzję, zapytał mnie o zdanie, ja uznałam, że ok, w sumie dotyczy to jego to dlaczego mam się sprzeciwiać, on wie lepiej, czego potrzebuje, po czym okazywało się, że oczekiwał ode mnie, że go będę od tej decyzji odwodzić. A pozew rozwodowy złożyłam jak wygenerował awanturę o rzecz tak absurdalną, że mam do opowiadania anegdotkę, w którą ludziom trudno uwierzyć, że tego nie wymyśliłam.
                • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 11:36
                  "W już mój były mąż to się w tym wspinał na wyżyny, łącznie ze śmiertelnym obrażeniem się na dwa dni, bo miałam inne zdanie na temat obejrzanego filmu... "

Księżniczka na ziarnku grochu big_grin
          • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:09
            Jak ktoś wyżej już doradzał: związki z facetami, Rysiu, związki z facetami. Nie będą ci wtedy te harpie zatruwać życia na pińcet sposobów.
          • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:10
            O, czyli teraz mamy, że baby są gupie. Plus obowiązkowo 2/3 postu to jakaś historia celebrycka. Tak w ramach posiadania argumentów i bycia racjonalnym menszczyznom.
            • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:16
              Oraz jeszcze ekstrapolowanie przypadłości typu "fixum dyrdum" na wszystkie kobiety 🤣
              Uwielbiam tę metodologię!
              Moja niezrównoważona bulimiczka jest niezrównoważona i jeszcze dwie niezrównoważone bulimiczki od kolegi są niezrównoważone, ergo - wszyćkie kobity są niezrównoważone!
              Łowisz w łowisku z rakami a spodziewasz się mieć z tego kurczęta, to jest dopiero logika! 🤣
              • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 09:27
                I założenie ze bulimiczki są lepsze w łóżku… No ale Riki nie lubi zaczynania od loda bo to jak odgrywanie porno to może mu nasilony odruch wymiotny u kobiety nie przeszkadza w kocurkowaniu 😀
                • ferra Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 22:37
                  Riki nie rozumie, ze to nie bulimia powoduje wyrazistą specyficzność ero -tylko szereg pozostałych zaburzeń współistniejących (obstawiam, border/histrio+ lękowe przywiązanie czyli spore combo jak to klinicznie bywa). Riki przejawia tak odrzucający poziom dna - ze zastanawiajace jest to - co ma w głowie jego zona, ze sama zrobiła to sobie (to mały pikuś), splodzili dziecko - z którego wyhodowali pulpeta, zaś jego psychospołecznym rozwojem miały zając się placówki - bo starzy niedojrzali emocjonalnie.
                  • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 23:57
                    Przede wszystkim dla Rikiego wyrazista specyficzność erotyczna to po prostu lubienie seksu przez kobietę, jeśli wykraczające poza kocurkowanie w łóżku to już odlot zupełny i perwersja
                    • ferra Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 28.01.26, 00:45
                      Nie nudzi Cię ten temat? Przecież ten palant odczłowiecza kobiety, sprowadza je do funkcji "bezmózgiej ci^y na szpilkach na gwizdnięcie". Im głupsza tym lepiej dla niego.
    • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:06
      Czyli potrzeby biologiczne, bez których żyć się nie da, są równie ważne dla mężczyzn i dla kobiet, tak? Każdy musi je realizować i to jest oczywiste, ale kobiety nie oczekują od nich ich zaspokajania przez mężczyznę, tak? Czy to nie jest normalna postawa dorosłego człowieka, że potrzeby biologiczne sam ogarnia, tak samo jak jest w związku, jak i wtedy gdy nie jest? A mężczyźni twoim zdaniem (i zdaniem "ekspertki") są jak niemowlęta, którym matka zaspokaja potrzeby biologiczne bo sami nie są w stanie? a jedyną dodatkowa potrzebą, wszak również biologiczną, jest seks/prokreacja? I takiej potrzeby kobiety rzekomo nie mają? A męzczyźni nie mają zatem.zadnych innych potrzeb niż biologiczne (np. potrzeba bliskości, rozwoju intelektualnego, duchowego) czy po prostu nie chcą ich realizować w związku z kobietą? Jeśli jednak mają to dlaczego nie chcą realizować z kobietą? Czy dlatego, że uważają kobiety za gorsze intelektualnie, duchowo, emocjonalnie? A może się boją, że jest wręcz przeciwnie i to by zaszkodziło na ego?
      • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:11
        Raczej to drugie.
      • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:45
        ”A mężczyźni twoim zdaniem (i zdaniem "ekspertki") są jak niemowlęta, którym matka zaspokaja potrzeby biologiczne bo sami nie są w stanie?"

Najwyraźniej tak właśnie. Nie pierwszy raz piszę że mężczyzna z Rikiwersum to dziecko, które potrzebuje matki z opcją dostęp do cipki. Skoro tak jest to trudno żeby kobieta-czlowiek miała ochotę na związek z niemowlęciem, a jak już się w nim znajdzie miała coś poza wkurwem i poczuciem klęski.
        • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:31
          Piękne podsumowanie!
    • anek-dotka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:19
      Czy byłaby szansa, że zanuciłbyś inną przyśpiewkę? Może taką, w której szczęścia oczekuje się od siebie, nie od innych?
    • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:33
      Poszła baba co internetów, wyraziła swoje zdanie i znalazła grono wiernych. Pietruszka leczy raka, ziemia jest płaska, wszyscy mężczyźni to, wszystkie pingwiny tamto. Nic nowego, zieeew.
    • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:37
      Ja mam takie pytanie: dlaczego mamy się pochylić z troską nad potrzebami mężczyzn, skoro potrzeby (według tej pani) kobiet Riki nazywa lekceważąco "grzędą"?
      • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:51
        No trza się pochylić bo inaczej nie zjedzą, nie wyśpią się i umrą. Jak zwalić konia żeby prostata była zdrowa też nie wiedza. Trzeba wchodzić z nimi w związki żeby przertwali. Czego nie rozumiesz big_grin
        • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:57
          🤣🤣🤣
    • jowita771 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:37
      To tylko dowodzi, że naturalnym jest związek osób tej samej płci. Rozmnożyć trzeba by się tradycyjnie, ale potem jednak każdy w obrębie własnej płci i wszyscy mają potrzeby zaspokojone, kobiety się nawzajem doceniają, mężczyźni dostarczają sobie tyle seksu, ile dusza zapragnie. I git.
      • jakornelia12345 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 12:51
        Dobre.😊😊😊
      • malia Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 14:08
        Tez nie, bo kto będzie obu samcom w związku zapewniał michę i spokojne spanie jak obaj będą tego oczekiwać? O seksie nie wspominam, bo może ogarną to między sobą
        • jowita771 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 23:01
          No wybacz, moja droga, ale to już nie nasz problem, co panowie będą jedli. Mogą zatrudnić gosposię i płacić za gotowanie, w Polsce i tak za dużo kobiet wykonuje pracę za darmo.
          • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 23:24
            No bo faceci z karteczkami z listą zadań do wykonania i rolą domowego parobka, to zjawisko w ogóle nie występujące w przyrodzie. Gdzieżby znowu! Tylko biedne białogłowy są przedmiotem wstrętnego samczego wyzysku! A niektóre samce to jeszcze seksu się domagają, mimo , że bombelki już som na świecie! Obrzydlistwo!
            • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 23:30
              To może niech się nie domagają, tylko zrobią tak, żeby żonom się chciało...?
              Na przykład mogą zacząć od tego, by nie traktować wykonywania obowiązków domowych jako udręczenia i roli parobka, tylko jako zwykłe czynności dorosłego człowieka.
              • campari.spritz Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 11:15
                > Na przykład mogą zacząć od tego, by nie traktować wykonywania obowiązków domowy
                > ch jako udręczenia i roli parobka, tylko jako zwykłe czynności dorosłego człowieka.

Na przykład - że tak szaleńczo zaproponuję - nie czekając aż dostaną kartkę z zadaniami jak wczesny nastolatek, który uczy się życia. Tylko interesując się tym, co jest w domu do zrobienia, czego potrzeba, czego brakuje.
                Nie dziwię się zerowej chęci na seks w tego typu relacjach, nazwijmy to, tradycyjnych. Zdecydowana większość kobiet nie ma upodobań pdf, a koleś którego trzeba ogarnąć, to takie duże dziecko.
            • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 23:31
              Kompromitujesz tylko nas, Mężczyzn. Facet nie może sam wymyślić i zrobić obiadu tylko potrzebuje karteczki? A gdzie ma mózgi jaja? O smaku nie wspomnę - większość kobiet dziś nie potrafi gotować. Czy Mężczyzna sam nie potrafi posprzątać domu? Tylko musi mieszkać w chlewie i gromadzić butelki po piwie? Nie kompromituje nas!
              • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 00:44
                > O smaku nie wspomnę - większość kobiet dziś nie potrafi gotować.

A skąd to wiesz?
                • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 01:22
                  Nie raz szukałem doniczki żeby upchnąć jakiś serek halami czy jak to się nazywa ambitnej kucharki... Nie wszystkie spotkania kulinarne kończą się seksem, pamiętaj.
                  • angazetka Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 25.01.26, 10:44
                    Bardzo widać, że nie wiesz, o czym piszesz - na więcej niż jednym polu.
            • 152kk Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 13:35
              No jeśli facet do ogarnięcia własnego domostwa potrzebuje zarządcy, który mu spisze na kartce, co ma robić, to chyba nie dziwne, że tenże zarządca traktuje tegoż faceta jak najgorszego parobka? Nawet bowiem pracownicy najemni zwykle mają na tyle bystrości, żeby w zakresie podstawym wiedzieć, co należy do ich obowiązków, bez potrzeby ciągłego sporządzania karteczek. Na karteczkach od zarządcy działaja osoby niepełnosprytne. I jeszcze taki niepełnosprytny parobek miałby domagać się seksu z zarzadcą, toż to fujka🤣
              To tak w odpowiedzi na twój opis, ja się w realu w XXI w. raczej nie spotykam.
        • towariszczputin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 23:22
          Raczej w kierunku opowieści podręcznej.
          • towariszczputin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 26.01.26, 23:37
            Zresztą wystarczy odciąć babom tindera i skończy się szukanie księcia.
            • ferra Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 00:19
              Dlaczego czujesz się zagrożony?
            • marta.graca Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 07:05
              To będą szukać w klubach i knajpkach.
            • analoga_niet Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 08:12
              Na Tinderze nie szuka się księcia. Odetnij Tindera i już w ogóle nie będziecie mieli seksu
          • trampki-w-kwiatki Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 06:59
            towariszczputin napisała:

> Raczej w kierunku opowieści podręcznej.

To tylko mokry sen frustratów
            • towariszczputin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 07:09
              Powiedz to Trumpowi...
            • towariszczputin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 07:11
              I znajdą tam tylko Wieśka z sąsiedztwa...
        • towariszczputin Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 27.01.26, 06:47
          Czyli praprzyczyną ruchu 4b nie są nierówności a lenistwo?
    • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 13:05
      Po pierwsze to mam potrzebę tlenu. Bez niego wytrzymuję 60 sekund.
      Po drugie - seks. Mawet gdyby moim domu zmaterializowała się Jessica Lowndes bez ubrania a nie miałbym z nią ciekawych tematów do rozmowy i tego samego poczucia humoru to wystawiam jej walizki.
      Po trzecie - żeby z kimś porozmawiać trzeba mieć o czym rozmawiać. Trzeba mieć jakąś wiedzę o świecie. Jestem trochę jak zbój Gębon.
      I tyle z teorii tej pani...
      • riki_i Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:32
        Tanebo, daruj... pani nie rozprawiała o potrzebach prawiczków, tylko o potrzebach mężczyzn w wieloletnich związkach z kobietami.
        • tanebo0001 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 18:45
          Czyli możesz być w jednym pomieszczeniu z osobą z którą nie masz żadnych wspólnych tematów? Nie przeszkadza ci ta cisza?
          • aandzia43 Re: 3 potrzeby mężczyzn wg ekspertki wp.pl 24.01.26, 19:23
            Nie, nie przeszkadza mu. Micha, sen i możliwość pociupciania wypiętej zawsze na żądanie i w miarę nie obrzydliwej. Tak wynika z postu założycielskiego. Jeśli nie to czekamy na dementi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka