71tosia Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 14:45 Akurat wpisy w tej dyskusji pokazują jak bardzo dużo można pisać o Ukrainie nie wiedząc nic o trudnych relacjach polsko - ukrainskich gdzie obie strony nie są bez winy (że przypomnę akcje pacyfikacyjne lat 30 tych w wykonaniu polskiego wojska) Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 14:54 Miałaś w swojej rodzinie kogoś kto stracił rodzinę na Wołyniu i kogoś kto walczył w AK? Ja tak. I to ty udajesz, że białe jest czarne. Udawajcie bardziej i zobaczycie kto wygra w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:42 I myślisz, że gdyby sytuacja była odwrotna - my potrzebujemy pomocy od Ukrainy i jednocześnie nazywamy jakiś elitarny oddział imieniem tych, którzy robili pacyfikację - to Ukraińcy by to przełknęli i mówili, że przecież nic się nie stało? Czy jednak podjęli by jakieś działania? I z ciekawości, nie zaczęło się przypadkiem od sabotażu OUN? I żadne źródła nie podają, że mordowano w bestialski sposób kobiety i dzieci - jak robiło to UPA ( szacuje się ok 100-150 tys zamordowanych). Nawet ukraińskie podają mniej niż 50 ofiar śmiertelnych. A pacyfikacja polegała na aresztowaniach, niszczeniu mienia, zamknięciu kilku ukraińskich gimnazjów. Tak więc chyba jednak inny kaliber niż rzeź wołyńska. Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 14:14 arwena_111 napisała: > I myślisz, że gdyby sytuacja była odwrotna - my potrzebujemy pomocy od Ukrainy > i jednocześnie nazywamy jakiś elitarny oddział imieniem tych, którzy robili pac > yfikację - to Ukraińcy by to przełknęli i mówili, że przecież nic się nie stało > ? Czy jednak podjęli by jakieś działania? A skąd my możemy wiedzieć? Nie możemy nikogo sądzić po tym co nam się wydaje co by zrobił w jakiejś fikcyjnej sytuacji. Zresztą zapytaj męża prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:08 Ale dlaczego arwena męża ma pytać?? Sama nie może mieć zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 14:47 na szczęście Ukraińców nikt nie kasuje w ich mediach, mogą na nas szczuć do woli (łacznie z żalem, ze ich dziadowie nie skończyli "sprawy"): Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 14:48 Twoje wpisy są w podobnym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 14:53 ale ja jestem kasowana mniejszoscia, a tam 99.5 procenta czujesz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:30 Pogrywajmy dalej, to nas pokochają Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:34 ani nas nigdy nie szanowali, ani nie kochali, czas im pokazac, że nie musimy nic więcej im dawać Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:51 No ale o co wlasciwie co chodzi? Jak mu Nawrocki zabral to postąpil wlasciwie i odeslal. Ja nie widze focha tylko to co powinien zrobic. I mowie to biorac pod uwage fakt ze Duda nie wiadomo za co dal mu ten order, a nazywanie batalionu UPA uwazam za skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog [...] 21.06.26, 21:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:09 abria napisała: > ani nas nigdy nie szanowali, ani nie kochali, czas im pokazac, że nie musimy ni > c więcej im dawać A kto nas lubi? bo tylko z Bałtykiem nie jesteśmy skonfliktowani😂 A zresztą -kogo my lubimy? Ty nawet swojego kraju - czyli domniemywam Polski - nie lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog [...] 21.06.26, 21:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:11 Zełenski jest prawdziwym bohaterem i trzeba mu to przyznać. Mam nadzieję, ze obrazi się bardziej i odeśle nam Starlinki, które mu wysłaliśmy . Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:40 abria napisała: > > Mam nadzieję, ze obrazi się bardziej i odeśle nam Starlinki, które mu wysłaliśm > y . 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:31 Jak mu naćpan karze, to odeśle. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:35 miejmy nadzieję, że Nawrocki w tygodniu o tym powie Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 19:05 Czegoś co można przeliczyć na hrywienki nie odeśle. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 19:55 Skoro tak twierdzisz, trzeba ci wierzyć. Pisi troll, to ikona prawdomówności Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog [...] 21.06.26, 21:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 10:27 No nie tylko Starlinki. Są jeszcze arbitraże międzynarodowe na korzyść firmy Control Process, których pan Sadovy nie uznaje za stosowne respektować. Jest jeszcze sprawa zaginionych pieniędzy na budowę przejścia granicznego. Jak już tak Ukraińcy zdecydowali się na oddawanie niektórych rzeczy, to może na fali tego wszystkiego oddadzą też i powyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:25 Nic co się liczy w hrywienkach oligarcha nie odda. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 20:01 Podobnie jak ty, co dostajesz w kopiejkach. Wietrzysz konkurencje? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:14 kto jest przeciwko Nawrockiemu będzie go krytykował, to jest za będzie chwalił. Jak dla mnie to i Zełeński i Nawrocki to dwa koguty w narożniku i każdy gra na swój elektorat mając w doopie dalsze konsekwencje. Z ludzkiego jednak odczucia pewnej sprawiedliwości historycznej i społecznej, niesamowicie mnie dziwi, że forum gdzie latami swego czasu nakręcał się temat fałszowania historii przez Polaków dotyczacych relacji polsko-żydowskich w czasie II wojny światowej (chociażby w kontekście pogromu w Jedwabnem) z taką łatwością teraz nie widzi się nic złego w tym jak to na Ukrainie zafałszowuje się historię i gloryfikuje zbrodniarzy z UPA. Dodajmy że zbrodniarzy o wyjątkowej, nawet jak na tamte czasy, skali okrucieństwa i sadyzmu. I tak, nic dobrego to nie przyniesie, bo to ruchy obliczone na tworzenia wizji silnych nieustępliwych polityków wśród konserwatywnego elektoratu i tu faktycznie takie zachowania mogą przynieść jednemu i drugiemu jakiś tam sukces. Niemniej nie udawajmy, że nic się nie stało, ze tylko Nawrocki be. Zełenski miał też świadomość co robi i wybrał co uznał za korzystne, podejmując ryzyko pogorszenia się stosunków polsko - ukraińskich. Dokładnie to samo zrobił teraz Nawrocki. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:20 Zgadzam się, fałszowanie historii i udawanie, że nie zauważa się głosu społeczeństwa przyniesie odwrotny skutek, zaostrzy nastroje. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:24 Może to sprawi, że następnym razem Zełenski zastanowi się zanim obrazi tych którzy go i jego naród ratują miliardami i pomocą na Ukrainie i Polsce, którzy wieku jego rodakom dali dom. Jest taka zasada: Nie sra się na rękę która daje ci jeść. W dawnym ZSRR tego nie rozumieją? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:41 bywalec.hoteli napisał: > Może to sprawi, że następnym razem Zełenski zastanowi się zanim obrazi tych któ > rzy go i jego naród ratują miliardami i pomocą na Ukrainie Ha, ha, ha. Ale ty śmieszny jesteś. Zełeński ma przecież dobrego kumpla Merza, oficjalnie nazywanego kanclerzem Ukrainy, a i zdjęcia z Macronem i Von de Leyen są mu więcej warte. Śnij więc dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:44 snakelilith napisała: > Ha, ha, ha. Ale ty śmieszny jesteś. Zełeński ma przecież dobrego kumpla Merza > , oficjalnie nazywanego kanclerzem Ukrainy, a i zdjęcia z Macronem i Von de Le > yen są mu więcej warte. Śnij więc dalej. Jesionka jest w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:37 nenia1 napisała: > > Zełenski miał też świadomość co robi i wybrał co uznał za korzystne, podejmując > ryzyko pogorszenia się stosunków polsko - ukraińskich. Oczywiście. Bliższa ciału koszula, a Zełeński walczy teraz o poparcie WŁASNEGO społeczeństwa, bo powoli je traci. Jak ktoś myśli, że Ukraińcy jak jeden mąż ciągle popierają tą wojnę i samozwańczego przywódcę, już dawno bez wyborczego mandatu i zamotanego w korupcję, to jest przeżarty propagandą. Zełeński o Polaków się nie martwi, bo wie, że antyruska histeria w narodzie ma się dobrze, a lewacka zachodnia Europa ciągle go popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:38 No ty popierasz putlera, to wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:51 pursuedbyabear napisała: > No ty popierasz putlera, to wiemy. > Ziew. Ja mogę popierać nawet myszkę Micky, to gwarantuje mi moje demokratyczne prawo do wolności opinii. Jako zwolenniczka dyktatury jedynej słusznej myśli, nie wiesz pewnie o co chodzi. I sami Ukraińcy pokazują Zełeńskiemu wała. W Niemczech jest obecnie prawie 400 tys. Ukraińców płci męskiej w wieku pomiędzy 18 a 60 lat i będzie ich coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:55 i co z tego, ze tam sa: na Polskę ci dezerterzy szczuja na potegę wlasnie w tej chwili i popieraja Zelenskiego Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:56 Jaka to jest ta jedynie słuszna myśl? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:25 pursuedbyabear napisała: > Jaka to jest ta jedynie słuszna myśl? Sama mi napisz, skąd w mojej krytyce Żełeńskiego wzięłaś uwielbienie Putina? To musi być więc u ciebie ideologiczny automatyzm sprowadzający wszystko do jednego słusznego wniosku i jednej słusznej myśli. Tłumaczysz sobie tym może świat i próbujesz zamknąć usta inaczej myślących obrażających i sprowadzając ich do poziomu gorszych moralnie ludzi. Nikogo to już nie obchodzi, bo zwolennikiem Putlera/faszystą/czy innym satanistą można nazwać kogoś tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:55 snakelilith napisała: > pursuedbyabear napisała: > > > Jaka to jest ta jedynie słuszna myśl? > > > Tłumaczysz sobie tym może świat i próbujesz zamknąć usta inaczej myślących obra > żających i sprowadzając ich do poziomu gorszych moralnie ludzi. Nikogo to już n > ie obchodzi, bo zwolennikiem Putlera/faszystą/czy innym satanistą można nazwać > kogoś tylko raz. To samo chciałam napisac ale uznalam ze szkoda czasu ... Ona chyba naprawde uwaza ze brak uwielbienia dla Ukrainy=uwielbienie dla Putina. Oraz ze jej pogarda dla innych i wyzywanie od ruskich onuc kogos obchodzą. Zresztą mysle ze troluje na forum, bo dziwnie regularnie pojawia sie w tych samych watkach i pisze to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:37 Patrz, to całkiem jak ty! Jak się mieszkało w Niemczech, patriotko? Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:11 pursuedbyabear napisała: > No ty popierasz putlera, to wiemy. > Ale ty jestes nudna😅 i oczywiście jak zwykle atak ad personam Moi znajomi Ukraincy w DE tez nie popieraja Zelenskiego i nikt im nie wmawia poparcia dla "putlera" Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:13 aha, nie popieraja? a jak teraz wygladaja ich media spolecznosciowe? Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:48 abria napisała: > aha, nie popieraja? > > a jak teraz wygladaja ich media spolecznosciowe? Normalnie. A jak maja wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:22 infinitypool napisał(a): > Moi znajomi Ukraincy w DE tez nie popieraja Zelenskiego i nikt im nie wmawia po > parcia dla "putlera" A kogo popierają? Chcą kapitulacji i powrotu do UA? czy tak sobie na obczyźnie pobrzękują? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:44 U nas antyruska histeria ma się świetnie i o swoją koszulę nie dbamy, bo inni nas uratują. Jak pokazuje historia, nikt nas nie będzie ratował. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 23:37 Faktycznie, kilkadziesiąt lat okupacji to żaden powód do bycia sceptycznym wobec Sowietów Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:15 > antyruska histeria w narodzie ma się dobrze Oczadziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:30 lauren6 napisała: > Oczadziałaś. Sama oczadziałaś. Putin ma w głębokiej duszy Polskę, a histeria jakby ruskie wojska stały pod Warszawą i tylko dzielny naród ukraiński nasz uratuje. Nudne to już. Zapominasz, że Putin ma broń atomową i gdyby chciał, to wybombował by pół Europy do samego Renu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:37 No raczej nie ma, podobnie jak nie ma w duszy krajów bałtyckich. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:46 pursuedbyabear napisała: > No raczej nie ma, podobnie jak nie ma w duszy krajów bałtyckich. > To teraz wróć do historii ze szkoły podstawowej i powiedz mi czym się różnią kraje bałtyckie i Ukraina od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:14 nenia1 napisała: > kto jest przeciwko Nawrockiemu będzie go krytykował, to jest za będzie chwalił. > Jestem przeciwko Nawrockiemu, ale tę decyzję akurat popieram. Nie wszyscy są w dwóch partyjnych obozach, czasem można stać obok, i zgodzić się z kimś kogo nie popieram, albo krytykować partię na którą głosowałam. Polityka to nie tylko obozy wyznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:33 nenia1 napisała: > kto jest przeciwko Nawrockiemu będzie go krytykował, to jest za będzie chwalił. > > Guzik prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:37 kto jest przeciwko Nawrockiemu będzie go krytykował, to jest za będzie chwalił. 74% popiera decyzję Nawrockiego, to dużo ponad liczbę jego zwolenników Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:41 abria napisała: > kto jest przeciwko Nawrockiemu będzie go krytykował, to jest za będzie chwal > ił. > > 74% popiera decyzję Nawrockiego, to dużo ponad liczbę jego zwolenników Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 23:38 Śmigły-Rydz pewno miałby nawet wyższe poparcie w sierpniu 1939 Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:18 Sama na niego zagłosuję i pewnie większość społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:27 figa_z_makiem99 napisała: > Sama na niego zagłosuję i pewnie większość społeczeństwa. na Nawrockiego? no tak, pasujecie do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:37 Jak już zauważyłaś w innym wątku, wisi mi co uważają moje koleżanki, tym bardziej randomy z forum. Zagłosuję na tych, którzy w końcu przerwą ten cyrk-obłudę i zrobi tak wielu ludzi, wcale nie dlatego, że kochają skrajną prawicę. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:41 figa_z_makiem99 napisała: > Jak już zauważyłaś w innym wątku, wisi mi co uważają moje koleżanki, tym bardzi > ej randomy z forum. w żadnym wątku nic o tobie nie pisałam, bo w zasadzie nie czytam tego, co piszesz; tu jest wyjątek - bo widzę, że bardzo pasujecie do siebie z Nawrockim Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:54 A teraz moje życie się zawali i utonę we łzach Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:58 figa_z_makiem99 napisała: > A teraz moje życie się zawali i utonę we łzach a mało mnie to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:50 Uważam, że w tym kraju, tylko szaleniec-idiota, może zatrzymać ten festiwal głupoty i braku instynktu zachowawczego. Tak czy siak będzie tylko gorzej i biedniej, jednak wolę bez multi-kulti i uważam, że powinno się zakręcić kurek płynącej od nas dobroci Ukrainie. Ukraińcy, którzy uczciwie pracują i asymilują się, i tak zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:00 Czyli przyznajesz, że Nawrocki jest idiotą? O, super. A teraz wyjaśnij, co ma do rzeczy to, gdzie mieszkam 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:06 Rozumiałabym twoją postawę gdybyś mieszkała za granicą. Jeśli ktokowiek myślał, że biedna i katolicka Polska łyknie trzecią płeć, kiblowe rysunki i masową imigrację, jest pożytecznym idiotą. Rządzą nami durnie, dlatego trzeba wybierać to co się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:10 Ale mieszkam w Polsce. Przykro mi. I mam poglądy, jakie mam. Miłośnicy Nawrockiego ust mi nie zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:18 Jeżeli ja już tak myślę, to uwierz mi, że większość kraju też i kasowanie nic nie pomoże, ani wyzywanie od ruskich onuc. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:35 Ale to nie ja cię kasuję, bejbe. Głosuj sobie, na kogo chcesz, to wolny kraj. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:29 Ale ty byś chętnie zamknęła usta innym. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:33 A niby dlaczego tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:33 Zamykanie ust, to raczej domena pisu, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:29 mizantropka65 napisała: > Zamykanie ust, to raczej domena pisu, nieprawdaż? > Nieprawdaż. To KO chciała ostatnio ocenzurować internet. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:51 I nie miała racji hejterko? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:54 Na szczęście naćpan w porę zawetował, dzięki czemu pedofile, hejterzy, przestępcy, dezinformatorzy, szerzący brunatno/faszystowskie treści lubią to. Ukraińcy, którzy grożą i hejtują Polaków też. O "take Polske" walczy Batyr? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:43 figa_z_makiem99 napisała: > Rozumiałabym twoją postawę gdybyś mieszkała za granicą. Jeśli ktokowiek myślał, > że biedna i katolicka Polska łyknie trzecią płeć, kiblowe rysunki i masową imi > grację, jest pożytecznym idiotą. Rządzą nami durnie, dlatego trzeba wybierać to > co się opłaca. Nie wiem co to są kiblowe rysunki, ale w nie ma w Polsce trzeciej płci i masowej imigracji i nie zanosi się. I Polska nie jest ani specjalnie biedna ani specjalnie katolicka. Jest uznawana za najszybciej sekularyzujący się kraj na świecie a pod względem niskiego ryzyka wskaźnika ubóstwa znajduje się w czołówce UE. I co nam się niby opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 16:08 Uśmiechnięty cwaniak zawsze będzie napychał kieszenie, ale kibol, który nie trzęsie gaciami, to może być to, co może rozwalić system i zgasić uśmiechy Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 15:59 I jeszcze rowerowi lobbyści mnie denerwują, bo zwężają ulice i boję spacerować nad morzem, bo taranują. Bliższa ciału koszula. Dostępu do aborcji jak nie było i tak nie ma, za to idiocieją w stronę trzeciej płci i równania poziomu w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:24 No ale czy to Polska bardziej potrzebuje Ukrainy, czy Ukraina Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:33 demodee2 napisała: > No ale czy to Polska bardziej potrzebuje Ukrainy, czy Ukraina Polski? W polskim interesie jest ścisła współpraca gospodarcza, wywiadowcza i militarna z Ukrainą. W polskim interesie jest udział polskich firm w odbudowie zniszczonej wojną Ukrainy. W polskim interesie jest by po ewentualnym końcu wojny Ukraińcy w Polsce zostali, bo bez nich grozi nam zapaść gospodarcza. Zawsze lepszym migrantem będzie Ukrainiec, bo to jest nasz krąg kulturowy, niż panie i panowie z Azji i Afryki. Wystarczy popatrzeć na północ i zachód, co tam się dzieje, by docenić migrantów z krajów postradzieckich, którzy z reguły pracują i nie są dzieciorobami wiszącymi na zasiłkach. W Polskim interesie jest przede wszystkim nie szukanie sobie wroga w kraju, który na chwilę obecną jest potęgą militarną na skalę europejską. Już wystarczy nam, że mamy granicę z Rosją i Białorusią, które delikatnie mówiąc nie są nam zbyt życzliwe. Nie szukajmy problemów na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 17:47 Ale w interesie Ukrainy jest wbijanie się ze swoimi interesami do nas, a u siebie robią interesy z lepszymi od nas. Oni mają nas w głębokim poważaniu, Putin też ma nas w takim samym poważaniu. A my udajemy, że jesteśmy najważniejsi w tej grze, co nie jest prawdą. Sami nie mamy pieniędzy i pompujemy kasę w obcych. Nie widzisz tego? Nasze państwo się rozpada. Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:16 Wyrzucamy swoich specjalistów "niech jadą" i przyjmujemy masowo ukraińskich, którzy nie potrafią zdać egzaminu po polsku. Wrzuć do jednego kraju zbyt wielu obcokrajowców i zacznij uciszać tubylców, a będziesz miała wojnę domową. To nie jest dobra droga. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:23 A kto to wypowiedział słynny tekst "niech jadą"?... Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:22 Nie szukajmy problemów na siłę. dlaczego Ukraińcy szukają problemów na siłe? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:31 Przypomnij, czy Ukraina wypłaciła już kasę za wykonane prace Control Process S.A? To tak a propos udziału polskich firm w odbudowie Ukrainy. Jeżeli ktoś wierzy w to, że jakaś polska firma na tym zarobi - to jest fantastą. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:14 > To tak a propos udziału polskich firm w odbudowie Ukrainy. Jeżeli ktoś wierzy w to, że jakaś polska firma na tym zarobi - to jest fantastą. A to teraz tak się pocieszanie? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:32 lauren6 napisała: > Pocieszacie Nie, nie pocieszacie się. Już wiadomo, że wygrany przetarg na odbudowę Ukrainy = utrata płynności finansowej . Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 18:10 Czyli problem z głowy trollu, nie musimy się martwić, czy Ukraina ujmie polskie firmy w programie odbudowy Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:44 Nie, to stwierdzenie faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 18:06 Pis lubi się podpierać cudzą tragedią. Tu akurat trudno mówić o tragedii, a raczej o dużych stratach polskiej firmy (co prawda część gwarancji ma wypłacone przez KUKE, czeka na ostatnią transze). Lecz cóż, na bezrybiu i rak ryba. Zawsze jakiś dance macabre można rozkręcić.Co nie znaczy, że Ukraińcy są kryształowo uczciwi w biznesie, a malwersacją i korupcją brzydzą się tak jak pisowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:07 Ja tam się nie dziwie. Akurat tak się składa, że w Polsce jest przewaga kombo złożonego ze sprzedajnych polityków, niepracującej szlachty, pseudopatriotów, oczadziałych kościółkowych, patologii, której się należy i (cytując klasyka) ciemnego ludu nad resztą. Ot i cała tajemnica wiary. Skoro to zacne grono głosowało na naćpana, zagłosuje na każdego, byleby nie był spod znaku Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:12 Doprawdy? Nie brzmisz jakbyś miało. Wręcz przeciwnie, jojczysz, że Ukraińcy zamiast przepraszać na kolanach hejtują ile wlezie Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 18:24 Nie brzmisz jakbyś miało Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 19:05 Stało się jak się stało. Mleko się rozlało. Czas pokaże czy i komu się to wszystko opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 19:06 Bez wątpienia jesteśmy bardzo honorowi. Niekoniecznie w stosunku do samych siebie. Nie szkodzi, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 19:36 No więc nie tylko Ukraińcy oddają swoje ordery przyznane przez RP (co można jakoś zrozumieć), ale robi to też Polak, któremu odznaczenie wręczył A.Kwaśniewski. wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32868112,byly-posel-i-byly-czlonek-po-oddaje-nawrockiemu-odznaczenie.html#do_w=77&do_v=1895&do_st=RS&do_sid=2864&do_a=2864&e=RelRecImg4&do_upid=1895_ti&do_utid=32868112&do_uvid=1782043955496 Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:03 TW Turysta. Trzeba by sprawdzić czy za odznaczeniem poszły jakieś nagrody finansowe i dodatki do pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:34 >No więc nie tylko Ukraińcy oddają swoje ordery przyznane przez RP (co można jakoś zrozumieć), ale robi to też Polak, któremu odznaczenie wręczył A.Kwaśniewski PO usunęła go ze swoich szeregów. Próbuje się wkraść w łaski z powrotem. A nuż się uda 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 06:49 A inny Polak z kolei oddaje order ukraiński. wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32870960,kolejny-cios-w-relacjach-z-ukraina-wicemarszalek-senatu-zwrocil.html#do_w=439&do_v=1509&do_st=RS&do_sid=2474&do_a=2474&do_upid=1509_ti&do_utid=32870960&do_uvid=1782147290791&s=BoxPolImg4 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:49 No skoro Nawrocki mu go odebral to wiadomo ze odeslal. Ja nie rozumiem dlaczego wielkis zdziwienie ze odeslal Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 20:54 Bo powinien odesłać do ukraińskiego konsulatu, a konsul przynieść do kancelarii prezydenta. Wysyłając Order Orła Białego pocztą okazał pogardę dla tego odznaczenia i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:04 No chyba nie wyslal tego w kopercie tylko jakas specjalna przesylka Odpowiedz Link Zgłoś
bbuldog Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:09 Zachował umiar. Mógł odesłać do paczkomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 02:55 princesswhitewolf napisała: > Prawda 😂 > Specjalnie to się nie ma z czego śmiać. Zachowanie prezydenta Ukrainy w całej krasie. Lekceważył prezydenta Dudę, lekceważy następny urząd prezydencki. Gdzieś ma odczucia Polaków w sprawie UPA. Polska już im dała wszystko. Tylko jeszcze zapomniał o mieszkających tu jego obywatelach. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia [...] 22.06.26, 03:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 09:08 Znasz wierszyk o kalaniu gniazda?... Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 23:32 Ale polskie pany już nie rządzą w Ukrainie, to czemu prezydent Ukrainy ma stosować się do ich oczekiwań? Ja się w ogóle zastanawiam, jak to możliwe, że przez 1000 lat Polskę otaczają w większości wrogowie. Odpowiedź jest m. in. w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta [...] 22.06.26, 00:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 00:17 Zazdro Cię zżera? To paskudna cecha 😝 Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 00:26 droch napisał: > Zazdro Cię zżera? To paskudna cecha 😝 Nie, mam satysfakcję, że żeby mieć rację, musisz posiłkować się ochroniarzem z pałą, który wykosi wszystkich twoich oponentów Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 09:19 Fakt, my zawsze szukamy sojuszników daleko od swoich granic. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 10:09 > Fakt, my zawsze szukamy sojuszników daleko od swoich granic. Ale dlaczego tak myślisz? Przecież robiliśmy dużo, żeby mieć bezpośrednio za wschodnią granicą sojusznika: przyjęliśmy emigrantów, lobbowaliśmy w Unii, zbroiliśmy, daliśmy wysokie odznaczenie państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 10:47 I od pierwszego wojny dość głośna grupa, która pózniej wyniosła Nawrockiego na urząd domagała się wdzięczności i przeprosin. Tego nie chcesz pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:36 droch napisał: > I od pierwszego wojny dość głośna grupa, która pózniej wyniosła Nawrockiego na > urząd domagała się wdzięczności i przeprosin. Tego nie chcesz pamiętać Trump domagał się wdzięczności i szacunku. Najwidoczniej inni widzą pewne sprawy tak samo jak my. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:38 Umówmy się, że USA ma jakby większy power niż Polska Nie wystarczy być jak Trump, żeby być Trumpem Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 19:35 Jego niech szanują ci co go wybrali, dla reszty to wrzód na dudzie Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 16:58 Miło by było, gdyby Ukraińcy nie zadrażniali z nami relacji, jednak. Gdyby zachowali się przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:14 demodee2 napisała: > Miło by było, gdyby Ukraińcy nie zadrażniali z nami relacji, jednak. Gdyby zach > owali się przyzwoicie. I uważasz że mają przedkładać naszą historię nad własną? I to byłoby przyzwoicie wobec ich własnego narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:23 Ale istnieje jakaś obiektywna prawda historyczna, czy ta prawda zależy od tego, kto pisze podręczniki? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:28 demodee2 napisała: > Ale istnieje jakaś obiektywna prawda historyczna, czy ta prawda zależy od tego, > kto pisze podręczniki? nie, nie istnieje obiektywna prawda w historii, historia to zbiór opowieści Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 07:06 Nie gryzie sie ręki, która cie karmi. To oni od nas potrzebują pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 13:05 arwena_111 napisała: > Nie gryzie sie ręki, która cie karmi. To oni od nas potrzebują pomocy. Tak jak my od nich. Może za chwilę jeszcze bardziej. I też nie tylko jedne kwestie militarne istnieją. Poza tym to nie chodzi tylko o Ukrainę, przez takie niepoważne gesty inne kraje przestaną nas traktować jako wiarygodnego sojusznika i partnera do współpracy. I nie ma się czemu dziwić. Nam jakoś inny kraj nie zabrania honorować bohaterów, tych niechlubnych również i widzieć naszej historii po swojemu. A jak robimy łaskę z pomocy, to lepiej nie pomagajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 14:02 To pytanie czy my od tych krajów czegoś potrzebujemy? Bo Ukraińcy od nas jak najbardziej potrzebują. I wiedząc ( tak, bo doskonale wiedzieli) co UPA robiła z Polakami i ilu ich zamordowała i jak to zostanie odebrane - wsadzili kij w mrowisko. Czyli my mamy udawać, że deszcz pada jak na nas plują i dalej dawać kasę, zasiłki itd. A może powinniśmy wesprzeć ich odstawiając na granicę te rzesze Ukraińców w wieku poborowym? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 17:57 arwena_111 napisała: ... Ale naprawdę trzeba cały czas tłumaczyć te same oczywistości? Dokładnie tyle samo potrzebujemy, oni od nas a my od nich. Sytuacja geopolityczna może się nagle zmienić, a też nie istnieje tylko sfera militarna i kwestie bezpieczeństwa. Ważna jest wspólnota interesów na arenie międzynarodowej. Dobre relacje dają korzyści choćby gospodarcze, możliwości w zakresie handlu, tranzytu towarów oraz przyszłego udziału w procesie powojennej odbudowy Ukrainy. To ogromna rzecz. I Ukraińcy od zawsze honorują UPA, mają prawo odbierać swoją historie po swojemu i wiedzieliśmy o tym przecież przyznając order. I oczywiście, że należało zareagować i wyrazić swój sprzeciw w postaci noty dyplomatycznej i mieć to na uwadze przy następnych akcjach pomocowych. A i tak będziemy dawać kasę i zasiłki i nie odeślemy Ukraińców. A tylko będzie się to dziać w atmosferze wrogości i nieufności. Co wiec dał pokazowy afront dyplomatyczny naszego kogucika? Jedynie same straty. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 18:47 >A jak robimy łaskę z pomocy, to lepiej nie pomagajmy. A tego ukraińska wierchuszka nie powie 🥱 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 19:00 skumbrie napisała: > >A jak robimy łaskę z pomocy, to lepiej nie pomagajmy. > > A tego ukraińska wierchuszka nie powie Ale to my nie mamy honoru. Jak się pomaga, to się nie wypomina tego przy okazji innych sytuacji i nie oczekuje ukłonów. Mnie interesuje, jak się zachowuje mój kraj i jego prezydent. 🥱 Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 19:25 >Jak się pomaga, to się nie wypomina tego przy okazji innych sytuacji i nie oczekuje ukłonów. Ktoś oczekiwał ukłonów? >Mnie interesuje, jak się zachowuje mój kraj i jego prezydent. 🥱 Najbardziej zatroskana obywatelka 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 10:59 skumbrie napisała: > Ktoś oczekiwał ukłonów? Wiesz w ogóle co to jest przenośnia? A zakazywanie innemu krajowi widzenia historii tak jak uważa i honorowania swoich żołnierzy, jest więcej niż oczekiwaniem ukłonu. My też mamy takie niechlubne karty i takich bohaterów w naszych dziejach. I jakoś nikt nam nic nie narzuca. A gdyby chciał, to pewnie wysłalibyśmy go na drzewo. > Najbardziej zatroskana obywatelka Bardziej niż ty, jak widzę. Jeśli nie dostrzegasz że nic dobrego z tego kogucikowania dla Polski nie wyszło, to już twój problem. Widocznie fochy są dla ciebie ważniejsze niż dyplomacja, współpraca, dobra pozycja międzynarodowa i branie pod uwagę wymiernych korzyści dla obywateli 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 19:34 Żeby to jednych! Pięć razy dziennie powinni dziękować, a przynajmniej raz paść przy tym na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 07:04 Nie no, skandal. Jak mozna oczekiwać wdzięczności za to co zrobiliśmy. Jak mozna oczekiwać przeprosin za ludobójstwo. Im sie po prostu wszystko należało. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 16:09 droch napisał: > > Ja się w ogóle zastanawiam, jak to możliwe, że przez 1000 lat Polskę otaczają w > większości wrogowie. > Odpowiedź jest m. in. w tym wątku Polski nigdy nie "otaczali wrogowie". Zadne panstwo nie napada na drugie bo " go nie lubi ". Wojny sa prowadzone dla gospodarki lub wzmocnienia swojej pozycji miedzynarodowej. Nie z powodu histerycznych i dziecinnych emocyjek pt "a bo ja go nie lubię !".Emocje sa celowo wywoływane najpierw lub ktos jedzie na fali. Polske otaczaja kraje, które doskonale wiedza ze sie nie obroni a jak je zaatakowac to Polacy powiedza "to nasza wina, zasłużylismy, ukarajcie nas, nalezy nam sie " i beda mieli radoche ze ze innym Polakom sie dostało...I tak, w jednym masz racje, widac to w tym watku, chocby w twoim poscie.I dlatego wlasnie byliśmy i będziemy ofiarami , nigdy sie nie nauczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 16:42 Polski nigdy nie "otaczali wrogowie". Jak to nie? Czechy i Słowacja - wrogowie, Litwa - wrogowie, Ukraina... wiadomo, o Niemcach i Rosji chyba nie muszę pisać. A co mamy zamiast sojuszy? Honor. Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 19:50 droch napisał: > A co mamy zamiast sojuszy? Honor. Już tak nie desperuj. Odebranie orderu to symboliczny gest bez praktycznego znaczenia. To, co ma rzeczywiste praktyczne znaczenie, to np. wycofanie się przez PiS z nowelizacji ustawy o IPN, karzącej za przypisywanie narodowi polskiemu zbrodni III Rzeszy, ale też to, że nadal będziemy ładować kasę podatnika w Ukrainę - tu nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 19:57 Odebranie orderu to symboliczny gest bez praktycznego znaczenia Bez znaczenia to byłoby wezwanie ambasadora, nota protestacyjna, ew. zawieszenie jakiegoś wydarzenia kulturalnego lub sportowego. PAD przyznał order mając świadomość stosunku Ukraińców do UPA i żaden poważny prezydent RP nie powinien tego kwestionować. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:05 droch napisał: > PAD przyznał order mając świadomość stosunku Ukraińców do UPA i żaden poważny p > rezydent RP nie powinien tego kwestionować. Jak widac Duda popełnił błąd, i to nie jeden, jesli chodzi o Żeleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:13 droch napisał: > PAD przyznał order mając świadomość stosunku Ukraińców do UPA i żaden poważny p > rezydent RP nie powinien tego kwestionować. Rzeczywiście, argument kończący dyskusję - mamy się przejmować decyzją Dudenki, którego nie szanuje absolutnie nikt, ani PO, ani PiS, o reszcie nie wspominając Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:16 call_me_loretta napisała: mamy się przejmować decyzją Dudenki, > którego nie szanuje absolutnie nikt, A ktorego prezydenta szanujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:44 > żaden poważny prezydent RP nie powinien tego kwestionować. Tyle że poważnego prezydenta to narazie ze świecà szukać. Ten Obciachu umie narobić, oj umie Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 21:41 A teraz wisienka na tort: "— Uważam, że swoich bohaterów Ukraińcy mają prawo wybierać sobie sami, nawet jeśli dla nich bohaterem jest Stepan Bandera czy Roman Szuchewycz — mówił w 2023 r. jako szef IPN Karol Nawrocki". Jakby tego było mało, ten sam gość, na dzisiejszej konferencji: "Podczas warszawskiej konferencji Poland Future Summit prezydent Karol Nawrocki stwierdził, że polski przemysł zbrojeniowy rozwija się „między innymi za sprawą kredytu, który trafił do Polski z Unii Europejskiej”. Ja wiem, że ten facet ma rozdwojenie jaźni (Batyr), ale żeby chwalić to, co się zawetowało???????? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:39 princesswhitewolf napisała: > No skoro Nawrocki mu go odebral to wiadomo ze odeslal. Ja nie rozumiem dlaczego > wielkis zdziwienie ze odeslal > Sposób oddania tego Orła, urąga dobrym obyczajom. Dziennikarz ukraiński Myroslav Oleshko pięknie podsumował swoich rodaków- to może unieście się honorem i zrezygnujecie z polskich pieniędzy, polskich głosowań, polskiego wsparcia wojskowego, polskiego logistycznego hubu, zwrócicie 20000 Starlinków. No i z prezentu w postaci %pożyczki unijnej, bo te 5% a może i więcej będzie spłacać Polska. I tyle w temacie kłótni i wypominań. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:12 boggi_dan napisał: Dziennikarz ukraiński Myrosl > av Oleshko pięknie podsumował swoich rodaków- to może unieście się honorem i zr > ezygnujecie z polskich pieniędzy, polskich głosowań, polskiego wsparcia wojskow > ego, Polacy bardziej ukrainscy, niz Ukraincy. 99% ukraincow poparlo Zelenskiego. Wstyd dla Polakow, ze tak gleboko gdzies ma swoja panstwowosc. Taka nauczycielka nanga nie powinna uczyc polskich dzieci. Niech uczy ukrainskie i to najlepiej na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:24 malgosiagosia napisała: > 99% ukraincow poparlo Zelenskiego. A 99% głosuje w Rosji na Putina Daj spokój, przecież te statystyki to sfabrykowane brednie. Ja ci z palca dam statystykę na pewno bliższą prawdy - 95% Ukraińców ledwie kojarzy, że są Ukraińcami, a reszta to Prawy Sektor Naprawdę mnie śmieszy ten - z jednej strony podziw (z lewej), a z drugiej strony strach (z prawej), że potężni nacjonaliści Ukraińscy walczą zapalczywie o swój kraj, lub są w stanie jakoś Polsce zagrozić. Naród polski ze starszą o tysiąc lat historią jest w 80% wynarodowiony i wykastrowany, a 10 lat nacjonalistycznej propagandy miałoby uczynić z Ukraińców naród? Buahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 23.06.26, 20:32 call_me_loretta napisała: Naród polski ze starszą o tysiąc > lat historią jest w 80% wynarodowiony i wykastrowany, a 10 lat nacjonalistyczn > ej propagandy miałoby uczynić z Ukraińców naród? Buahahahahah Te 20% pozostalych, to Konfederacja? Wiesz, bardziej grozni od Ukraincow sa ci, ktorzy przejma Ukraine po wojnie. Nie beda sie z Polska cackac. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:09 O, widzę, że czerscy znowu mają problem z faktami. A wirus wam w serwer, bando załganych durniów. Haniebnego przemówienia steinmeiera z ostatnich obchodów Powstania Warszawskiego z sieci nie wykasujecie. Braku reakcji na nie polskich "władz" też niczym nie przykryjecie Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 21:14 Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nie dorośliśmy do własnej państwowości. Kazdy normalny kraj ma jedną spójną politykę zagraniczną i chodzby sie waliło mówia jednym głosem. Jestem mega rozczarowana postawą Tuska (wysyła sprzeczne komunikaty) Walkę kogutów to widzę w naszym kraju, a inni nas rozgrywają i opluwają. Dzisiaj krązy zdjęcie w necie "orzeł nabity na trójząb" Przykre Odpowiedz Link Zgłoś
figa_z_makiem99 Re: Zełeński odsyła order 21.06.26, 22:34 A myślałaś, że jak jesteśmy postrzegani jako państwo? Jak pożyteczny głupek i dziś już nie ma chyba wątpliwości, kto gra do czyjej bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 07:03 Tusk powinien wezwac Żeleńskiego na dywanik i przy kamerach postrofowac go jak Trump Pogrozić czymś Chodził by potem jak w zegarku order sam by oddał z podkulonym ogonem Niestety za bardzo jest zajęty 100 konkretami dla KO zarobkami dla kumpli i salonikami VIP na pracę dla kraju nie ma już czasu Straszne kogo nam wybrałyście Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 01:02 Czyli racje mial Trump, ze stawiał do pionu prezydenta Ukrainy, za brak wdzięczności i szacunku do kraju, który udziela mu pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Do Moderacji! 22.06.26, 01:04 Moderacjo, please - zrob porzadek z tymi wpisami zawiarajacymi the following: image showing a woman standing in front of the Stepan Bandera Monument in Lviv, Ukraine, located on Kropyvnytskyi Square. This image is a digitally manipulated photo (photoshop):The Original Background: The gold Cyrillic lettering on the stone pedestal reads "Степан Бандера" (Stepan Bandera). The monument itself features a 7-meter bronze statue framed by a large triumphal arch. The Book Modification: in the authentic version of this photo, the woman is holding a standard history book or textbook. The cover was digitally altered to display Adolf Hitler's Mein Kampf to create a provocative political meme frequently shared across social media networks to imply a link between Ukrainian nationalism and Nazism. Moderacjo, skoro wiemy, ze cos jest oszustwem/manipulacja, nie ma zadnego powodu zeby okreslony nick mogl ten falszywy obrazek zamieszczac po raz kolejny! Please - USUN!!! Dziekuje. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 01:10 Odebranie orderu było głupota i dziecinada, jakimś emocjonalnym niezrównoważeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 01:13 jammer1974 napisała: > Odebranie orderu było głupota i dziecinada, jakimś emocjonalnym niezrównoważeni > em. Kto ci tak powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 01:32 Kto dał ci prawo do odbierania mi prawa do własnej opinii. Polska nie powinna odbierać orderu bo to jak zabawa w piaskownicy: zabiorę ci łopatkę jak mnie zdenerwujesz. Order został przyznany i trzeba to wziąć na klatę honorowy jak dojrzały człowiek. A sytuację wziąć pod uwagę w przyszlosci przy rozważaniu kolejnej pomocy i skupić się wyłącznie na wlasnym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 01:40 jammer1974 napisała: > Polska nie powinna odbierać orderu bo to jak zabawa w piaskownicy: Polska powinna odebrac order, bo to nie jest zabawa w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 02:03 Odebrala i to jest właśnie zachowanie na poziomie zabawy w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 02:10 jammer1974 napisała: > Odebrala i to jest właśnie zachowanie na poziomie zabawy w piaskownicy. Kto ci to powiedział? Sama wymyśliłaś? Pogarda dla Polski to wg ciebie zabawa? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 09:59 malgosiagosia napisała: > Pogarda dla Polski to wg ciebie zabawa? Wypowiedz wojnę Ukrainie to okazasz jeszcze większy szacunek Polsce. Oczywiście żartuje. Twoja opinia świetnie przedstawia polska mentalność. Dużo niedojrzałych emocji i zero pragmatyzmu. Dojrzały człowiek nie działa na emocjach, nie wykonuje żadnych nikomu niepotrzebnych ruchów tylko rejestruje niewłaściwa sytuację i robi co musi żeby było dobrze dla siebie np.rezygnuje z dalszej pomocy osobie która zawiodła jego zaufanie. Mówię to ja która właśnie na emocjach działa ale oczekuje od własnego państwa działania dojrzalszego. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 05:30 > Odebrala i to jest właśnie zachowanie na poziomie zabawy w piaskownicy. Ale formalnie, to chyba jednak nie odebrała, bo do zamknięcia procesu zabrakło kontrasygnaty ze strony D.Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 10:03 > Ale formalnie, to chyba jednak nie odebrała, bo do zamknięcia procesu zabrakło > kontrasygnaty ze strony D.Tuska? Nie wiem. Jeśli faktycznie tak jest i Żeleński odesłał order bez formalnego wezwania do zwrotu to jeden wart drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:28 jammer1974 napisała: > Kto dał ci prawo do odbierania mi prawa do własnej opinii. > Polska nie powinna odbierać orderu bo to jak zabawa w piaskownicy: zabiorę ci ł > opatkę jak mnie zdenerwujesz. > Order został przyznany i trzeba to wziąć na klatę honorowy jak dojrzały człowiek. > A sytuację wziąć pod uwagę w przyszlosci przy rozważaniu kolejnej pomocy i skup > ić się wyłącznie na wlasnym interesie. Dokładnie tak. Ja się w domu mogę unieść fochem a i tak robię to z większą rozwagą. Przecież tutaj chodzi o interes Polski w szerszym kontekście. Nic nas nasza historia nie nauczyła. Im mniej znaczymy, tym bardziej wywijamy tą szabelką. Najgorsze że jakiś kogucik wyrywny do bitki z racji własnej zawodowej przeszłości postanowił nastroszyć piórka a fatalne konsekwencje będzie ponosić cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:01 To zagranie pod publiczke, nie ma wiekszego znaczenia politycznego bo nikogo to za bardzo nie obchodzi oprocz Polakow. Owszem, bylo kilka newsow o UPA ale to za malo , zeby mialo jakiś praktyczny skutek. I to mnie martwi ,bo nie wyglada na to zeby rzad potrafił w jakikolwiek sposob wzmocnić nasza pozycję, dalej to my jestesmy tym dajacym, ta dojna krowa a Ukraina zawiazuje po cichu ponad naszymi glowami koalicje z innymi krajami.I bedziemy mieli z tego na koncu "moralna wyzszosc " jako smętne ofiary, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:07 >I to mnie martwi ,bo nie wyglada na to zeby rzad potrafił w jakikolwiek sposob wzmocnić nasza pozycję No cóż, ten rząd nie potrafi nic więcej, niż brać pożyczki, robić saloniki VIP-owskie dla swoich i -międzynarodowo! - jeździć w drugim wagonie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 19:37 Fakt, pisowskiemu (szczególnie w machlojach i łamaniu prawa) do pięt nie dorasta! Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:10 Kto się poczuje smętną ofiarą, ten się poczuje. Że ty, już wiemy. Ciekawe, któremu kolejnemu sąsiadowi pięściarz zacznie wymachiwać szabelką. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:05 pursuedbyabear napisała: > Ciekawe, któremu kolejnemu sąsiadowi pięściarz zacznie wymachiwać szabelką. Ciekawe ile jeszcze Polska i Polacy musza dostac kopniakow, by zrozumiec, ze metoda nadstwiania tylka nie poprawi wizerunku Polski na arenie miedzynarodowej, ani tym bardziej w oczach sasiadow. Polacy, narodem, ktory sam siebie uszanowac nie umie. Pogarda jaka wylewa sie z Polakow na samych siebie, jest swiatowym kuriozum. Nigdy nie widzialam takiego narodowego masochizmu. I dobrze wam tak, Polacy. Niech Zydzi, Niemcy. Ukraincy i wiele innych jeszcze nacji, ma was w pogardzie, bo sie wam ta pogarda nalezy. Nie szacunek i wdziecznosc, ale wlasnie pogarda. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:08 Opinia pisiorskiego polonusa naprawdę niewiele mnie obchodzi. Poza tym kogutkowanie też nie poprawi wizerunku. A krytyka własnego państwa i jego władz nie jest żadnym masochizmem ani pogardą. Trzymaj się tam na Grinpojncie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:18 pursuedbyabear napisała: > Opinia pisiorskiego polonusa naprawdę niewiele mnie obchodzi. > > Poza tym kogutkowanie też nie poprawi wizerunku. > A krytyka własnego państwa i jego władz nie jest żadnym masochizmem ani pogardą > . Trzymaj się tam na Grinpojncie. I jeszcze ten prymitywny sposób prowadzenia rozmowy. Tez wart pogardy. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:19 Czyli gardzisz Polakami, emigrancie?... Ojej. Brzydkie to, mało patriotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:41 malgosiagosia napisała: > Ciekawe ile jeszcze Polska i Polacy musza dostac kopniakow, by zrozumiec, ze me > toda nadstwiania tylka nie poprawi wizerunku Polski na arenie miedzynarodowej, > ani tym bardziej w oczach sasiadow. Polacy, narodem, ktory sam siebie uszanowacnie umie. Ale po co ty odwracasz kota ogonem? Przecież można było i do tego służy wyrazić sprzeciw przy pomocy noty dyplomatycznej oraz mieć nieposzanowanie naszej historii na uwadze przy dalszych decyzjach dotyczących Ukrainy i to by w nich bardziej uderzyło. A takim dyplomatycznym jednoznacznie niepoważnym ruchem straciliśmy wizerunek na arenie międzynarodowej i tylko sobie zrobiliśmy kuku. Nie przeszkadza ci to? Rozumiem, nie mieszkasz w Polsce i daleko od putinowskiej Rosji, więc cię nie dotyczą te kwestie. Może więc dla zwykłej przyzwoitości nie wypowiadaj się w tematach na których się nie znasz i które zupełnie nie wpływają na twoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 09:59 "Stracilismy wizerunek" w twoich mokrych snach tylko. Większość zagranicznych komentatorow jest po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 10:10 Kopsniesz linkami, bo jakoś nie mogę się tej większości doszukać Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 11:22 Tak. Ta "większość zagranicznych komentatorów" to z waszych prawackich portali. Poza tym media nie organizują polityki i nie układają relacji międzypaństwowych. Nikogo nasza martyrologia nie interesuje oprócz nas samych i ten niepoważny gest jest odbierany jak zwykły foch niestabilnego prezydenta, nic więcej. Jakbyśmy my byli jakimiś aniołkami, a mamy na swoim koncie takie same ciemne i krwawe plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 09:33 No pewnie, że przejdzie. Zdziwiona? Pewnie, że tak, jak się wybrało taką parszywą robotę jak ty, to 24/7 trzeba być na posterunku. I wtedy to nie jest s-ka (jak to subtelnie określasz) tylko całkiem inna sytuacja. Widzę, że coraz głębiej wchodzisz w tryb emotkowy, im mniej do powiedzenia, tym więcej debilnych uśmieszków i łapania się za głowę. Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 09:57 >Pewnie, że tak, jak się wybrało taką parszywą robotę jak ty, to 24/7 trzeba być na posterunku. I wtedy to nie jest s-ka (jak to subtelnie określasz) tylko całkiem inna sytuacja. I kolejny raz projektujesz własne doświadczenia na innych. Próbuj dalej 🥱 >Widzę, że coraz głębiej wchodzisz w tryb emotkowy, im mniej do powiedzenia, tym więcej debilnych uśmieszków i łapania się za głowę. Szacun. Słowa, słowa, słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:35 Oj, nie wydaje mi się, że projektuję. Co do reszty, to jak zwykle, jedziesz na oparach intelektu Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 10:33 bbuldog napisała: > Kilka dni temu 98% Ukraińców popierało działalność UPA (akcję Wołyń, walkę z So > wietami, z hitlerowcami - pewnie SS Galizien z nimi walczyła), dziś to może by > ć np. 99%. Ale tak dokładnie odpowiedzieli w tym sondażu, że popierali morderstwa na Wołyniu? Czy dostali pytanie o poparcie tej formacji tak generalnie i nie bardzo mieli możliwość to rozdzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:24 Nie powiedziałabym, że większość. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:57 Popatrz na sondaże. Myślisz, że jakby było inaczej to obecna władza nie piała by wszędzie? Nie próbowała przykryć tym afery z lekarzem milionerem ( a coraz ciekawsze kwiatki wychodzą w niej )? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:00 Myślisz, że twój bokser wygrał wybory, bo popierała go większość Polaków?... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:25 Popierało go więcej niż dupiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:54 Jak wszyscy pamiętamy, przewaga była miażdżąca 😄 Jeszcze więcej wet na złość i wycieczek na mordobicia u Trumpa, to będzie 75% jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:20 Będzie, będzie, suweren kocha to Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:13 > przykryć tym afery z lekarzem milionerem ( a coraz ciekawsze kwiatki wychodzą w niej )? Myślisz, że ciekawsze kwiatki jak miliony wydane na pobyt męża Witek na OIOM, gdy inni pacjenci umierali czekając aż zwolni się miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:17 >Myślisz, że ciekawsze kwiatki jak miliony wydane na pobyt męża Witek na OIOM, gdy inni pacjenci umierali czekając aż zwolni się miejsce? Od początku objęcia rządów przez KO czekam, aż w końcu rozliczą PiS z przekrętów. Bezskutecznie. Za chwilę stracą władzę i tyle z szumnych haseł rozliczenia opozycji zostanie. CBDU od samego początku Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:55 No Widzisz a wystarczyło czytać Forum gdzie ja dwa lata temu już wam pisałam że nie rozlicza Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:25 No to chyba dobrze, że twoich nie rozliczają? Tak samo jak dobrze, że KO przerżnie wybory? Chociaż.... możesz wtedy stracić robotę. Jak piso/konfa weźmie lewactwo pod but, to trolle mogą okazać się niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:35 Czy już został ktoś skazany? Albo chociaż jakiś akt oskarżenia? I nie mówię, że to było ok. Ale nie słyszałam o żadnym akcie oskarżenia. A jakby był - to uśmiechnięci pisaliby o tym wszędzie i na pewno z ematki bym się dowiedziała. A z aferą szpitalną jest ciekawie - nikt, nic nie wiedział - a potem okazuje się, że jednak Trzaskowski wiedział o nieprawidłowościach - tylko..... zwolniono ordynatora, który o tym mówił. Ludzie wiedzą, jaki jest problem z dostaniem się do lekarza/szpitala i bardzo nie lubią jak ci co mają układy - mają pierwszeństwo i lepsze warunki (czyli dokładnie tak jak przy mężu Witek - tylko wtedy ci nie pasowała taka sytuacja, a teraz pasuje ta). A do tego jeszcze milionowe zarobki i zdolność bilokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:02 Afery szpitalnej może lepiej nie drążyć, bo zaczyna się już węszenie w okolicy Garwolina i pewnego radnego z PiS… Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:50 Ja jestem za. Niech wszystkie afery wyjaśniają uczciwie. Niech stawiają zarzuty. W przeciwieństwie do mizanantropki nie jestem wyznawcą żadnej partii, więc widzę błędy i wypaczenia u tych na których głosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:52 I jqkie błędy i wypaczenia widzisz u obecnego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 14:13 Na razie żadnych, u Dudy widziałam sporo. Gdyby tylko gadał o odebraniu i tego nie zrobił - to uznałabym to za błąd. Bo jak się już coś gada, a druga strona ma w d..., grzeczne prośby - to nie można odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 14:17 Żadnych? A kryptowaluty? A ustawa łańcuchowa? A milczenie w sprawie zamordowanego w dzień antyputinowskiego artysty? Też się dorabiasz na bitcoinach? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 11:28 A czytałaś te ustawy? Wiesz co chcieli przemycić w nich? W ustawie łańcuchowej było wiele złych zapisów - mówią to wprost organizacje prozwierzęce. O kryptowalutach się nie wypowiem, bo tematem nigdy się nie interesowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 20:03 Ejże, ejże nie jesteś? Bujać, moja droga to my, ale nie nas pisofilko. Brzytwa Ockhama arwenko Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 11:30 To, że na kogoś głosuję ( nawet jak jest to głos oddany przeciw - bo pozostałe partie są jeszcze gorsze) nie oznacza, że będę tak jak ty oczadziała i będę ich broniła, nawet jak już sami się do błędów przyznają. Ty nie widzisz żadnych błędów po stronie KO. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 13:49 Przecież bronisz! Ty siebie czytasz w ogóle? Bo ja ciebie czytam uważnie i nie przypominam sobie, żebyś choć raz skrytykowała pisie złodziejstwo, afery, przeszłość i obecne zachowanie kibola - chociażby jawne zażywanie narkotyku. Przestań się wybielać hipokrytko, masz odwagę popierać, to miej odwagę się do tego przyznać. Czemu wy pisiory tak kłamiecie w żywe oczy? Ty też hołdujesz zasadzie złapanej ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 14:51 Czy masz dowód na swoje pomówienia, że Nawrocki bierze narkotyki? Bo za pomówienia to się odpowiada karnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 17:46 Mam, widziałam, ty nie? On już się nie krępuje. A ty dalej zaprzeczaj rzeczywistości i łżyj w żywe oczy. Pewnie zaraz ze snusem wyjedziesz? Jakoś nałogowy palacz potrafi wytrzymać kilka godzin bez nikotyny, kibol nie. Czyli to jest taki snus jak ze mnie chińska baletnica. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 17:01 droch napisał: > Afery szpitalnej może lepiej nie drążyć, bo zaczyna się już węszenie w okolicy > Garwolina i pewnego radnego z PiS… A dlaczego nie drążyć. Nie wydaje ci się, że trzeba karać za przekręty niezależnie od przynależności partyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 20:06 Wow! Pisi troll za ujawnianiem afer pisu? Prezes o tym wie? Odpowiedz Link Zgłoś
zytagil Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 20:07 Dziewczyno ogarnij się, wszędzie trolle widzisz a największym pożytecznym idiotą na tym forum jesteś ty. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 20:12 No i? Widzę, bo są. A każda inwektywa od takiej persony jak ty to dla mnie komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:22 arwena_111 napisała: ... Ciekawe dlaczego prymitywnie manipulujesz? Masz w tym jakiś interes? Lekarz już wcześniej pisał, że będzie zwolniony dyscyplinarnie i dobrze wiedział za co. Dzisiaj szpital domaga się od niego ponad 500 tys złotych. Za nic? Taki to wiarygodny i obiektywny świadek. Może doczytaj więcej a nie opieraj się tylko na fejkach z prawackich mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 13:52 No ale mówił o nieprawidłowościach czy nie? Nawet jak robił to broniąc własnego tyłka - to może trzeba było sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 14:16 arwena_111 napisała: > No ale mówił o nieprawidłowościach czy nie? Nawet jak robił to broniąc własnego > tyłka - to może trzeba było sprawdzić? Ale o jakich nieprawidłowościach? Ze młody lekarz, który jako jedyny stanął do konkursu, jest koordynatorem SORu? Jakiś pacjent przez to ucierpiał? A reszta "zarzutów" się nie potwierdziła. Paliło mu się pod dupą, bo sam miał za uszami poważne oszustwa i finansowe nadużycia i wiedział o planowanym własnym zwolnieniu, to pisał donosy na najmłodszych stażem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 13:52 No podobno kilku ucierpiało. Do tego, może warto sprawdzić jak to się stało, że pracując 11h/24/365 był jeszcze radnym, udzielał się w TV? Nie wydaje ci się to mało możliwe? To normalne według ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 14:36 Nienormalne, dlatego poleciał z roboty, a z nim cały Zarząd. Dodajmy, że postępowanie kontrolne jest w toku. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 14:46 Ja się odnoszę do tego co napisała natalia. Że zwolniony ordynator donosił na młodszych stażem. To, że sam był nie w porządku (pytanie czy rzeczywiście miał coś za uszami, czy chcieli go utrącić bo za dużo wiedział?), to czy jego donosy były fałszywe? Jeżeli zgłaszał nieprawidłowości rok temu i nikt tego nie sprawdził - to znaczy, że ktoś dał d.... Zarobki lekarza wyszły na jaw, bo musiał złożyć oświadczenie majątkowe. Inaczej nikt by nic nie wiedział i wszyscy uważaliby, że jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 17:49 Ale złożył, ktoś się dowiedział i poleciał z roboty. Wskaż jednego pisiora, któremu włos spadł z głowy po ujawnieniu jego machlojek. Jednego członka partii pis, której oczywiście nie popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 17:55 arwena_111 napisała: > To, że sam był nie w porządku (pytanie czy rzeczywiście miał coś za uszami, czy > chcieli go utrącić bo za dużo wiedział?), to czy jego donosy były fałszywe? Je > żeli zgłaszał nieprawidłowości rok temu i nikt tego nie sprawdził - to znaczy, że ktoś dał d.... Chcieli go utrącić i dlatego zmusili go do robienia przekrętów? Teraz szpital oskarża byłego ordynatora o rażące uchybienia pracownicze, w tym fałszowanie ewidencji czasu pracy i nieuzasadnione dopisywanie się do zabiegów operacyjnych wykonywanych przez innych lekarzy i wzywa go do zwrotu ponad pół miliona złotych. Tak za nic od niego chcą tyle kasy? I jakie te nieprawidłowości zgłaszał, no właśnie to że koordynatorem SORu jest lekarz bez specjalizacji i że ma do jego pracy jakieś zastrzeżenia, ale bez konkretów. I zgłaszał drogą nieformalną, a w momencie kiedy pisał donos już wiedział, że będzie zwolniony. Średnio mi się jednak wydaje wiarygodny. > Zarobki lekarza wyszły na jaw, bo musiał złożyć oświadczenie majątkowe. Inaczej > nikt by nic nie wiedział i wszyscy uważaliby, że jest ok. No i co w związku z tym? Przecież wiemy jak to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Zełeński odsyła order 25.06.26, 15:29 arwena_111 napisała: > Ja się odnoszę do tego co napisała natalia. Że zwolniony ordynator donosił na m > łodszych stażem. > To, że sam był nie w porządku (pytanie czy rzeczywiście miał coś za uszami, czy > chcieli go utrącić bo za dużo wiedział?), Wewnętrzny audyt wskazał, że sygnalista prowadził kreatywną księgowość. Bardzo się starał, by prowadzona przez niego chirurgia przynosiła zyski. Nie przez komercyjne operacje bynajmniej Aby cel osiągnąć, koszty opieki anestezjologicznej podczas operacji/podobno najdroższe/ wyprowadził poza swój oddział - płacił za nie Oddział Intensywnej Terapii tego samego szpitala. Dzięki temu chirurgia mogła wykazywać zysk. Z tych zysków naliczał sobie premie, zgodnie z umową. Gdy kontrola wskazała te nieprawidłowości, miał kasę zwrócić. Nie zwrócił, sprawa trafiła do sądu. W sądzie też się nie pojawił - miała być ugoda Za to sygnalista przerwał milczenie🤣 u Stan0 - Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 25.06.26, 16:12 Mogło tak być, w dobie raportowania do AOTMiT, kreatywna księgowość jest bardzo przydatna. Dzięki niej, umiejętne przerzucanie kosztów między OPK sprawia, że można kreować wynik finansowy na poszczególnych rodzajach działalności medycznej. Służy to optymalnej dla szpitala taryfikacji świadczeń medycznych. Tak, że cwana gapa z sygnalisty, ale musiał mieć w owym szpitalu niesamowite przebicie, ponieważ OPK ustala kierownictwo, lub Zarząd w związku z czym przerzucenie ewidencji kosztów opieki anastezjologicznej z OPK Chirurgii na OPK Oddział Intensywnej Terapii musiało być klepnięte przez Zarząd. Poza tym dziwne, że szpital premiował za zyski, przecież im wyższy zysk tym niższa stawka za procedury medyczne płacona przez NFZ. Chyba, że Szpital wychodził z założenia, że co straci na stawkach w Chirurgii, to zyska na OIT. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Zełeński odsyła order 25.06.26, 16:28 Tego to nie wiem. To tak na szybko i z pamięci😀 Sytuacja jest rozwojowa i chodzi jak zwykle o kasę Imo sygnalista poczuł się urażony - kasę musi oddać, a honor mu na to nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 25.06.26, 18:14 A honor dla złodzieja to, nooooo, punkt honoru! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 17:31 arwena_111 napisała: > No podobno kilku ucierpiało. "Podobno" czy masz wiarygodne dowody? > Do tego, może warto sprawdzić jak to się stało, że pracując 11h/24/365 był jesz > cze radnym, udzielał się w TV? Nie wydaje ci się to mało możliwe? To normalne według ciebie? Nigdzie nie twierdziłam, że to jest normalne. Co to za insynuacja? W wielu wątkach pisałam, że to oczywiste oszustwo i należą się srogie kary. Natomiast robienie z tego sprawy politycznej, jest dla mnie nadużyciem. Zawsze się znajdą takie cwaniaki. Wśród twoich ulubieńców również: Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Zełeński odsyła order 24.06.26, 19:24 A masz takie zestawienie dla PO, Lewicy i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 25.06.26, 18:21 Takie zestawienie to ty powinnaś zrobić. Zatem, notatnik i długopis w dłonie, odpal kanał "0" na zmianę z Ruspubliką, po 10-ciu minutach masz taką listę, że ci notatnika braknie Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 11:43 >A i jeszcze jedno - przed odebraniem medalu próbowano zwrócić uwagę na problem i proszono o wycofanie się z tej decyzji. Jak w ogóle mozesz o tym przypominać? Ta wiadomość z pewnością nie dotarła do Zełenskiego i biedaczek nie miał pojęcia, tak jak Rafcio nie miał pojęcia o przekrętach w Szpitalu Południowym, a większość Ukraińców nie ma pojęcia o Wołyniu i UPA 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:12 skumbrie napisała: > Jak w ogóle mozesz o tym przypominać? Ta wiadomość z pewnością nie dotarła do Z > ełenskiego i biedaczek nie miał pojęcia, tak jak Rafcio nie miał pojęcia o prze > krętach w Szpitalu Południowym, a większość Ukraińców nie ma pojęcia o Wołyniu > i UPA 🙄 Większość Polaków też. Jak popatrzysz na Google trends to z nich dość jasno wynika, że tematem się nikt n8 interesował, było kilka “górek” przy okazji premiery filmu, potem chyba rocznicy, potem marzec 2022, zgadnij dlaczego, no i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:19 Tak, niewiedza Polaków jest tu najważniejsza 🥱🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
call_me_loretta Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 15:00 tania.dorada napisał(a): > Jak popatrzysz na Google trends Ty taka przejęta aktywnością określonych tematów w sieci i nawołująca do karmienia AI określonymi agendami z pewnością zauważyłaś, że wczoraj Musk zrobił czystkę wśród kont, które za bardzo siały. Pozostaje wam oblężona twierdza na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Zełeński odsyła order 22.06.26, 12:38 Nie kłamię, tylko po lekturze twoich wpisów tak uważam buldożku. Świetnie, że nie będziesz się zniżał, może wreszcie znikniesz z tego wątku, bo niepotrzebnie go zaśmiecasz. Odpowiedz Link Zgłoś