alexis1121
01.06.26, 09:05
Cześć dziewczyny, to będzie rant w moim wykonaniu 😅
Dlaczego ludzie, którym brakuje logicznego myślenia i refleksu, jeżdżą po szczecińskich ulicach?
Jazda przez moje miasto generalnie mogłaby przebiegać płynnie, gdyby nie trzy rodzaje kierowców- 1. jedzie lewym pasem po dwupasmówce, żeby w ostatniej chwili włączyć kierunkowskaz w lewo. Nie daj boże po torach będzie jechał tramwaj, bo wtedy skręcający nie może wjechać na tory, co powoduje 2 minutowy paraliż. Dla tego typu kierowcy nie mam litości i zdarza mi się trąbnąć. Kurczę, wiesz że będziesz skręcać, to daj znać wcześniej, bo któregoś razu nie wyhamuję i wjadę ci w bagażnik.
2. Agent, który przed zmianą świateł z licznikiem, na widok 3 sekund do zielonego, zatrzymuje kompletnie auto, po czym rusza ponownie. Moronie! Po 3 sekundach pojawiają się 2, a na 2 światło jest już POMARAŃCZOWE, więc wystarczy zwolnić minimalnie.
3. „Przejeżdżam sobie całe rondo na zewnętrznym pasie i co mi zrobisz”. Jeszcze lepsi są ci, którzy z zewnętrznego psa na rondzie, zjeżdżają z niego na wewnętrzny. Naprawdę zastanawiam się ile wynosi ich IQ 😅
4.Karetki- dla nich powinnam stworzyć osobny wątek. Jeżeli jest godzina szczytu, stoimy w korku, auto przy aucie, to gdzie ja mam się niby teleportować?? I apel do ludzi- chorujcie między 10:00 a 15:00.
A was jakie zachowania kierowców i kierowczyń irytują?