Dodaj do ulubionych

Zwroty Amazon

22.05.26, 10:50
Mam pytanie do kogoś z większym doświadczeniem. Zamówiłam książki dla klasy na zakończenie roku, niestety 4 przyszły uszkodzone. Postanowiłam je wymienić, ale wczytując się w procedurę zrozumiałam, że nie ma opcji reklamacji, mogę tylko zrobić zwrot i kupić osobno kolejne 4 sztuki. Zgłosiłam wobec tego zwrot na te 4 sztuki i chciałam kupić brakujące egzemplarze, ale okazało się, że w międzyczasie cena wzrosła i przekracza założony budżet. Nigdzie indziej nie ma już tych książek w założonym budżecie, więc zmieniłam zdanie i chcę zwrócić tylko dwie książki, które są najbardziej uszkodzone, a dwie z lekkimi wgnieceniami na okładce zostawię. Czy jeśli odeślę tylko dwie książki to po prostu dostanę zwrot za te 2 książki, czy będą coś kręcić, że nieprawidłowo zrealizowany zwrot? Wiem, że na Allegro by po prostu zwrócili kasę za to, co odesłane, ale z Amazonem nie mam jeszcze doświadczenia zwrotów.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 10:53
      Miałam akcje, że wysłali nie to co zamawiałam, trzeba było ro ich zwrot i zamówić od nowa, a w międzyczasie rzecz drożała, to oni generowali mi kupon ma kwotę równająca cenę do tej wcześniejszej. Wszystko tłumaczyła ma Pani na i folinii. Skontaktuj się, powiedz w czym rzecz i załatwisz korzystnie dla siebie.
    • aadrianka Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 10:58
      Ja w zeszłym roku chciałam zwrócić książkę, której zawartość mnie nieco rozczarowała. Amazon zwrócił mi pieniądze z adnotacją, że książki mam nie wysyłać. I tak zostałam z niepotrzebną makulaturą jak Himilsbach z angielskim.
      • chlodne_dlonie Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 12:03
        Hmmm, skoro pieniądze Ci zwrócili, to jakby nie bardzo rozumiem rozczarowanie - zawsze można rzeczywiście wyrzucić na makulaturę albo dać komuś, komu się ona może przydać i po kłopocie wink
    • kanna Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 11:25
      Amazon ma bardzo przyjemna procedurę zwrotów/ reklamacji,

Trzeba się tylko przebić do człowieka na infolinii i wtedy dostajesz to, co chcesz smile
    • hungaria Re: Zwroty Amazon 22.05.26, 11:40
      Przebij sie do czlowieka i opisz sytuacje. Odeslesz cztery, dosla Ci tylko te cztery w starej cenie. A czy te kolejne beda w dobrym stanie, to inna sprawa…
    • smoczy_plomien Re: Zwroty Amazon 28.05.26, 11:01
      Na razie nie podzielam zdania, że procedura zwrotów jest prosta i przyjemna.

Najpierw kontaktowałam się z konsultantem (nie botem!) na czacie. Konsultant niby pchnął sprawę i miał się ze mną ktoś kontaktować do 25.05. Nic nie nastąpiło. Zadzwoniłam zatem na infolinię, gdzie miły człowiek anulował mój zwrot, zgłosił reklamację i teraz taki haczyk: mogłam opcjonalnie przesłać zdjęcia uszkodzonej przesyłki, żeby oni mogli dodatkowo dochodzić roszczenia od przewoźnika. Dziś mi wstrzymali reklamację, bo nie podobają im się przesłane zdjęcia. "Proszę dostarczyć trzy zdjęcia przedstawiające widok uszkodzonego produktu z przodu, z boku i z tyłu." więc będę zaraz produkować 12 zdjęć zgniecionych rogów. Wysyłka nowego produktu oczywiście dopiero po odesłaniu przeze mnie uszkodzonych - mam nadzieję, że do zakończenia roku uda się to przeprocedować...
      • majenkirr Re: Zwroty Amazon 28.05.26, 13:56
        smoczy_plomien napisała:
        > Na razie nie podzielam zdania, że procedura zwrotów jest prosta i przyjemna.

Pewnie co kraj to obyczaj, ale u mnie jest super prosto. Już nawet z powrotem pakować nie trzeba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka