Dodaj do ulubionych

Wątek na upalny piątek

• kamin Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:13
      W domu idealnie - 23-27 stopni (zależy które piętro). Plany na weekend ambitne - siłownia, sprzątanie domku na działce, porządki w samochodzie, porządki w biurkach dzieci.
    • leyla76 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:17
      U mnie kolejny dzień gorąca. Dzisiaj był ostatni dzień szkoły, zakończenia roku i rozdania świadectw tutaj nie ma. Jako, że szkoła dała dzieciom wolne , ze względu na upały we środę i w czwartek, dzisiaj stawiennictwo było obowiązkowe, aby posprzątać swoją klasę i zabrać swoje graty.

Na obiad risotto grzybowe plus stripsy z kurczaka plus surowka.

W niedzielę wyjeżdżamy na wakacje, samochodem do Turcji. Całkowity spontan, bo mieliśmy lecieć samolotem, ale stwierdziliśmy, że tym razem zrobimy wakacje objazdowe.

Zdjęcie bengoville, której te upały bardzo służą.
    • szmytka1 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 16:50
      Zapomniałam dać zdjęcie. Ode mnie dla mnie. W nagrodę za przetrwanie kolejnego roku szkolnego. Spodobały mi się ostatnio miniaturki
      • pade Re: Wątek na upalny piątek 27.06.26, 16:48
        ale ładne!

Ty zdaje się masz dużo róż, znasz First Lady?
        Uschła mi trochę bo dzieci podlały za mało jak mnie nie było i zastanawiam się czy odbije. Żadnego nowego pąka nie masad
    • alexis1121 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 17:43
      Przeprzeprze- pięknie, góry jednak góry 😍
      Ja u mamusi cały weekend 🤪
    • homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 18:07
      Wycieczka mi sie udała gdyby kogos to interesowało. Załączam fotki.
      Nawet nie bylo tam wyżej gorąco. Ale ciepło większość trasy tak 😏

Całkiem niezle cardio zrobilam. Czuję sie jak koń po westernie.

Czy któraś ematka byla moze dzis w hiszpańskich Pirenejach? Spotkałam na trasie autobus Polaków (= wielką grupę)
      • dame_de_coeur Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 20:09
        Pięknie !
      • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:36
        O Jezu słodki jak ładnie 🩵
      • leyla76 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:51
        Ladnie, a tam to jeszcze śnieg leży?
        • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:55
          W cieniu leży smile
        • homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:57
          No leży, leży. To juz sporo powyżej 2000 bylo.

A w Alpach nie lezy?
    • mayaalex Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 18:52
      W Brukseli dzis podobno 36, my juz w srode ucieklismy do Porto gdzie jest wlasnie 24 stopnie. Do tego schlodzilam dzis odnoza w oceanie a potem poszlam do spa w hotelu gdzie poplywalam sobie w basenie (co za pech, bombelki wpuszczaja tylko do 16.00 a my bylismy o 16.30 i biedna musialam isc do tego spa zupelnie sama…)
      Na obiad turbot, sardynki i krewetki, wszystko wybrane przez nas na targu rybnym i przygotowane w restauracji obok. I butelka vinho verde. Na kolacje idziemy na kolejne owoce morza, w dodatku wszystko kosztuje tutaj polowe tego, co w Brukseli. Jest dobrze.
      Jedyne co nie jest dobre to to, ze w poniedzialek wracamy a we wtorek ide do pracy, chlip, chlip…
    • dame_de_coeur Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 20:08
      Gorąco jak co roku. Klimatyzacja pracuje non stop bo temperatura w nocy nie spada poniżej 24 🥵 Część ludzi chodzi wkurzona upałem, część odwołanym IronManem, część korkami ulicznymi, bo zaczęły się wyprzedaże. Nie pracuję do środy 😃, w niedzielę sprawdzę czy woda w morzu ma już temperaturę rosołu.
    • kura17 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 20:23
      goraco, ledwo zyje.
      zrobilam sobie chlodnik - bardzo dobry wyszedl!
    • snakelilith Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 21:21
      Mój upiorny dzień zbliża się do końca. Rekord krajowy temperatury kopnięty. Słonko wysyła jeszcze ostatnie dziś śmiercionośne promienie. Ciągle 35 stopni, ale już nie 40.
      • homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:58
        Nie potrafię współczuć. U Was przez parę dni tylko taki skwar a u mnie to sie staje normą i to juz od czerwca 🤬
    • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 22:58
      Piękne te twoje góry.
      Ja dziś świętuję z moją najmilszą towarzyszką życia smile
      Były lody, było pływanie w gorących wodach aquaparku i były prezenty. Cudowny początek wakacji 💐🩷
      • homohominilupus Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:27
        Ta towarzyszka musi byc urocza 🤩
        • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:36
          No ba! Krew z krwi! 😜🤣🤣🩷
      • pade Re: Wątek na upalny piątek 27.06.26, 16:46
        Ślicznie wygląda!smile
    • nenia1 Re: Wątek na upalny piątek 26.06.26, 23:01
      zdjęć jakiś fajnych nie mam, pracowaliśmy do 12 i stwierdziliśmy, że nam się dłużej nie chce. Plusy własnej działalności wink Pojechaliśmy na parę godzin na zakupy przedwakacyjne, bo w sumie to nie taki głupi pomysł chodzić po klimatyzowanych centrach handlowych, zwłaszcza jak się i tak musimy doposażyć przed wyjazdem. Całkiem miło się chodziło, nie chciało nam się nie tylko pracować, ale i gotować więc poszliśmy sobie na pyszne krewetki i lemoniadę. W domu 25 stopni, można spokojnie wytrzymać, stwierdzam tylko że w sklepach nic nie ma, wróciłam tylko z nową czerwoną czapeczką, ale partner upolował aż 3 pary spodenek w ładnych kolorach, szczęściarz jeden.
      • pade Re: Wątek na upalny piątek 27.06.26, 16:46
        jedzonko wygląda bardzo apetyczniesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka