karolinab12 15.06.26, 13:57 Czy wasze nastolatki korzystają z Ubera/Bolta/innych tego typu aplikacji? Jestem ciekaw co myślicie o tego typu przejazdach, nie mogę się do końca przekonać czy to na pewno bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geez_louise Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 14:02 Od 13 roku życia bardzo często - jak już był bardzo wyrośnięty, wygadany itd. Zdarzyło się dwa razy że kierowca jechał niebezpiecznie, za szybko, oglądał TikToki po drodze. Od kilku lat nie zdarzyło nam się tacy kierowcy. Przed 13 rokiem życie miałam dogadaną firmę taksowkarska do przejazdów do szkoły i na zajęcia, czułam się z tym bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 14:04 Doprecyzuj nastolatka. Bardziej 12 czy 17. Korzystał jako bodajże 15 latek, ale w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 14:07 Uber ma nawet kategorie „Uber teens” Tak samo bezpieczne jak przejazd ze zwykłym cierpem. I do tego nie nasłucha się głupot jakie zwykle cierpi wygadują. Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 15:19 Sporadycznie. Nie jest to wg mnie bardziej niebezpieczne niz jazda autobusem, tramwajem czy metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 15:26 Mój wnuk korzysta. To znaczy ja zamawiam przejazd i odprowadzam go do samochodu. Po dojechaniu na miejsce dzwoni do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 15:43 Korzystają. Wręcz wymagam żeby córka korzystała z aplikacji, a nie wsiadała do taksówki złapanej na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 15:54 Tak córka korzysta, zamawiam zawsze z kobietą kierowcą Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 16:19 A jaka jest inna opcja? Bo może podwózka przez szukającego wyzwań 18 letniego kolegę, to jednak ubera wybieram. Najbezpieczniej to rodzic, potem rodzic kolegów, potem taxi/uber. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 16:24 Taksówki przez aplikację są bezpieczniejsze niż te złapane na ulicy - zawsze można włączyć nagrywanie trasy etc. I dziwi mnie, że to pytanie dotyczy 16-latka. 16-latek może sam latać samolotami, nie mówiąc o innych środkach transportu, więc nie wiem, co w taksówce takiego niebezpiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 18:25 Mój szesnastolatek dojeżdża sam zbiorkomem do szkoły, na trening, do mnie i gdzie tam jeszcze chce i musi. Natomiast, kiedy to ja zamawiam transport, czuję się odpowiedzialna. Co poradzę, jak nic nie poradzę, tak mam. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 22:02 Czasem nie masz mozliwości korzytsania ze zbiorkomu....Albo czekasz 2 h na przesiadkę... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 21:32 Co w uberze niebezpiecznego? Kierowcy z prawem jazdy kupionym na bazarze w Pakistanie oraz ich rozsypujące się toyoty. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 22:03 To ze jesteś sam na sam z kierowcą. Pal licho pasażer osoba dorosła, jakoś sobie poradzi. Ale obawy mam o nastoletnią/ młodą dziewczynę Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 22:06 scarlett74 napisała: > To ze jesteś sam na sam z kierowcą. Pal licho pasażer osoba dorosła, jakoś sobi > e poradzi. Albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 22:38 Tak, a w toaletach na lotniskach zabijają na narządy. Jak wy w ogóle wychodzicie z domu? Przecież wszędzie czyha zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 23:52 No ba.Jednak wolę jak Mloda wraca ze znaną mi kobietą ,niz ze swintuszacym podstarzalym dziadem Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Nastolatek w Uberze 16.06.26, 16:14 Większość kierowców UBERa to ewentualnie może świntuszyć w swoim rodowitym języku... Co przeciętnej nastolatki nie poruszy :p Już dawno z polskim kierowca nie jechałam, ostatnio z gostkiem z Egiptu, mieliśmy miłą pogawędkę o tym, jak dziś w tym Egipcie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 19:19 Jestem na nie. Ale ja ogólnie jestem na nie jeśli chodzi o Uber / Bolt. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 19:46 Córka, 16 lat korzysta. Początkowo byłam na nie, ale powoli się przekonałam - zamawiamy przejazd z kobietą, wysokie oceny, widzę w aplikacji kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 19:46 W sumie bezpieczniej niż taksa złapana na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 20:54 princy-mincy napisała: > W sumie bezpieczniej niż taksa złapana na mieście. Nikt jeszcze nie wpadł na to, że taksówki też można zamawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Nastolatek w Uberze 15.06.26, 21:59 Z racji gooownianego kiedyś okresu zdrowotnego, córka w lo wracała niekiedy uberem. Zamawiałam kobietę kierowcę ( kierowczynię?) , młoda robiła foto tabl rej. A że kobita była ok, potem już tylko z nią się umawiałam . Odpowiedz Link Zgłoś