m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:48 Od tej pory mam "zelazna" torbe. W niej bielizna na kilka dni, klapki, pizama, szlafrok, kosmetyki, przybory higieniczne, ksiazka,, ladowarka i monety oraz papierosy. A ta książka to jeszcze nieprzeczytana i czekasz z nią, aż trafisz do szpitala? I czy papierosy mają termin przydatności do hmm.. spożycia? Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:03 Ale ty jestes upierdliwa Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:31 O tak, o książce też pomyślałam. Czy leży w torbie latami i czeka na przeczytanie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:36 Wiesz co jutro zabieram? Pasuje mi ta pozycja do ciebie jak ulal "Verschwörung der Idioten." 🙂 Swiezo zaczelam w nowym przekladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:02 Możesz podać autora tłumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:11 John Kennedy Toole, Alex Capus. Masz blokade rodzicielska na google? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:17 Chciałam potwierdzenia, że z czytaniem "nowego przekladu" czekałaś 13 lat 🤣 Tyle lat książka czekała w torbie? I jeśli nie zostaniesz w szpitalu, będzie czekać kolejne lata na przeczytanie? Teraz rozumiem, czemu nigdy nie ma cie w wątkach książkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:31 Po prostu lubie ksiazki dobre a nie te, ktore wlasnie wydrukowano. I nie smieje sie jak idiotka z ludzi ktorzy czytaja dla przyjemnosci a nie z przymusu odhaczenia. Na watki czytelniczych polecajek nie wchodze. Pare razy sie skusilam opisem i przeczytalam pare stron w ksiegarni, no porazka za kazdym razem. 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:45 "I nie smieje sie jak idiotka z ludzi ktorzy czytaja dla przyjemnosci" No ale kiedy ty właśnie nie czytasz! Książka leży w torbie! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:37 A co, treść powiesci się przeterminuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:07 Kupujesz nowość i czekasz kilka lat aż będziesz w szpitalu, żeby przeczytać? 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:13 Nie to tak to nie. Zasmierdla by sie w torbie. Przeciez kazda ksiazka ma date przydatnosci do przeczytania. Dlatego cala klasyke wywalilam na smieci, zatruc sie przeciez tym cholerstwem mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 21:27 andallthat_jazz napisała: > Nie to tak to nie. Zasmierdla by sie w torbie. Przeciez kazda ksiazka ma date p > rzydatnosci do przeczytania. Dlatego cala klasyke wywalilam na smieci, zatruc s > ie przeciez tym cholerstwem mozna. To dotyczy glownie reportazy, wyrzucilam Imperium Kapuścinskiego po upadku ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:38 Wiadomo. Każda książka musi nabrać mocy urzędowej. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 21:26 iwles napisała: > Kupujesz nowość i czekasz kilka lat aż będziesz w szpitalu, żeby przeczytać? 😲 > > > Kupuje i czasami nie mam kiedy przeczytac, jakis stos lezy na półce od niepamietam kiedy, moglby w torbie. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 20:29 Abstrahując od fikołków Anny w tym wątku, niech rzuci zatęchłym klasykiem ten, którego zaległości na hałdzie wstydu* nie sięgają czasem kilku lat. Zawsze ale to zawsze znajdzie się coś, co koniecznie trzeba było nabyć w dniu premiery albo zgoła w przedsprzedaży, a potem leży i termin przydatności mija... *Również cyfrowej Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 20:39 Hałdę wstydu ma chyba każdy, kto lubi czytać, ale jaki sens ma odkładanie książki do torby, która może nie przydać się nigdy, żeby leżała w niej dla zasady? W sumie w takie torbie są rzeczy na 2-3 dni, a potem i tak trzeba kogoś prosić, a jak się nagle trafia do szpitala, to często nawet nie ma się siły czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 21:01 Moja hałda wstydu nie leży latami w zamkniętej torbie razem z papierosami i majtkami. A już na pewno nie uzależniam przeczytania od potencjalnego leżenia w szpitalu, które nastąpi "niewiadomokiedy" albo i nigdy. No dobra, może niektórzy tak mają. Ale wolno mi się dziwić 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 21:13 Ja gdybym miała taką torbę, to pewnie bym tę książkę do szpitala w niej podmieniała po prostu sukcesywnie, w miarę aktualizacji hałdy. Ale raz, nie mam torby, dwa, lektury na okoliczności typu szpital zapewniają mi czytniki. W ogóle odmawiam przyjęcia do wiadomości, że rzeczy w tej torbie nie są prane i wymieniane regularnie i kiszą się z tymi papierosami miesiącami. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika_ozankowa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:30 aadrianka napisała: > W ogóle odmawiam przyjęcia do wiadomości, że rzeczy w tej torbie nie są prane i > wymieniane regularnie i kiszą się z tymi papierosami miesiącami. No jednak nie przesadzajmy… ubrania w szafie też pierzesz co chwilę? Ja nie palę, ale papierosy zapakowane w te folijke nie śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:57 Te, które leżą kilka lat? Oczywiście. Ba, te, które leżą kilka miesięcy. Dodatkowo: ona ma wanną pod łóżkiem, wiesz, jaka tam musi być cudowna wilgoć? To wszystko, co normalnie osadza się na płytkach i można ścierką zetrzeć, tam wsiąka w łóżko, fotele, ściany...i miesza się z aromatem fajek. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:34 Ja bym wzięła jeszcze katalog pogrzebowy z zakreślonymi wybranymi pozycjami. A na drzwiach szafy powiesiła ołtfit na ostatnią drogę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:14 A kto ci broni? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuniedziela Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:53 Nie mam i po Twoim poście jutro spakuję. Przyda się. Dziękuję Ci. Mądra to decyzja. Licho wie, kiedy się może coś przydarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś