Dodaj do ulubionych

Fenomen Taylor Swift

11.07.26, 12:21
Scrollowałam właśnie internet i co chwilę pojawia mi się na wallu Taylor Swift. Doskonale wiem kim jest, jednak nie rozumiem i nigdy nie rozumiałam jej fenomenu. Wygląd sierotki, wkurzająca fryzura z grzywką z innej epoki, niesamowite parcie na szkło, średnie piosenki, z których ja kojarzę tylko jedną: shake shake shake.
Co o niej myślicie wy i wasze nastolatki? Moja nigdy nie słuchała Taylor, ja tym bardziej.
Obserwuj wątek
    • grey_delphinum Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 12:22
      Nie umiem nic powiedzieć na temat jej twórczości, ale zachwyca mnie wyglądem.
      • arkanna Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 21:05
        Ojej , to u mnie odwrotnie. Piosenki znam, większość to hity ale wygląd tragedia. Twarz nijaka, małe oczka ,taki troszkę prosiaczek . Dla mnie bardzo nieładna osoba ale jak widać ma fanów swojej urody ,wręcz piszą że piękność. No cóż.
    • raczek47 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 12:31
      Bardzo cenię, utwory z pomysłem i dopracowane.
    • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:26
      Ja znam tylko jedną piosenkę Taylor, "Fate of Ophelia" i podoba mi się ona.
      Co do urody, wyglądu, to podobnie chyba działa w gusta amerykanów jak Scarlett Johanson - dla nas w Polsce jest ładną dziewczyną z sąsiedztwa, ale żadną pięknością, a dla Amerykanów chyba bardzo atrakcyjna.
      A co sądzicie o Sheryl Crow? Dla mnie i ładna i utalentowana i super piosenki. No teraz ma już 64 lata, ale wciąż całkiem całkiem.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 09:34
        Ja też tak mam.

Tzn. zapewne słyszałam inne kawałki, ale nie rozpoznałabym. "Fate of Ophelia" rzeczywiście ma cechy dawnego przeboju.
    • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:37
      Utalentowana dziewczyna ktora dzieki kasie taty, zmysłowi biznesowemu i twardej psychice dostała sie na szczyt. Doceniam, choc to zupełnie nie moja bajka muzyczna. Czy sa lepsi artyści? Tak. Ale to za co lubię Taylor to nie szczucie cycem, za pozytywne teksty i generalnie pozytywny vibe w tym trudnym dla dzieciaków świecie. Generalnie dobra role model dla młodych dziewczyn.
    • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 13:54
      Nie kojarzę ani jednej jej piosenki. Kiedyś w telewizji próbowałam zobaczyć kawałek jej koncertu, ale dla mnie to muzyka i głos, które się zapomina po 5 minutach.
      Natomiast jej wygląd jest dla mnie ok. Oglądam sobie czasem jej zdjęcia, bo jestem podobnym typem kolorystycznym i lubię popatrzeć co ma na sobie i jakimi kolorami się maluje.
      Jej włosy też uważam za ładne. Są gęste, mają ładny kolor, wyglądają naturalnie, co może faktycznie wydawać się czymś z innej epoki, gdy popatrzy się na inne plastikowe celebrytki. Nie rozumiem niechęci do grzywki, mi się grzywka od zawsze podobała, u wielu kobiet i aktualnie też ją noszę, choć nie przez całe moje życie.
      Ale ogólnie o Taylor Swift jako osobie kompletnie nic nie mogę powiedzieć, bo jej nie znam, wiem tylko, że kreuje się trochę na girl next door, co musi być przy tej całej forsie niezłym szpagatem i świadczy o sporych medialnych kompetencjach.
      • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:13
        "Jej włosy też uważam za ładne."

Ale wiesz przeciez ze ona jest ambasadorka Kerastase ktore uwazasz za szajs z silikonem i ze to nie ma prawa byc dobre... zabawna jwatss snakowa.
        • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:56
          Uhm. I kolę dietetyczną też pije litrami, dlatego ma taką super figurę. big_grin
          • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:59
            Z pewnością wciera we włosy olejek marchewkowy za dwa euro - dlatego tak jej lśnią i sa takie piękne 😀😀😀
            • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:01
              Z pewnością ma więcej oleju w głowie od ciebie, choć jest chyba z pół wieku młodsza. I nie wierzy, że celebryci konsumują cały ten szajs, dla którego stają za forsę do kamery.
              • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:25
                'I nie wierzy, że celebryci konsumują cały ten szajs, dla którego stają za forsę do kamery."

Toż wlasnie mówię ze to musi byc olejek marchewkowy 😀😀😀
              • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:31
                "W wywiadzie dla Allure z 2010 roku fryzjerka Jemma Muradian zdradziła, że przed galą American Music Awards użyła:

Kérastase Balancing Shampoo for Sun-Exposed Hair,
                Kérastase Replenishing After-Sun Treatment,
                Klorane Extra-Gentle Dry Shampoo,
                L'Oréal Paris Elnett Hairspray."

Cmok, cmok Snakowa...
                • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 10:55
                  Po co na umyte włosy walą suchy szampon? 🤔 Jest w tym jakiś cel?
                  • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:13
                    Tak, by zrobić reklamę marce, bo akurat o to poprosili i zapłacili.
                    Wyobrażenie, że Swift używa tych kosmetyków jest tak naiwne, by nie powiedzieć głupie, że szkoda gadać.
                    Madonna swego czasu też twierdziła, że używa kremu różanego ekologicznej marki Dr. Hauschka. Pewnie dlatego wygląda w wieku lat 67 lat jak wygląda. big_grin
                    • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:15

Mogli jej coś innego tej samej marki napsikac, byłoby mniej bez sensu :p
                      • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 15:06
                        szarmszejk123 napisał(a):

>
                        > Mogli jej coś innego tej samej marki napsikac, byłoby mniej bez sensu :p

Nie tak całkiem. Taylor ma z natury gęste, falujące włosy, a suchy szampon uchodzi za produkt nadający włosom objętości. Wiesz, włosy stają się sztywne i bardziej odstają od głowy.
                        Więc marka sobie pomyślała, super, niech te małolaty z przyklapem kupują nasz suchy szampon i czują się trochę jak Taylor.
                        • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 15:07
                          AA, no może. Nie wiem, nigdy takiego szamponu nie używałam.
                          • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 16:00
                            Bo nie potrzebujesz.
                            • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 16:06
                              No nie potrzebuję:p myślałam, że tego się używa, żeby wsyslo sebum na brudnych włosach i nic poza tym:p
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 16:26
                          'Więc marka sobie pomyślała, super, niech te małolaty z przyklapem"

Jaka ty jestes durna snakowa.
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 17:19
                          Wg chatgpt:

"To bardzo dobre pytanie. Wbrew nazwie, **suchy szampon nie służy tylko do "mycia" włosów**. W pracy stylistów jest przede wszystkim produktem do stylizacji.

W przypadku fryzury Taylor Swift na galę AMA fryzjerka najpierw umyła włosy zwykłym szamponem i odżywką, a następnie użyła suchego szamponu z kilku powodów:

* **Nadaje objętość** – włosy po umyciu bywają zbyt miękkie i śliskie. Suchy szampon dodaje im tekstury, dzięki czemu fryzura lepiej się układa.
                          * **Poprawia chwyt** – loki i upięcia lepiej trzymają się na włosach z lekką "szorstkością" niż na świeżo umytych.
                          * **Zapobiega szybkiemu przetłuszczaniu** – podczas wielogodzinnych wydarzeń, pod światłami i przy częstych poprawkach makijażu skóra głowy może zacząć wydzielać więcej sebum. Suchy szampon pomaga zachować świeży wygląd.
                          * **Ułatwia tapirowanie i modelowanie** – jest to powszechna technika stosowana przez fryzjerów gwiazd.

To zresztą bardzo częsta praktyka. Styliści często stosują schemat:

1. umycie włosów,
                          2. odżywka,
                          3. spray termoochronny,
                          4. **suchy szampon lub spray teksturyzujący**,
                          5. modelowanie,
                          6. lakier.

Tak więc suchy szampon w tym przypadku pełnił funkcję **produktu do stylizacji**, a nie środka myjącego."
                          • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 17:21
                            Dzięki, wygląda na to, że nadal jest to produkt, którego nie potrzebuje ;p
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 17:25
                          "Taylor ma z natury gęste, falujące włosy,"

Ty serio snakowa myślisz, ze taylor swift wychodzi cała taka uczesana spod prysznica i nie uzywa żadnych kosmetyków do stylizacji? Włosy gęste, lśniące, falujące kompletnie bez niczego? A te wszystkie kosmetyki to tylko reklamuje, używać nie musi, ba na gale tylko szczotka przeczesuje i juz? Bardzo wyjątkowa ta twoja swift, bardzo.
                          • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:02
                            brenya78 napisała:

> Ty serio snakowa myślisz, ze taylor swift wychodzi cała taka uczesana spod prys
                            > znica i nie uzywa żadnych kosmetyków do stylizacji?

A gdzie ty to w moich postach wyczytałaś, bredzia? Gdzie napisałam, że Taylor nie używa ŻADNYCH kosmetyków? big_grin
                            A tu masz niżej Taylor w wieku lat 13. Kosmetyków do poprawiania objętości to ona naprawdę nie potrzebuje, a co najwyżej włosy wygładza. Z całą pewnością czymś zupełnie innym, niż twojej naiwnej główce się ubzdurało.
                            • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:10
                              "gdzie ty to w moich postach wyczytałaś, bredzia?"

No wlasnie sobie tak piszesz trzy po trzy o tym czego ona tam uzywa czy potrzebuje i jakie wlosy naturalnie ma. Guzik wiesz, ale wiesz na pewno ze nie uzywa Kerastase, a jak uzywa to nie potrzebuje. Trudno sie połapać snakowa co ty tam sobie w tej głowie uwidzialas i o co ci właściwie chodzi. Ale mam wrażenie ze wiesz lepiej od taylor swift czego uzywa i czego powinna używać. To tak jak z tymi kremami, ktorych nigdy nie próbowałaś ale "wiesz" ze sa do niczego big_grin

Ja, na ten przykład nie twierdzę ze wiem jaka pielegnacje/stylizacje taylor swift uzywa i dlaczego. Bo jej ani w łazience ani w garderobie nie siedzę.

Alw ty juz zdążyłaś wymyślić ze jakis tam kommettk to dla nastolatek z przyklapem, bo ona broń boże na pewno nie. Tylko dlatego ze to karestase. Jak by tam byl olejek z marchewki to bys pisała ze to na pewn od tego jest taka piękna 😀
                              • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:35
                                brenya78 napisała:

Trudno sie połapać snakowa co ty tam s
                                > obie w tej głowie uwidzialas i o co ci właściwie chodzi.

To może zapytaj, co ja sądzę, zamiast insynuować mi jakieś brednie, co jest zresztą twoją pokazową dyscypliną, obojętnie z kim gadasz?
                                Ja napisałam tylko, że Taylor nie potrzebuje produktów do powiększenia objętości jak suchy szampon i z całą pewnością nie używa Kerstazy, bo tego NIKT będący twarzą jakiejś tam marki w prywatnym życiu nie robi. To jest praca, za którą firma celebrytom płaci, by udawali, że to robią.
                                A reszta z twojego postu, to jakieś emocjonalne wzmożenia, którego nikt nie rozumie, pewnie ty sama też nie.
                                I teraz idę się posmarować marchewkowym olejkiem, bo robi mi moją cerę za niską cenę, co musi cię strasznie złościć. Nie każdy jest takim kosmetycznym problemem jak ty. big_grin

• brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:41
                                  "Ja napisałam tylko, że Taylor nie potrzebuje produktów do powiększenia objętości jak"

To zapytaj chatagpt do czego taki szampon służy, to moze przestaniesz pisac glupoty.

"z całą pewnością nie używa Kerstazy, bo tego NIKT będący twarzą jakiejś tam marki w prywatnym życiu nie robi'

A więc jednak siedzisz jej w łazience...

A czemuż o krynica mądrości nie miałaby ich używać???

"marchewkowym olejkiem, bo robi mi moją cerę za niską cenę, co musi cię strasznie złościć.'

Pomarańczowa skóra moze byc obiektem zazdrości mozw wśród jakichś Karyn...
                    • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 16:46
                      "Wyobrażenie, że Swift używa tych kosmetyków jest tak naiwne, by nie powiedzieć głupie, że szkoda gadać."

Uważać Taylor za bozyszcze, pokazywać ja jako wzorzec z sevre jakie to nie błyszczące i lśniące ma włosy, a jednocześnie kompletnie ignorować fakt ze jest ambasadarka najbardziej znienawidzonej przez ciebie firmy kosmetycznej do włosów - jest tak bezdennie głupie i śmieszne, ze rece opadają. A twoje nieudolne próby przekonania nas tu wszystkich ze z pewnością ona tego wszystkiego nie używa, choc bladego pojęcia nie masz czego używa, sa juz tak rozpaczliwe ze aż szkoda gadać.
                      • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:08
                        brenya78 napisała:

a jednocześnie kompletnie ignorować fakt ze jest amb
                        > asadarka najbardziej znienawidzonej przez ciebie firmy kosmetycznej do włosów -

Bla, bla, bla. Dokładnie jak „Because I'm worth it“ Loreala i te wszystkie celebrytki stosujące niby drogeryjne kosmetyki dla masy. big_grin
                        Nie wiem jak głupim trzeba być, by w to wierzyć.
                        Swoją drogą, mam Kerastase totalnie w doopie. Ani mnie nie grzeje, ani ziębi, więc swoje "znienawidzone" (WTF?) zachowaj dla własnych odpałów.
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:24
                          "celebrytki stosujące niby drogeryjne kosmetyki dla masy. big_grin"

Kerastase akurat nie jest dla mas, wiec nie wiem o co masz bol dupska ze ktos MOGLBY ich uzywac, a nawwt olaboga reklamować. To sa świetne kosmetyki. O czym bys wiedzuala jak bys używała. Ale ze szkoda ci kasy, albo z powodu innych durnych poglądów, wolisz obrzydzac innym i obrażać nastolatki z "oklapem". Zapomniałaś dodać cos o wysuszu.

"Swoją drogą, mam Kerastase totalnie w doopie.'

Ani trochę nie masz w dupie. Próbowałaś mi kiedyś dogryźć, tak samo jak dogryzałas bo stosuje serum, na które cie nie stać. Masz bol dupy o wszystko.
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:26
                          To jeszcze ci wrzucę artykuł jak len króluje w tym roku na Wimbledonie. Tylko niech ci żyłka nie pęknie na te szmaty ze stodoly:

zwierciadlo.pl/moda/560756,1,lniany-garnitur-zamiast-sukienki-gwiazdy-pokochaly-te-recepte-na-eleganckie-letnie-stylizacje.read
                          • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:36
                            brenya78 napisała:

> To jeszcze ci wrzucę artykuł jak len króluje w tym roku na Wimbledonie.

OJP. Bredzia w amoku. big_grin
                            • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:41
                              Idz sobie kupić jakieś bieda spodnie w HMie to od razu poczujesz sie lepiej...
                            • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:43
                              I acha, oglądam męski finał Wimbledonu. Gratulacje dla sympatycznego rudzielca z Tyrolu z fajnym włoskim akcentem w angielskim. Jedyne co z tego ciuchowo zapamiętałam, to zieloną sukienkę Kate i reklamę Polo Ralph Lauren. I to nie był pognieciony len. Więc spadaj z tymi gorzkimi żalami, bo mnie twój śmieciowy look też nie obchodzi.
                              • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:50
                                Jestes zgorzkniała kobieta, ktora obrzydza wszyatko to na co cie nie stać, dorabiając do tego z dupy teorie. Dotyczy to lnu, kosmetyków do twarzy i do włosów, o psychotropach juz nie wspomne, bo dalas ostatnio niezly popis. Walczysz jak lwica, zeby tylko obrzydzic zarówno niezgadzajace sie z twoja filozofia produkty, mimo ze nigdy ich nie używałaś, ale także ludzi ktorzy je stosują. Te twoje wysusze, przyklapy, szmaty z obory, ludzie którzy nie zadają sobie trudu - obrzydliwe i deprecjonujące. I te koszmarne przekonanie o ttm ze wiesz coś czego nie wiesz. Skąd ci sie to bierze się snakowa, jakie kompleksy trzeba miec? Weź moze idz na jakąś terapie...
                              • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 05:33
                                Ładnie wygladała Kate smile
                                • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 16:55
                                  szarmszejk123 napisał(a):

> Ładnie wygladała Kate smile

Bardzo ładnie. Miała do tej zielonej sukienki buty praktycznie w kolorze włosów. Bardzo ładne połączenie.
                                  No i ani Kate, ani jej dzieci nie miały na sobie wyciągniętych psu z gardła ciuchów, jak propaguje nasz forumowa furiatka za śmietnikiem nie tylko na sobie, ale także w głowie.
                                  I ja się też pytałam jak ci royals wytrzymują tak długo na tym słońcu i wyglądają do samego końca tak świeżo.
                                  • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 17:45
                                    Snakowa jak zwykle jak łysy grzywka o kant stołu...
                                    Oto Kate, cala psu z gardła wlasnie wchodzi do stodoly, tfu Wimbledonu...
                        • taje Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 18:35
                          snakelilith napisała:

> brenya78 napisała:
                          >
                          > a jednocześnie kompletnie ignorować fakt ze jest amb
                          > > asadarka najbardziej znienawidzonej przez ciebie firmy kosmetycznej do wł
                          > osów -
                          >
                          >
                          > Bla, bla, bla. Dokładnie jak „Because I'm worth it“ Loreala i te wszystkie cel
                          > ebrytki stosujące niby drogeryjne kosmetyki dla masy. big_grin
                          > Nie wiem jak głupim trzeba być, by w to wierzyć.
                          > Swoją drogą, mam Kerastase totalnie w doopie. Ani mnie nie grzeje, ani ziębi, w
                          > ięc swoje "znienawidzone" (WTF?) zachowaj dla własnych odpałów.

Niektóre produkty Kerastase są rewelacyjne (choć nie eko). Sama czasem podbieram synowi wersję do włosów kręconych. I uwielbiam olejek Elixir Ultime.
                          • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 18:45
                            "Niektóre produkty Kerastase są rewelacyjne (choć nie eko). Sama czasem podbieram synowi wersję do włosów kręconych. I uwielbiam olejek Elixir Ultime.'

Ależ to niemożliwe. Zaraz ci Snakowa wytlumaczy. Raz, dwa, trzy...
              • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 22:13
                snakelilith napisała:

> Z pewnością ma więcej oleju w głowie od ciebie, choć jest chyba z pół wieku mło
                > dsza. I nie wierzy, że celebryci konsumują cały ten szajs, dla którego stają za
                > forsę do kamery.

Taylor dochodzi 40ki, żeby być pół wieku starsza od niej, Brenya musiałaby być blisko 90-ki. Tego to nawet Ciebie Snejkowa nie podejrzewam 🙂
                • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 00:43
                  Brenya ma 100, a ty masz 5, czyli statystycznie macie po 52,5.
                  • alex.vause.is.back Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 10:51
                    On to ma max 3 akurat.
      • taje Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 21:40
        snakelilith napisała:

> Nie kojarzę ani jednej jej piosenki. Kiedyś w telewizji próbowałam zobaczyć kaw
        > ałek jej koncertu, ale dla mnie to muzyka i głos, które się zapomina po 5 minut
        > ach.
        > Natomiast jej wygląd jest dla mnie ok. Oglądam sobie czasem jej zdjęcia, bo jes
        > tem podobnym typem kolorystycznym i lubię popatrzeć co ma na sobie i jakimi kol
        > orami się maluje.
        > Jej włosy też uważam za ładne. Są gęste, mają ładny kolor, wyglądają naturalnie
        > , co może faktycznie wydawać się czymś z innej epoki, gdy popatrzy się na inne
        > plastikowe celebrytki. Nie rozumiem niechęci do grzywki, mi się grzywka od zaw
        > sze podobała, u wielu kobiet i aktualnie też ją noszę, choć nie przez całe moje
        > życie.
        > Ale ogólnie o Taylor Swift jako osobie kompletnie nic nie mogę powiedzieć, bo
        > jej nie znam, wiem tylko, że kreuje się trochę na girl next door, co musi być
        > przy tej całej forsie niezłym szpagatem i świadczy o sporych medialnych kompete
        > ncjach.

Mam podobne zdanie. Muzycznie mnie nudzi, nie moja bajka. Ale wygląd fajny (bardzo lubię grzywki), no i podoba mi się, że się nikomu nie kłania.
        • fuzja-jadrowa Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:16
          > no i podoba mi się, że się nikomu nie kłania.

Pamiętam, jak wiele lat temu Swift odbierała nagrodę MTV w kategorii, w której nominację otrzymała również Beyonce. Na scenę wskoczył Kanye West i, przerywając Swift, stwierdził, że to Beyonce powinna wygrać w tej kategorii. Dziewczyna nie miała wtedy 20 lat, kompletne chamstwo.

Kilka lat później West mógł ją jedynie w dupę pocałować.
    • alex.vause.is.back Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:14
      Uwielbiam "Bad blood"...
    • majenkirr Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:22
      Nie ogarniam fenomenu🤷🏼‍♀️. Za to jej fanki to prawdziwy kult, powiesz że nie lubisz, to chcą ci oczy wydrapać😂
      • memphis90 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 10:56
        Serio..? 🤔
    • enith Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 14:44
      Targetem Swift są nastolatki, i to raczej te wcześniejsze, więc nie dziwi, że jej muzyka i styl nie trafiają do dojrzałych kobiet. Co nie znaczy, że takich fanów nie ma. Na koncercie w Seattle w 2024 roku większość fanów stanowiły dziewczęta/kobiety w przedziale wiekowym 12-27 lat. Znajomi rodzice, których dziewczynki szły na koncert, byli zgodni, że Swift to całkiem niezły wzorzec dla ich córek. Choć sami mają zupełnie inne gusta muzyczne.
      • hanusinamama Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:04
        Oj nie tylko. MOja szwagierka lat 40 lata na jej koncery z koleżankami. One są zachwycone
    • hanusinamama Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:03
      Kiedys słuchałam o niej na kanale youtube. Programem sprawdzno jej wykonania, nietety wszystkie lecą przez autotune. W sumie nie wiadomo jak ona śpiewa naturalnie
      • fuzja-jadrowa Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 15:57
        > W sumie nie wiadomo jak ona śpiewa naturalnie

W filmie Miss Americana można sobie posłuchać - są sceny w studio i ogólnie pokazujące proces tworzenia utworów. Głos ma przeciętny, ale dobrze nad nim panuje. Nie można jej odmówić kreatywności.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 07:10
        Na koncertach też "śpiewa" z playbacku, jakiś człowiek przeanalizował ileś jej koncertów i wokal nie różni się ani o milisekundę i ani o 1/16 nuty.
    • swiecaca Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:13
      Jej muzyka jest dla mnie przezroczysta, niczym się nie wyróżnia i nie jestem w stanie zapamiętać. Z wyglądu- dla mnie ładna i bardzo na plus że sprawia wrażenie naturalnej nie poprzerabianej
    • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 15:41
      Piosenek słucham czasem, ale to jest popowa sieczka wg mnie , no nic specjalnego. Głos przeciętny, choć kiedyś słuchałam jakiegoś trenera wokalnego i podobno ona bardzo nad tym głosem pracuje i śpiewa lepiej niż kiedyś
      Kult jej osoby dla mnie niezrozumiały. Ale podziwiam zaradność i zmysł biznesowy.
      • bi_scotti Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 17:21
        elinborg napisała:

> podziwiam zaradność i zmysł biznesowy.

Same here. Podobnie jak nie rozumiem fenomenu Drake (worth $400 millions surprised), tak nie rozumiem fenomenu Taylor Swift (worth $2.1 billion surprised surprised surprised), ale tez nie rozumiem fenomenu pt. Donald Trump (worth $6,5 billion surprised surprised surprised surprised surprised), wiec ewidentnie jestem tepa dzida jesli chodzi o gusta tzw. swiatowej publiki zarowno w temacie entertainment jak politics tongue_out Well ... w tym kontekscie uwazam, ze bycie tepa dzida jest more than OK wink Cheers.
    • jammer1974 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 16:36
      Podpisała pakt z diabłem to wywindowal średnio utalentowana sierotkę na salony. Nie ona pierwsza i nie ostatnio.
    • marileskrzys Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 17:00
      w dzisiejszych czasach wszystko możliwe.
      • hailey_bieber2004 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:08
        A kiedy były te lepsze czasy?
        • agnes_gray Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 22:35
          Może spróbuj 35 lat wstecz 🙂
    • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 19:43
      A kto wytłumaczy fenomen Dawida Podsiadło? Dla mnie bardziej niezrozumiały
      • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 21:21
        bywalec.hoteli napisał:

> A kto wytłumaczy fenomen Dawida Podsiadło? Dla mnie bardziej niezrozumiały

Dawid ma bardzo dobry głos, o wiele lepszy niż Swift. Piosenki też lepsze, różnorodne.
    • hailey_bieber2004 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 19:53
      Nigdy nie słuchałam, ale czytałam, że jej twórczość stała się popularna, bo jest bardzo „dziewczyńska”. I może jest to coś, co zetkom podeszło - ktoś brzdąka o złamanym sercu, niespełnionych marzeniach, różnych takich adolescentnych emocjach i jednocześnie nie jest to obśmiewane
    • krwawy.lolo Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 19:55
      Panienka jest misiem na miarę potrzeb. Dzięki doskonałej promocji i szczęściu zaspokaja potrzebę idola u posiadaczek aparatów ortodontycznych.
      Dla mnie jest za duża.
      • hailey_bieber2004 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:03
        A dla Travisa Kelce (1.96) w sam raz.
        • krwawy.lolo Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:12
          Nie miałem na myśli wzrostu. Ona ma taką grubo ciosaną urodę, jak socrealistyczne murarki.
          • hailey_bieber2004 Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:22
            Ale wymyślasz. Ładna dziewczyna
            • krwawy.lolo Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:33
              Ładna, nie przeczę. Ale mnie się bardziej podobają kobiety drobniejsze, mniej atletyczne. Tylko to chciałem powiedzieć. I nie bardzo mam ochotę drążyć temat. smile
          • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 22:32
            krwawy.lolo napisał:

> Nie miałem na myśli wzrostu. Ona ma taką grubo ciosaną urodę, jak socrealistycz
            > ne murarki.

Podobno przy wysokim wzroście mało waży, ale tutaj taka jakby sylwetka gruszki i grube nogi, więc trochę rozumiem Lola:
            • enith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 00:12
              To są grube nogi? big_grin
              • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 00:21
                No na pewno nie szczuple 🙈 przynajmniej powyżej kolan, nie wspominając o miejscu gdzie te nogie się kończą
                • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 09:56
                  bywalec.hoteli napisał:

> No na pewno nie szczuple 🙈 przynajmniej powyżej kolan, nie wspominając o miejs
                  > cu gdzie te nogie się kończą

Biorąc pod uwagę, że na zdjęciu człowiek wygląda na 30% szerszego niż w rzeczywistości to stawiam dolary przeciwko orzechom, że ta laska w rzeczywistości wygląda na chudą.
                  Nawet na zdjęciach jest bardzo szczupła.
                  Ale okej, bawcie się dalej w ten swój body szejming.
                  • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 10:18
                    Trampki, jaki body szejming? Myślisz że Taylor czyta polskie forum i się przejmie? Znając życie to ona nawet nie wie dokładnie gdzie jest Polska.
                    Nie wiedziałem o tym prawie.
                    A na zdjęciu się wydaje wyższym czy niższym niż w rzeczywistości? XD
                    • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 10:32
                      Jeny, bywalec, nie wierzę. Przecież to nie o Taylor chodzi a o kobiety czy dziewczęta czytające takie teksty. Taylor waży około 60 kilogramów mając 178 cm wzrostu. Ma BMI zdecydowanie niższe niż przeciętna kobieta w jej wieku, ba, ma BMI zdecydowanie niższe niż przeciętna kobieta w wieku lat 18. Zastanówmy się do czego może zatem prowadzić czytanie przez przeciętną kobietę komentarzy mężczyzn, że Taylor jest gruba i ma wielki tyłek, no pomyślmy przez chwilę!

I jeszcze a propos fotografii. Na załączonym obrazku jest dziewczynka lat 15, ma 170 cm wzrostu, waży 43 kilogramy. W życiu prywatnym słyszy komentarze, że ma anoreksję. Na zdjęciu? Zdjęcie dodaje objętości, więc ciało wygląda na bardziej pełne niż na żywo i jak znam życie znalazłby się jakiś kretyn, który by jej powiedział, że ma grube nogi 🙄
                      • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 15:32
                        Tu są nogi Taylor z innego ujęcia. Jakim debilem trzeba być, by nogi tej kobiety uważać na masywne?
                        On ma nogi szczuplejsze od przeciętnej na ulicach.
                        • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:18
                          Czyż nie tu na forum dowiedziałam sie ze z wagą 59kg musiałabym miec minimum 185 zeby dobrze wyglądać w mojej sukience "namiocie"?
                          • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:32
                            brenya78 napisała:

> Czyż nie tu na forum dowiedziałam sie ze z wagą 59kg musiałabym miec minimum 18
                            > 5 zeby dobrze wyglądać w mojej sukience "namiocie"?
                            >

Zgodzę się, że trzeba być chudym, żeby wyglądać dobrze w ubraniach namiotach NA ZDJĘCIU, natomiast można być dowolnym, żeby dobrze wyglądać w ubraniach namiotach na żywo. Też mam ubrania namioty i tak, wyglądam w nich na zdjęciach jak spuchnięta ciężarna baba. Na zdjęciach. I całkiem normalnie na żywo.
                            • brenya78 Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:42
                              A ja uważam, ze mozna wyglądać dobrze w różnych ubraniach bez względu na wagę. I nie ma reguly ze gruba wyglada dobrze tylko w sukience, nie wiem, z talia chyba, skoro nie w namiocie.
                          • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:33
                            brenya78 napisała:

> Czyż nie tu na forum dowiedziałam sie ze z wagą 59kg musiałabym miec minimum 18
                            > 5 zeby dobrze wyglądać w mojej sukience "namiocie"?
                            >

To idź z gorzkimi żalami do tych, które ci to napisały. Ale napisały nie dlatego, że trzeba mieć wagę 59 kg przy 185cm, a dlatego, że cię nie trawią.
                      • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:54
                        Nie trampki, byłaś ultra szczupła wtedy
                        Poza tym inna waga i sylwetka w wieku 15 lat a inna w wieku 37
                        • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:26
                          Chodzi o to, że przy znacznej niedowadze i BMI w okolicy 15 na zdjęciach wyglądałam... całkiem zwyczajnie.
                          Bo fotografia jest 2d, rozjeżdża obraz walcem i wszystko wydaje się szersze.
                          Instagram jest pełen ciał jeszcze chudszych, które niektórzy uznają za wzór albo normę, nakręcając histerycznie dążenie do niebezpiecznie chudego wizerunku.
                          Taylor jest bardzo szczupłą kobietą i trudno żeby w tym wieku wyglądała jak modelki Victoria's Secret ważące 50 kilo przy jej wzroście 🙄
                      • analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:56
                        A przeciętną kobietę obchodzi co o niej myśli poznańska pyra w wieku średnim?
                        • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:19
                          Z całą pewnością ani przeciętna kobieta, ani tym bardziej bogata celebrytka nie ma ambicji stania się podkładką do onanizowania się jakiegoś chłopka roztropka z nadwagą.
                          Na zdjęciu Nathalie Pohl, ekstremalna pływaczka, która jako pierwsza kobieta zdobyła tzw. Ocean’s Seven. Duża baba, kiedyś o wiele szczuplejsza, ale po pierwszej nieudanej próbie przepłynięcia kanału La Manche doszło do niej, że musi być większa, grubsza i mieć więcej tłuszczu inaczej nie osiągnie swoich życiowych celów i nie było to podobanie się jakimś doopkom.
              • al_sahra Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 00:32
                enith napisała:

> To są grube nogi? big_grin

No wręcz słoniowe

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkx2Phbk8bQvX0igwsUGWwlUp-kK-Dk8j2Wovg4xi1Cw
                • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 00:40
                  Taylor nie jest może wychudzoną modelką, ale insynuować jej grube nogi, ale pisać, że jest atletyczna, to trzeba mieć po kolei w głowie. Ale czego się spodziewać po forumowych oblechach.
                  • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 01:13
                    snakelilith napisała:

> Taylor nie jest może wychudzoną modelką, ale insynuować jej grube nogi, ale pis
                    > ać, że jest atletyczna, to trzeba mieć po kolei w głowie. Ale czego się spodzie
                    > wać po forumowych oblechach.

Może się to zmieniało w czasie ale na tych zdjęciach ma takie masywne i spory kuper
                    • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 01:33
                      To są masywne nogi? Puknij się.
                • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 21:21
                  al_sahra napisała:

> enith napisała:
                  >
                  > > To są grube nogi? big_grin
                  >
                  > No wręcz słoniowe
                  >
                  > https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkx2Phbk8bQvX0igwsU
> GWwlUp-kK-Dk8j2Wovg4xi1Cw

Nawet takie przemądrzałe i zadufane w sobie osoby jak ty i Snejkowa powinny wiedzieć że sylwetka tej kobiety jak i jej waga mogły się zmieniać w czasie. Na tych zdjęciach które zamieszczałem jest gruszka, na tych co tu zamieszczone jest szczupła sylwetka.

Ważne, że amerykańskim nastolatkom się podoba Tajlorka
                  • analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 21:22
                    Typ sylwetki to nie to samo co nadwaga, może mieć sylwetkę gruszki i być szczupłą
                  • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 22:35
                    bywalec.hoteli napisał:

> Nawet takie przemądrzałe i zadufane w sobie osoby jak ty i Snejkowa powinny wie
                    > dzieć że sylwetka tej kobiety jak i jej waga mogły się zmieniać w czasie. N

Przestań bredzić. Wahania wagi u Taylor to jakieś 5 kilogramów. Z czego większość przytyła teraz, bo wcześniej cały czas była bardzo szczupła. I od tego nogi się jej nie zrobiły masywne.
                    Ona też nie jest i nigdy nie była żadną gruszką, ignorancie.
                    • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 22:43
                      Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że różni ludzie mogą mieć różne zdanie na dany temat? I że nikt nie jest wyłącznie nieomylny.
                      • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 23:35
                        Nie. W tym wypadku TY się ewidentnie mylisz. I wynika to z tego, że masz słabe kompetencje poznawcze. Większość kobiet, które ty uważasz za szczupłe będą na podobnych zdjęciach wyglądać równie masywnie, a nawet o wiele grubiej.
                        Tu masz na zdjęciu młodą Claudię Schiffer. W kartotece agencji modelowej 180 cm wzrostu i 58 kg. W naturze w porównaniu do większości kobiet była nadzwyczajnie szczupła, niemalże wiotka. A na zdjęciach jej nogi wyglądają całkiem normalnie i pewno oceniłbyś jako masywne.
                        A na drugim zdjęciu masz "masywny" kuper Cindy Crawford, kobiety, która w biodrach miała maksymalnie 89 cm przy 177 cm i której ciało było praktycznie idealne.
                        Po prostu nie umiesz tego ocenić, bo nie masz jak u Taylor na zdjęciach punktu odniesienia w postaci przeciętnej dziewczyny.
                        • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 23:44
                          Snake, dla bywalca nawet Anja Rubik będzie miała " masywny kuper", bo ma szerokie biodra. A Naomi Campbell grube uda, bo umięśnione.
                          To jest nieuleczalne.
                        • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 01:05
                          Nie wynadrzaj się tak, a jak tak dalej będziesz się zaogniać to czeka cię los Ofelii wink
                          • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 11:23
                            przyznaję, że w trakcie swojej kariery miała różne zdjęcia - i szczuplej i grubiej wyglądała smile
                            zadowolone? big_grin
                            • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:05
                              Miała mniej lub więcej tkanki tłuszczowej, ale nadal była szczupła. Przez takie idiotyczne gadki moje dziecko lat 10, 24 kilo wagi, mówi potem, że nie chce przytyć i być gruba, a ja muszę te przerażające rzeczy prostować
                              • analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 17:04
                                Gdzie Twoje dziecko się z takimi treściami styka?
                                • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 19:55
                                  analoga_niet napisała:

> Gdzie Twoje dziecko się z takimi treściami styka?
                                  >

Oczywiście w szkole, bo gdzieżby indziej.
                                  A dzieci przynoszą te rewelacje do szkoły słuchając komentarzy głupich tatusiów i mamuś. I potem absolutnie chuda dziewczynka mówi coś takiego, że mi widelec staje w gardle.
                • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:19
                  Borze, jaki spaslak, hatfu!
            • fuzja-jadrowa Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:21
              Nareszcie przestała się odchudzać, żeby zadowolić innych. Ten krój spodenek/majtek optycznie poszerza, szczególnie na zdjęciach. Wg mnie wygląda bardzo dobrze.
              • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:31
                fuzja-jadrowa napisał(a):

> Nareszcie przestała się odchudzać, żeby zadowolić innych. Ten krój spodenek/maj
                > tek optycznie poszerza, szczególnie na zdjęciach. Wg mnie wygląda bardzo dobrze

Tak, przestała się odchudzać, ale ona nie z tych co tyją na tyłku i nogach, a raczej ma mały brzuszek. Co niczemu nie szkodzi, bo ciągle wygląda dobrze. Ciągle wygląda lepiej od przeciętnej. Pamiętamy J.Lo, która też ciągle miała w tym wieku fazy tycia i strasznego cellulitu oraz fazy mocno wyćwiczonej sylwetki. Taylor ma super proporcje, to łatwo ogarnąć.
                • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:39
                  Ładna, kobieca sylwetka.
                  Na Zeusa, to nie jest nastolatka, to dorosła kobieta.
                  • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:55
                    trampki-w-kwiatki napisała:

> Ładna, kobieca sylwetka.
                    > Na Zeusa, to nie jest nastolatka, to dorosła kobieta.

No i git
                  • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:06
                    To ścisłe i wyśrubowane oczekiwania facetów tworzą potem rzesze nastolatek, następnie 20+, 39+, 40+ i dalej bojących się być kobietami o zmysłowych kształtach.
                    I tak liczą się głównie różnice w stosunku do obwodu talii.
                    Na pewno bardzo zły przykład ( jeśli nie jest to spowodowane chorobą) daje pod kątem wychudzenia Ariana Grande, twierdząca, że to specjalna dieta oczyszczająco- regenerująca, cofająca wiek tkanek.

Między innymi dlatego też założyłam inny tego typu post, nie chodzi o wokalistki jako takie, a ich podejście do sylwetki.
                    A także o zapobieganie bodyshamingowi czy wpadania w perfekcję, ortoreksję czy anoreksję.

Avril w wieku około 42 lat nie ma już takiej figury( rozmiar XXS) jak za ery Pink Avril, a wręcz na oko jest to albo M albo L albo coś pomiędzy.

Taylor z kolei nie poprawia raczej urody i nie więzi ciała w kanonie 12-16+.
                    Niestety większość facetów i tak wybierze wygląd nastolatki i obserwują, czy ich kobiety nie tyją, przez co one mniej jedzą, jeśli ulegają naciskom.

• miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:07
                      30* +
                    • snakelilith Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:37
                      miaumia napisała:

>
                      > Niestety większość facetów i tak wybierze wygląd nastolatki i obserwują, czy ic
                      > h kobiety nie tyją, przez co one mniej jedzą, jeśli ulegają naciskom.
                      >

Większość facetów niczego takiego nie wybierze, inaczej kobiety powyżej rozmiaru 36 nie znalazłaby nigdy partnera, a już te w wieku 40 plus w większości byłyby samotne. Opuszczone przez szukających ciała nastolatki. A tak wcale nie jest pomimo tego, że połowa Polek ma nadwagę czyli BMI powyżej 25. Dla zwizualizowania, to jest powyżej 70 kg przy 165 cm.
                      Dlatego nawet jak baby na babskich forach omawiają mniej lub bardziej krytycznie sprawy kobiecego ciała, bo to dotyczy ICH ciała i prawie nigdy nie chodzi tu o kontekst seksualny, a o takie tam typowo babskie porównywanie się i czasem złośliwości w stronę kobiety, której się nie lubi, to facetom od tego wara. Nie mają żadnego prawa krytykować tu kobiece ciała, niech dbają lepiej o swoje własne brzuchale i obwisłe podgardla, bo to Polacy biją w statystykach nadwagi Polki i łatwiej znaleźć w kraju nas Wisłą grubego faceta, niż grubą kobietę.
                      A już szczególnie obleśne jest gdy jakiś sam walczący z nadwagą doopek zgrabne uda szczupłej kobiety opisuje jako masywne.
                      Swoją drogą, lolo, któremu Taylor jest zbyt atletyczna i "wyciosana", powinien spojrzeć, jak wyglądała Laura Dahlmeier, zmarła tragicznie niemiecka alpinistka, którą się swego czasu tak zachwycał, że nazwał ją nawet słodziakiem. Kobieta miała o wiele bardziej napakowaną, kompaktową sylwetkę, co przy niskim wzroście nie robiło wcale drobniejszego wrażenia.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:50
                        Faceci to sobie mogą wygląd nastolatki wybierać co najwyżej na pornhubie albo w swoich mokrych snach. Przeciętny polski 40-letni facet ma BMI rzędu 28 kg/m2, więc przeciętna rówieśniczka w rozmiarze L czy XL jest wciąż szczuplejsza od niego 🙄
                        • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:12
                          Ja mam BMI <= 25 i nie mam nadwagi. Co poradzę że dziewczyny z nadwagą i otyłe nie podobają mi się? Przecież wy też mówicie, że na przykład facet musi być wysoki a na wzrost nie ma się wpływu, na wagę się ma wpływ.
                          • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:22
                            Mają prawo ci się nie podobać kobiety z nadwagą, chude, rude, piegowate, z warkoczami, cokolwiek. Każdy ma swoje preferencje. Natomiast pisanie, że zupełnie szczupła laska jest "atletyczna" czy ma grube nogi to jest już kuriozum. Ona jest szczupła.
                            • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:57
                              trampki-w-kwiatki napisała:

> Mają prawo ci się nie podobać kobiety z nadwagą, chude, rude, piegowate, z wark
                              > oczami, cokolwiek. Każdy ma swoje preferencje. Natomiast pisanie, że zupełnie s
                              > zczupła laska jest "atletyczna" czy ma grube nogi to jest już kuriozum. Ona jes
                              > t szczupła.

Ja nie pisałem że jest gruba ani atletyczna tylko że ma trochę grube nogi i masywny kuperek. Over.
                          • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:26
                            bywalec.hoteli napisał:

> Ja mam BMI <= 25 i nie mam nadwagi. Co poradzę że dziewczyny z nadwagą i ot
                            > yłe nie podobają mi się? Przecież wy też mówicie, że na przykład facet musi być
                            > wysoki a na wzrost nie ma się wpływu, na wagę się ma wpływ.

A Taylor Swift ma nadwagę?? Grube uda?

• analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:27
                            Ona też nie ma nadwagi
                      • elinborg Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:16
                        snakelilith napisała:

.
                        > Dlatego nawet jak baby na babskich forach omawiają mniej lub bardziej krytyczni
                        > e sprawy kobiecego ciała, bo to dotyczy ICH ciała i prawie nigdy nie chodzi tu
                        > o kontekst seksualny, a o takie tam typowo babskie porównywanie się i czasem
                        > złośliwości w stronę kobiety, której się nie lubi, to facetom od tego wara. Nie
                        > mają żadnego prawa krytykować tu kobiece ciała, niech dbają lepiej o swoje wła
                        > sne brzuchale i obwisłe podgardla

Własnie o to chodzi!
                        Faceci we własnym towarzystwie niech gadają, co chcą, jak muszą. Ale to nie miejsce na tego typu wypowiedzi.
                        A Swift jest wysoka, jest właśnie świetnie zbudowana i umiesniona- ona przed trasą koncertową przechodzi morderczy trening. No nie jest drobinką w typie Ariany Grande i co z tego?
                      • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 19:07
                        Zgadzam się, SnakeLilith smile
                        Z całym szacunkiem dla zmarłej Laury ale nie wygląda tu na kruszynkę.
                      • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:31
                        No ona, to miała uda! Widać moc!
                    • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:29
                      "Niestety większość facetów i tak wybierze wygląd nastolatki i obserwują, czy ich kobiety nie tyją, przez co one mniej jedzą, jeśli ulegają naciskom."

Dawno nie czytałam większej bzdury.
                      Facetów to ty widujesz chyba tylko z daleka.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:52
                        Wygląd nastolatki podoba się branży modowej, gdzie heteroseksualni mężczyźni stanowią mniejszość a normy dyktują geje oraz osoby transpłciowe, więc to co jest pożądane w branży modowej niekoniecznie jest pożądane wśród kowalskich z osiedla w Radomiu.
                        • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 14:41
                          To prawda, to jeden z powodów.
                          Ale wygląd nastolatki na tyle przesiąkł estetycznie jako pożądany kanon, że wielu facetów rzuca taką, która do tego modelu nie przylega.
                          Tak samo jest z propagowaniem tzw. 'ściany' po 25-28 roku życia, co jest głupotą, bo wtedy następuje rozkwit i kobieta wciąż jest bardzo młoda.
                          • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 14:55
                            I gdzie ty to wszystko w realu widujesz, wśród normalnych, przeciętnych ludzi? Gdzie ty poznałaś to wiele facetów niby?
                      • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 14:55
                        Tak potwierdzają jakieś sondy społeczne i obserwacje własne.
                        Wybierają głównie przez stosunek wąskiej talii do bioder oraz przerwy między udami, wyprofilowany tyłek i zrobiony przy tym biust.
                        Zresztą, nie upieram się, w każdym środowisku jest inaczej.
                        Podobno faceci do 40 takie preferują.
                        • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 14:57
                          Ah, podobno 😅 to wszystko jasne.
                          Pokaż mi też sondę społeczną z której wynika, że większość dorosłych mężczyzn preferuje figury nastolatek.
                          • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 15:01
                            Ale oni sobie mogą preferować co tam tylko chcą, naromiast kobiet o takich kształtach jest tak niewiele, że musieliby się skazać na celibat.
                            • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 15:05
                              "Wyniki sondaży przeprowadzonych w Polsce (m.in. przez portal randkowy MyDwoje) wyraźnie pokazują, że polscy mężczyźni odrzucają kanon skrajnej chudości i zdecydowanie preferują kobiece krągłości oraz proporcjonalną budowę ciała.Szczegółowe wyniki preferencji polskich mężczyzn:
                              Seksowne krągłości na podium: Największa grupa, bo aż 44% ankietowanych Polaków, wskazała, że najbardziej podobają im się kobiety o sylwetce z wyraźnie zarysowanymi krągłościami (pełniejszy biust, wyraźne biodra).
                              Wcięcie w talii to podstawa: Dla 28% mężczyzn najważniejszym elementem figury jest wyraźne wcięcie w talii, niezależnie od ogólnego rozmiaru noszonego przez kobietę. Potwierdza to ewolucyjną regułę atrakcyjności wskaźnika WHR.
                              Szczupła, wysportowana sylwetka: Jedynie 17% respondentów szuka kobiet o klasycznej, bardzo szczupłej sylwetce, przypominającej modelki z wybiegów.
                              Niezależność od wzrostu: Wybory Polaków pokazują, że wzrost ma drugorzędne znaczenie – figura określana jako filigranowa (niski wzrost i drobna budowa) zdobyła zaledwie 7% głosów."

No to tyle by sondaży społecznych :p
                              • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 15:05
                                N/t*
                          • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 18:58
                            Pokażę, jak tylko znajdę wink
                            Druga sprawa, z życia wzięta - student na studiach zaocznych, 38 lat - on umawia się tylko z kobietami filigranowymi, o nogach takich, jak ręce przeciętnej kobiety i talii do złapania niemal w dłonie.
                            Być może wynika to z jego zamiłowania do Kąfaceli ale najbardziej przeraża tam ageism trads - ów i redpillian.
                            Jego dziewczyna ma 34 lata i on jest dumny z jej lalkowej figury..
                            Obłęd.
                            Gdyby nagle była w ciąży czy przytyła, pewnie by Ją rzucił.
                            Inny przykład ale to wcześniej na praktykach w biurze ' bo ja lubię wieszaczki' - dorosły facet o figurze potencjalnej dziewczyny.
                            Wraca chyba , choć na razie powoli i nie wszędzie trend na rozmiar zero jak w 00's.
                          • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 19:03
                            Sama takiej nie mam, bo musiałabym sobie dodać oddechu wink
                            Po prostu widzę głupie reakcje, mnie np. podejrzewali, że jestem facetem, bo schudłam po żałobie, mam małe piersi i nietypowe łokcie, a te łokcie i obojczyku to oznaczają w ideologii prawackiej, że ktoś był przerabiany od razu xD
                            Nikomu nie dogodzisz, a nawet nie mam takiego zamiaru ; D
                        • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 14:59
                          miaumia napisała:

Jeszcze mi się nie trafiło, żeby mi ktoś liczył
                          "stosunek wąskiej talii do bioder oraz przerwy między udami, wyprofilowany tyłek i zrobiony przy tym biust." 🙄

Jakieś te moje chłopy były niemarudne, wystarczyło zsunąć ramiączko od sukienki i już zachwyceni.
                          • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 18:59
                            Heh, kiedyś to były czasy xD Na luzie i przyjemne wink
                            • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 19:56
                              miaumia napisała:

> Heh, kiedyś to były czasy xD Na luzie i przyjemne wink

Ja nie wiem czy kiedyś, chłopa swego poznałam nie tak dawno temu 🙄
                              • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 14.07.26, 00:13
                                O, to super wink Cieszę się i prostuję pomyłkę * heh
                    • analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 17:06
                      Co to jest wygląd nastolatki? Jakiej nastolatki? Weź pod uwagę, że procent dzieci i młodzieży z nadwagą i otyłością rośnie i "nastolatka" to nie jest synonim szczupłej sylwetki.
                      • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 18:50
                        To prawda, szczególnie patrząc na to, że naprawdę sporo wokół mnie jest przeciętnej budowy, masywnych, nieregularnych, czy otyłych.
                        Zauważam często bodyshaming i ageism.
                        Wyżej mówiłam o nastolatkach z wyobrażeń facetów - zaokrąglonych ale nieznacznie, z wyraźnymi proporcjami (stosunku biustu do talii i bioder ), wydatną pupą i dekoltem pomimo ogólnej chudości/ szczupłości.
                        Taka budowa może być wypracowana dietą, ćwiczeniami, tańcem, sportem, różnymi aktywnościami czy wspomagana zabiegami.

Tu też nie chodzi o to, że faceci wybiorą taką nastolatkę ale ze kobiety 25+, 30+, 40+, 45+, etc. paradoksalnie godzą się na ich warunki i trzymają ciało w reżimie wyglądu modelowej nastolatki rozmiaru najczęściej 34/36, żeby nie wyglądać starzej wg nich czy mniej atrakcyjnie.
                        Co jest brednią, jest to czynnik indywidualny.
            • analoga_niet Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:54
              Marylin Monroe miała dużo bardziej obfite kształty i uchodziła za symbol seksu
              • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 18:44
                Podobnie jak Kim. Zdecydowanie ma więcej ciała niż Taylor.

Różne sylwetki mają swoich zwolenników i próby wmawiania kobietom, że zawsze im chudziej, tym lepiej, są naprawdę bez sensu.
                • bywalec.hoteli Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 19:11
                  Kardashian? Znana z wielkiego tylka? Tu nie ma co porównywać, oczywiście że jest grubsza od Swift
    • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 11.07.26, 20:25
      Nie znam jej twórczości, ale wygląda na miłą, ładną, grzeczną i ma śliczne ciało. No czego tu nie lubić?
      • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:39
        Mnie się wydaje, że ona tylko wygląda na miłą i grzeczną, tak na prawdę to jest taran, który wie, czego chce i konsekwentnie do tego dąży wink
        • trampki-w-kwiatki Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:44
          Gdyby była miła i grzeczna to by ją szołbiznes wyru...ał i wypluł.
          A ona zdaje się stoi gdzieś na szczycie smile
          Wizerunek to produkt
    • miaumia Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 01:04
      Kojarzy mi się z sukcesem biznesowym ale na pewno nie wokalnym.
      Głosem nie zachwyca, natomiast jest pomysłowa i sprawna w tworzeniu opowieści, znalezieniu targetu oraz budowaniu własnej marki.
      Nie uważam, że jest brzydka, wygląda normalnie.
      Nie ma filigranowej figury ale nie jest też nadmiarowa.
      Dobrze wykorzystuje swoje 5 minut sławy, które trwa już kilkanaście chyba lat.

Ale i tak wolę Avril Lavigne i Arianę Grande, jeśli mam wybierać ze starszego pokolenia wokalistek( patrząc na wokal i całokształt).
      Pod względem bycia ludzką i bardziej 'dostępną' raczej wygrywa Taylor.
    • katriel Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 02:13
      > pojawia mi się na wallu Taylor Swift.

A pojawiają ci się filmiki ze sztuczną (AI-generated) Taylor Swift wykładającą calculus? Na przykład takie jak ten:
      www.youtube.com/shorts/MxBTeuXznyQ
      To są dopiero jaja.
    • marianna1960 Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 11:18
      Taka sieczka i rąbanka, też próbowałam, niesłuchalne
    • fuzja-jadrowa Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 16:04
      Jej muzyka do mnie nie trafia. I raczej nigdy nie byłam targetem.

Nie wiem dlaczego, ale ogólnie nie przepadałam za Swift. Z ciekawości obejrzałam film Miss Americana o niej samej na Netlix i od tamtej pory zupełnie inaczej ją odbieram. Niegłupia, ogarnięta kobieta, która musiała nauczyć się mieć opinie innych w dupie.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Fenomen Taylor Swift 12.07.26, 17:58
      Też nie ogarniam ale nie kazdy musi kochać wszystkich.
    • szarmszejk123 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 10:58
      Nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Jakieś tam piosenki słyszałam, jedna nawet znam na pamięć, bo swego czasu córka ja męczyła w kółko ( Romeo, take me somewhere we can be alone
      I'll be waiting, all there's left to do is run
      Na na na, przyjemna)
      Nie jestem fanką, ale też nie przeszkadza mi nijak.
    • klaramara33 Re: Fenomen Taylor Swift 13.07.26, 13:16
      Z tego co wiem, to dużo podejmuje kwestii związanych z równouprawnieniem, i walką o to więc myslę, ze to bardzo poztywne z jej strony, jeśli to pomaga kobietom młodym i nie tylko. Muzyka jej nie przypadła mi do gustu, ale to tylko ze dwa kawałki były, pewnie zbyt mało ,żeby się jakoś wypwoiadać więcej na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka