scarlett74 15.05.26, 21:02 jak w temacie. Nowa wersja z Kingą Preis w roli tytułowej, już mi wpadają w ucho śpiewne kawałki . 18 05 teatr tvp 20.30 Będziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaperspektywa Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:23 Tak. Będzie świetnie. Już we fragmentach to widać. Super w tej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:24 www.youtube.com/watch?v=-6k3MhKbp6A Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:30 Pora mi nie pasuje, ale może jeszcze mogę nagrywać? Spytam męża. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:33 Pomysł karkołomny - mam na myśli przeniesienie w lata 30 - bo sztuka jest mocno osadzona w swoich realiach czasowych. Przecież tekstów nie pozmieniają. No ciekawe, co im wyjdzie, może być hit, a może piękna katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:37 Zobaczymy. Ocenimy. Odrzucimy lub zachwycimy. Się Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:47 No po tej piosence tak właśnie podejrzewam, że albo pełen zachwyt - patrząc na tę piosenkę jest na to szansa - albo w drugą stronę. Letnio i miałko nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 17:40 A ogladalyscie "Potop" Siegoczynskiego w Teatrze Telewizji gdzieś na początku maja? Ja włączyłam przez przypadek, i najpierw yyy? WTF???? A potem nie mogłam się oderwać Niektóre sceny cudo Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 17:42 Bogusław Radziwiłł śpiewający "Paradise City" Guns'n'Roses (siedzący na koniu tyłem) 😍😍😍 Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 17:44 Albo scena walki z Wołodyjowskim... Trochę tak jakby się oglądało Pulp Fiction Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Moralność pani Dulskiej 17.05.26, 09:33 Z pewną nieufnością podeszłam, ale finalnie podobało mi się, chętnie obejrzałabym całość ( bo spektakl znacznie skrócony), jak się da, to się wybiorę.A Kmicica- "Pakuj artefakta do torebki" przeszło do mojego słownika Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Moralność pani Dulskiej 17.05.26, 10:30 Myślisz, że karkołomny? Nie sądzę, by przeciętny współczesny widz rozróżniał realia odległe od siebie o 25 lat, sprzed wieku. A obejrzę z przyjemnością, jeśli nie na żywo to potem na VOD. Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2003 Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:33 Czy to dają na TVP kultura czy zwykłym? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:38 Normalna tvp 1, teatr telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2003 Re: Moralność pani Dulskiej 15.05.26, 21:43 Dziękuję, mam tylko VOD i tam mam wrażenie jest jakiś inny porządek emisji Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 12:20 Dzięki za info. Przegapiłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 12:23 Tak! Dodatkowo planuje obejrzeć w weekend "Z biegiem lat, z biegiem dni", o ile znajdę w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: "Z biegiem lat, z biegiem dni" 18.05.26, 23:06 To był genialny pomysł mistrza Andrzeja... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 17:55 Nie. Nie lubię teatru telewizji. Próbowałam ostatnio kilka razy, ale nie. Podobał mi się tylko polecany tutaj (dziękuję!) monodram o Hance ze Śląska. Nie dałam rady Jandy i Białej bluzki. Coś o Wajdzie z Cielecką - o matko, nieee, a tak się starałam. "Nasza klasa" kręcona w Dramatycznym, na żywo rewelacja, w tv nie zmęczyłam. Już nie próbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Moralność pani Dulskiej 17.05.26, 09:02 Ja staram się śledzić te współczesne produkcje, bardzo różny jest ich poziom i tematyka. Biała bluzka mnie rzuciła na kolana a remake " Wszystko na sprzedaż" był słaby. Kompletnie mi nie podeszło też 1989 którym wszyscy wokół byli zachwyceni. Więc nie zniechęcaj się Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Moralność pani Dulskiej 21.05.26, 13:59 Warto obejrzeć monodram "Pogo" z pięknym Hycnarem, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 18:30 Na pewno będę oglądać. A propos Teatru TVP - twórcom niedawnego "Prałata" (super był) wytoczono proces na naruszenie dobrego imienia Henryka Jankowskiego. LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Moralność pani Dulskiej 16.05.26, 19:20 Dzięki. POd koniec maja mają też dodoać Dziś wieczór arszenik. Bardzo lubię tę komedię Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: Moralność pani Dulskiej 17.05.26, 09:29 No pewnie, jak co poniedziałek ( prawie), już od paru dni chodzi za mną piosenka "Gdyby nie ja" Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 22:03 No i jakie opinie? Ja jestem na tak! Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 22:09 Ja też jestem na tak! I dzięki ematkom za polecenie, inaczej bym na pewno przegapiła. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 22:13 Dźwięk! Dźwięk jak dla mnie fatalny przy dialogach. Albo to kwestia dykcji. Przy szybkich dialogach słowa mi się zlewały. Podobała mi się Anna Smołowik. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 22:15 Smołowik świetna! Nareszcie Tadrachowa nie jest starą babą😜 Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 23:01 Nie, nie i nie. Nagrałam, obejrzałam początek, do pierwszej piosenki. Kostiumy i scenografia nijak się nie spinają, ani z latami 30., ani z czasem sztuki, ani same ze sobą. Preis mówi monotonnie, na jednaj nucie. Córki stare maleńkie. Zbyszek za rozkoszny. Hanka bez wyrazu. Dulski może być. Piosenka okropna. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Moralność pani Dulskiej 18.05.26, 23:06 No i niestety, pamiętam wersję z Seniuk... Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Moralność pani Dulskiej 19.05.26, 14:00 Oglądałam przez chwilę. Średnie. Jakiś czas temu był w TV "Listopadowy dzień" Iwaszkiewicza zdaje się. To było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
miss.dronio77 Re: Moralność pani Dulskiej 19.05.26, 23:27 Bardzo mi sie podobało- nowe, świeże, ożywcze, inne. Bardzo żałuję, ze moja mama nie dożyła i nie zobaczy. Ona w Roli Dulskiej kochała Polony ale Cielecka ja zupełnie rzuciła na kolana i oglądała ja wręcz obsesyjnie, choć uroda, wdzięk i elegancja Dulskiej według Cieleckiej zupełnie odbiegała od oryginału, który był rozmemłany i niechlujny w domu. Ale ja chciałam o czymś innym. Potem z rozpędu obejrzałam jeszcze dyskusję po spektaklu i oskarowy film dokumentalny "Pan Nikt kontra Putin" i stwierdziłam, pok latach nieoglądania telewizji, że ta jest w wydaniu publicznym, po prostu świetna i pora do niej wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Moralność pani Dulskiej 21.05.26, 13:55 Podobało mi się. Świetne piosenki. Świetna Kinga jako Dulska, fajna Hanka, siostrzyczki takie se. Jednak jest największy minus: nagłośnienie, dykcjęa. Kurczę musiałam iść po książkę, bo po prostu ich nie rozumiałam Odpowiedz Link Zgłoś