Dodaj do ulubionych

Trycholog potrzebny

08.02.26, 22:48
Czy ma ktoś do polecenia trychologa w Warszawie, takiego który zbada i fachowo poleci terapię, a nie tylko wciśnie gamę promowanych produktów?
Nigdy nie potrzebowałam i nie korzystałam, ale mam córkę w potrzebie, której włosy wypadają w zastraszającym tempie. Podejrzenia padają na leki, które bierze i raczej będzie brać. Wypadanie jest w rzadkich skutkach ubocznych i być może to właśnie ją te skutki dopadły 🫤
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 09:59
      Dr Jasonek. Zobacz jego profil na instagramie.
      • afro.ninja Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 10:01
        Zaznaczę, że nie byłam, wiec nie polecam, ale profil przeglądam, wydaje sie byc bardzo skoncentrowany, na tym co robi.
    • arwena_111 Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 10:43
      Klaudia Warecka. Jest i trychologiem i fryzjerem. Uratowała mnie od utraty wszystkich włosów. Ciężko u niej z terminami, ale warto.
    • swiezynka77 Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 10:54
      szczerze wątpię, że w takiej sytuacji trycholog pomoże, raczej uderzyłabym do lekarza ogólnego. przyczyną mogą być zarówno leki jak i sama choroba. podpowiem żeby zbadać ferrytynę i powinna być min 50-70 a nie 13 jak w normach. odchudzanie czy ogólnie chudnięcie i związane z tym niedobory są często przyczyną wypadania włosów.
    • ritual2019 Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 11:08
      A jakie to leki bierze?
    • koko8 Re: Trycholog potrzebny 09.02.26, 12:17
      dr Adriana Rakowska, dermatolog, zrobiła profesurę z "owłosionej skóry głowy". Wspaniały lekarz i człowiek. Ma chyba 2 centra medyczne w Warszawie.
      • agniesia331 Re: Trycholog potrzebny 11.02.26, 08:01
        Zanim dostaniesz termin wizyty kup jej biotebal. I wcieraj olejek rycynowy na pol godz przed myciem glowy, na to czepek
        • krypteia Re: Trycholog potrzebny 11.02.26, 08:30
          Absurdalna porada, każdy trycholog oraz farmaceuta ci powie że Biotebal to pic na wodę fotomontaż w przypadku wypadania włosów, po prostu dałaś się wkręcić reklamom jesteś idealnym celem wszelkiej maści marketingowców. Tak duża dawka biotyny pomoże tylko i wyłącznie wtedy jeżeli jest niedobór biotyny a Rzadko się to zdarza przecinek i na wypadanie włosów raczej nie pomoże
    • andace Re: Trycholog potrzebny 11.02.26, 12:36
      Żadnej trycholog lub kosmetolog, tylko wyłącznie wizyta u dermatologa, zwłaszcza jeżeli przyczyna wypadania włosów są leki.

Jeżeli masz instagram, to możesz zerknąć na rolki przygotowane przez mojego dermatologa, który mówi jakie suplementy i badania NIE są konieczne żeby zająć się wypadającymi włosami. On powinien też mieć podane źródła i wywiady z lalkarzami zajmującymi się włosami.
      skinunmasked.com/
    • sandy_cheeks Re: Trycholog potrzebny 11.02.26, 13:27
      Dziękuję wszystkim za porady. Coś z tego wybiorę.
      Z tym dermatologiem, to też dobry pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka