kamin Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:13 W domu idealnie - 23-27 stopni (zależy które piętro). Plany na weekend ambitne - siłownia, sprzątanie domku na działce, porządki w samochodzie, porządki w biurkach dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:17 U mnie kolejny dzień gorąca. Dzisiaj był ostatni dzień szkoły, zakończenia roku i rozdania świadectw tutaj nie ma. Jako, że szkoła dała dzieciom wolne , ze względu na upały we środę i w czwartek, dzisiaj stawiennictwo było obowiązkowe, aby posprzątać swoją klasę i zabrać swoje graty. Na obiad risotto grzybowe plus stripsy z kurczaka plus surowka. W niedzielę wyjeżdżamy na wakacje, samochodem do Turcji. Całkowity spontan, bo mieliśmy lecieć samolotem, ale stwierdziliśmy, że tym razem zrobimy wakacje objazdowe. Zdjęcie bengoville, której te upały bardzo służą. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:50 Zapomniałam dać zdjęcie. Ode mnie dla mnie. W nagrodę za przetrwanie kolejnego roku szkolnego. Spodobały mi się ostatnio miniaturki Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wątek na upalny piątek 27.06.26, 16:48 ale ładne! Ty zdaje się masz dużo róż, znasz First Lady? Uschła mi trochę bo dzieci podlały za mało jak mnie nie było i zastanawiam się czy odbije. Żadnego nowego pąka nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 17:43 Przeprzeprze- pięknie, góry jednak góry 😍 Ja u mamusi cały weekend 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 18:07 Wycieczka mi sie udała gdyby kogos to interesowało. Załączam fotki. Nawet nie bylo tam wyżej gorąco. Ale ciepło większość trasy tak 😏 Całkiem niezle cardio zrobilam. Czuję sie jak koń po westernie. Czy któraś ematka byla moze dzis w hiszpańskich Pirenejach? Spotkałam na trasie autobus Polaków (= wielką grupę) Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:36 O Jezu słodki jak ładnie 🩵 Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:51 Ladnie, a tam to jeszcze śnieg leży? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:57 No leży, leży. To juz sporo powyżej 2000 bylo. A w Alpach nie lezy? Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 18:52 W Brukseli dzis podobno 36, my juz w srode ucieklismy do Porto gdzie jest wlasnie 24 stopnie. Do tego schlodzilam dzis odnoza w oceanie a potem poszlam do spa w hotelu gdzie poplywalam sobie w basenie (co za pech, bombelki wpuszczaja tylko do 16.00 a my bylismy o 16.30 i biedna musialam isc do tego spa zupelnie sama…) Na obiad turbot, sardynki i krewetki, wszystko wybrane przez nas na targu rybnym i przygotowane w restauracji obok. I butelka vinho verde. Na kolacje idziemy na kolejne owoce morza, w dodatku wszystko kosztuje tutaj polowe tego, co w Brukseli. Jest dobrze. Jedyne co nie jest dobre to to, ze w poniedzialek wracamy a we wtorek ide do pracy, chlip, chlip… Odpowiedz Link Zgłoś
dame_de_coeur Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 20:08 Gorąco jak co roku. Klimatyzacja pracuje non stop bo temperatura w nocy nie spada poniżej 24 🥵 Część ludzi chodzi wkurzona upałem, część odwołanym IronManem, część korkami ulicznymi, bo zaczęły się wyprzedaże. Nie pracuję do środy 😃, w niedzielę sprawdzę czy woda w morzu ma już temperaturę rosołu. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 20:23 goraco, ledwo zyje. zrobilam sobie chlodnik - bardzo dobry wyszedl! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 21:21 Mój upiorny dzień zbliża się do końca. Rekord krajowy temperatury kopnięty. Słonko wysyła jeszcze ostatnie dziś śmiercionośne promienie. Ciągle 35 stopni, ale już nie 40. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:58 Nie potrafię współczuć. U Was przez parę dni tylko taki skwar a u mnie to sie staje normą i to juz od czerwca 🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:58 Piękne te twoje góry. Ja dziś świętuję z moją najmilszą towarzyszką życia Były lody, było pływanie w gorących wodach aquaparku i były prezenty. Cudowny początek wakacji 💐🩷 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:27 Ta towarzyszka musi byc urocza 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:36 No ba! Krew z krwi! 😜🤣🤣🩷 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:01 zdjęć jakiś fajnych nie mam, pracowaliśmy do 12 i stwierdziliśmy, że nam się dłużej nie chce. Plusy własnej działalności Pojechaliśmy na parę godzin na zakupy przedwakacyjne, bo w sumie to nie taki głupi pomysł chodzić po klimatyzowanych centrach handlowych, zwłaszcza jak się i tak musimy doposażyć przed wyjazdem. Całkiem miło się chodziło, nie chciało nam się nie tylko pracować, ale i gotować więc poszliśmy sobie na pyszne krewetki i lemoniadę. W domu 25 stopni, można spokojnie wytrzymać, stwierdzam tylko że w sklepach nic nie ma, wróciłam tylko z nową czerwoną czapeczką, ale partner upolował aż 3 pary spodenek w ładnych kolorach, szczęściarz jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Wątek na upalny piątek 27.06.26, 16:46 jedzonko wygląda bardzo apetycznie Odpowiedz Link Zgłoś