Dodaj do ulubionych

Torba na zadania specjane. Macie?

• m_incubo Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 18:48
      Od tej pory mam "zelazna" torbe. W niej bielizna na kilka dni, klapki, pizama, szlafrok, kosmetyki, przybory higieniczne, ksiazka,, ladowarka i monety oraz papierosy.

A ta książka to jeszcze nieprzeczytana i czekasz z nią, aż trafisz do szpitala? I czy papierosy mają termin przydatności do hmm.. spożycia?
      • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:03
        Ale ty jestes upierdliwa
      • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:31

O tak, o książce też pomyślałam. Czy leży w torbie latami i czeka na przeczytanie 😁
        • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:36
          Wiesz co jutro zabieram? Pasuje mi ta pozycja do ciebie jak ulal "Verschwörung der Idioten." 🙂 Swiezo zaczelam w nowym przekladzie.
          • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:02

Możesz podać autora tłumaczenia?
            • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:11
              John Kennedy Toole, Alex Capus. Masz blokade rodzicielska na google?
              • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:17

Chciałam potwierdzenia, że z czytaniem "nowego przekladu" czekałaś 13 lat 🤣
                Tyle lat książka czekała w torbie?
                I jeśli nie zostaniesz w szpitalu, będzie czekać kolejne lata na przeczytanie?
                Teraz rozumiem, czemu nigdy nie ma cie w wątkach książkowych.
                • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:31
                  Po prostu lubie ksiazki dobre a nie te, ktore wlasnie wydrukowano. I nie smieje sie jak idiotka z ludzi ktorzy czytaja dla przyjemnosci a nie z przymusu odhaczenia. Na watki czytelniczych polecajek nie wchodze. Pare razy sie skusilam opisem i przeczytalam pare stron w ksiegarni, no porazka za kazdym razem. 🤷
                  • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:45
                    "I nie smieje sie jak idiotka z ludzi ktorzy czytaja dla przyjemnosci"

No ale kiedy ty właśnie nie czytasz! Książka leży w torbie!
        • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:37
          A co, treść powiesci się przeterminuje?
          • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:07
            Kupujesz nowość i czekasz kilka lat aż będziesz w szpitalu, żeby przeczytać? 😲
            • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:13
              Nie to tak to nie. Zasmierdla by sie w torbie. Przeciez kazda ksiazka ma date przydatnosci do przeczytania. Dlatego cala klasyke wywalilam na smieci, zatruc sie przeciez tym cholerstwem mozna.
              • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 21:27
                andallthat_jazz napisała:

> Nie to tak to nie. Zasmierdla by sie w torbie. Przeciez kazda ksiazka ma date p
                > rzydatnosci do przeczytania. Dlatego cala klasyke wywalilam na smieci, zatruc s
                > ie przeciez tym cholerstwem mozna.

To dotyczy glownie reportazy, wyrzucilam Imperium Kapuścinskiego po upadku ZSRR
            • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:38
              Wiadomo. Każda książka musi nabrać mocy urzędowej.
            • marzenka12 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 21:26
              iwles napisała:

> Kupujesz nowość i czekasz kilka lat aż będziesz w szpitalu, żeby przeczytać? 😲
              >
              >
              >

Kupuje i czasami nie mam kiedy przeczytac, jakis stos lezy na półce od niepamietam kiedy, moglby w torbie.
            • aadrianka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 20:29
              Abstrahując od fikołków Anny w tym wątku, niech rzuci zatęchłym klasykiem ten, którego zaległości na hałdzie wstydu* nie sięgają czasem kilku lat. Zawsze ale to zawsze znajdzie się coś, co koniecznie trzeba było nabyć w dniu premiery albo zgoła w przedsprzedaży, a potem leży i termin przydatności mija...

*Również cyfrowej
              • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 20:39
                Hałdę wstydu ma chyba każdy, kto lubi czytać, ale jaki sens ma odkładanie książki do torby, która może nie przydać się nigdy, żeby leżała w niej dla zasady? W sumie w takie torbie są rzeczy na 2-3 dni, a potem i tak trzeba kogoś prosić, a jak się nagle trafia do szpitala, to często nawet nie ma się siły czytać.
              • iwles Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 21:01

Moja hałda wstydu nie leży latami w zamkniętej torbie razem z papierosami i majtkami.
                A już na pewno nie uzależniam przeczytania od potencjalnego leżenia w szpitalu, które nastąpi "niewiadomokiedy" albo i nigdy.

No dobra, może niektórzy tak mają. Ale wolno mi się dziwić 😊
                • aadrianka Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 21:13
                  Ja gdybym miała taką torbę, to pewnie bym tę książkę do szpitala w niej podmieniała po prostu sukcesywnie, w miarę aktualizacji hałdy. Ale raz, nie mam torby, dwa, lektury na okoliczności typu szpital zapewniają mi czytniki.

W ogóle odmawiam przyjęcia do wiadomości, że rzeczy w tej torbie nie są prane i wymieniane regularnie i kiszą się z tymi papierosami miesiącami.
                  • weronika_ozankowa Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:30
                    aadrianka napisała:

> W ogóle odmawiam przyjęcia do wiadomości, że rzeczy w tej torbie nie są prane i
                    > wymieniane regularnie i kiszą się z tymi papierosami miesiącami.

No jednak nie przesadzajmy… ubrania w szafie też pierzesz co chwilę?

Ja nie palę, ale papierosy zapakowane w te folijke nie śmierdzą.
                    • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:57
                      Te, które leżą kilka lat? Oczywiście. Ba, te, które leżą kilka miesięcy. Dodatkowo: ona ma wanną pod łóżkiem, wiesz, jaka tam musi być cudowna wilgoć? To wszystko, co normalnie osadza się na płytkach i można ścierką zetrzeć, tam wsiąka w łóżko, fotele, ściany...i miesza się z aromatem fajek.
    • nick_z_desperacji2 Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 19:34
      Ja bym wzięła jeszcze katalog pogrzebowy z zakreślonymi wybranymi pozycjami. A na drzwiach szafy powiesiła ołtfit na ostatnią drogę życia.
      • andallthat_jazz Re: Torba na zadania specjane. Macie? 12.07.26, 20:14
        A kto ci broni? Ja nie.
    • znowuniedziela Re: Torba na zadania specjane. Macie? 13.07.26, 22:53
      Nie mam i po Twoim poście jutro spakuję. Przyda się. Dziękuję Ci. Mądra to decyzja. Licho wie, kiedy się może coś przydarzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka