Dodaj do ulubionych

Koreańskie seriale - 10

15.04.26, 18:21
Zapraszam do wątku nr 10 smile Jubileuszowego wink
Tutaj poprzednie wątki:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,171011534,171011534,Koreanskie_seriale.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,172297251,172297251,Koreanskie_seriale_2_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,172731535,172731535,Koreanskie_seriale_3_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,173221109,173221109,Koreanskie_seriale_4_0.html?
forum.gazeta.pl/forum/w,567,173679345,173679345,Koreanskie_seriale_5_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,174645375,174645375,Koreanskie_seriale_6_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,176342700,176342700,Koreanskie_seriale_7_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,177253946,177253946,Koreanskie_seriale_8_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,178493703,178493703,Koreanskie_seriale_9_0.html
forum.gazeta.pl/forum/w,567,171618058,171618058,Kimchi_i_co_dalej_.html
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 18:25
      Od razu się wpiszę z pytaniem- czy wam też na IG ciągle wyskakuje fragment chińskiego Pursuit Of Jade? Z ML smyranym po głowie przez dwa piórka? suspicious wink
      • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 18:49
        Nope. Na moim IG króluje Seo Kang Joon, teraz niestety coraz częściej z Ahn Eun Jin, bo kręcą razem nową dramę. Nie lubię jej, ale drama zapowiada się ciekawie. A Pursuit of Jade wyskakuje mi czasem na fb, ale bez piórek, za to z mnóstwem zachwytów, jaki to wspaniały serial. Nawet się już zastanawiałam, czy się nie ugiąć i nie spróbować chińszczyzny, ale rozsądek podpowiada, żeby nie iść w tę stronę.
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 19:02
          Też się raczej nie ugnę bo chińskie kostiumowe mnie w ogóle nie kręcą. Ale pewnie IG mi go podrzuca bo mam w obserwowanych kilku chińskich aktorów wink W każdym razie jak widzę to slow motion z piórkami z d.upy bażanta to mam ochotę parsknąć śmiechem tongue_out
    • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 21:36
      A ja sie pochwalę, że zaczęłam staroć - Iris, i podoba mi się. Tempo jakieś żwawsze niż w wielu nowych, związek damsko-męski rozwija się szybko i fajnie. Jestem dopiero na 4. odcinku, więc może się popsuje, ale na razie podoba mi się dużo bardziej niż np. Idol I, który mam rozgrzebany i chyba rzucę w diabły.
      • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:46
        O ho, ho, ho. Moja ulubiona drama akcji, której wybaczam różne bzdurki hurtowo, bo to jest mój Lee Byung Hunik 😁 w takim wydaniu, że mogę patrzeć bez końca. Lubię dramę, lubię SFL bardziej niż FL, ale i ta nie jest wątłą leliją, więc też ok. Mam nadzieję, że się nie znudzisz, bo to dosyć długie jest.
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:50
          Oczywiście, że też Iris obejrzałam wink Przecież tam gra T.O.P suspicious
          • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:55
            Ale jak go lubię, tak źle gra suspicious. Ja bym na jego rolę spuściła zasłonę milczenia. Teraz się trochę wyrobił. W Squid Game szarżował, ale dla mnie był wiarygodny.
            • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:59
              W Iris rzeczywiście było słabo. Potem już w Tazza2:Hidden Card było lepiej. A w SG najbardziej był wiarygodny jak wyjadał te tableteczki z krzyżyka na szyi suspicious
              • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 23:11
                Dostał rolę niejako po warunkach 🤣
                • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 23:29
                  Noooo, nie musiał specjalnie grać big_grin
          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 23:51
            heca007 napisała:

> Oczywiście, że też Iris obejrzałam wink Przecież tam gra T.O.P suspicious

Właśnie, oglądam sobie spokojnie i nagle "Przecież to ten gość ze Squid Game!" wink
        • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 23:51
          otia5 napisała:

> Mam nadzieję, że się nie znudzisz, bo to dosyć długie jest.

Muszę szybko uwijać się z oglądaniem, bo tylko do końca kwietnia jest na Netfliksie. To mnie zmotywowało do obejrzenia jej wreszcie.
    • kira_03 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:43
      A ja właśnie odświeżam Alchemie dusz.
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 22:48
        O to całkiem dobry serial smile
      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 15.04.26, 23:52
        A ja nie przebrnęłam nawet raz. Jednak fantasy, to nie mój gatunek.
        • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 01:08
          O, dzieki Kurt, bo myslalam, ze jestem jedyna. Mialam kilka podejsc, przy ostatnim dobrnelam do 5 odcinka i rzucilam w diably, mimo, ze nawet lubie fantasy.
          • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 01:09
            *..., mimo ze...
          • kira_03 Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 06:30
            Widocznie to bardzo indywidualne smile
            • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 11:02
              jasne, troche jak z ciuchami. Patrze na kogos i mysle 'jak ona mogla cos takiego zalozyc!'Ona mysli to samo... z tym, ze o mnie wink
              • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 13:28
                senin11 napisał(a):

> jasne, troche jak z ciuchami. Patrze na kogos i mysle 'jak ona mogla cos takieg
                > o zalozyc!'Ona mysli to samo... z tym, ze o mnie wink

Ja mam tak z wątkami ubraniowo-butowymi na ematce. Patrzę i myślę "ale paskudztwo", a tam chór pochwał wink
                • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 20:55
                  Ja podobnie🙉
            • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 12:56
              kira_03 napisała:

> Widocznie to bardzo indywidualne smile

Nie przejmuj się smile W tym wątku każda z nas ma swoich ulubionych aktorów/aktorki i rodzaje dram wink
            • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 20:55
              Jak nie lubię fantasy tak Alchemia i Arthdal bardzo mi sie podobały wiec nie ma reguły chyba
              • yenna_m Re: Koreańskie seriale - 10 16.04.26, 20:59
                jasnoklarowna napisała:

> Jak nie lubię fantasy tak Alchemia i Arthdal bardzo mi sie podobały wiec nie ma
                > reguły chyba

Byłam zachwycona tymi filmami.
    • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 18.04.26, 22:37
      A może festiwal? suspicious Co wy na to? Warto?
      businessinsider.com.pl/wiadomosci/k-pop-festiwal-w-polsce-wystapia-najwieksze-gwiazdy/y8l6vt1
      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 19.04.26, 14:12
        Myślę, że wiele hałasu o nic. Ale chętnie się pomylę z opinią
      • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 19.04.26, 17:38
        Ja nie lubię takich wielkich imprez.
        Raczej się nie wybieram.
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 19.04.26, 17:43
          Ja nigdy nie byłam a mąż wykazał zainteresowanie wink To może pojedziemy chociaż na sam festiwal. Bo nie wiem jakie tam zespoły będą. Ale śmiem twierdzić, że na pewno nie będzie to pierwsza liga. Zresztą zdobyć wtedy bilety to trudniej niż wygrać w totolotka tongue_out
    • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 12.05.26, 21:56
      Co tam słychać w serialach? Ja ostatnio miałam mało czasu, trochę nerwów i nie mogłam nic znaleźć. Za co się zabrałam to porzucałam. Teraz też mam rozgrzebane kilka seriali. Dwa rzucę chyba w diabły bo mnie irytują. Szkoda czasu. A może trzy ale temu trzeciemu na razie daję szansę choć nie pasuje mi FL. Pisze o My Royal Nemesis. Żeby nie było łatwo to oglądam też Sold Out On You i Filing For Love. Na razie ten ostatni ma największy potencjał i troszkę mi podśmiarduje Business Proposal w niektórych scenach suspicious
      • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 12.05.26, 22:13
        Zaczęłam Filing for Love, ale nie mam przekonania, czy skończę drugi odcinek. Główny nie jest moim ulubieńcem, delikatnie mówiąc, i to mi przeszkadza. Nie wiem, czy warto się poświęcić dla Shin Hae Sun wink.
        Jestem też po pierwszym odcinku Taxi Driver 3. Tu chyba będzie lepiej.
        Obejrzałam Phantom Lawyer. Mimo Esom (jednej z moich ulubienic) i Yoo Yeon Seoka oraz dobrych aktorów drugoplanowych - nie zachwyciło.
        • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 12.05.26, 22:48
          A ja po Phantom Lawyer zaczelam....

....My Mister/My Liberation notes /Another Miss Oh wink CZYLI: We Are All Trying Here Jak na razie tak bardzo mi sie podoba, ze az 'wyboldowalam' Po paru odcinkach sprawdzilam i autorka scenariusza okazala sie Park Hae Young, czyli wszystko pasuje

Bardzo mnie przyssal ten serial do ekranu.
          • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 19:53
            senin11 napisał(a) o We Are All Trying Here

No i zaczęłam żałować, że zrezygnowałam z Netfliksa smile
            Warto wykupić miesiąc? Jest tam coś ciekawego oprócz tego serialu?
            • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 22:26
              oldrena1 napisała:

> No i zaczęłam żałować, że zrezygnowałam z Netfliksa smile
              > Warto wykupić miesiąc? Jest tam coś ciekawego oprócz tego serialu?
              >

Na Netfliksie jest dużo dram. Nie wiem, czy miałas Netflix i dawniejsze dramy masz juz obejrzane, czy w ogóle na tej platformie nie oglądałaś?

W każdym razie z nowości mnie zaciekawił opis japońskiego "Straight to Hell" i "koreańskiego If Wishes Could Kill"

A z nadchodzących czekam na

Wonderfools z Park Eun Bin i Cha Eun Woo
              Teach You a Lesson
              Notes From the last Row
              • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 23:10
                Miałam Netflix przez kilka lat i sporo dram tamtejszych obejrzałam.
                Dzięki, kurt. Dobrze wiedzieć, co się szykuje.
                • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 16.05.26, 21:30
                  Jeśli masz Disney, to puścili wreszcie na Polskę „Perfect Crown”
                  • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 20:40
                    Też już nie mam Disneya smile. Sprawdziłam, że Perfect Crown jest na kisskh. Dla IU sie poświęcę i obejrzę z angielskimi napisami. Ilekroć ją widzę w dramie czy filmie, to zachwycam się jej talentem aktorskim.
                    • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 21:48
                      oldrena1 napisała:

> . Dla IU sie poświęcę i obejrzę z angielskimi napisami. Ilekroć ją widzę w dram
                      > ie czy filmie, to zachwycam się jej talentem aktorskim.
                      >

Ale ja to oglądam właśnie na kisskh w przeglądarce EDGE po polsku mi sie wyświetlają napisy.
                      Też uwielbiam IU. Gra świetnie, w My Mister rozbiła bank. Jak widziałam jej zrezygnowaną twarz i skuloną sylwetkę to prawie fizycznie czułam bol tego ciężkiego życia. Była tak realistyczna.
                • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 09:54
                  nie wiem, czy juz obejrzalas Sky Castle, ja wlasnie skonczylam i jestem pod wrazeniem. Bardzo dobrze zrobiona i zagrana drama, swietny scenariusz. Mnie trzymala w napieciu tak, ze nieomal nocke zarwalam. Jesli jeszcze nie widzialas to polecam.

Co do We All Are Trying Here, to zaluje ze zaczelam prrzed zakonczeniem edycji. Teraz zaciskam zeby czekajac jeszcze pare dni az bedzie zakonczona, bo korci mnie bardzo, zeby zobaczyc te dwa z zeszlego weekendu. Moze wytrwam wink
                  • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 20:54
                    senin11 napisał(a):

> nie wiem, czy juz obejrzalas Sky Castle [,,,]

Wisi na mojej liście "do obejrzenia" od paru lat, ale zwykle jakaś nowsza drama bardziej mnie ciekawi smile

> Co do We All Are Trying Here, to zaluje ze zaczelam prrzed zakonczeniem edycji.
                    > Teraz zaciskam zeby czekajac jeszcze pare dni az bedzie zakonczona, bo korci
                    > mnie bardzo, zeby zobaczyc te dwa z zeszlego weekendu. Moze wytrwam wink

No dobrze, ty i kurt namówiłyście mnie, w przyszłym miesiącu czas na N.
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 12.05.26, 23:03
          Filing For Love zaczyna się rozkręcać gdzieś między trzecim a czwartym odcinkiem. W dwóch pierwszych FL wygląda na, delikatnie mówiąc j.ebnietą tongue_out wink Ale potem robi się momentami zaskakująco. No i pojawia się chemia.
          • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 19:55
            Przekonałaś mnie, chociaż chemii to ja najczęściej nie widzę, chociaż innych wali po oczach.
            • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 20:40
              Mam nadzieję, że się nie zawiedziesz smile wink
      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 12.05.26, 22:53
        Ja tez mam przerwę od koreańskich, i ogólnie od azjatyckich dram. Obejrzałam "Iris" do końca (no, trochę nie doweźli niestety) i "Who Saw the Peacock Dance in the Jungle", przerwałam "Idol I" i raczej nie wrócę.

W następnej kolejności chyba wezmę się za "Wonderfools", które juz wkrótce wchodzi na Netflix. Dwoje pięknych ludzi tam gra smile
        • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 13.05.26, 18:30
          kurt.wallander napisała:

> Obejrzałam "Iris" do końca (no, trochę nie doweźli niestety)

Tym zakończeniem nie dowieźli czy ogólnie ci nie podeszło? Ja, z wiadomych względów, lofciam i gdyby nie ogólny brak czasu na oglądanie, uznałabym, że już czas na kolejny rewatch 🤭

A z aktualnych odmóżdżam się przy Perfect Crown. Bajeczka dla grzecznych dziewczynek, o bardzo bogatym Kopciuszku 😛, wersja współczesna royal Korea. Czekam aż skończy się We Are All Trying Here, żeby się za to wziąć.
          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 19:39
            Brak wyjaśnienia całej tej bardzo tajemniczej i potężnej organizacji.

Bo tak ogólnie, to fajny, dobrze się oglądało, nawet związki męsko -kobiece fajnie pokazane (poza mocno przemocowym pocałunkiem na początku, takim z męskich wyobrażeń).
            • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 21:43
              kurt.wallander napisała:

> Brak wyjaśnienia całej tej bardzo tajemniczej i potężnej organizacji.

Bo chyba właśnie o to chodziło, że jakiekolwiek zwycięstwo było tylko pozorne, bo to ośmiornica z tyloma mackami, że nie do zlikwidowania. A w planach chyba od początku mieli drugi sezon, tylko im się LBH znarowił i wymusił takie, a nie inne zakończenie. Przy czym nie pamiętam czy ostatecznie jakieś jasne wyjaśnienia w tym drugim sezonie były czy nie.

> Bo tak ogólnie, to fajny, dobrze się oglądało, nawet związki męsko -kobiece faj
              > nie pokazane (poza mocno przemocowym pocałunkiem na początku, takim z męskich w
              > yobrażeń).

Związki zdecydowanie bardziej "ludzkie" niż większość dramowych, a ten pocałunek to, mam wrażenie, taki ich standard w tamtych latach.
              I to chyba jedyna drama, w której miałam second lead syndrom 😉 w stosunku do SFL. Bardzo mi się podobała, znacznie bardziej niż Kim Tae Hee. Przy czym ona zazwyczaj jednak ma długie włosy i przez to ja jej w ogóle nie rozpoznaję w innych dramach 🤦.
          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 28.05.26, 00:01
            otia5 napisała:

>
            > A z aktualnych odmóżdżam się przy Perfect Crown. Bajeczka dla grzecznych dziewc
            > zynek, o bardzo bogatym Kopciuszku 😛, wersja współczesna royal Korea.

Tez obejrzałam. I powiem tak - to bardzo przyjemna drama, fajnie mi sie oglądało. Jest bez nadmiernego dramatyzmu, problemy pojawiają się i są zaraz rozwiązywane, IU jak zwykle gra dobrze, główny nie jest moim ulubieńcem, ale całkiem spoko razem sie dopełniali. Dla mnie ta drama ma podobny vibe co watek miłosny w "Strong Girl Do Bong Soon" - jest słodko i uroczo.

Zabrałam się teraz do Wonderfools i na razie mnie nie przekonuje (jestem po dwóch odcinkach). Zbyt slapstickowo, gra przesadnie "komiczna", Eun Bin za bardzo szarżuje, za to Eun Woo niestety dość drewniany, jak to on wink Liczę jednak, że jeszcze się to rozkręci....

Zastanawiam się nad "Krainą złota" na Disneyu, z Park Bo Young. Czy ktoś już to zaczął?
      • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 13.05.26, 00:04
        A ja obejrzałam Agentkę Hong. I mimo ze troche naciągane to dobrze mi sie oglądało.
        Nasz forumowy pulpet tez tam gra 😄

Na Filing ostrzę sobie ząbki bo tam Kim Jae Wook gra. Ale czekam aż zakończą emisję.
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 13.05.26, 08:49
          Ano właśnie. Kim Jae Wok... Mnie to trochę zaskoczyło, że on tam oddaje miejsce młodym ML i FL i odnajduje się w roli całkiem dużej aczkolwiek nie pierwszoplanowej.
          • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 13:11
            Może sam takie wybiera? A może mu ze względu na wiek takie proponują?
            Ale w Melo Movie też grał niepierwszoplanaową rolę chorego na depresję starszego brata.
            • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 14:26
              Być może. Ma takie doświadczenie i pozycję zawodową, że jak chce zagrać SML to zagra wink Bo rola w Filing For Love była w sumie ciekawa. Zresztą doszedł już do wieku kiedy granie zakochanego młodzieńca robi się mało przekonujące wink Za to chętnie bym go zobaczyła w roli zakochanego czterdziestolatka suspicious
        • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 19:48
          jasnoklarowna napisała:

> Na Filing ostrzę sobie ząbki bo tam Kim Jae Wook gra.

Ktoś go tam bardzo nie lubi chyba wink. Fryzurę mu zrobili taką, że aż musiałam obejrzeć jego stare zdjęcia, żeby sobie przypomnieć, jaki to przystojny mężczyzna smile
          • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 14.05.26, 20:39
            Postarzyli go trochę tymi ubraniami i fryzurą. Chyba w opozycji do przyrodniego, młodszego brata, który jest nowoczesny, rozrywkowy i dowcipny. A KJW gra wycofanego faceta z dużymi problemami rodzinnymi.
    • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 19.05.26, 21:57
      Ja na Kisskh obejrzałam właśnie ( w ramach przeczekania) film koreański. Powiedziałabym, że w klimacie trochę norweskich kryminałów. Co prawda z dość dużymi dziurami logicznymi tongue_out ale w sumie nie był najgorszy. Jak chcecie coś na zapchajdziurę po czym nie bolą zęby i oczy to polecam wink The Woman In The White Car. Główną rolę gra Jung Ryeo Won znana z Wok Of Love.
    • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 12:22
      Filing for Love obejrzałam.
      Ktoś pisał ze nudne, ale fajnie mi się oglądało.
      Za to An Hyo Seop jako rolnik w netflixowym serialu mnie nie powalił. Znaczy serial słabo wchodzi.
      A wy co tam nowego oglądacie?
      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 13:13
        Wyżej pisałam, że Perfect Crown bardzo fajnie mi weszło. Natomiast Wonderfools na razie przerwałam, nie porwało.

Rozważam Krainę złota na Disney, albo Teach You a lesson, która wkrótce wchodzi na Netflix.
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 13:35
        jasnoklarowna napisała:

> Filing for Love obejrzałam.
        > Ktoś pisał ze nudne, ale fajnie mi się oglądało.
        > Za to An Hyo Seop jako rolnik w netflixowym serialu mnie nie powalił. Znaczy se
        > rial słabo wchodzi.
        > A wy co tam nowego oglądacie?

Ja dotąd ciągnęłam (jak pisałam wyżej) trzy dramy. Filing For Love, My Royal Nemezis i właśnie Sold Out On You. Nawet chyba napisałam, że zmierzam porzucić Royal Nemezis tongue_out wink Ale tego nie zrobiłam i dobrze. Za to rzuciłam Sold Out... bo mnie denerwowała kliszowość, mnóstwo niedoróbek i nierealność. Oraz para głównych i SFL- bardzo wymyślona na siłę. Już na samym poczatku wielka drama o wąską drogę wiejską gdzie bym Starem się z traktorem minęła tongue_out A już u.je...ie lusterka było kuriozalne sciana Bez żalu sobie to odpuszczam.
        Skończyłam też Filing... i polecam. Oczywiście, że jest kliszowe tongue_out Oczywiście, że mamy SML i SFL wink i bogatego Ceo i złą żonę i duże pieniądze. Ale ważne są szczegóły i one robią robotę. Mnie tam się podobało to zderzenie ML z baby face i FL z vibem Królowej Śniegu. Złapali chemię i dobrze ze sobą wypadli. Wielki plus to Kim Jae Wook smile Tylko, że kradł show w każdej scenie w jakiej się pojawił tongue_out

Podsumowując oglądam w tej chwili My Royal Nemezis i szukam nieśpiesznie jakiegoś wypełniacza na przeczekanie.
        Ps: aktor odtwarzający ML kompletnie mi nie pasuje do ról romantycznych- jak dla mnie to gangster jest tongue_out

Za to obejrzałam sobie tajwański serial Lesson In Love. Jak się chcecie pooburzać na delikatny temat to zapraszam wink kisskh.co/Drama/Lesson-in-Love?id=6675&q=true Nieszczególnie dopracowane w szczegółach ale gładko wchodzi i na aktorów miło popatrzyć suspicious
        • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 14:15
          Wielki plus to Kim Jae Wook smile Tylko, że kradł show w każdej scenie w jakiej się pojawił.

Z ust mi to wyjęłaś. Uwielbiam go, on jak wino.
          W młodych rolach mi się nie podobał, np w Coffe Prince zupełnie nie rozpoznałam na początku że ten długowłosy młodzian to rasowy psychopata z Voice.

Sold ....no niewiele straciłaś. Ja dociągnęłam ale chyba tylko żeby mieć zaliczone.
          • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 23:23
            Zgadzam sie co do Sold on you, ja na razie odpuscilam i nie wiem, czy do niego wroce.
            Teraz lece z In Your Radiant Season, ktory wprawdzie nie powala, ale cos w sobie ma. Jednak do We All Trying Here (juz skonczylam) to sie nie umywa. Polecam ten ostatni(WATH), choc glowny charakter jest wyjatkowo ... specyficzny(?) wink. Mnie sie podobal i chrakter i aktor, ale pewnie nie kazdej z was podejdzie.
            • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 04.06.26, 23:41
              Szczerze ci powiem, że jakoś nie mogę się wciągnąć w We Are All Trying Here, a bardzo bym chciała ze względu na scenarzystkę. W końcu to autorka My Mister i My Liberation Notes, a to mówi samo za siebie. Nie poddaję jeszcze i mam nadzieję, że w pewnym momencie zaskoczy.
              • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 05.06.26, 11:20
                mnie na poczatku tez slabo szlo, ale zaskoczylo gdzies na 5-6 odcinku. Musze sie jednak soba zachwycic wink , bo scenarzystke rozpoznalam juz po kilku odcinkach i jak juz sprawdzilam, ze to ONA to postanowilam leciec dalej. A ze odjechany glowny mnie wzruszal, wk..wial i rozsmieszal, to poszlo. Drugiego tez lubie bo ogladalam starszawy juz "Uncle", gdzie wg mnie byl rewelacyjny. Chyba glownie ze wzgledu na dobrze skonstruowana role. Sam seral tez swietny.

• jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 05.06.26, 11:53
                  To dzięki za polecajke. Ruszaw w ten weekend z tym WAATH
                  • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 05.06.26, 12:33
                    Czekam wiec na twoja opinie jasnoklarowna, bo jak dotad dosc czesto nasze oceny byly zgodne zazwyczaj. Oby tym razem tez tak bylo.
                    • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 13.06.26, 00:48
                      Zaczęłam z opóźnieniem, ale jestem już na 6 odcinku.
                      Bardzo mi się podoba. Miałam kryzys po pierwszym odcinku, musiałam przyzwyczaić się do głównego. Ale tak jak radziłyście oglądałam dalej. Po drugim już palec sam wcisnął trzeci.
                      Drama refleksyjna. Ale śliczna, choć chyba nie dla każdego, niektórych może znudzić. Co dziwne mne, miłośniczkę akcji, sensacji, trzymających w napięciu kryminałów nie nudzi.
                      Główna gra świetnie. Jak się przyzwyczai do sposobu bycia głównego też docenić należy. Tak samo jak rola Oh Jeong Se czy nawet mniejsza rola jego żony serialowej.
                      • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 15.06.26, 08:47
                        Zgłaszam że skończyłam i bardzo fajnie mi się oglądało. Jedyne czego się mogę czepiać to tylko że nie pokazali jak zakończyła sie sprawa scenariusza głównej i jej byłego faceta, czy matka ostatecznie tam nie zagrała i czy tamten film wogole powstał.
                        Poza tym jak już po początku przyzwyczaiłam się do stylu bycia głównego to niczego nie mogłam sie czepnąć.

Ale ten film zrobił mi fajnie jeszcze z jednego powodu. Czasem jesli chodzi o starszych aktorów z ciekawości szukam w sieci zdjec z ich młodości, dawnych filmów sprzed wielu lat. Ciekawi mnie jak wyglądali bez dzisiejszych makijarzy te dziesiątki lat temu. Np dziadka z Business Proposal to ledwie poznałam. A tu chyba w 10 odcinku była migawka aktora, ktory miał zagrać w filmie Dong Mana. I surprise pokazali wstawki z jego filmów dprzed wielu lat. Widziałyście? No podobny, ale i inny. Znamy go już z rol dojrzalszych a tu młodzieniec. Aż cyknęłam.
                        • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 15.06.26, 19:43
                          Ja już jakiś czas temu skończyłam i jak już się wciągnęłam, to oglądało mi się dobrze, ale nie zachwycił. A na te wstawki z dawnych dram czy filmów też zwróciłam uwagę. Lubię takie smaczki.

Zaczęłam The Scarecrow. Zapowiada się bardzo dobrze, gdyby ktoś miał ochotę na kryminał/thriller. Karma, z tym samym duetem ML (Park Hae Soo), SML była świetna.
              • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 05.06.26, 14:15
                Ja nie dałam rady. ML tak mnie wkurzał, że wyłączyłam po kilku odcinkach.
        • wzosia Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 10:35
          Ja polecam krótką dramę japońską Soul Mate. Jest na Netflixie. A jedną z głównych ról gra
          Ok Taec Yeon. Niby tematyka męsko męska ale w tym filmie chodzi o uczucia, akceptację. Bardzo dający do myślenia film. Nie umiem ładnie opisywać ale warto poświęcić czas, to tylko 8 odcinków. Może za dużo nieszczęść ale to nic przy tych wszystkich koreańskich dramach.
    • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 06.06.26, 17:26
      Zaczęłam "Teach You a Lesson" i nie podoba mi się sad

Problem przemocy w szkole rozwiązują ... przemocą.
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 06.06.26, 18:15
        Oooo, szkoda szykowałam się na to sad
        Ja na przeczekanie wzięłam się za chiński Dazzling, 30 odcinków więc chyba starczy wink
        • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 06.06.26, 20:12
          Zobacz, może tobie akurat podpasuje. Mnie jakoś zniesmaczyło. Widziałam gdzieś w necie porównanie do Weak Hero Class, które mnie też nie przypadło do gustu....

Juz sama nie wiem, za co się wziąć, może za jakiś staroć?
          • jofin Re: Koreańskie seriale - 10 07.06.26, 22:55
            A ja Wam muszę podziękować, tym, które tutaj polecały We are all trying here . Tytuł i oprawa w ogóle mnie wcześniej nie pociągały, i pewnie bym sobie odppuściła tę dramę. A jest to ogromna perła w morzu róznego badziewia. Tak, pierwsze 3 odcinki może nie za bardzo wciągają, ale końcowa scena w odcinku 4 to majstersztyk i później w kolejnych odcinkach, na razie jestem na 8, i od czwartego odcinka, każda w zasadzie scena to uczta dla duszy. Wszyscy aktorzy wymiatają i są świetnie dobrani. Tyle tu aluzji do obecnej kinematografii. To co reżyser robi z widzem i naszymi emocjami.
            A jakie dialogi.
            Na pewno jeszcze nie raz do niej wrócę. Jedna z najlepszych dram, jakie oglądałam.

• jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 07.06.26, 23:16
              To bardzo polecam Ci inne produkcję tej scenarzystki. My Liberation notes jest policji polsku na Netflix a My Mister jest chyba po przełączeniu na język angielski. Po polsku na viki jest.
              My Mister to byl dla mnie majstersztyk, mimo że pod koniec pierwszego odcinka chciałam rzucić bo jakos mnie zniecheciło. Ale sie rozbujało. Taka nie ocukierkowana rzeczywistość, główne role świetnie zagrane. IU rewelacyjna. Polecam
              • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 07.06.26, 23:31
                Potwierdzam, My Mister super smile też na początku trochę nie zażarło ale potem już tak.
            • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 01:03
              Miałam się za to nie brać, bo ani tematyka mnie jakoś nie interesuje, ani aktorzy nie należą do moich ulubionych, ale tak zachwalacie, że chyba spróbuję. Również jestem fanką My Mister, a i Liberation Notes bardzo mi się podobały (humor!).
            • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 02:18
              Pelna zgoda, choc ja nie chcialam az tak zachwalac, bo balam sie ze mi otia 'dowali' jakby co wink, zwlaszcza ze pierwsze odcinki ' nie zapowiadaja', a i glowny taki baardzo nietypowy. Jego rola jednak byla dla mnie najciekawsza. Scena z pozyczkodawca zupelnie mnie rozwalila. Glowna tez wg mnie fajna, przypominala mi te z Liberation Notes.
              • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 09:12
                O, masz, od razu dowali 😛. Specyficzny gust mam i najwyraźniej nie umiem wyrażać go w stonowanych słowach, ale gdzie mi tam do dowalania 🫣
                W We Are All.. wreszcie się wciągnęłam, ale z oceną wstrzymam się do końca.
                • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 10:05
                  Just teasing smile. A propos gustu, przyznam, ze nie zachwalalam, bo bylam przekonana, ze to moj gust jest bardzo specyficzny. Teraz na przyklad bardzo mi podchodzi "Buried Hearts", a ML Hungsik chyba przebije Hyun Bina w mym rankingu. Juz sie prawie zakochalam,
                  • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 13:11
                    senin11 napisał(a):

> Just teasing smile. A propos gustu, przyznam, ze nie zachwalalam, bo bylam przekon
                    > ana, ze to moj gust jest bardzo specyficzny. Teraz na przyklad bardzo mi podcho
                    > dzi "Buried Hearts", a ML Hungsik chyba przebije Hyun Bina w mym rankingu. Juz
                    > sie prawie zakochalam,

No weź, Park Hyungsik, to mój drugi crush po Hyun Binie wink Zobacz go w Strong Woman Do Bong Soon , jesli jeszcze nie widziałaś, - sama słodycz!

Albo w krótkim filmie-reklamie rządzenia dla słabowidzących "Relumino" - jakoś tak chyba? Widziałam na YT.

Zewsztą, we wszystkim mi się podobał, choć najmniej chyba w Soundtrack #1. "Buried Hearts" jeszcze nie widziałam.
                    • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 13:14
                      I nie zapominajmy o "Hwarang" smile

https://i.pinimg.com/736x/49/70/11/4970116d53b7bcfbbf00a1bd30514e48.jpg
                    • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 23:15
                      Ogladalam, ogladalam. I Strong Woman i Hwarang ( najciekawsza rola i zagral ja wspaniale). Ale w Buried Hearts nie jest juz przystojnym mlodziencem lecz facetem bardziej dojrzalym i bardzo cool. Polecam ten serial bo jak na razie (3 odc) zre wink

Ze wzgledu na tematyke do tej pory omijalam Happines, ale chyba sie wreszcie za to zabiore, za Soundtrack tez
                      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 23:33
                        Happiness bardzo fajny serial. Z Buried Hearts mam ten problem, że nie chcę oglądac na dziwnych stronach, a na "normalnych" nie ma. Chyba, że pojawiło się na viki lub Kocowa, to muszę wykupić na jakiś czas smile

Polecam jeszcze wspomniany przeze mnie wyżej "Two Lights: Relumino" - partneruje mu Han Ji Min.
                        • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 09.06.26, 00:26
                          Ja ogldam na Disney+
                          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 09.06.26, 13:35
                            Na polskim Disney+ nie ma. I to mnie w Disneyu mega wkurza, że na Polskę jest bardzo okrojona oferta.
                        • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 09.06.26, 11:29
                          Jeszcze kiedyś w Suits czy jakos tak go widziałam. Tam byl taki pomiędzy młodzieńczym Strong Woman a dojrzalazym Buried Hearts.
                • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 10:13
                  Ale zachwalacie wink Ja nie dałam rady, no szlag mnie trafiał na widok ML. Może przeskoczę kilka odcinków i spróbuję znowu... wink
                  • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 10:26
                    Ja cie zupelnie rozumiem, bo i rola i aktor to jakby niekoreanska banka. Mnie Koo Kyo Hwan przekonal w D.P. season2. Ale jak pisalam wczesniej - glowny to jest challenge, odjechany i to bardzo
                  • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 08.06.26, 10:29
                    Ja jeszcze nie zachwalam 😛, ale fakt, już jest lepiej i ciekawi mnie, co dalej.
    • olpa7 Re: Koreańskie seriale - 10 12.06.26, 22:51
      Po raz pierwszy w życiu obejrzałam koreański serial. Płakałam na każdym jednym odcinku. Ja nie wiem jak można nakręcić takie coś. Teraz mam problem czy znajdę jeszcze podobny serial, który mnie tak urzeknie.

Obejrzałam "When life gives you tangerines"
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 12.06.26, 22:59
        Ja tego nie obejrzałam (zaczęłam ale to nie dla mnie). Ale forumki ci tutaj na pewno polecą podobne seriale smile

• kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 12.06.26, 23:04
        Polecam "My Mister" z tą samą główną aktorką, i "Rain or Shine" (inny tytuł to "Just Between Lovers")
        • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 12.06.26, 23:08
          I może jeszcze, jesli lubisz jak cię przeora emocjonalnie, historyczne "Empress Ki" i "The Red Sleeve"
        • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 12.06.26, 23:26
          Wiedziałam, że padnie My Mister wink
          A może nada się Pachinko?
          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 13.06.26, 01:07
            Pachinko też, jak najbardziej.
      • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 13.06.26, 00:42
        Może Nasz nieznany Seul?
        Oglądasz na Netflix czy jeszcze gdzieś?
        • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 13.06.26, 00:51
          Pytam gdzie oglądasz, bo polecany przez Kurt serial Just Between Lovers jest na viki, nie kojarzę go na N, chyba że po przelogowaniu na angielski, nie sprawdzałam. Ale też bardzo polecam, jeden z lepszych seriali w takim gatunku.
          • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 13.06.26, 01:09
            Tak, Rain or Shine jest na Netfliksie po zmianie języka konta na angielski.
    • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 17.06.26, 18:19
      Heca, just in case. Właśnie wyświetliło mi się info z NOL o powrocie BigBang i sprzedaży biletów. A nuż akurat będziesz gdzie trzeba i kiedy trzeba 🙂
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 17.06.26, 19:13
        Dziękuję za pamięć smile Patrzę i widzę, że Paryż w sierpniu. A ja w sierpniu nie mooooogę sad Mamy wyjazd rodzinny, córka przylatuje, syn wyjeżdża no i budowa... Kurcze żeby oni chociaż do Berlina przylecieli...
        • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 17.06.26, 20:22
          W sierpniu to chyba w Korei grają, Paryż we wrześniu. I Londyn też. Hmm, nad Londynem to i ja mogłabym się zastanowić, ale to pewnie droga zabawa będzie 🤔
      • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 18.06.26, 23:59
        A Ateez któraś lubi? Mają być w Chorzowie latem, na festiwalu, więc z innymi zespołami.
        • jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 19.06.26, 09:53
          Zaliczyłam ich występ na Awawrds w Korei. Ale nie byl to wyłącznie ich koncert tylko laureaci roznych kategorii występowali po kilka minut. Niby nie moja muzycznie bajka ale wystep, synchronizacja i ogólny obraz bardzo ok. Zresztą nie tylko oni. Ale ja sie nie wybieram bo tam będą tłumy dzikie a to mnie zniechęca.
          Moze byc tez zamiecha x transportem i noclegam8.
          Tak koleżanki które jadą na BTS do Brukseli i mialy zarezerwowane od lutego noclegi właśnie zostały bez noclegu. I nie tylko one. Ludziom którzy porezerwowali wczesniej odwołują rezerwację (przepraszają ale nagle nie współpracują juz z bookingiem i wszystkie ich rezerwacje bookingowe poszly). Pieniądze sa zwracane i mogą sobie poza bookingiem rezerwować już 4 razy drożej....
    • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 24.06.26, 08:18
      Uwaga spoilery wink
      Skończyłyście może My Royal Nemesis? I jak? suspicious Bo ja skończyłam dopiero wczoraj i poszłam sobie poczytać opinie na MyDramaList. Ogólnie serial ma dość wysoką ocenę ale akurat trafiłam na recenzje jednogwiazdkowe. Ktoś tam napisał ścianę tekstu rozkładając każdy fragment na czynniki pierwsze tongue_out I szczerze to się z wieloma argumentami zgadzam. Po co te powroty do przeszłości? Niewiele dawały i były mało spójne, chemia między ML i FL momentami słaba- ciągle nie wiem czemu on się w niej zakochał, po co te ciotki w serialu- zachowują się jak złe siostry Kopciuszka tongue_out Przyszywany kuzyn, który miał być głównym złolem a został rozpracowany jak dziecko. Za dużo cringe'owych scen (np FL łamiąca nadgarstki ochronie). FL dostosowująca się z prędkością światła do warunków życia w nowoczesnym świecie (komputer, telefon, komunikacja itd). No i ciągle mnie nurtuje pytanie- skoro FL przejęła ciało pewnej przeciętnej, aspirującej aktorki to gdzie jest ta "okradziona" aktorka?!?
      • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 24.06.26, 09:51
        Ja ledwie zaczelam i tez mne zastanowilo, ze tak blyskawicznie wyczaila telefon i inne takie. Doszlam do drugiego odcinka, a jako ze szlo mi to ogladanie jak krew z nosa, to przeskoczylam na Teach You a Lesson. Przebrnelam, bo niektore odcinki nawet fajnie sie ogladalo, ale scenariusz taki 'dydaktyczny' i pelen niekonsekwencji tudziez bzdur, ze nie odwaze sie polecac wink. Ale... na MDL ma 9tke. Myslalam ze z krzesla spadne jak to zobaczylam, zwlaszcza ze od jakiegos czasu lece 'po rankingach MDL' i jak na razie mi sie wszystko zgadzalo, a tu taki kwiatek! No coz, wyglada na to ze na MDL-u zmienia sie odbiorca.
        • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 24.06.26, 15:16
          Teach You a Lesson, to jakiś fenomen! Ludzie uwielbiają ten serial. Ja porzuciłam po 1. odcinku, jak nie lubię nachalnego moralizatorstwa, tak ten serial odbieram jako niemoralny właśnie. Takie "tradycyjne" podejście, że jak dasz komuś wpie...ol, to on nie będzie dawał wpier..olu innym. No raczej psychologia mówi, że jest dokładnie odwrotnie - przemoc rodzi przemoc. A tu mamy tak przejaskrawione ekstrema, jak nauczyciel praktycznie podpalający ucznia. Ludziom sie to podoba, bo zły "dostał nauczkę", tylko nauka z tego płynąca - możesz uzywać przemocy, jesli jesteś silniejszy (czy to fizycznie, czy ze względu na posiadaną władzę, a jak masz dużą władzę, to zawsze może przyjśc ktoś, kto ma większą).
      • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 28.06.26, 15:21
        > Skończyłyście może My Royal Nemesis? I jak?

Po 5. odcinku "zawiesiłam" oglądanie, ale chyba rzucę, bo ma za dużo wad.
        Filing for love mimo dania szansy (obejrzałam całe 2 odcinki) rzuciłam w diabły, bo nie byłam w stanie oglądać okrągłych niewinnych ocząt głównego. Nie sądziłam, że wygląd aktora tak bardzo będzie mi rzutował na odbiór serialu.
        W poszukiwaniu dramy pasującej do nastroju zaczęłam oglądać - i jestem na różnych etapach - na Viki Reborn Rookie (komediowa z zamianą ciał), The Legend of Kitchen Soldier (komediowa z elementami fantasy) oraz netfliksowe Beyond the Bar (prawnicza), Resident Playbook (medyczno-obyczajowa) i The Price of Confession (thriller ze zbrodnią w tle).
        Tę ostatnią mam nadzieję obejrzeć do końca, zwłaszcza że dwie główne to moje ulubione aktorki: Kim Go Eun i Jeon Do Yeon. Po pierwszym odcinku zapowiada się dobrze.
        • otia5 Re: Koreańskie seriale - 10 28.06.26, 15:46
          Ja My Royal Nemesis zawiesiłam już po drugim czy trzecim odcinku i jakoś wątpię, żebym miała wrócić. FL mnie strasznie irytuje.
          Niby oglądam Scarecrow, który jest znacznie lepszy, ale też mi nie idzie. Pewnie dlatego, że od jakiegoś czasu prawie w ogóle nic nie oglądam, zaczynam czasami różne tytuły i tak kolejny, kolejny... i out.

Za to dzisiaj, z tego upału chyba, zaczęłam Agent Kim Reactivated, którego wyszły tylko dwa odcinki i to był błąd. Czy drama fajna, to jeszcze za wcześnie orzec, ale niewątpliwie wciągająca i teraz będę czekać, jak ta głupia. So Ji Sub jak wino, patrzę z przyjemnością, ale mam trochę wrażenie, że on od dosyć dawna już gra właściwie jedną i tę samą rolę. Nawet strojów za bardzo nie zmienia, w tym samym czarnym garniaku ogarnia kolejne dramy 😀
          • oldrena1 Re: Koreańskie seriale - 10 28.06.26, 16:37
            Nad Agentem Kim się zastanawiam. Zadecyduję, gdy skończę Price of Confession, bo przy okazji będzie to decyzja o wykupieniu kolejnego miesiąca Netfliksa smile
          • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 28.06.26, 22:20
            Ja w tej chwili ciągnę dwie- Doctor On The Edge na Kisskh i japoński serial Tagusari Bros na Netflixie.
            Ten pierwszy nienajgorszy, kliszowy ale wchodzi dość gładko.
            • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 29.06.26, 01:09
              Doctor On The Edge kojarzy mi sie z brytyjskim Dr Martin, ktory ogladalam z wielka przyjemnoscia, wiec mi bardzo podchodzi. Jest tez na Disney+, jestem na 3 odcinku.
          • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 29.06.26, 01:11
            Agent Kim tez mam zamiar obejrzec, ale poczekam na koniec emisji, bo wiadomo...
        • senin11 Re: Koreańskie seriale - 10 29.06.26, 01:20
          Sprobuje The Legend of Kitchen Soldier, tytul zapowiada, ze to moj typ dramy (zwlaszcza ta Kitchen), Beyond the Bar mam za soba, dalam jej 7, czyli nie zachwycila szczegolnie.
          Zajrze tez na Price of Confession, z opisu na MDL wyglada dobrze.
    • kurt.wallander Re: Koreańskie seriale - 10 30.06.26, 01:06
      A ja polecę "Notes from the Last Row", dobrze się ogląda, odcinki nie są zbyt długie, a jest ich tylko 8. Określiłabym mianem "mystery", intryguje, zmusza do uważności (to nie drama do oglądania przy prasowaniu).

• jasnoklarowna Re: Koreańskie seriale - 10 10.07.26, 08:29
      Hej. Widzę właśnie, że viki ma kolejny rzut starszych seriali.

Money Flower. Jeśli ktoś nie oglądał to polecam.
      • heca007 Re: Koreańskie seriale - 10 10.07.26, 09:42
        Mnie Money Flower obejrzane dla Jang Hyuka rozwaliło psychicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka